Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Zonche!
Ok, ukratko treba mi par saveta.

Uzeo sam sa ulice trudnu kerushu koja mi se taj dan okotila u stanu i rodila ih OSAM!

Svi su zivi i zdravi medjutim ona je jako mala i mrsava.
Proslo je 3 nedelje, i majka ih sve manje doji, sad da li sto ona nema mleka ili stagod, nije bitno.

Dao sam im malo mleka i to su popili ko blesavi, a onda mi je receno da kuce ne smeju mleko da nemaju proliv i bla bla.

Moje pitanje je

SA CIME DA IH HRANIM??? Oni nemaju ni zube posteno.

Ona ih nesto malo hrani, ali to im nije dovoljno, stalno cijucu i gladni su.

I koliko nju smem da hranim da ne preterujem?

HELP MEEE!
Ne znam nista o kucicima, celog zivota sam imao macke!
Korisnikov avatar
By _miki_
Sa mlekom.
Proliv je precenjen!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Najbolje je da vidiš u specijalizovanim prodavnicama hrane za pse i mačke. Uvek će ti dati dobar savet i za majku i za kučiće...

Ja sam pristalica gotove hrane. Ima je u radnjama za sve uzraste, sadrži sve ono što je potrebno za pravilnu ishranu i razvoj kučića...
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
Jaooo, osam malih secera. :)

Majci se moze dodati, kao deo obroka, zamena mleka za pse i jako je bitno da uvek ima dovoljno hrane i sveze vode, a stenci valjda vec sa 3 nedelje mogu da predju na krekere.

Mi smo nasim macicima razblazivali kravlje mleko sa obicnom vodom.
Korisnikov avatar
By Sheytan
Evo jednog korisnog linka http://srpskiodbrambenipas.forumfrei.com/--f11/-t13.htm pa pogledaj i tu, mada ostajem pri tomei da je najbolje posavetovati se u specijalizovanoj prodavnici...

U Beogradu postoji Pet centar na početku Bulevara Milutina Milankovića, gde postoji veterinar koji daje savete i imaju ama baš sve za kućne ljubimce. Čak i medicinsku hrabnu za pse koji imaju problema sa pojedinim organima, pankreasom najčešće...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Idi do veterinara, raspitaj se šta je najblaže za stomak.
Traži mišljenje makar 2 veterinara, a svrati i do Pet centra i tamo vidi šta imaju, preporučuju.
Ja sam malo mače izgubio upravo zbog stomačnih problema oko mleka, i to bez upozorenja.

Nema pravila kako će i da li će im stomak podnositi kravlje mleko, ali ako neko dobije proliv, odmah kod veterinara.

Kučka je verovatno izmorena, 8 kučića je stvarno mnogo.
Raspitaj se i oko toga, čime da je hraniš da joj povratiš snagu i da omogućiš da ih ona što više doji, što je najbolje za njih.

Rekao bih da će oni uskoro moći da krenu sa relativno čvrstom hranom.
Ali oko svega se detaljno raspitaj.
Nepoverljiv sam prema veterinarima zbog lošeg iskustva, zato ponavljam makar na 2 mesta se raspitaj i uporedi iskaze.

Ne bih rekao da je samo do laktoze.
Ipak je kravlje mleko prejako za tako mala stvorenja, plus ko zna šta sve sadrži od konzervansa i sranja.

A kučka bi morala da ih hrani redovno, dok ne dobiju jake zubiće, da mogu da jedu i čvrstu hranu.
A to ćeš primetiti tako što će joj sise biti modre i unakažene od ugriza, a zato će i krenuti da ih izbegava.
Korisnikov avatar
By spliff
probaj neki jogurt
koji nije mnogo jak
udrobi hleba unutra
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Veterinara mozes da pozoves telefonom i da dobijes savet, to je besplatno. Njegaj/nju pitaj cime da dohranjujes stence, a imas i domace forume, npr. http://www.balkankinology.net/pricaonica/index.php

