Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bas bleu
:lol:

good on ya.

it's fun but a bit naive. and the acting is a bit iffy. enjoy!

e a sto ga ne downloadujes? ako hoces u2u-jem ti linkove.
Korisnikov avatar
By Hys.
jutujujuj :D !

Nesto mi je komp u ne-naj-sjajnijem stanju pa zato nisam trazila za skidanje, ali mozemo da probamo!
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
^ kakva tupava faca one plavuse sto sedi!!!

madre de dios!!! :lol:

i jos kad drzi otvorena usta! :smeh:
Korisnikov avatar
By Atinaa
A sve butch devojke koje sam ja imala priliku da upoznam ( broj je skroman :sigh: ) su takodje interesovale i privlačile druge butch. Jel to obično tako, ili sam samo ja baksuz? :)
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Kad vec pricamo o tome koliko cesto nalecem na butch-on-butch kombinacije (kao i femme-on-femme!) - povodom toga se slazem sa Hys.! - letos na moru ugledam dve bucice (jedna je onako taman za tebe, Hys.! :D ), sede i pecaju ribu (onu morsku, sto pliva po moru i ima krljust i skrge :lol: ). Pokusam ja par puta pored njih da prosetam u onoj cvetnoj haljinici koju sam tog dana nosila, u cipelicama sa sweet dugmicima i zakrpicama i u diskretnom oblacicu jednog od svojih omiljenih girly-girl parfema, ali one su bile toliko zauzete jedna drugom i time da li riba grize da sam se nacisto smorila. :neznam: :iskolacen:

Sto puta sam te pomenula tog dana, Hys., ali mislim da mi ni ti ne bi pomogla u nastojanju da skrenu pogled sa one pecaljke i mamca ciji se kraj gubi daleko u morskoj vodi... :kletva:
Korisnikov avatar
By elektron84
Ja u NS-u nisam videla nijednu butch-on-butch kombinaciju :neznam:

Bas je lepo uci u ovu temu i procitati da su butchice nekome toliko super :sweet:
Korisnikov avatar
By elektron84
Mnogo su cesce varijante gde su dve femice u vezi. Bar ja vise nalecem na to.

I kad neko kaze da voli butch, prosto mi bude cudno.
A, evo, i ovde na forumu ima jaaaako malo devojaka koje vole butch.
Nije mnogo drugacije ni u stvarnom zivotu...

Ali, ok, da ne bude da samo kukamo :bubbles:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Necu da se ponavljam (pisala sam tamo negde na prvim stranicama ove teme), ali dinamika butch-femme senzibililteta je veoma specificna i kontroverzna kategorija. Pretpostavljam da zbog toga retko nailazim na osobe koje su indiferentne po pitanju butch-femme kombinacija - uglavnom ih ili razumeju, podrzavaju i/ili praktikuju, ili su apsolutno protiv.

E, da - sad sam se setila necega - zanima me da li vi licno femme-on-femme devojke (koje uvek i iskljucivo biraju takvu vezu, odnosno nikada se nece ukljuciti u butch-femme kombinaciju) uopste dozivljavate kao femme? Drugim recima, da li je za vas femme identitet koji vezujete za butch-femme senzibilitet, ili je to jednostavno opis vizuelnog identiteta jedne lezbejke/biseksualne/neheteroseksualne zene?

Takodje, u glavi mi je i jedna tema o kojoj smo mozda vec i ranije pricale ovde: "nevidljivost" femme devojaka, kako unutar heteronormativa, tako i unutar LGBTTIQ zajednice.

Sad skacem sa teme na temu, ali odavno nisam bila ovde, pa cete me i vi i moderatorka razumeti :blush: :
jednom, ima tome vec godinu dana mozda, mi se desilo da me jedna, za mene i pre i posle toga nepoznata butchica uprkos guzvi i cupanju kosa za mesto vise propusti u gsp autobus, odnosno, divno se izmakne, zakrci guzvarac ljudi iza nas i napravi mi mesta kako bih mogla na miru i lagano da se smestim u bus.

Ako je to neka od vas, molim hitno da mi se javi. :trep:
Korisnikov avatar
By Shmi
Sad nemam nesto puno vremena da se raspisem al ne mogu da odolim da dobacim par komentara...

@Elektroncee sta cekas?! :zvizdi:

@Novajlijo vala jesi baksuz i to nevidjeni!!!!

@Vanilo dobrodosla nazad u jednu od omiljenih mi tema.

@Devokice :kiss: :kafaubicuse: :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
@Deniza...

