Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Tungi
Beograd -- Tribina Gej-strejt alijanse u zgradi Gradske uprave Beograda prekinuta je zbog dojave o podmetnutoj bombi.

Današnja konferencija trebalo je da predstavlja početak prikupljanja potpisa za održavanje “Parade ponosa“ u Beogradu.

Organizatori tribine u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića 6, posle prekida skupa, rekli su da je očigledno da se radi o lažnoj dojavi, ali da "mora da se poštuje procedura".

U toku je evakuacija zaposlenih, a u zgradi i ispred nje nalazi se nekoliko policajaca.

B92
Korisnikov avatar
By bas bleu
ako se po jutru dan poznaje... nazdravlje.
Korisnikov avatar
By kyrgyz
I petardu da su bacili gay-evi bi se razbezali:)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Kad' ne povedoše kyrgyz-a da stojički otrpi detoniranje!

ont: Prvo pa bomba ....baš su resko načeli ovi nepoštovaoci ljudskih prava!!!
Korisnikov avatar
By Burak
Originally posted by kyrgyz

Da, ali da je neko petardu pokušao baciti na neku od sisatih grand jk gay ikona, onda bi se gayevi mnogo razljutili i postali bi opasniji od najopasnije vojske. ;)
Korisnikov avatar
By _miki_
I sta sada?Moguce ja da pre svake konferencije neko pozove i javi da je psotavio bombu.Da li bi to znacili da nikada ne bi mogla da se odrzi konferencija za stampu?

Mislim da ovo nije bas za salu.Ne u smislu da ce neko stvarno da postavi neki eksploziv,vec da se 'druga strana' dobro priprema i iznalazi nacine da omete organizaciju Parade.
Kao i prosle godine,u ostalom,kada su i uspeli da pobede.
Korisnikov avatar
By Li
Upravo sam videla prilog na tv-u. Pa i bilo je za ocekivati da ce pokusati nekako da vas prekinu. Plus onima koji su dali potpise :up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by burak-BL
Originally posted by kyrgyz

Da, ali da je neko petardu pokušao baciti na neku od sisatih grand jk gay ikona, onda bi se gayevi mnogo razljutili i postali bi opasniji od najopasnije vojske. ;)
dok god tako generalizujesh ja cu intervenisati: dakle, burache, ne gejevi kao svi gejevi vec gej shund kich trash queens-i bi mozda tako postupili.

ONT: tipichno, zalosno, no ne posustati!
Korisnikov avatar
By KiWi
Taman kad pomislim da je "nacionalista" i "patriota" sve manje, oni dokažu suprotno.

Pitanje za razmišljanje: Zašto se u Srbiji homoseksualnost smatra nacionalnom uvredom, kada je to nešto izuzetno lično i intimno?
Korisnikov avatar
By _miki_
Originally posted by KiWi

Taman kad pomislim da je "nacionalista" i "patriota" sve manje, oni dokažu suprotno.

Pitanje za razmišljanje: Zašto se u Srbiji homoseksualnost smatra nacionalnom uvredom, kada je to nešto izuzetno lično i intimno?
Jednostavno!Zato sto gejevi i lezbejke miniraju srpski nacionalni cilj time sto ne prave decu koja sluze za popunjavanje broja srpskih vojnih odreda ,koji,opet,sluze za osvajanje sto vise novih/starih srpskih istorijskih teritorija.
Navodni xxl Srbi ne vide kao cilj kome bi trebalo teziti licna ili kolektivna sreca,koja se moze ostvariti kroz duhovno ili materijalno bogatstvo svih Srba.Oni ne smatraju da je patriotizam kada zivis za Srbiju,vec kada umres za nju.
Navodni veliki Srbi sanjaju samo sto vecu teritoriju u nacionalnim granicama,bez obzira da li na toj teritoriji Srbi(ostale ko jebe) gladuju,umiru u bedi,bolesti i mukama,ili i nema Srba.
A taj cilj se ostvaruje samo vojnim osvajanjem(opet po misljenju navodnih patriota).Za vojna osvajanja su potrebni vojnici.A vojnici se proizvode u seksualnom odnosu strejt muskarca i strejt zene.
A homo osobe miniraju ostvarenje tog sna.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by _miki_

