Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Korisnikov avatar
By Dzi
:trampolina: upravo 90 sekundi sungazinga

:sunce:
Korisnikov avatar
By bern
Punoljetnu osobu niko ne može sprečiti da bulji u sunce, ali hajde da prestanate sa budalaštinama i dubljim smislom života. Spržite sebi rožnjače, ko vas je*e, ali ako me ko bude ubijeđivao da se samo od sunca živi dobiće nogu u dupe i uputstvo za psihijatriju.
Korisnikov avatar
By Dzi
A sto se ti bern sekiras?
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by Dzi

A sto se ti bern sekiras?
Hehe... ne radi sungazing iliti solarnu jogu kao mi pa sesekira za sve. Mi smo opušteni, uživamo i ludo se provodimo a od droga koristimo samo našu prirodnu a to je HORMON SERATONIN koji se oslobađa gledanjem u Sunce kada je to sigurno i SAMO u sigurnim satima.

Korisnikov avatar
By bern
@Dzi Moram malo :)

@cybermikan
Prvo "solarna joga" nema veze sa mozgom. Čuo sam za razne ali za solarnu nisam. Mozda sam neobavješten, ali hajde me onda informiši: koji su mehanizmi duhovnog rada u solarnoj jogi? Znam kako to ide u hata/radža/mantra jogi, ali za solarnu stvarno ne znam.

Da bi se serotonin lučio ne mora se buljiti u sunce.

Postoje vježbe za očni živac, ali one se rade vrlo oprezno: kratkom pogledom u sunce i zatim sklanjenjam pogleda, nekoliko puta -- ovo NIJE uputstvo i nemojte to raditi, samo dajem kontrast ovom suludom prženju rožnjače.

:cyborg: Let's kill fucking new age.
Korisnikov avatar
By cybermikan
Osvrt na "MELATONIN i PINEALNU ZLEZDU"

Postavljena je dupoko u nasem mozgu i naziva se pinealna zlezda ili pineal glend. Ova malena zlezda je snabdevac endokrinog sistema, i upravlja najvecim delom funkacija u nasem telu. Ona kontrolise i upravlja nasim " telesnim satom" proizvodeci melatonin; hormon koji bi mogao biti najvece otkrice od pronalaska penicilina, i prekidac za kontrolisanje procesa starenja. Pinealna zlezda kontrolise takodje nas ciklus spavanja, promene telesne temperature posebno pri promeni godisnjih doba. Ona govori zivotinjama kada treba da se sele u tople krajeve, upravlja njihovim odrastanjem. Usporava i ubrzava metabolizam, govori im kada da se najedu radi ulaska u hibernaciju, i kada da se bude iz nje na prolece.

Melatonin je hormon koji ne kontrolise samo kada smo pospani, nego nam pokazuje koliko smo stari, kada ulazimo u pubertet, i kako se nas imunoloski sistem bori protiv bolesti. Obzirom da je smestena u sredini naseg mozga, pinealna zlezda nema direktan pristup suncevom svetlu. Nase oci joj salju direktnu informaciju o dnevnoj (suncevoj) svetlosti ili kada je ugaseno svetlo i kada je mrak. Sunceva svetlost stimulise pinealnu zlezdu da proizvodi melatonin, po noci kada nema sunca melatonin se oslobadja u nasem telu kada spavamo. Zaslugom pinealne zlezde i melatonina, ljudi su mogli da spavaju po noci i da se bude danju mnogo ranije pre nego sto je bio izmisljen sat ili casovnik.

Ljudski embrioni ne proizvode melatonin pre rodjenja, nego ga dobijaju preko placente. Prvim danima zivota male babe ga dobijaju preko majcinog mleka. Nivo naseg melatonina raste tokom naseg detinjstva, onda slabi kada ulazimo u pubertet (secate se kada vam se cinilo da vam vreme brze prolazi i leti pre ulaska u pubertet), tako da i ostali hormoni mogu preuzeti kontrolu nad nasim telom. Sto smo stariji nas melatonin pocinje da opada i da se smanjuje drasticno sve do 60- tih godine, tada ga proizvodimo mnogo manje nego u ranim 20-tim godinama. Sa drasticnim padom proizvodnje melatonina oko 50 godina, nase telo izgleda starije i sve se vise vidi kako fizicki propada. Naucnici su nedavno otkrili, da oni koji mogu dodatno proizvoditi melatonin, (MI RADECI SUNGAZING ili SOLARNU JOGU UPRAVO TO RADIMO)!!! ce usporiti starenje, odbiti bolesti od sebe, i cuvati osecaj celokupnog zdravog i energetskog tela, da ne spominjem ostale pozitivne stvari koje sve melatonin moze uciniti za nas sada, kao sto je lecenje nesanice i regulisanje spavanja, eliminacija efekata bezvoljnosti „ sve mi je mrsko“ , i svakodanevno olaksavanja stresa.