"mislim da dve femme ne dozivljavaju sebe same kao femme kao sto ti dozivljavas sebe kao femme u odnosu na mene i ja tebe kao femme u odnosu na sebe..."

Lm, zapocela si diskusiju u sitne satice, zanimljivu svakako koja zbog zle ure ce biti nastavljena i sutra :yay:

Steta Momcina je bas sada otisao pa da zajednicki udjemo u diskurs.

Sa svoje strane, mogu da kazem da u odnosu na drugu zenu femme identiteta, sam se uvek osecala kao femme, kao femme identitet, ali sa izrazitom Dominantnom seksualnom komponentom. Za vezu ne znam, nisam imala, ali potpuno razumem pitanje, i izuzetno mi je jasno...

Bilo bi zanimljivo cuti odgovore. Dve zene femme IDENTITETA, i kako ti identiteti se medjusobno dinamisu so to speak :)
Korisnikov avatar
By Hys.
btw cula sam za pecanje, i da postoje i da postoje cak i fotografije :giggle:
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by vanillapuff

Necu da se ponavljam (pisala sam tamo negde na prvim stranicama ove teme), ali dinamika butch-femme senzibililteta je veoma specificna i kontroverzna kategorija. Pretpostavljam da zbog toga retko nailazim na osobe koje su indiferentne po pitanju butch-femme kombinacija - uglavnom ih ili razumeju, podrzavaju i/ili praktikuju, ili su apsolutno protiv.

jednom, ima tome vec godinu dana mozda, mi se desilo da me jedna, za mene i pre i posle toga nepoznata butchica uprkos guzvi i cupanju kosa za mesto vise propusti u gsp autobus, odnosno, divno se izmakne, zakrci guzvarac ljudi iza nas i napravi mi mesta kako bih mogla na miru i lagano da se smestim u bus.
Kao prvo haug, dolazim u miru, kažem da ne bi posle dobila po nosu, kao pre nekoliko godina kad sam pisala nešto o ovoj tematici. :lol:

Spadam u one indiferentne po tvom opisu, tačnije stvarno me misaono ne okupira ta dinamika, mada volim da teoretišem. Meni je drago kada vidim homoseksualne parove da opstaju pa sad da li su buč, fem, andro, gejevi, nebitno. Samo neka nas ima! Ne zato što mislim da je vrednosno A bolje od B ili B bolje od A, već zato što o ženama razmišljam kao o rodu. Žena je žena pa sad sa jače ili slabije izraženom animom, isto kao sa jače ili slabije izraženim pigmentom. Kada razmišljam o pojmu žene, zapažam da su mi te tri dominantne podele (buč/fem/andro) veoma uske za kategorisanje. Mislim da je više pitanje koliko neka žena ima potrebu i može da kombinuje animu i animus u sebi, koji procentualni odnos ta dva je u njenoj prirodi. Da sam u pravu u prilog mi idu glumice Klo Sevinji, Hilari Svenk i Šarliz Teron koje su kroz svoje uloge vrlo dobro odglumile animus u sebi.
Interesantno je da sam sretala veliki broj heteroseksualnih žena sa onom dozom animusa koja bi čak i za Hysine potrebe bila dovoljna. Sa ovim sam htela reći da ta podela na buč, fem i andro je takva da bih je uvela i među strejt žene.

E, sad, moj Kalimero momenat. U vezi je sa tvojim opisom situacije iz javnog prevoza. Ono što sam i ranije pisala, a stojim iza toga je da se neke etičke, karakterne ili bihejvioralne osobine ne mogu pripisati buč ili fem kategorijama, a to se uveliko radi kao predrasuda prema obe, te onda imamo krajnosti od bučice su džentlvumeni koji bla, bla, bla do bučice su neugledne i bla, bla, bla. Isto zako i za fem.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Haug, Galatejo. Evo, palim lulu mira. :bisou:

Shvatam tvoj dozivljaj zenske rodnosti na principu kombinovanja binarno postavljenih jedinica anima/animus. Anima/animus, zensko/musko - zapravo, princip funkcionisanja ovih dualnosti je veoma slican, i odslikava, cini mi se, binarni kategorijalni sistem misljenja koji smo kroz kulturu u kojoj odrastamo primili. Licno ne dozivljavam ove kategorije kao nesto sto postoji u nasoj "prirodi" - u tome cemo se ti i ja svakako razici kada je stanoviste u pitanju, ali ne moramo da dizemo ratnu sekiru, zaista. :lol:

