Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by J...
Originally posted by dharmox

Želeo bih da smrt bude neopozivi, definitivni kraj.
Ali uverio sam se da nije i to me vrlo uznemirilo.

Kako si se uverio u to?
Nisam video duha ali sam bio u kući u kojoj je boravio skoro godinu dana.
To jeste bio duh pokojnika, prizvan i vezan za to mesto, pa, logično razmišljajući, ako je moglo njemu, znači, može svakome da se desi...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja verujem u reinkarnaciju.
By J...

To jeste bio duh pokojnika, prizvan i vezan za to mesto, pa, logično razmišljajući, ako je moglo njemu, znači, može svakome da se desi...

Postoji i ona prica ili bolje receno pretpostavka koja kaze da to nije duh umrle osobe vec neki drugi oblik "zivota" koji ne poznajemo, "entitet" kako to nazivaju oni sto se bave parapsihologijom. Tako da nikad ne mozes biti siguran sta se tu zaista dogadjalo, jer logika koja vazi za ovaj svet, van njega ne vazi. :jbg:

Inace, ja ne mogu da sa sigurnoscu tvrdim sta se desava nakon smrti, da li postoji drugi zivot, reinkarnacija ili se sve zavrsava na fizickom nivou vracanjem u "pepeo i prah" i ne volim kada su ljudi potpuno uvereni u bilo koju od tih mogucnosti jer su sve to samo pretpostavke. Besmisleno je biti tvrdoglavo ubedjen u bilo sta od toga.
Korisnikov avatar
By Blady
^ ne slazem se, onda ni ti ne mozes da kazes da je to drugi oblik zivota, zato sto NIKO ne moze da objasni taj oblik, ili kako god joj nametnuli ime...

Ja ne znam jesam se istripovala da dharmox nekada pise u zenskom, a nekada u muskom rodu.... :psiholog:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
verujem u prosle zivote, tj. u reinkarnaciju, i isto smatram da deja vu znaci tragove iz tih proslih zivota.... isto tako i neki snovi i secanja... verujem da se posle smrti nasa energija/duh/nazovite to kako hocete/ vraca na zemlju ponovo i ponovo dok ne stignemo do nekih saznanja nakon kojih nema vise reinkarnacije, nego se stapamo sa Univerzumom..... ono sto verujem nije bas budizam, ali je najblize tome... (zapravo, za ideje budizma saznala sam tek nakon sto sam sama, kontemplacijom o zivotu i smrti, oformila ovo svoje "verovanje"-posle kada sam citala o budizmu, pocela sam mnogo stvari da prepoznajem i to mi je definitivno najbliza religija, mada nisam budista niti sam ikada ucila njihove mantre, meditaciju itd. - mozda sam bila budista u proslom zivotu ;) )
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by nsBeckie

verujem u prosle zivote, tj. u reinkarnaciju, i isto smatram da deja vu znaci tragove iz tih proslih zivota.... isto tako i neki snovi i secanja... verujem da se posle smrti nasa energija/duh/nazovite to kako hocete/ vraca na zemlju ponovo i ponovo dok ne stignemo do nekih saznanja nakon kojih nema vise reinkarnacije, nego se stapamo sa Univerzumom..... ono sto verujem nije bas budizam, ali je najblize tome... (zapravo, za ideje budizma saznala sam tek nakon sto sam sama, kontemplacijom o zivotu i smrti, oformila ovo svoje "verovanje"-posle kada sam citala o budizmu, pocela sam mnogo stvari da prepoznajem i to mi je definitivno najbliza religija, mada nisam budista niti sam ikada ucila njihove mantre, meditaciju itd. - mozda sam bila budista u proslom zivotu ;) )
Ja sam mislila da promenim veru :)
Ne znam toliko o Budizmu, ali kada saznam dovoljno, i svidi mi se, promenicu je :)
By J...
Originally posted by Black Lady

^ ne slazem se, onda ni ti ne mozes da kazes da je to drugi oblik zivota, zato sto NIKO ne moze da objasni taj oblik, ili kako god joj nametnuli ime...

Verovatno da je tako, samo sto nisam znala kako drugacije da opisem tu pojavu koju neki nazivaju "vidjanje duhova" a neki misle da je sve to samo u glavi.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Verujuem da nesto postoji posle smrti.
Posto su sanse da saznam bilo sta o tome mizerne, ne zelim da trosim vreme ovog zivota razmisljajuci o tome.

