- 20 Mar 2010, 23:39
Ortogonalan, i naročito perpendikularan su po meni adekvatni izrazi. Mada i srpski "upravan" savršeno vrši posao.
"Normala" za pravu koja je upravna na nešto.
OnT: vidim da je EKSTRA najčešće pominjana reč u ovoj temi. Zaprepastio sam se kad sam shvatio koliko se često koristi u francuskom (u istom kontekstu).
Elem, izuzev "ekstra", sve ostale pomenute reči mnogo volim da čujem. Mnogo me zabavljaju. Naročito sledeće: full, tebra, matori, gudra, gajba, kobaja, maje, šulje, lone, gilje, tike, jaše.
"Vrh" često i sam koristim.
Originally posted by BellyButtonNormalan nije pravilan izraz (iako se često koristi po osnovnim i srednjim školama) za položaj pravih, duži, ravni, vektora...
normalan (osim ako se ne odnosi na polozaj dve duzi), ekstra, vrh, brate, matori, kobaja, gajba (za stan), gudra, bacati peglu (povracati), krkati (jesti), uber...
Ortogonalan, i naročito perpendikularan su po meni adekvatni izrazi. Mada i srpski "upravan" savršeno vrši posao.
"Normala" za pravu koja je upravna na nešto.
OnT: vidim da je EKSTRA najčešće pominjana reč u ovoj temi. Zaprepastio sam se kad sam shvatio koliko se često koristi u francuskom (u istom kontekstu).
Elem, izuzev "ekstra", sve ostale pomenute reči mnogo volim da čujem. Mnogo me zabavljaju. Naročito sledeće: full, tebra, matori, gudra, gajba, kobaja, maje, šulje, lone, gilje, tike, jaše.
"Vrh" često i sam koristim.