Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Haj da ne konstatujem isto što i drugi već da budem OPTIMISTA i tako ti pomognem,
ali ono što se može istaknuti kao pozitivno je to što se grad ipak POLARIZOVAO.

Dakle bar pola Čačana su po LGBT pitanjima ok. (Tako ispada iz prvog posta).

Ako imamo 50 % poštovaoca u Čačku, to je već WOW :)
Korisnikov avatar
By spliff
ako nishta drugo barem ste ih odrali u futzi
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by m..

Takve ljude slabo poznajem. Valjda sam ih aktivno eliminisala jos podavno, pa nemam ni posredan kontakt, dakle nemam ni prijatelje koji se sa takvima mirisu...

e ovo !
By Guion Nerville
Originally posted by Wilhelmina

Za takve ljude ja imam veliko dugme delete.
Zapravo, ne znam koliko sredina moze da bude spcena i mala pa da bilo ko mora da trpi izlive takvih 'neznosti'.
Uglavnom, otkad sam iz svog zivota poizbacivala kojekakvo djubre, lakse se dise. I vazduh je nekako sveziji.
:up:

kada sam bio decak, a odrastao sam u izuzetno homofobicnoj sredini, medju decom gde je peder najgora uvreda, znam koliko sam patnje prozivljavao zbog raznih prozivki, aluzija, ogovaranja.

ono sto je bilo najgore, slicne stavove je tada imala i moja porodica, i nije bio niti jedan glas u tom okruzenju koji bi rekao ' i to je ok', pa se naravno to i internalizovalo, i zbog toga sam prezivljavao nenadoknadivo vreme samomrznje, samoprezira, potiskivanja i poricanja sebe, da sam izgradio gotovo jednu laznu licnost, i to sve na dosta nesvesnom nivou, tu potisnutu psihicku energiju sam usmeravao u drugim pravcima, disao sam nikad dovoljno snazno, puno, trazio alternativne nacine, uvek polustegnutog grla, negde sam se bio pomirio da nikada necu doziveti ljubav, kao da je brutalno odsecen taj deo mene. imao sam 'tajni zaplet' o sopstvenoj sudbini koji je poceo sigurno da se odmotava ka svom zavrsetku, dok se nije desilo Nesto.

i da nije tog Neceg sto me je podstaklo da promisljam o sebi, da se otkrivam, saznajem, prihvatam, a svakako je pomoglo i to sto zivim u vremenu interneta, gej pokreta, sto sam stasao nakon odluke SZO ne zelim ni da zamisljam ko bih bio... najstrasnija pomisao mi je da mozda nikada ne bih ni prisao sebi, ili svojoj sustini, jer kad krenes da gusis jedan deo sebe, to cinis i sa drugim, stvaras nekog koji nisi, ulazis u neku tudju vestacku kozu koja te iritira, u kojoj nikada ne mozes zaspati na miru.

mozda ovo nije direktan odgovor na temu, ali tako mi se povezao lanac asocijacija. zapravo zelim reci da razumem osecanja koja mogu nastupiti nakon te vrste verbalne agresije gde se neko vredja zbog necega sto nije njegov izbor i druge ne ugrozava, ali na kraju dana vazno je da si u miru sa samom sobom, a ostalo postaje svesnost o tome kakvih ljudi ima, i gde i dalje zivimo. a jeste tuzno, i jeste zlo.
Korisnikov avatar
By Dina
Zao mi je sto ti se to desilo...

Mada je kod mene isto kao u prethodnim odgovorima - takve ljude izbacujem iz zivota. Ako sam u vremenu pre interneta imala suzen izbor pa nisam mogla da nadjem ljude uvek sa kojima delim stavove to ne moze da vazi za danas... Nema razloga za neke velike kompromise, ima toliko divnih ljudi sa kojima ne stizem da se vidim pa sto bih tolerisala kojekakve barabe?
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Sheytan

* Drago mi je da se pojavila jedna ovakva tema. Uz sve neprijatnosti koje je autorka teme doživela, "impresija jednog izlaska", srećom pokazuje napredak opvog društva, jer ne treba zaboraviti da bi pre par godina najverovatnije bilo batina, a ovoga puta srećom se sce završilo na verbalnom iživljavanju... Tako da se u potpunosti slažem sa naslovom teme:

Ovo nije ni diskriminacija, nadam se ni stanje moje zemlje : impresija, bilans jednog izlaska

U prilog tome ide i tema posvećena beogradskoj gej paradi u današnjim Novostima:

Posle bezuspešnih pokušaja za organizaciju gej parade od 2001, veliki su izgledi da će se ovog leta LGBT populacija zaista izboriti za šetnju centrom Beograda. U tome će, svakako, pomoći podrška resornih instutucija, političkih partija, nevladinog sektora, predstavnika vlasti i javnih ličnosti, koju očigledno imaju.

Među prvima je svoj dolazak na paradu najavila predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović. Ona je pri susretu sa predstavnicima Gej-strejt alijanse (GSA) podržala događaj i rekla da će mu i sama prisustvovati. I potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je nedavno političke partije da podrže, ili bar da ne napadaju mogućnost održavanja povorke ponosa. Da je klima pogodna za paradu smatra i Svetozar Čiplić, ministar za ljudska i manjinska prava.

Poslednji u nizu susreta predstavnika LGBT grupacije sa predstavnicima vlasti bio je i najvažniji - sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem. Posle sastanka Tadića i aktivista GSA zajednički je ocenjeno da će “održavanje Parade ponosa predstavljati civilizacijski iskorak i pokazati da Srbija postaje društvo bezbedno za sve svoje građane, bez obzira na njihovu različitost i seksualno opredeljenje”.

