- 18 Avg 2010, 00:15
POGLAVLJE DEVEDESET I PET – Ko je Carrie a ko Samatha?
Na travnjaku vile Hlae se odrzavala velika konferencija za stampu. Predstavnici medija su se sjatili na brizljivo negovanu travu da bi culi najnoviju izjavu portparola guvernerke Hlae, PR menadzera Colorada.
- Dragi moji, hvala vam sto ste se skupili ovde po ovoj nesnosnoj letnjoj vrucini – rece nosalantno Colorado – kako se izborna trka za predsednika Forumlenda blizi kraju, ubedjen sam da ce sve normalne osobe glasati za Hlaefdige. Ako ne glasaju za nju, onda nisu normalni i ne treba ni da zive.
Novinari se uskomesase kao ajkule kad osete krv.
- Pozar u sirotistu: troje dece tesko povredjeno, nekoliko mrtvih, zgrada izgorela. Uzrok: neispravne instalacije. Da li gradonacelnica ima plan socijalne zastite, i zasto ga jos nije sprovela u delo? – upita glasno Sheytan, jedan od novinara.
- Uveravam vas da situacija uopste nije tako katastrofalna. Jesu svi ti ljudi izgoreli, ali treba da posmatramo stvar sa vedrije strane! – rece Colorado mirno.
-A to je?-
- Da mi ovo odelo odlicno stoji! Molim vas, uslikajte me sto vise, hvala! –
- Kako komentarisete navode da vodite prljavu kampanju blacenja protiv kandidatkinje Shishmish? - upita neko od novinara.
Colorado se osmehnu za jos jednu sliku – To jednostavno nije tacno. Ta krvozedna ludaca Shishmish je verovatno bila pijana kad je to rekla. Nasa kampanja se fokusira na gradonacelnicu Hlaefdige i njen dosadasnji rad, te postuje najvise standarde demokratskog izbornog procesa. Shishmish i njen tim su gomila alkoholisanih narkomana, piromana, ubacite sta vam se svidja, volim kad se rimuje, i verovatno su smislili te izjave samo da bi nam napakostili – zavrsi Colorado u jednom dahu.
Novinari su se skoro istopili od blazenstva. Colorado je sam prodavao vecinu njihovih dnevnih listova.
- Gradjanski rat: da li mislite da ce nemiri prestati nakon izbora novog predsednika ili ce se samo pogorsati? – upita najuticajnija novinarka Novog Forumlanda Orlando the Lady ostrim pogledom uprtim u Colorada.
Nasta muk. Colorado mozda nije bio najbolji PR na svetu, ali je znao kada ne sme da pogresi i kome mora da odgovori na pitanje bez uvijanja.
- Stanje u Republici Forumland je alarmantno. Svi se borimo za bolje dane, bez krvoprolica a ovi izbori su korak ka tome, ka tim boljim danima. Vec neko vreme drzava nam je bez predsednika, i to je nekim cudom funkcionisalo, ali pojedinci i opasne grupe gradjana su zapretile miru, i doslo je vreme za cvrstu ruku i vladavinu nekoga ko razume ovaj narod. Tenzija ce se smanjiti nakon izbora siguran sam u to. Znam da ne pomaze sto su stanovnici drzave podeljenog misljenja KO bi to tacno trebalo da vlada, ali uveravam vas, zarad vase buducnosti, i buducnosti vase dece, izaberite nekoga kome ne upravljaju sitni poroci, vec um i snaga zacinjeni sjajnim smislom za humor.
Pitanja su ponovo krenula da pljuste. Orlando the Lady je bezizrazajno pisala u svoje patriotsko „Forumland do Tokija“ blokce a Colorado je nervozno razmisljao da li je uspeo da joj proda upravo izgovorene recenice.
- I samo bih hteo da dodam: Sa Hlaefdige u bolju buducnost! – Colorado veselo uzviknu – za razliku od Shishmish, sa kojom mozemo da odemo samo na dno flashe! Hvala svima! –
PR lagano pobedonosno otplesa u vilu, dok su novinari trcali svojim redakcijama.
Colorado udje u masivno zdanje, porodicnu kucu pokojnog BellyButtona, te ode do radne sobe.