Melatonin je poznat i kao „ regulator, regulatora“ zato sto salje poruke i impulse vrseci kontrolu nad razlicitim delovima naseg tela. To je ravnoteza izmedju nasih razlicitih hormona koji nam cuvaju zdravlje, kontrolisu starost. Kada nase razlicite razine hormona postanu neuravnotezene, to rezultira starenjam.

Sve sto nase telo treba je energija, da bismo mogli trcati, hodati, sedeti, ili cak disati... Svaka celija u nasem telu zahteva energiju da bi mogla pravilno funkcionisati. Unutar svih nasih celijskih stanica su mikroskopske strukture koje se zovu Mitohondrije. Mitohondrija se smatra naponom u celijama, (ono sto im daje energiju i napon za rad) jer pretvaraju energiju u ATP; stvar koja je najvise potrebna za davanje zivota celijama u nasem telu. U procesu stvaranja ATPa, trebamo uzeti u obzir i „sagorevanje“ kiseonika. Kako starimo i nase Mitohondrije stare, i opada im produkcija ATPa usled cega dolazi do nedostatka kiseonika, sto dalje rezultuje totalnim propadanjem celije u svim njenim delovima. Radi ovoga kada smo stariji poznato je da nemamo toliko energije kao kad smo bili mladi. I sada stupa na snagu melatonin. On metabolizuje tiroidnu zlezdu i hormone (komponenta koja obezbedjuje mitohondriji energiju izmedju ostalih celijskih organela) doturajuci joj vise energije. Kada mitohondrija primi vise goriva od tiroidne zlezde, ona moze proizvesti vise ATPa dajuci vise energije svakoj pojedinoj celiji u nasem telu, one onda bez problema koriste kiseonik koji uzimamo u sebe, tako da naše stanice ne pocnu oksidirati.

Postoje mitohondrije i u celijama u pinealnoj zlezdi, koje im daju moc da proizvode i luce melatonin. Kada pinealna zlezda dobija manje suncevog svetla ona pocinje funkcionisati manje ucinkovito i tada opada proizvodnja energije u celom telu. Stoga, sa starijom dobi dolazi manjak energije, sto dovodi do manje melatonina, a opet to dovodi do manje energije i nedostatka kiseonika, sto uzrokuje starenje. Za zaustavljanje ovog zacaranog kruga, treba samo uzimati dovoljno veliku dozu svetlosti a melatonin ce dalje zadrzati razinu hormona koji su ukljuceni u sve ostale funkcije gde su i bili, kada su mladi.

Ovim smo samo zagrebali po povrsini ono sto melatonin u vecoj kolicini moze uraditi. Kalcifikacija koji negativno utice na pinealnu zlezdu kada se pojavi negde u organizmu kao za posledicu ima usporavanje i ometanje normalanog rada celija. Na primer, naslage kalcijuma u krvnim zilama dovode do zacepljenja arterije, sto vrlo cesto moze dovesti do mozdanog udara ili infarkta. Te iste vrste kalcijum depozita se takodje najcesce mogu naci u organima kao sto su srce i mozak, te to dovodi do drugih dodatnih komplikacija. Razlog zasto mala deca (sad citajte i SUNGAZERI) nisu zahvacena ovim uslovima je taj da je razina melatonina u njihovom (ljudskom) telu u najvecim kolicinama tokom detinjstva (ili citajte povecanim primanja suncevih zraka preko ociju). ..........

Preko dana se luči SERATONIN - HORMON SREĆE, ZADOVOLJSTVA a preko noći MELATONIN ODNOSNO HORMON BESMRTNOSTI... šta on može pogledajte ovde:

http://www.cybermikan-sungazing.org/zivitestotinamagodina.htm

Nema ovo veze sa new ageom nego sa ČISTOM NAUKOM!!!! Prouči malo materiju molim te pre nego sledeći put napišeš nešto ne provereno!