Političari su, očigledno, sazreli da prihvate ovakav skup, ali da li je i srpska javnost? Istraživanje Gej-strejt alijanse, u saradnji sa Cesidom, pokazalo je da 53 odsto građana smatra da državni organi treba da suzbijaju homoseksualnost, a 45 odsto da je “gej parada provokacija ljudi normalne seksualne orijentacije”.

GSA je na istu temu pričala i predstavnicima SNS, koja je takođe osudila nepoštovanje, nasilje i diskriminaciju, a za učešće na budućim paradama rekli su da je to “lični izbor svakog građanina i da neće pozivati na učešće, ali će uvek osuditi nasilje nad bilo kojom manjinskom grupom”.

- Važnije je pitanje da li je država sazrela za održavanje Parade ponosa i da li će da upotrebi sva sredstva kako bi ovaj događaj bio uspešan - kaže Lazar Pavlović, v. d. predsednika GSA. - Od nečega moramo krenuti kako bi društvo postajalo tolerantnije.

On potvrđuje da je atmosfera nešto bolja nego prethodnih godina, ali očekuje da bi se mogla zaoštriti kada bude najavljen datum održavanja. Slaže se da bi podrška koju je u razgovorima GSA dobila od najviših predstavnika vlasti, trebalo da pomogne da i Beograd, poput drugih evropskih prestonica, organizuje Paradu ponosa.

Da neke stvari moraju da se dogode čak i kada društvo u celini nije zrelo za njih slaže se i sociolog prof. dr Vladimir Vuletić. Očekuje da će biti otpora Paradi ponosa, ali ne tako snažnog kao prethodnih godina.

- Neki delovi društva jesu sazreli, drugi nisu. Na pitanje “da li podržavate homoseksualnost” u anketi će većina odgovora da bude negativna, ali ako pitate građane da li podržavaju ljudske slobode i pravo izbora, većina će da odgovori pozitivno - procenjuje prof. Vuletić. - Srpsko društvo ceni ljudske slobode, pravo na izbor i verujem da će to presuditi i u ovom slučaju.

Ključno je, kaže, da država ne dozvoli da nasilničke grupe utiču na donošenje odluka koje se tiču parade. Društvo ne sme da popusti pod pritiskom pretnji nasilnika i dodaje.

- Zato je važno što je politička elita osudila nasilje i podržala njihove zahteve. Na taj način se brani ne samo pravo homoseksualaca nego i pravo države da pokaže da ona donosi ključne odluke i da ne podleže pritiscima grupa koje prete nasiljem - zaključuje Vuletić.

* Posebno ukazujem na reči profesora Vuletića da srpsko društvo ceni ljudske slobode, pravo na izbor i da veruje da će to presuditi i u slučaju održavanja beogradske gej parade 2010. Slažem se u potpunosti.

Gay je opredeljnje,dok su ovi "normalni" orijentisani?
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sheytan

* Posebno ukazujem na reči profesora Vuletića da srpsko društvo ceni ljudske slobode, pravo na izbor i da veruje da će to presuditi i u slučaju održavanja beogradske gej parade 2010. Slažem se u potpunosti.

:smeh:
Sto volim ove spodobe koje uopste nemaju osecaj za realnost.
Secam se da je i ona Bobic Mojsilovic jednom izvalila kako Srbiju muci bela kuga jer su ljudi ovde hedonisti! Ej, hedonisti!
Korisnikov avatar
By ultraviolet
već bi kod ,,pa zar em zensko em bolesno da mi da gol..." dobio stolicom u glavu. ili tako nečim.
žao mi je što si morala (mislim.. ništa ne moraš, u suštini, zato i postoje stolice) to da slušaš. i svaka čast na staloženosti. a naša je šumadija ludilo i posebna priča jedna neispričana i takvih je na svakom ćošku. jea. ali srećom i stolica ima svuda.

inače, ne volim nasilje.
By Guion Nerville
Originally posted by Dina

Zao mi je sto ti se to desilo...

Mada je kod mene isto kao u prethodnim odgovorima - takve ljude izbacujem iz zivota. Ako sam u vremenu pre interneta imala suzen izbor pa nisam mogla da nadjem ljude uvek sa kojima delim stavove to ne moze da vazi za danas... Nema razloga za neke velike kompromise, ima toliko divnih ljudi sa kojima ne stizem da se vidim pa sto bih tolerisala kojekakve barabe?
Hvala ti. Da, slazem se da treba birati, kad god izbor postoji. Mnogi faktori su tu ukljuceni: sredina, porodica, informisanost, licnost... Ja sam se udaljio od nekih homofobicnih ljudi sa kojima sam se ranije bio cak intenzivno druzio (da kazem, u izrazeno autohomofobicnoj fazi), ti kontakti se gase i sami od sebe ako nema obostranog interesovanja, ako nesto makar i podsvesno smeta... Sada bih radije bio i sam, nego se druzio sa ljudima koji me ne mogu prihvatiti u potpunosti kakav jesam.
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Decko je dobio batine.
Inace, vece nakon ovog ,,mog" incidenta (a to nije moj incident, vec njegov) saznala sam da je on, sa jos jednim drugom, pretukao nekom anonimnog geja.
Tada su batine i isplanirane, on se pojavio na istom mestu dva dana nakon svega, pijan i nikakav, i naprosto je prebijen. na inicijativu tih strejt ljudi koji nemaju veze ni sa cim a kojima se zivi u normalnoj (i nenasilnoj? :) ) drzavi.
Hvala svima.
Fudbal rulz!
Korisnikov avatar
By maka
Uzasno.
Bas mi bed,pogotovo stoje Orlandita bila u takvoj situaciji. Mamicu mu!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!