:bubbles:
Korisnikov avatar
By Madonna
kako niko ne zna? pa sahrana.... nekoj matoroj će zazvoniti mobilni, onda gozba za goste, onda se svi smeju i pričaju ko da su na slavi i tako
Korisnikov avatar
By gossip
saznacu kada umrem :D dotle me ne zanima :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Ja se iskreno nadam da posle smrti ima nesto.

Neki seks, neki alkohol i dobra klopa. U kom god obliku.

Za slucaj da nema, evo, ja se iz svih snaga trudim da sve to lepo semplujem koliko god mogu sada
Korisnikov avatar
By Dirrty
Moja poluteorija Univerzuma je kružna (sferična), kao planete, zvezde, njihova kretanja...
Tom logikom je i naše postojanje kružno.

Ali moja ili bilo čija logika je samo jedan od načina posmatranja i shvatanja.
Ko zna... ja ne znam.

Voleo bih da je nešto više, šta god to značilo i predstavljalo... ali ne usuđujem se da se nadam.
Korisnikov avatar
By Mage
Sviđa mi se ovo što Dirrty kaže. U poslednje vreme, inspirisan teorijom relativiteta, razmišljam o ideji da univerzum uopšte nije dinamičan, već statičan sa jasno određenom budućnosti i prošlosti. Po generalnoj teoriji relativnosti, vreme i prostor su objedinjeni u "spacetime", koji je statičan, odn. ne menja se. Ovo bi značilo da vreme zapravo ne postoji, već ga mi "doživljavamo" iz nekog razloga. Tako da zapravo svi koji su umrli i dalje postoje u "spacetime"-u, baš kao i oni što tek treba (za nas) da se rode :) Pošto je spacetime večan i nepromenjiv, onda smo i mi kao njegovi konstituenti takođe večni, nepromenjivi. Nekako najbliži odgovor pitanju "šta se dešava posle smrti?" po ovoj teoriji bi po meni bio: sve počinje ispočetka (kao što je Dirrty rekao). Dakle, ponovo se rađamo kao mi i ispočetka živimo ovaj život. Meni se lično ova ideja ne sviđa jer mi je nekako užasna :uplasen: Osuđeni da živimo svoj život over and over again mi je nekako creepy...

Mada ova teorija ima jednu veliku rupu, a to je nesposobnost da objasni odakle "osećaj" vremena, ako ono zapravo "ne postoji" (u smislu da je odvojeno od prostora). Ne znam...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ali šta je vreme nego sat što ga meri?
Šta je vreme nego neprekidno kruženje Zemlje oko svoje ose i Sunca?

Rekao bih da osećaj vremena potiče iz osećaja sopstvene prolaznosti.

A ta teorija koju si nadovezao na moju jeste prilično strašna.
Meni su strašne sve teorije Univerzuma.

X men quote: "Oh it's not so surprising really. Mankind has always feared what it doesn't understand." :love:
By Speculum Columbae
Bolest je abnormalno stanje tela ili uma koje izazivaju radoznali ljudi.
(Baba: Doktore, boli me ovde kada se pipnem
Dr: Pa ti nemoj da se pipas!
2. Pritisak imaju samo oni koji ga mere)

Tako je i sa vremenom.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by Hys.
Neki seks, neki alkohol i dobra klopa.
i to bez komplikacija, mamurluka i viska kilograma ako je ikako moguce, hebiga ipak je afterlife u pitanju :giggle:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Eifranloo

mislio sam da su magovi malo vise awAre
Ovaj mag je izgubljen u vremenu i prostoru i pokušava da pronađe svoje mesto pod suncem u svom tom haosu :) Svestan sam jedino koliko ništa ne razumem.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by Mage
Originally posted by Eifranloo

mislio sam da su magovi malo vise awAre
Ovaj mag je izgubljen u vremenu i prostoru i pokušava da pronađe svoje mesto pod suncem u svom tom haosu :) Svestan sam jedino koliko ništa ne razumem.
Zar misao nije glavni sastojak? :andjelak:

@Null: I ja sam mag isto. Nesto smesno? :vatroslava:
Korisnikov avatar
By svejedno
Xe, za one koji kazu da se (ne) desava 'nista', postavicu Vam isto pitanje koje sam cesto cuo da 'ateisti' postavljaju 'vernicima':

Neki dokaz za takvu tvrdnju?