:zastava: :sunce:
Korisnikov avatar
By bern
Nemam vremena ni želje da prilazim kroz sve stavke koje si iznio, ali vidim da je dosta toga nabacano. Ali, kad si tako informisan, mogu li dobiti sljedeće:

Studiju koja pokazuje zavisnot količine serotonina od a) boravka na dnevnoj svjetlosti b) gledanja u svjetlost c) onset i offset lučenja (da li intenzitet varira).

Nego, kako je to joga?
Korisnikov avatar
By Dzi
Bern, dovoljno je ako krenemo od pretpostavke da je vera je ključ svega, ako veruješ, sve možeš...Tako? :)

btw 100 sekundi :sunce:
By dukkehjem
ja sam obicavao da povremeno gledam u sunce kada izlazi ili kada zalazi...
prijalo je...
mislim da sam najvise gledao do 3-4min.
Vezba prija bas...
samo ne treba odmah buljiti tri, nego se pocne od pola minuta dva dana, pa minut jos dva-tri i sve tako dok se ne dogura do 3, 4 ili 5...
Korisnikov avatar
By bern
Originally posted by Dzi
Bern, dovoljno je ako krenemo od pretpostavke da je vera je ključ svega, ako veruješ, sve možeš...Tako? :)
Ček malo, kakva vjera ako je sve to dokazano?

I jesi ti vidjela šta piše na pomenutom sajtu? Kako se osjećaš povodom toga?
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by bas bleu

ja se iskljucivo bavim raingazingom :kafa:
Samo napred dalje ako imaš ODLIČNO zdravlje i prave benefite time.... mada čisto sumnjam jer ipak po mojim istraživanjima SAMO sunčevi fotoni ti tu mogu pomoći. I to da aktiviraš svoj brainnuter (mozgjuter) koji imaš u sebi od rođenja.

:unic0rn:
By dukkehjem
Originally posted by bern
Originally posted by Dzi

Autosugestija....
By dukkehjem
cyber mikili, ja sam imao 127kg :D hehehe pre jedno 7-8 meseci, a sad imam 80 :D
heheheh :njanja:

(to a propos emisije one)
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by Dzi

Autosugestija....
Šta god bilo. Možda zvuči šašavo ali na desetine hiljada ljudi kažu da ovo ipak pomaže.... da li ste i Vi jedan od njih?

Sugestija je inače deo cirkadijskog ritma koji je pasivan a inače je "napisani program" u našem umu, tako da ako se samoprogramirate (autosugestijom) da ste 100% zdravi, da možete živeti samo na kosmičkoj Prani, da ćete živeti par stotina godina itd. onda ste postigli zaista svoj uspeh. Inače bilo autosugestijom (pozitivnim programom, cirkadijencijom itd.) najbitnije je da pomaže!

:boxer:
By dukkehjem
Originally posted by cybermikan
Originally posted by Dzi

Autosugestija....
Šta god bilo. Možda zvuči šašavo ali na desetine hiljada ljudi kažu da ovo ipak pomaže.... da li ste i Vi jedan od njih?

Sugestija je inače deo cirkadijskog ritma koji je pasivan a inače je "napisani program" u našem umu, tako da ako se samoprogramirate (autosugestijom) da ste 100% zdravi, da možete živeti samo na kosmičkoj Prani, da ćete živeti par stotina godina itd. onda ste postigli zaista svoj uspeh. Inače bilo autosugestijom (pozitivnim programom, cirkadijencijom itd.) najbitnije je da pomaže!

Pa nisam ja neverni Toma... samo nisam bas ekstreman sto se toga tice...
Svakako verujem u protok energije i zivim prvenstveno u skladu sa sobom.
Dakle, nekome mozda prija da se hrani Suncevom energijom, nekome samo Suncevom... sve zavisi, samo ne verujem u jedan sistem koji odgovara svima.
Glina je takodje lekovita i obnavlja energiju, sve i svasta postoji, a na pojedincu je da izabere sta mu odgovara...

Nego, jesi li ti gay, bi ili strejt? :)
Korisnikov avatar
By cybermikan
Originally posted by Dzi

Autosugestija....

Dakle, nekome mozda prija da se hrani Suncevom energijom, nekome samo Suncevom... sve zavisi, samo ne verujem u jedan sistem koji odgovara svima.
Glina je takodje lekovita i obnavlja energiju, sve i svasta postoji, a na pojedincu je da izabere sta mu odgovara...