Kujicu treba da hranis STO JACOM HRANOM ZA PSE, dakle enrdzis, aktiviti i sl. ili onom ZA STENCE. Postoje razni proizvodjaci, nisu sve hrane kvalitetne, ali pitanje je koliko imas love. U to mozes da dodas neke ljudske namirnice, tipa jaja, pavlaku, jogurt, ali i ne moras. Kolicina zavisi od tezine psa, ali posto doji ne verujem da moze da se prejede. Neke kucke budu toliko okupirane stencima da nece ni da jedu. I trebalo bi da ih ocistis od glista, posotoje posebne tablete za to, ne znam koliki treba da budu stenci da bi im ih dao (pitaj veterinara), ali je jako bitno da to uradis.
Korisnikov avatar
By Birthday_girl
Originally posted by E.c.h.o...

Mi smo nasim macicima razblazivali kravlje mleko sa obicnom vodom.

Postoji macije mleko u prahu koje se razblazuje sa mlakom vodom, ima ga svuda (u pet shopovima, jelte) i kosta oko 100din za 100gr, sto moze da ti traje danima. Macije mleko je jace od kravljeg kupovnog, tako da ne vidim zasto te ga jos i razblazivali. :puzzle:
Korisnikov avatar
By E.c.h.o...
E mozda je to to. Davno bese, jbg. Pise na netu da ima da se kupi i za pse mleko u prahu.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Hvala puno ljudi. Posebno na konkretnim odgovorima. A to "pitaj veterinara" mi je omiljen, s obzirom da su svi veterinari u kraju totalni debili, a da idem na vet. fakultet gde sam je vec vodio mi je danas nemoguce, zato sam postavio temu.

Hvala jos jednom, valjda cu se snaci.

P.S. Ako neko zeli da usvoji kucu, delim ih za dve nedelje, neka mi se javi na u2u!
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Birthday_girl

Veterinara mozes da pozoves telefonom i da dobijes savet, to je besplatno. Njegaj/nju pitaj cime da dohranjujes stence, a imas i domace forume, npr. http://www.balkankinology.net/pricaonica/index.php

Kujicu treba da hranis STO JACOM HRANOM ZA PSE, dakle enrdzis, aktiviti i sl. ili onom ZA STENCE. Postoje razni proizvodjaci, nisu sve hrane kvalitetne, ali pitanje je koliko imas love. U to mozes da dodas neke ljudske namirnice, tipa jaja, pavlaku, jogurt, ali i ne moras. Kolicina zavisi od tezine psa, ali posto doji ne verujem da moze da se prejede. Neke kucke budu toliko okupirane stencima da nece ni da jedu. I trebalo bi da ih ocistis od glista, posotoje posebne tablete za to, ne znam koliki treba da budu stenci da bi im ih dao (pitaj veterinara), ali je jako bitno da to uradis.
Ja sam isto čula da se mleko ne razblažuje, već da bi trebalo dodati jaje, pa i neke vitamine, ali stvarno ne bi bilo loše da se raspitaš kod nekog stručnijeg.
By Ulix
Imam malog jazvičara od dva meseca i ona jede mleko i hleb i još neku pseću hranu koja odvratno miriše i nije imala proliv, tako da mislim da možeš slobodno da im daš mleko. U kranjoj liniji, majka ih ne doji pivom. :spin:
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by Ulix

Imam malog jazvičara od dva meseca i ona jede mleko i hleb i još neku pseću hranu koja odvratno miriše i nije imala proliv, tako da mislim da možeš slobodno da im daš mleko. U kranjoj liniji, majka ih ne doji pivom. :spin:
I to je jedna od najvecih gresaka prirode.
Pardon, Boga.
Korisnikov avatar
By Zonche!
Krenuo ja u pet shop da trazim mleko u prahu za pse, i nadjem kad ono kosta 2400 neka srednja kutijica.

Onda mi pomogao covek iz radnje rekao mi da ne kupujem i zvao zenu veterinara koja je rekla sledece:

Litar Mleka + Pola pavlake + Zumance (2puta nedeljno samo zumance) i to se izmesa i da.

Tako da ako ikome bude zatrebala informacija, eto je.

Hvala svima na savetima.

I ponavljam, ako znate nekoga ko zeli kucu ili ste u mogucnosti da jednu usvojite javite mi se moooolim vas! :lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!