Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Metafizika, transcedencija, paralelni svetovi, mitovi, legende...

Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators

Da li ste krsteni?

Da
54
59%
Ne
37
41%
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by starsailor
Originally posted by the1whowished
Krstena sam.
Svoje krstenje smatram vaznim.
Zao mi je sto sam krstena kao devojcica, te nisam sa ovakvom svescu mogla da odlucujem o jednoj svetoj tajni.
konacno neko :hug:

da, jesam krstena i ne bih promenila to

I ja mislim tako :)

ev' sad mozemo biti trojka :retard:
Korisnikov avatar
By walt333
Krsten sam ali sam se nekoliko puta na glas odrekao svog krstenja. Tako da zvanicno vise nisam. Tako da ne brigam
By Hans
Da, krstili su me. Srbija nikada nije bila zemlja izbora.
Korisnikov avatar
By Dzi
nazalost da.. zbog sestre,njenog prvog rodjendana..fakn obicaji i red i redovi..
Korisnikov avatar
By scout_finch
krstena sam kao beba.drago mi je sto je tako,da me nisu krstili sigurno bih se na taj korak odlucila sama.
Korisnikov avatar
By castor
Tajno krsten. Deda je bio komunista, pa se o tome nije pricalo javno.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Krsten, u Rusiji pre 15 godina i drago mi je zbog toga
Korisnikov avatar
By cranky
Ako se misli bukvalno, onda da.
Ako je ono metaforički "da li si ti krštena?"...onda ne.
Korisnikov avatar
By inga
Neki kažu da jesam, neki kažu da nisam. Ne znam kome da verujem.
U stvari, to i nije tako bitno - ateista sam.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
jesam kao mala, i to su postrojili mene, sestru i bracu od strica u kolonicu i pop prosao, "esi besi na nebesi" i sad smo kao krsteni.. ne verujem u to, ni u crkvu kao instituciju, ni u popove kao sveta lica, tako da naravno ne verujem ni u to da ako me pop poprskao 'svetom vodicom' da sam zbog toga bolja osoba ili sta vec...
Korisnikov avatar
By Mage
Kršten dva puta :lol:

Prvo u katoličkoj, pa onda u pravoslavnoj crkvi :pop: Eto šta se dešava kada su ti roditelji različite religije i svako tera svoje :smeh:

A što je najsmešnije, moji uopšte nisu vernici :D
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
krstili su me dok sam jos bila bebac. mislim da mi je falio neki dan pa da imam punih mesec dana. ili sam imala mesec i koji dan. zaboravila sam tacan datum.

licno mislim da je treba da je licni izbor, a ne roditelja.

krstena, a kao i da nisam. pih...moz misliti. da nisam krstena...mislim da se ne bih krestila. ateista. :D

a treba kaaaaao najbolju drugaricu da krstim za koji mesec, sama je to resila. ako dozvole. :lol:
By dukkehjem
Jesam (na zalost)...
Ko mali sam svake nedelje isao u crkvu sa roditeljima i podizan sam u bas hriscanskom duhu (al sam pozitivno podizan, oni npr. cak i nemaju problema s tim sto sam gej sto je retko i kod nekih ateista). Oni i dalje idu u crkvu i sve, ja ne. Nisam godinu i nesto sigurno bio, i onda me, na Uskrs mislim, izmolise da se pricestim i ja postio sedam dana na vodi (sto mi realno i nije problem), i pricestio se zbog njih... sta ja znam, da ih usrecim, mada ne podnosim crkvu kao instituciju.
To moje krstenje mi nista ne znaci, puka forma, obred koji je realno odredjen bez mog pristanka i bez moje svesti o istom...
Sto se mene tice, verujem u boga, ali ne verujem u religije.
Kada budem imao vremena da se bakcem, zahtevacu da me ekskomuniciraju iz SPC...
Pitao sam u skoli profesora veronauke (koji je cesto budalcina) kako da to postignem - da me ekskomunciraju - koda da pitam i dr., i nije hteo da mi kaze... sto pokazuje sektasku logiku kod (nekih) pravoslavaca...
Mislim, i taj cin ekskomuniciranja bi samo bio forma puka, al sam s zainatio valjda...
Svestenika ni na sahrani ne zelim da imam kad smo kod toga...
Korisnikov avatar
By KorvinOdAmbera
Takođe kršten u pravoslavnoj crkvi, i time sam presretan jer mi daje za pravo da se sprdam sa njom, što vernici drugih vera ne smeju... :trep:

Ma, to ti je kao i sa svim drugim aspektima života: onoliko je bitno koliko ti tome pridaješ važnosti..
By loreenche
Isto kao vecina, krsten kao mali, odgajan u hriscanskom duhu, i odjednom se prebacim.. Ne zbog gejstva, nego jednostavnom ne vjerujem da postoji nesto "tamo gore" :D
By str00ja
Originally posted by KiWi

Samo mi ni dan danas nije jasno kako je ona kao katolkinja mogla meni da bude krštena kuma u pravoslavnoj crkvi ...
Koliko sam ja obavesten, pravoslavna crkva priznaje katolicko krstenje kao validno, tj. prilikom vencanja ili krstenja, svi bitni ucesnici (iliti vencani par i kumovi) po difoltu moraju biti krsteni pravoslavci, ali se priznaje i ako su krsteni katolici, pa tada ne bi morali ad hoc naknadno da se krste, kao sto bi bio slucaj da su neke druge nehriscanske religije, a zele da direktno ucestvuju u nekom pravoslavnom obredu. Tako da u sustini svaki krsteni pravoslavac moze da za krsnog ili vencanog kuma ili vencanog partnera uzme i katolika bez ikakvih peripetija u crkvi :)

ont: Ja krsten, pravoslavno jelte, imao 4 godine, cak se i kao nesto secam, znam da su svi bili lepo raspolozeni i srecni, pa i ja, i da mi je veliki deo familije bio na okupu, a po meni je sve to i najveca poenta bilo kakvih obreda :) Sada, u praksi, nisam nesto definisan po pitanju religije, nit sam vernik, nit sam agnostik/ateista, tako da mi sama cinjenica da sam krsten nije od nekog velikog znacaja. Medjutim, daleko od toga da mi je krivo ili da bih to promenio, ok mi je skroz :) Drago mi je sto cu mozda nekim dragim ljudima u buducnosti moci da budem kum recimo :)
Korisnikov avatar
By BellyButton
Bas sam danas pitao kevu da li sam krshten. Kaze da jesam na svoj prvi rodjendan. I mog brata su krstili na moj rodjendan (!?!) tri godine kasnije...
Korisnikov avatar
By Milos92
Jesam, cak sam i bio kum jednom detetu.
Dao sam mu ime Kristijan, sada ga od miloste zovu Kica. :D
To krstenje je po meni nesto najgluplje sto se moglo izmisliti, potpuno je nepotrebno.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
jesam, kul mi to, iako sam ateista.
volim crkve kao zgrade, osecam se lepo u njima. ali sam prestala da se krstim na ulasku, nekako mi glupo ako vec ne verujem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!