Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Ombeliko Brunner
Kod mene je upravo suprotno. Ima dobrih francuskih filmova ali me njihov jezik uzasno nervira, dok je sa druge strane nemachki jezik praznik za ushi...
Korisnikov avatar
By horus.
Bruno ;) nemoj mi opstruirati temu sa nemackim jezikom... :D
By ~ Le Saint X ~
Uh...
quoi dire ???

Francuski filmovi, za mene, su ili najbolji ili ajgori koje gledao...
To jest, ili su super ili smor zivi!

et toq!
:snob:
By Ulix
Ne volim da pricam o filmovima na "nacionalnoj"osnovi. Ima dobrih i losih francuskih filmova.

Skoro sam u Kinoteci pogledao jedan lep film sa Zanom Moro iz pedesetih godina. Zove se Ljubavnici. Prosao sam pored Kinoteke, video da igra nesto u 17h i usao bez razmisljanja, a izasao potpuno inspirisan. Volim takve dane.
Korisnikov avatar
By Calypso
Doberman
Amelija Pulen
Odpozadi

prvo sto mi pada na pamet od francuskih filmova. Odlicni su, krvavi...
By polarlicht4.1
Preporučujem bilo koji film Catherine Breillat. A pre svega: Brève traversée (2001), Romance (1999) i Anatomie de l'enfer (2004). Raspametili su me, ova dva poslednja naročito.
Korisnikov avatar
By Baldy
Nisam voleo Francuze i njihove filmove dok nisam odgledao Betty Blue koji mi je i dan-danas najbolji francuski film. Na drugom mestu je Kraljica Margo.

Slika
Korisnikov avatar
By Torry
naklonjenija sam fr filmovima vise no drugima

eto
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Sunce

Prošle godine sam pogledao dva filma na Festivalu francuskog filma: Kalifornija (La Californie) i Stvari srca (Cœurs), i nisam bio oduševljen. Postoji tema na forumu o tom festivalu:

http://www.gay-serbia.com/forum/viewthr ... #pid762067

Evo nekih francuskih filmova kojih sam se setio:

Čudesna sudbina Amelije Pulen
Veridba je dugo trajala
Diskretni heroj
Kraljica Margo
Braća (negde Njegov brat)
Voli me, ne voli me
Bog je veliki, a ja tako mala
Gabrijela
Ja sanjam
Sirano de Beržerak
Ukus moći
Romansa
Istinska ljubav
Pariz s'ljubavlju - Paris, je t'aime
Ludo zaljubljen
Intimni stranci
Diva
NataliX
Besmrtna
filmovi reditelja Fransoa Ozona: Sitkom, 8 žena, Ostatak života, Bazen
Da dopunim listu:

Proganjanje (Persecution)
Lurd (Lurdes)
Prorok (Un prophete)
Dom (Home)
Ljubavne pesme (Le Shansons d'amour)
Riki (red. Fransoa Ozon)
Devojka u vozu (La Fille du RER)
Bozicna prica
Dvostruka ljubav (Sabrol)
Korisnikov avatar
By Srklet
"francuski zvuci ovako, a njemacki onako, pa zato (ne) volim francuske/njemacke filmove...
:krezavi: "
ovaj topic je presmijesan. ima logike kao da kazes da ti se ne svidja picasso jer ne volis plavu boju, a on je imao citav takav period, jel... :lol:

babe na pijaci valjda znaju smislenije objasniti zasto im je marisol bolja od esmeralde nego sto se ovdje laprda o francuskim filmovima... odnosno, jos zabavnije je kad se ide nabrajati francuske filmove kojih se netko sjeca! :lol: hm, da doprinesem topicu tako sto cu napisati nekih stotinjak francuskih filmova koji bi mi pali odmah na pamet? :hmm:

e. da! "Francuzi su mozda na najbolji nacin asimilirali evropsku kulturu sa komercijalnim holivudskim poimanjem filma i otuda je francuski film veoma jak u danasnje vreme." ??? koji kurac znaci ova recenica? vidim da treba biti jako pametna, ali... nije.
sta je to europska kultura? kakvo je to komercijalno holivudsko poimanje filma? je li francuski film veoma jak u danasnje vreme? ako jest, jel zbog toga sto je asimilirao europsku kulturu sa komercijalnim holivudskim poimanjem filma? zasto mozda? tko je to konkurencija francuzima u asimiliranje europske kulture s komercijalnim holivudskim poimanjem filma? koji kurac se ovdje sere i mlati prazna slama?!