I sta sada?Moguce ja da pre svake konferencije neko pozove i javi da je psotavio bombu.Da li bi to znacili da nikada ne bi mogla da se odrzi konferencija za stampu?
Pa tako i u sezoni kontrolnih đaci zovu da je u školi postavljena bomba i sve evakuišu i ne bude ništa
Korisnikov avatar
By kyrgyz
Originally posted by KiWi

(Preuzeto sa nekog bloga, zaboravio sam koga!!!)

Niko ne voli da mu „marširate“ kroz grad.
I ko ce da „maršira“ s ponosom?

Njih 20-ak, i predvodice ih neki debeli i celavi i coravi lik, koji ce da oseti adrenaline-kick, oseti se važno, i možda bude strastvenije jeban to vece od strane svog decka.
Cak i ako zamislimo najblaži moguci epilog, cak i ako ne bude krvi... šta ce ko tu da postigne?

Hoce li nas prihvatiti srpski narod? Nece. A morao bi, inace. Ali kad mu vrištiš u facu, niko ne bi.

Asimilacija u društvo se ne postiže paradama, ne radi se propagiranjem razlika, vec slicnosti. Nas ima citava armija ljudi, u Srbiji koliko i drugde. Treba se povezati, iz senke i diskretno delati za zajednicki cilj. Ja cu da pišem knjige, neko drugi ce da napravi film, neki urednik ce da forsira pozitivne tekstove u novinama i casopisima, neko ce da organizuje veliku žurku ’’tolerancije’’, itd, itd, itd.

Tako se priprema javnost za toleranciju i suživot. Nakon godinu-dve, niko nas više ne bi ni pitao ništa, niti bismo boli oci bilo kome.

A svako ’’paradiranje’’, u šarenoj garderobi i usranih gaca, samo ce nas unazaditi za još nekoliko dodatnih godina.(Preuzeto sa nekog bloga, zaboravio sam koga!!!)

(Preuzeto sa nekog bloga, zaboravio sam koga!!!)
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
ja mislim da prvo moramo poceti od sebe i neke gay ljude najpre edukovati, jer nadjem se u cudu kada npr. cujem kako neke pederke kao uzor sebi uzimaju ratne zlocince i haske optuzenike :zid:
Korisnikov avatar
By Paki
Početak kampanje ParaDA! - dojava o bombi prekinula tribinu (VIDEO)

Slika

Skup kojim je počelo prikupljanje 10 hiljada potpisa za održavanje Parade ponosa u Beogradu, prekinut zbog lažne dojave o bombi.

Policija je utvrdila da je dojava o bombi u zgradi Gradske uprave na Trgu Nikole Pašića, gde je organizovana tribina, bila lažna.

U trenutku kada su učesnici tribine potpisali svoju podršku održavanju gej parade i kada je trebalo da se pristupi debati o Rezoluciji Saveta Evrope o diksriminaciji na osnovu seksualne orjentacije skup je prekinut zbog dojave o bombi.

Učesnici su potom morali da napuste zgradu na Trgu Nikole Pašića 6.

Boban Stojanović iz nevladine organizacije Kviria (Queeria), smatra da je današnji incident još jedan pokazatelj odnosa društva prema LGBT populaciji.

“Ipak je to jedan jasan pokazatelj u kakvom društvu živimo, kakvo je stanje i odnos prema LGBT osobama i tu se sada potvrđuje ono što je meni možda strašnije od onoga kada se nešto desi na ulici, a to je da ne možemo da radimo čak ni u zatvorenom prostoru”, ocenjuje on.

