Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

By sony1234
Završio sam jos 2009. za elektroinstalatera, dakle treći stepen (ne radim još, nema posla :srbin: )

e sad, problem je u tome što me okolina pritiska da nastavim školovanje :hik: pre svega roditelji i sestre (koji svi imaju zavrsene fakultete ili studiraju)...

ja volim obrazovanje kao takvo, dakle volim znanje i sticem ga citanjem knjiga iz oblasti koje me zanimaju (obozavam istoriju, hemiju, entomologiju, arheologiju), ali ne volim (nije da ne volim, nego me ne zanima) SKOLOVANJE.

smara me to, jednostavno teska srca bih isao na dalje skolovanje protiv moje volje.

da li da podlegnem pritiscima i upisem sledece godine nesto ili da poslusam sebe?

P.S. nemam predstavu sta bih upisao...

:zavera:
Korisnikov avatar
By 2kune
Dušo, ili nađi posla ili studiraj. Ali džaba leba nema! :mama:
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Ja uvek govorim ljudima da ne studiraju ukoliko ne zele jer studiranje bez interne motivacije moze da traje u nedogled bez sigutnosti u zavrsetak istih studija. Medjutim, postoji velika verovatnoca da neces kasnije u zivotu moci da radis nesto sto volis zato sto nemas potrebne kvalifikacije ili dovoljno visok stepen strucne spreme.

Ja sam napravio trogodisnju pauzu nakon srednje skole. Toliko mi je trebalo da shvatim sta zaista zelim i da budem siguran da ne donosim pogresnu odluku. Sada studiram engleski jezik, na trecoj sam godini, u roku dajem ispite i obozavam studije. Sad shvatam, da sam upisao bilo sta drugo zazalio bi i verovatno batalio faks.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Zavrsio si pre godinu dana skolu i ne radis nista? Cekas posao iz struke, a do tada niti studiras, niti radis nesto drugo, nego krades Bogu dane? O Boze, koliko ima takvih.. Uzas..
By dukkehjem
nemoj nesto sto ima veze sa srpskim jezikom i na konju si :awesome:

ot: salim se, da ozbiljan budem malo - vazno je da ti budes srecan i zadovoljan. Ja to ne bih mogao sedeci kod svojih. Ti ako mozes ok, ako ne - ili se zaposli ili studiraj.
Korisnikov avatar
By Dzi
Uci zanat :deda: Budi pekar! :sweet:
By sony1234
Cekas posao iz struke, a do tada niti studiras, niti radis nesto drugo, nego krades Bogu dane? O Boze, koliko ima takvih.. Uzas..
hej hej hej:shamar: radio sam ja :dvaprsta: "terao" kombi u jednoj građevinskoj firmi, konobarisao, prao kola u autoperionici i radio kao ćata (popisivač) u marketu
ali sada nema posla :friends:
Korisnikov avatar
By Dina
Mislim da treba da se studira samo ono sto osoba zeli... Mada imali smo raspravu o tome i neki ljudi i odavde nisu bili za to, tj studirali su ono sto su zeleli pa nisu sad zadovoljni... Ja sam studirala ono sto nisam volela... daleko bilo... pa sam godinama kasnije upisala ono sto volim i mucim se i sa tim ali to je dobrovoljno mucenje, ipak sam zadovoljna i nadam se i kraju fakulteta u neko dogledno vreme... Sem zelje pretpostavljam da treba da se uzmu i neki realni faktori u obzir... ali ipak bi negde trebalo nekako da se nadje spoj onoga sto osoba voli i okolnosti zivota...

Tako da sam ja da slusas sebe, mozda da sacekas da se smislis da li uopste zelis da studiras i sta... ali u medjuvremenu da nadjes posao, mozda ti i to pomogne u odluci...
Korisnikov avatar
By ns.happy
kurvaj se? svaka kurva kaze da ima zivotni fakultet.
Korisnikov avatar
By 2kune
Originally posted by ns.happy

kurvaj se? svaka kurva kaze da ima zivotni fakultet.
pa dobro jebiga, možda on nema iste afinitete pri izboru fakulteta kao ti... nemoj da si tako sugestivan... povredićeš dete... :murkan:
Korisnikov avatar
By ns.happy
u ns ima visa poslovna koju njeni sticenici zovu fakultet. :lizalica:
Korisnikov avatar
By unic0rn
sem ako ti taj papir nece povecati sanse da se zaposlis, ili ostvaris neki drugi cilj u zivotu - zajebi to
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by hlaefdige

zar vise jos postoje?
provlače se neke, još uvek, ali ne još dugo. ovde je pitanje koju će on višu uspeti da upiše sa završenim trećim stepenom srednje? :lizalica:

ja mislim da se ovaj ovde samoreklamira, i to je sve. :gatara:

brate, sestro, ćale si keve mi. :snob:
Korisnikov avatar
By inga
Ako ne želiš da studiraš, verovatno nećeš završiti šta god da upišeš. Tako da: batali školu i radi nešto korisno ili lezi kući. Bolje je i da ležiš besposlen nego da uzaludno bacaš pare na školu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by IriS
Originally posted by hlaefdige

zar vise jos postoje?
provlače se neke, još uvek, ali ne još dugo. ovde je pitanje koju će on višu uspeti da upiše sa završenim trećim stepenom srednje? :lizalica:

ja mislim da se ovaj ovde samoreklamira, i to je sve. :gatara:

brate, sestro, ćale si keve mi. :snob:
Pa Visu Poslovnu (laksu nego osnovnu) u Novom Sadu. Tj. moze da je upise, jer znam bravara, koji nije Tito, kome su jednostavno uspeh iz trece godine treceg stepena srednje bodovali dva puta :awesome:
Postavljacu temice, sta ti uopste zelis da radis u svom zivotu?
Ako neces da budes kvalifikovani elektroinstalater, imas mogucnost i da se prekvalifikujes. Postoje razni kursevi za sve i svasta, znam dosta ljudi koji upisuju Microsoft skolice, ali oni uglavnom potezu veze za posao.
Inace, izmedju ucenja i skolovanja nema neke bitne razlike, ako si u stanju i ako volis to sto ucis, samo skolovanje nije nista drugo do reprodukovanje i procena naucenog. A ako ti problem pretstavljaju profesori, bolje rascisti u svojoj glavi kakav konflik imas sa autoritetima pre nego sto otpises skolovanje u potpunosti.
Mogu i da razumem insistiranje tvojih roditelja za nastavak skolovanja, jer postoje situacije u zivotu kada ce te drugi otpisivati samo zbog 'zanatskog' zanimanja. To ne govori nista o tebi, ti mozes biti virtuoz na violini, ali ovo drustvo jos uvek polaze jako puno na formalno obrazovanje.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ako ne želiš, nemoj.
Narednih godina stekni radno iskustvo, pa ako se predomisliš, nije problem nastaviti.
Iskustvo i van struke je (bitno) iskustvo.

Tek sad videh da odgovaram na temu banovanom gospodinu :awesome:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ako je razlog da skineš familiju s vrata, ne upisuj ...
Ako je razlog želja za bolje plaćenim poslom (tj. u tvom slučaju poslom uopšte) onda upiši ...

Kao što je neko rekao gore, motivacija završava škole ...
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
studiranje je u svakom slučaju zanimljivo iskustvo. ako ništa, možeš još uvek da se zavaravaš da si klinac i da ne razmišljaš o egzistencijalnim pitanjima.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Uh..
Ako ne zelis da upises fakultet, nadji si posao prije nego dodje upisni rok. A ako ti je jedini argument to sto ne zelis da se skolujes, a uz to si besposlen - onda...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!