jedino je ulix napisao post koji nije glup. ostatak topica je totalni odron. horus, sunce, tip s nickom koji se sastoji od gradaka u kojem zivi i duzine kurca ili broja godina u trenutku registracije, vix, pa to su takve jebene nebuloze... :lol: ipak, najsladje sam se nasmijao kad je netko napisao "Vidok - dobar, iako je kraj filma banalizovan... " a onda sam naletio na post "Kako zaboravih!!!!!!!!! Pa, Amelija mi je najomiljeniji film! Podseća me na prvog geja u kojeg sam se zaljubio! I uvek mi se plače kad ga gledm....Zašto??????? " well, zato sto nemas ukusa kad je rijec o filmovima, a vjerojatno si i psihicki rastrojena osoba. ali, sada barem imas odgovor. :D
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Popeye

... odnosno, jos zabavnije je kad se ide nabrajati francuske filmove kojih se netko sjeca! :lol: hm, da doprinesem topicu tako sto cu napisati nekih stotinjak francuskih filmova koji bi mi pali odmah na pamet? :hmm:
Sve filmove koje sam naveo toplo preporucujem.

Mozes nam preporuciti neke francuske filmove, a ne bljuvati non-stop.
Korisnikov avatar
By dharmox

"francuski zvuci ovako, a njemacki onako, pa zato (ne) volim francuske/njemacke filmove...
:krezavi: "
ovaj topic je presmijesan. ima logike kao da kazes da ti se ne svidja picasso jer ne volis plavu boju, a on je imao citav takav period, jel... :lol:

babe na pijaci valjda znaju smislenije objasniti zasto im je marisol bolja od esmeralde nego sto se ovdje laprda o francuskim filmovima... odnosno, jos zabavnije je kad se ide nabrajati francuske filmove kojih se netko sjeca! :lol: hm, da doprinesem topicu tako sto cu napisati nekih stotinjak francuskih filmova koji bi mi pali odmah na pamet? :hmm:

e. da! "Francuzi su mozda na najbolji nacin asimilirali evropsku kulturu sa komercijalnim holivudskim poimanjem filma i otuda je francuski film veoma jak u danasnje vreme." ??? koji kurac znaci ova recenica? vidim da treba biti jako pametna, ali... nije.
sta je to europska kultura? kakvo je to komercijalno holivudsko poimanje filma? je li francuski film veoma jak u danasnje vreme? ako jest, jel zbog toga sto je asimilirao europsku kulturu sa komercijalnim holivudskim poimanjem filma? zasto mozda? tko je to konkurencija francuzima u asimiliranje europske kulture s komercijalnim holivudskim poimanjem filma? koji kurac se ovdje sere i mlati prazna slama?!
:up:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Meni su neki francuski filmovi bas zanimljivi, a neki su mi sranje.
Mada sve te francuske filmove povezuje neka simpaticna kreativnost.
Korisnikov avatar
By Srklet
@sunce: ne zelim ja nikoga nista pouciti. ono sto bih volio je raspravljati o filmovima, pa i francuskim, s ljudima koji NEKOG KURCA O TOME ZNAJU, a ne samo da pucaju floskule, fraze i gluposti, bez ikakvog estetskog uvida ili osnovnog znanja, a kamoli stava koji nije jebeno predvidljiv.

znam da si jako simpatičan, i da otvaraš topice poput onog koji se zove "vajarstvo" gdje se ljude (bez ironije!) pita 'hej, a kad vidite rijec vajarstvo, sta vam padne na pamet?', pa onda dodje netko i zalijepi davida, ali to je banalno u tri pm. ja to jednostavno ne mogu, i simpaticnost i banalnost su mi dosadne. tvoj bitak je bižuterija.
Korisnikov avatar
By Sunce

@sunce: ne zelim ja nikoga nista pouciti. ono sto bih volio je raspravljati o filmovima, pa i francuskim, s ljudima koji NEKOG KURCA O TOME ZNAJU, a ne samo da pucaju floskule, fraze i gluposti, bez ikakvog estetskog uvida ili osnovnog znanja, a kamoli stava koji nije jebeno predvidljiv.

znam da si jako simpatičan, i da otvaraš topice poput onog koji se zove "vajarstvo" gdje se ljude (bez ironije!) pita 'hej, a kad vidite rijec vajarstvo, sta vam padne na pamet?', pa onda dodje netko i zalijepi davida, ali to je banalno u tri pm. ja to jednostavno ne mogu, i simpaticnost i banalnost su mi dosadne. tvoj bitak je bižuterija.