- Hlae, ovi novinari su sve dosadniji! Uopste vise ne mogu da ih gledam!-
- Znam cico! – rece gradonacelnica koja je lakirala nokte – najradije bih ih sve pretukla, ali mozda to nije dobro za kampanju? –
- Ma, recicemo da je to zblizhavanje sa birackim telom i afirmativna akcija! I zasto drzih ovolike slike ovde, ko su ovi ljudi? –
- To su svi oni koje sam pretukla do sada. Osecam se blisko sa njima, kao da su porodica. Ta pretuchivanja su ti jedan intimni momenat, znash. – rece Hlaefdige iskreno.
Colorado malo promisli o ovome, i posto nije mogao da nadje ikakvu greshku u logici, nastavi – Cico, ankete pokazuju da ste obe izjednachene u izboru novog predsednika Forumlenda. Srecom, smislio sam odlican plan za diskreditovanje one Shishmish… Madam Escobar je na putu ovamo, dace izjavu koju cemo proslediti sudiji! Blud, razvrat, prostitucija na visokom nivou u vili Shishmish! –
- Pa to imamo i ovde - konstatova Hlaef dok je prelazila na drugu nogu – cak mislim da mi vise koristimo javnu kucu nego Shishmish. Plus je tu moj Svejedno... –
-Cico, koliko puta sam ti rekao da ga ne spominjes! To je jako loshe za kampanju... ako se sazna da si u greshnoj vanbrachnoj vezi sa predsednikom korporacije 'Svejedno', Svejednom, mediji ce nas rastrgnuti! Da ne pominjem Forumslavnu crkvu! –
- Da... jesi isplatio igumaniju Sunce zato sto sam je pretukla pre dva meseca? Jao, da vidish kakav mi je sms poslao Svejedno... 'Bejbi, otpustio sam danas 400 radnika bez milosti, hoces da se vidimo kasnije?'... Tako je romantican! –
- Cico, saberi se! Od kad si rodila Zoncheta, strashno si omeksala... Igumaniji sam poslao nasheg bashtovana Antibiotika, onog jedva punoletnog, malo ju je zabavio pa je rekla da ce zaboraviti incident. –
- Dobro, dobro... a taj tvoj plan, kom sudiji ces dati te kompromitujuce dokaze? -
- To je najbolje od svega! Morgany le Fayu! Onom koji je jednom osudio kishu na smrt zato sto je mnogo jako padala! Prosle nedelje je hteo da osudi sve niske osobe na prinudni rad zato sto ‘mora da savija glavu da bi ih video’! Kad chuje Escobarininu izjavu, Shishmish je gotova! –
- Genijalno i podmuklo! Samo da ne sazna za nash drugi tajni plan… Da li si ga doveo? – upita Hlaefdige dok se shetala po sobi. – Znash, uopshte mi se ne svidja ovo muckanje i varanje, ali ne mogu da dozvolim da Shishmish i ono njeno dete preuzmu vlast! Sve ovo sto radim, radim zbog svog sina... –
- Znam cico... doveo sam ga. Ceka ispred vrata. –
- Uvedi ga. –
Colorado uze elektricni shtap za stoku, tejzer i pishtolj, pa otvori vrata.
Visoki momak koji je ushao je bio prekriven tetovazhama. Najrazlicitije slike su se prikazivale na njegovom mrshavom telu.
- Je l tebi to na levoj ruci pishe 'tolerancija'? – upita znatizheljno Hlaefdige.
Momak spoji spoji obe ruke, pa gradonacelnica vide da je na desnoj veliko 'ne'.
- Lepo, lepo... detalji su vazhni. Nego, je l te ja placam da se sharash po telu ili da ti i tvoji ultradesnicari pravite haos po gradu? Zashto Forumlend ne gori? –
– Радимо све сто можемо. Моји момци су синоћ разбили неколико радњи, а затим смо разгласили да је то урадила Шишмиш. Јутрос смо запалили сиротиште. А данас поподне смо, у циљу верске нетолеранције, претукли игуманију Сунце
- O boze – primeti Colorado – jadna ta zhena! –
- Posle tuche je otishla u kafanu, tako da mislim da joj nishta nije falilo - primeti gradonacelnica. – Nisam zadovoljna, momak -
i uhvati flashicu laka koju je mladic bacio na nju u letu, a zatim hitro skoci preko stola i obori ga svojom shtakom.