..

Inace, prema saznanjima fizike, nije moguce da se covek samo ugasi, jer covek nije samo telo, vec i energija. A energija ne moze da se unisti.

Moze samo da se premesti.

..

...Glupa ateisticka religija.
Korisnikov avatar
By Pauceti
Originally posted by svejedno

Inace, prema saznanjima fizike, nije moguce da se covek samo ugasi, jer covek nije samo telo, vec i energija. A energija ne moze da se unisti.

Fizika ima samo teroiju urusavanja, ne i njen pravi i potvrdjeni experiment.
Za to bi trebalo malo zezanja sa crnim rupama.
Tacno je da se energija ne moze unistiti, ali se moze urusiti do jedne tacke (teorijski: blackbox, blackhole, singularity)...
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Black Lady

Ja ne znam jesam se istripovala da dharmox nekada pise u zenskom, a nekada u muskom rodu.... :psiholog:
dharmox nikad u životu nije pisao u ženskom rodu. :hail:
Što ne znači da u nekom budućem životu ne bih voleo da se pojavim s nekim besnim sisama, čisto da vidim kakav je osećaj... ali ja ne verujem u teoriju o prošlim/budućim životima, što nas dovodi do J...-ovog posta.

Originally posted by J...

Postoji i ona prica ili bolje receno pretpostavka koja kaze da to nije duh umrle osobe vec neki drugi oblik "zivota" koji ne poznajemo, "entitet" kako to nazivaju oni sto se bave parapsihologijom. Tako da nikad ne mozes biti siguran sta se tu zaista dogadjalo, jer logika koja vazi za ovaj svet, van njega ne vazi. :jbg:

Inace, ja ne mogu da sa sigurnoscu tvrdim sta se desava nakon smrti, da li postoji drugi zivot, reinkarnacija ili se sve zavrsava na fizickom nivou vracanjem u "pepeo i prah" i ne volim kada su ljudi potpuno uvereni u bilo koju od tih mogucnosti jer su sve to samo pretpostavke. Besmisleno je biti tvrdoglavo ubedjen u bilo sta od toga.
Dakle, ko može pouzdano da tvrdi šta se dešava posle smrti? Sve su to pretpostavke, ni u šta nisam 'tvrdoglavo ubeđen'.

Pretpostavka o drugom obliku života mi se dopada, međutim, ja sam ovde napisao samo ono što znam - 'to' (ma šta to bilo) predstavilo se kao duh pokojnika, navelo ime i prezime i godine rođenja i smrti. Zato sam ga u prethodnom postu nazvao duhom - poverovao sam mu na reč. Bio je ubedljiv.
Korisnikov avatar
By gorilica
Jedino u shta sam skoro pa siguran jeste da je energija sve. Telo je samo ljushtura unutar koje je energija koja ga pokrece.
Shta se deshava sa njom kada napusti svoje trenutachno stanishte ne znam, a iskreno, nije mi ni bitno, jer sasvim je moguce bukvalno sve, jer energija neprekidno teche... Moze pokretati potok, moze otici u svemir, moze se useliti u neko novo bice u trenutku zacheca, uci u semenku biljke i naterati je da proklije i krene da buja, a mozda zaluta i u neku drugu dimenziju.
Chak i da greshim, ukoliko nakon smrti nastupa nishtavilo, onda to i onako nece biti bitno. Onog chega nema, ne moze mu biti niti dobro, niti loshe.
Kako god, smatram da je glupo plashiti se smrti jer je ona jedina izvesna stvar koja svakog od nas cheka. Shta ce, i da li ce nakon nje biti, videcemo, ili mozda necemo. :P
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by gorilica

Jedino u shta sam skoro pa siguran jeste da je energija sve. Telo je samo ljushtura unutar koje je energija koja ga pokrece.
Shta se deshava sa njom kada napusti svoje trenutachno stanishte ne znam, a iskreno, nije mi ni bitno, jer sasvim je moguce bukvalno sve, jer energija neprekidno teche... Moze pokretati potok, moze otici u svemir, moze se useliti u neko novo bice u trenutku zacheca, uci u semenku biljke i naterati je da proklije i krene da buja, a mozda zaluta i u neku drugu dimenziju.
Eto srcu mom radosti ako se nađem u paradajzu!
Nadam se da će paradajz biti svestan da je unutra dharmox :piski:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!