Tebi ne vredi to sto znas. Da ti vredi, ne bi pisao postove na nacin na koji ih pises. Kakav si ti to covek?

Ja sam zeleo nesto da naucim, ali ocigledno je da od tebe to ne mogu. U redu je.

Ne bavim se umetnoscu, ali je volim. Naravno da je to sa vajarstvom banalno. Zapravo, tebi je banalno, meni je dovoljno kao pocetak diskusije ili samo razmene. Ne ocekujem predavanja kao na fakultetu. Na forumu mozes procitati neku informaciju - ime vajara, pa studirati ako zelis do detalja. Dovoljno je da neko postavi slike skulptura koje mu se dopadaju, bez nekog objasnjenja. Nekad je bolje bez komentara.
I znam da je nekome ko je zavrsio FDU ili fakultet likovnih umetnosti svaka moja diskusija presmesna i prosta, da je umetnicarenje. To mi ne smeta. Neko ko zna, ne pljuje po drugima.

U cemu je tvoj problem? Previse si uziveo u ulogu sudije i pljuckas tako po forumu, verovatno zbog nedostatka uzbudjenja: "Ovo je glupost, ovo je pun kurac i sl." Zasto toliko mrznje i podsmeha?
Korisnikov avatar
By dharmox
Pao mi je forum pa trenutno ne mogu da iskopam svoje tekstove o Francuzima.
Ne sviđa mi se razvrstavanje filmova po nacionalnosti.

Bez poznavanja ovih imena i njihovog opusa čovek ne može reći da poznaje francuski film:
Truffaut, Godard, Chabrol, Alain Resnais, Bunuel, Bresson, Eric Rohmer, Serge Bourguignon, Cocteau, Denys de la Patellière, André Cayatte.

Gore je neko pominjao Ozona: ima da se skine kolekcija njegovih kratkih gej filmova; on nije loš reditelj ali jednostavno nema daha za dugi metar. Najbolje od njega: srednjemetražni "Regardez la mer".
Korisnikov avatar
By dharmox

U cemu je tvoj problem? Previse si uziveo u ulogu sudije i pljuckas tako po forumu, verovatno zbog nedostatka uzbudjenja: "Ovo je glupost, ovo je pun kurac i sl." Zasto toliko mrznje i podsmeha?
Ne sunce, nije to mržnja.
Pogledaj inicijalni post i šta se sve piskaralo na ovoj temi.

Ako išta želim da vidim, to je kratak tekst postavljača teme u kome će objasniti šta je imao na umu. Zašto baš francuski? Drugo bi bilo da je probrao neke njemu drage naslove...
Mogu ja sad da postavim kao temu danski film, ali to će biti s velikim razlogom.
Korisnikov avatar
By dharmox
Ma jasno, ali uvodni post daje intonaciju temi, inače ti se desi da ljudi uđu samo da bi rekli kako im je francuski jezik odvratan!
Korisnikov avatar
By walt333
Moj omiljeni film na temu ljubavi (mada ne samo ljubavi) je jedan francuski film. U pitanju je Alain Resnais-ova "Hirosima, ljubavi moja" (Hiroshima, mon amour). :love: Gledao sma ga sigurno 10 puta.
Ima dosta francuskih filmova koje volim ali su svi mahom stariji, Četiristo udaraca, do poslednjega daha, Zil i Dzim, Orfej, Lepotica i zver (naravno Koktoova verzija), trilogija tri boje, Amelija...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=414g8gRf ... re=related[/youtube]
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by dharmox

Ne sunce, nije to mržnja.
Pogledaj inicijalni post i šta se sve piskaralo na ovoj temi.

Ako išta želim da vidim, to je kratak tekst postavljača teme u kome će objasniti šta je imao na umu. Zašto baš francuski? Drugo bi bilo da je probrao neke njemu drage naslove...
Mogu ja sad da postavim kao temu danski film, ali to će biti s velikim razlogom.
A zasto ne postavis temu? I zasto mislis da svi treba da budu kao ti? Razliciti ljudi, razliciti motivi. Gde je tu razumevanje? Uostalom, ti si lepo to napisao - zasto bas francuski? - nisi pljuvao.