- Slushaj, ti – reche mirno – mozda sam upravo nalakirala nokte, pa sam dobre volje i necu ti slomiti ruke i noge nakon sto ih ishchupam iz ostatka tvog tela. Ali niko, NIKO, ne sme da razbacuje moj roze lak po kuci! –
- Да шефе – proshaputa on – моји момци из ''Реинбоу Сторм“ Форума ће обавити посао како треба! Пакинатор увек обавља задатке до краја! –
- Bolje bi ti bilo, ne placam te male pare. Sad idi i odrzi svoju rec, zavrsi zapoceto.
Hlaefdige pusti momka da se otetura iz sobe, dok je Colorado pravio sebi mohito.
- U pravu si, omekshala sam. Nekad bih mu slomila barem ruku, za primer. –
- Izgleda da je Madam Escobar stigla – primeti PR odsutno – bolje da se brzo dogovorimo sa njom, a onda se spremimo za sutrashnji dan... –
Dok su Hlaefdige i Colorado izlazili iz radne sobe, iz susedne je dopirao zvuk upaljenog televizora.
“... Овом акцијом смо недвосмислено показали свима који маштају о одржавању тзв. "стрејт-параде" да јавно промовисање и ширење зла нећемо толерисати, већ да ћемо га спречити свим средствима. Отачаствени покрет Реинбоу ће се и убудуће свим силама борити да Нови Форумленд буде слободан безбожни град, а Форумланд слободна и уједињена држава са благословом наше Лејди Гаге...“
…izjavio je za medije Pakinator uz poruku “Cekamo vas-Kod Karadjoke!”
Pozvali smo Igumaniju Sunce da da komentar na ovu izjavu, medjutim receno nam je da je zauzeta “Gledanjem u oci, biranjem sarene garderobe i seksom“. Nasi mediji ostro su osudili ovaj stav, zato sto svi znamo da ona samo nosi crno belo i seks ne upraznjava...zvanicno. Nasi eksperti tumaci su desifrovali ovu poruku Igumanije kao: nezainteresovanost za trenutna desavanja i podrsku heteroseksualnoj manjini.
A predsednica skupstine Devokica Ivana Nanny Ogg od Hys-a je pricala o svom poslu i pripremi za izbore:
“Pa missim ono, znaci super je meni u skupstini, znaci haos je, ali ono, od uvek sam zelela da budem licnost koja dominira u prostoriji punoj ljudi, to mi je jako...uzbudljivo, znas. Svi su brate poludeli oko ovih izbora tako da imam puno posla da ih smirim, srecom imam alatku koju koristim kada su neposlusni! – Mislite vas cekic? – Pa mislim...i to isto matori.“
U duhu izbora, pitali smo i mladog politicara u usponu Dirrty-ja sta misli o politickoj situaciji u zemlji i ko ce pobediti na izborima. On nam je na to odgovorio sledece:
“...Sibu, kao i svake godine! Dva cokoladna zvona, ali jedno sam pojeo i lepe emo carape! Pozdrav svima!“
Nasi strucnjaci tumaci su to desifrovali kao surovi pogled na stanje u zemlji (siba) gde se dva kandidata bore za vlast (cokoladna zvona) od kojih je jedan superiorniji od drugog posebno u retorickom smislu (pojeo). A emo carape su...pa, emo carape. Takodje smo diskutovali sa njim o ekonomskoj krizi koja utice na radnike seljake i proizvodnju tikvica koja je ove godine opala.
U ostalim vestima saznacete:
- Multimilionerski mogul Svejedno otkupio jos jednu fabriku tunjevine i time zaradio nadimak “Sirena“
- Bananica Von Tease kaze “Ponovo sam Cokoladna!“ – Najveca zvezda i izvodjac Republike Forumland ponovo promenila boju koze.
- Svi uz Dragonite-a! “Udruzenje (ne)radnika Forumlanda proglasilo novog lidera sindikata“
Ja sam Orlando the Lady, ostanite uz nas, slede reklame.