Medjutim, ako ipak pokusam da ukrstim tvoje esencijalisticko i moje drustveno konstrukcionisticko misljenje (kakvo li ce dete od toga da ispadne??? :shok2: ), te da za ovu priliku funkcionisem i u anima/animus, i u rodnim kategorijama kao drustveno naucenim, rekla bih da, bar prema mom zapazanju, butch identitet nije sasvim isto sto i zena sa naglasenim animusom. Zena sa naglasenim animusom ostaje zena u tradicionalnom femininom smislu te reci (anima), s tim da joj je samo naglasen animus, dok butch kategorija u podrucju queer rodne vidljivosti detaljnije podriva tradicionalnu kulturolosku povezanost polnosti i rodnosti koja uobicajeno i zadato funkcionise po principu analogije ili cak automatizma. Naravno, mogucnost ove distinkcije zavisi i od toga da li posmatras anima/animus komponentu kao unutrasnju ili i spoljasnju za jedno ljudsko/drustveno bice.

U sledecem postu vracam se na tvoj Kalimero momenat. ;)
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Originally posted by Galateja

E, sad, moj Kalimero momenat. U vezi je sa tvojim opisom situacije iz javnog prevoza. Ono što sam i ranije pisala, a stojim iza toga je da se neke etičke, karakterne ili bihejvioralne osobine ne mogu pripisati buč ili fem kategorijama, a to se uveliko radi kao predrasuda prema obe, te onda imamo krajnosti od bučice su džentlvumeni koji bla, bla, bla do bučice su neugledne i bla, bla, bla. Isto zako i za fem.
Apsolutno se odredjene osobine ne mogu tek tako pripisati iskljucivo butchicama, iskljucivo femicama, iskljucivo nekoj kategoriji i/ili identitetu samom po sebi. I da se razumemo - ne mislim ja da svaka butchica mora biti gentleboi. Samo ja sasvim slucajno volim bas takve. :P

A pravo da ti kazem, nije ni svaka od njih neugledna. To svakako nije. :trep: :nono:
Korisnikov avatar
By Galateja
Kada kažem anima i animus upravo želim da prevaziđem heteronormativnu binarnu podelu na muško i žensko, jer da nije tako onda bih koristila te termine.
unutarnja anima - nežnost, krhkost, bojažljivost, plačipičkost, histerija...
spoljna anima - nežne crte lica, meka koža, uska ramena, visok glas, grudi, obline, određeno držanje...
unutarnji animus - suzdržanost, hrabrost, smirenost...
spoljni animus - grublje crte lica, šira ramena, dubok glas, određeno držanje...

Tako da smo svi kombinacija anime (u. i s.) i animusa (u. i s.) distancirajući se od muško/žensko. Kada se sve to isfrikombinuje dođemo do nekih procenata koji umeju jako lepo da se ogledaju. Primera radi, Gro Hamerseng ima izraženu animu, ali jaki bicepsi su sasvim prihvatljiv upliv animusa koji je čini još poželjnijom.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Sve stoji kada ga tako postavis, ali u celokupnoj prici o animi i animusu jos uvek smo u binarnoj strukturi, zar ne?

Nekako ne mogu da prodrem u to gde bi zapravo tu bio iskorak od musko/zensko polarizacije. I u slucaju koncepta musko/zensko postoje spoljasnje karakteristike osobe koje su definisane kao "feminine" ili "maskuline", i sa druge strane ocekivane osobine i drustveno zadata ponasanja koja su takodje kvalifikovana kao "muska", odnosno "zenska".

A distanciranje od heteronormativa bi ti/nam mozda i uspelo kada vec ne bismo ziveli unutar njega i kada ne bismo definisali sve u odnosu na njega. :kesa:
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Tacno, Orlando!

Htedoh to dodati u nekom trenutku, ali mi se iskralo; oprosti na tome. :blush:

:kiss: za sve gentlebois..... :love:
Korisnikov avatar
By Galateja
@Vanila - ja bih to nazvala razgranata binarna neheteronormativna struktura zato što se ta binarnost umnožava. Iskorak u odnosu na muško/žensko je u tome što smo pričali ranije, tj. pisalo se na nekim drugim temama, da pomenute osobine (one koje sam navela) nisu u vezi sa feminim i maskulinim određenjem, već o specifičnosti jedinke, a da samo oni koji su u kaFezu patrijarharta ih dele po muško-ženskom principu.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
E, samo sam to htela da cujem...

Ova tema me se veoma malo dotice (ili uopste ne dotice, jer nit' sam... nit' sam....) ali je dragocena, ma zlata vredna! Volim da vas citam i da dajem primedbe na vaa zapazanja i komentare.
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 34
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!