Ni meni se nije dopao uvodni post, pa to ne znaci da treba pljuvati.

ono sto bih volio je raspravljati o filmovima, pa i francuskim, s ljudima koji NEKOG KURCA O TOME ZNAJU, a ne samo da pucaju floskule, fraze i gluposti, bez ikakvog estetskog uvida ili osnovnog znanja, a kamoli stava koji nije jebeno predvidljiv.
U raspravi su ucestvovali (pored ostalih): dva decka - zavrsili francuski jezik, student FDU, reditelj, i niko nije vredjao. To samo govori o tome koliko je Popeye isfrustriran i siromasan.

a onda sam naletio na post "Kako zaboravih!!!!!!!!! Pa, Amelija mi je najomiljeniji film! Podseća me na prvog geja u kojeg sam se zaljubio! I uvek mi se plače kad ga gledm....Zašto??????? " well, zato sto nemas ukusa kad je rijec o filmovima, a vjerojatno si i psihicki rastrojena osoba. ali, sada barem imas odgovor. :D
Ovo je komentar isfrustrirane i jako nezadovoljne osobe. Pun mrznje. Sa kojim pravom? Ko si ti da mu "dajes odgovore"?
Korisnikov avatar
By dharmox
Problem je u tome što se niko nije potrudio da bar jednom rečenicom obrazloži svoj izbor. Svi su samo nabrajali naslove i samim tim nema diskusije. Ako napišem da mi je Amelija odvratna i to na neki način obrazložim, to je već osnova za nekakav razgovor.

Mnogo je nemušta ispala tema i pretpostavljam da je to iznerviralo Popaja.
Korisnikov avatar
By Sunce
Pricalo se malo o odnosu evropski film - Holivud. Naravno, povrsno. Hiljadu je tema koje nisu "uspele". Zasto toliko frke?

Ako se Popeye toliko nervira, neka pije sedative. :odrasti:

I da, cesto je Popeye u pravu, ali to sve "zajebe".
Korisnikov avatar
By dharmox
Mene je u stanju da iznervira i samo pominjanje Holivuda na temi o evropskom filmu.

Možda zato što "uspevaju" samo teme u trač areni?
Neko kome je stalo do ozbiljnijih tema ponekad poželi da se stvari izmene...

Slika

Film nepoznate televizijske rediteljke Martine Dugowson. Jedan od najljupkijih francuskih filmova s kraja prošlog veka. Tipično francuski žanr - comedie dramatique, mešavina simpatične komedije, bolne tragedije i svega između.

Film o detinjstvu, mladosti i 17-godišnjem druženju Mine i Etel, dve potpuno različite osobe. Jedna je želela ljubav i umetnost, druga je smatrala da su kompromisi i laži normalna stvar u izgradnji karijere. Ali u mladosti je sve moguće, naročito kad se ta mladost događa oko 1968.

Prepoznatljiva muzička tema, dosledno poigravanje crvenom bojom u kadru (nije to Martina smislila ali joj je lepo leglo). Pariz koji u novim (lošim) komedijama ume da izgleda prelepo, a u filmovima Gaspara Noe kao pravo govno, u ovom filmu je baš onakav kakav je.

Dalidina pesma na tv - kao duh vremena ali i kao diskretan suicidni akcenat.

U glavnoj ulozi meni vrlo draga Romane Bohringer kojoj reditelji zbog namćoraste face rado uvaljuju negativne uloge, mada se ona dobro nosi sa svima.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
By Sunce

Problem je u tome što se niko nije potrudio da bar jednom rečenicom obrazloži svoj izbor. Svi su samo nabrajali naslove i samim tim nema diskusije. Ako napišem da mi je Amelija odvratna i to na neki način obrazložim, to je već osnova za nekakav razgovor.

Mnogo je nemušta ispala tema i pretpostavljam da je to iznerviralo Popaja.
Vidis, i mene nervira sto Popeye na temi o odgledanim filmovima ocenjuje filmove. Strasno me nervira, straaasno, pa to lepo zadrzim u sebi jer znam da ima pravo da ih ocenjuje ako zeli.

U temi o biljkama na forumu ljudi navode koje biljke vole i ne daju "obrazlozenje" svog izbora. Znaci li to da forumasa, koji poznaje ili se bavi biljkama, takvi odgovori treba da iznerviraju toliko da bljuje vatru?

Hvala na preporuci. Mislim da sam taj film gledao, ali se ne secam naslova.

Mene je u stanju da iznervira i samo pominjanje Holivuda na temi o evropskom filmu.
Zasto?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!