“I ako uzmemo u obzir da se sve ovo dešava u okviru najave peticije 10 hiljada građana za Povorku ponosa, ovo je jedan jasan znak da nekome to ne odgovara”, smatra Stojanović.

Sličnog mišljenja je i Lazar Pavlović iz Gej strejt alijanse.

“To je zapravo slika našeg društva i danas. Prosto mi ovom kampanjom koju smo pokrenuli danas želimo da pokažemo da postoji i onaj drugi deo građanstva u Srbiji, drugi deo društva, mnogo veći deo društva koji će zapravo podržati pravo gejeva, lezbijki, biseksualaca i transrodnih osoba na slobodu”, kaže Pavlović.

''

Održavanje Parade ponosa u Beogradu prvi je svojim potpisom podržao šef delegacije EU u Srbiji, Vensan Dežer, a potom još 350 građana, među kojima su i mnoge javne ličnosti i predstavnici političkih partija.

Današnjoj tribini u Gradskoj upravi Beograda prisustvovali su i narodni poslanici Skupštine Srbije Nataša Vučković (Demokratska stranka), Elvira Kovač (Savez vojvođanskih Mađara) i Željko Ivanji (G17 plus).

Nakon potpisivanja peticije za podršku organizovanju Parade ponosa poslanici su zajednički zaključili da je organizovanje takvog skupa pitanje osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Poslanik G17 plus Željko Ivanji očekuje da će politička podrška pravima LGBT osoba neće izostati.

“Ovaj korak je korak unazad, ali smatram da će odgovorni političari kojih ima u Srbiji uspeti da naprave dvokorak i Srbiju dovedu - ali zaista, ne samo ispunjavanjem prostih normi i zahteva EU, nego promenom sistema vrednosti i prihvatanjem evropskih vrednosti – u neku svetliju i bolju budućnost”, kaže on.

Kako navode organizatori, prikupljanje potpisa nezvanično je počelo juče pa su podršku peticiji već pružili šef delegacije Evropske komisije u Srbiji Vensan Dežer, državni sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić i direktor Agencije za saradnju sa NVO i evropsku harmonizaciju Grada Beograda Danko Runić.

Svoj potpis na peticiju stavila je slikarka Biljana Cincarević, glumci Irfan Mensur, Srna Lango i Lena Bogdanović.

Održavanje parade ponosa takođe su podržali i reditelji Janko Baljak i Maja Uzelac i Mladen Đorđević, kao i televizijska voditeljka Suzana Zlatanović-Luna Lu.

Kampanja koja je danas pokrenuta trajaće naredna tri meseca tokom koje će LGBT organizacije u nekoliko gradova prikupljati potpise, ali će zainteresovani svoj gals moći da daju i putem on line peticije.

LDP osudio dojavu o bombi

Beogradski odbor Liberalno-demokratske partije pozvao je gradske i državne organe da identifikuju i kazne odgovorne za današnju dojavu o podmetnutoj bombi.

Pretnje su upućene tokom prezentacije organizacije GSA pa se razlozi ugrožavanja bezbednosti mogu tražiti i u opštoj atmosferi netrpeljivosti i nasilja koja se proizvodi protiv tog dela civilnog društva, kaže se u saopštenju LDP-a.

U saopštenju te stranke navodi se da su pretnje postavljanjem bombe ponovo učestale, a ovoga puta su kao meta izabrane Skupština grada i gradske institucije.

(B92, GSA, Agencije)
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by ChristianTroy

ja mislim da prvo moramo poceti od sebe i neke gay ljude najpre edukovati, jer nadjem se u cudu kada npr. cujem kako neke pederke kao uzor sebi uzimaju ratne zlocince i haske optuzenike :zid:
jebo vas ceca više... :lol:

to se zove valjda lična sloboda...tako nekako...:zvezda:
Korisnikov avatar
By *deni*
Ko bombom preti, od bombe će i stradati.
Svima koji nam sve ovo rade i osporavaju pravo na postojanje želim da im se njihova zlodela vrate kao bumerang. Kad tad.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!