Ok. Kako god ti misliš... mi imamo naučne dokaze da sunčeva energija jako pomaže ljudima ali takođe i energija zemlje.

Ja sam JA i samo Ja. Sungazer i za mene nema i ne postoje BILO KAKVE podele jer to je nešto što pripada nižem stanju svesti.

LJUDI MORAJU BITI JEDNO MA KO, ŠTA ILI KAKVI BILI!

Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica

Autosugestija....

Ok. Kako god ti misliš... mi imamo naučne dokaze da sunčeva energija jako pomaže ljudima ali takođe i energija zemlje.

Ja sam JA i samo Ja. Sungazer i za mene nema i ne postoje BILO KAKVE podele jer to je nešto što pripada nižem stanju svesti.

LJUDI MORAJU BITI JEDNO MA KO, ŠTA ILI KAKVI BILI!

U prevodu, on je str8 ali se reklamira gdje stigne, pa i na gay forumu.

Inace, znam neke Ruse koji jednom godisnje NISTA NE JEDU po 40 dana.
Kazu da su neki iz te grupe pobijedili razne tumore i zajebancije.
Ja ne bih mogao da budem gladan ni 40 minuta.
Korisnikov avatar
By cybermikan
Molim vas nemojte me klasifikovati šta sam jer ne priznajem. Ali ako neko baš hoće ja sam sve.

I str8, i bi, i gay... samo ne mogu biti lezbo na žalost :D eto malo šale.

Ps. ne reklamiram se nego želim da probudim ljude i kažem da NE ROBUJU nikome i ničemu!

:carica:
Korisnikov avatar
By bas bleu

Samo napred dalje ako imaš ODLIČNO zdravlje i prave benefite time.... mada čisto sumnjam jer ipak po mojim istraživanjima SAMO sunčevi fotoni ti tu mogu pomoći. I to da aktiviraš svoj brainnuter (mozgjuter) koji imaš u sebi od rođenja.

what i meant there was da na zapadu irske nema mnogo sunca ali zato ima mnogo kise i da uglavnom sve sto ima da se radi je da se bulji u kisu, benefits or not ;)
a sto se tice brainnutTera, mine works even with the flat battery.
cheerio!
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica

Molim vas nemojte me klasifikovati šta sam jer ne priznajem. Ali ako neko baš hoće ja sam sve.

Ps. ne reklamiram se nego želim da probudim ljude i kažem da NE ROBUJU nikome i ničemu!

well, u duhu popularnog etiketiranja na forumu u poslednje vrijeme - ako neces da budes etiketiran kao gay ili str8, onda cemo ti zalijepiti ovu:
Slika

Samo se salim, naravno. Iako zvucis kao fanatik - sto u sustini i jesi.
Demokratija, ba!
By dukkehjem
Joj, crni mikili, sto vise komuniciramo, manje me zanima sungazing... :sigh:
tj, ne sungazing nego ti...
By dukkehjem
Originally posted by bananica

well, u duhu popularnog etiketiranja na forumu u poslednje vrijeme - ako neces da budes etiketiran kao gay ili str8, onda cemo ti zalijepiti ovu:
Slika

Samo se salim, naravno. Iako zvucis kao fanatik - sto u sustini i jesi.
Demokratija, ba!
:up:
:lol:
:vogue:
Korisnikov avatar
By cybermikan
Ajde onda ovako.... koja je grupa najugroženija od tih?

:okret:
Korisnikov avatar
By bern

Slušaj ti manipulatoru... proziran si. Da li ti to mene suptilno ubijeđuješ da ne mogu biti zdrav ako ne buljim u sunce? Da sam neki vjernik sad bih te optužio za vrbovanje. Ovako ću ti se nasmijati i reći da si mali početnik i da malo bolje iščitavaš te svoje new age knjižice.

I koja su to "tvoja" istraživanja, 'leba ti?

Hajde mali reality check. Prvo si tvrdio da je sve to nauka, a nikako da daš dokaze sem copy/paste sa svog sajta koji je ravan Trećem oku. Još čekam na odgovor kako je ovo joga, i naravno dokaze o serotoninu.

Ti si samo jedan u nizu nesrećnih ljudi na ovom svijetu čiji se ego hvata za prašinu sa Istoka. Ali tvoji ego i sujeta nemaju ograda, pa ubijeđen da radiš ispravno i propovjedaš nešto što se kosi sa opšteprihvaćenim stvarima.

Jedno je tvrditi da gledanje u sunce (čak i kad ne bi bilo opasno) revitalizuje i osvježava organizam, ali nebuloze o neuzimanju hrane i sintezi hranjivih materija iz sunca kod ljudi su bolesno pogrešne. Da li ti razmišljaš o čemu pričaš kad tvrdiš da ljudi žive bez vode? Da li si svjestan koliko je to netačno?

Pošto znam da jesi, bez imalo pardona ću ti reći: Get a fucking life i prestani ljude da ubijeđuješ da bulje u sunce. Jer, ima ljudi kojima je to interesantno pa kritički i iz zabave pogledaju šta ti radiš, ali ima labilnih ljudi koje takvi kao ti gurnu u ponor bez povrataka.
Korisnikov avatar
By cybermikan
MR. Bern pa nemojte se tako živcirati. To ne valja za srčku. :setnja:

Opusti se bre i uživaj... a ja propovedam da čovek MOŽE biti slobodan i živi slobodno bez ikakvih spona koje ga vezuju i bez toga da mali broj ljudi u svetu mogu da manipulišu njime!

PROBUDITE SE, PROGLEDAJTE, SHVATITE, RAZUMITE!!!!

Čovek ĆE živeti sam od sebe i sam po sebi a ne da bi drugima u svojim interesima a njegovim potrebama, punio džepove kao što to radite Miškoviću kupujući hranu koja Vas ujedno polako ubija, kod njega.

Ja samo iznosim činjenice i lična iskustva pa ko veruje neka proba sa sungazingom i ako mu prija neka nastavi dalje da radi, ali ako mu ne prija neka prestane. Ja ne vrbujem nikoga JER NEMAM NIKAKVE KORISTI OD TOGA ali dajem ljudima alternativu da žive SLOBODNO i SAMOSTALNO.

A to da li je ova praksa efikasna govori i činjenica da samo na mom sajtu ima preko 620 članova iz CELOG sveta ne samo sa Balkana i ne samo sa srpsko-hrvatskog govornog područja. Eto toliko da li sajt liči na tvoje 3. oko ili na pravu naučnu riznicu.

:kolo:
Korisnikov avatar
By bern
Ne iznisiš činjenice, iznosiš nategnute pretpostavke bez ikakvih dokaza (da se pažljivo izrazim).

Tvoj sajt naučna riznica? Na čemu si, druže? LDS-ju?

Možda i nemaš koristi od toga... Vidim "Naučna knjiga" Ezoterija izdala nešto o sunGEJzingu. Pa onda imamo:

http://www.cybermikan-sungazing.org/kupovina.htm
http://www.cybermikan-sungazing.org/nar ... gadvda.htm

Kao i stranicu sa donacijama koja nije izrađena (gle iznenađenja).

Međutim, najviše koristi ima tvoja sujeta.

Fino se zabavi i nosi kondom... ovaj... naočare za sunce.
Korisnikov avatar
By cybermikan

Ne iznisiš činjenice, iznosiš nategnute pretpostavke bez ikakvih dokaza (da se pažljivo izrazim).

Tvoj sajt naučna riznica? Na čemu si, druže? LDS-ju?

Možda i nemaš koristi od toga... Vidim "Naučna knjiga" Ezoterija izdala nešto o sunGEJzingu. Pa onda imamo:

http://www.cybermikan-sungazing.org/kupovina.htm
http://www.cybermikan-sungazing.org/nar ... gadvda.htm

Kao i stranicu sa donacijama koja nije izrađena (gle iznenađenja).

Međutim, najviše koristi ima tvoja sujeta.

Fino se zabavi i nosi kondom... ovaj... naočare za sunce.
Hvala na savetu! Inače ne želim dalje da se raspravljam sa tobom da ne padnem na niže vibracije i niže stanje svesti.

Zabavljaj se i uživaj dalje u životu.

:rodjendan:
Korisnikov avatar
By bern
Nema na čemu, anytime.

Nije to niže stanje svijesti to je EREKCIJA :awesome:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Sajbermikane, koliko ti to tacno nisi jeo do sada? Proslo je evo vec 26 stranica prema mojim podesavanjima za broj postova na stranici.. :saksofon:
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 25
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!