- 10 Jun 2010, 10:33
Vidim da smo se dosta ponavljali sinoć pa ću odgovoriti u jednom postu...
Originally posted by LoniNe. Upravo sve ovo pišem kako bih pokazao da NEMA ničeg što je urođeno jednom polu/rodu. Iako polne/rodne razlike postoje one su SVE KONSTRUISANE. A konstruisala ih je heteroseksualna matrica. Dokle god tvrdiš da postoje urođene razlike, dotle zapravo ugnjetavaš sve LGBTIQ ljude i žene, bio svestan toga ili ne.
Postoji DEO, koji je deo konstrukcija, a postoji i DEO, koji je plod prirode.
Taj plod prirode su genitalije, hormoni itd.
Postoje još neke stvari (lovački nagon kod muškaraca itd), ali oni takođe nisu pali s neba već su rezultat evolucije.
Ako u 99 generacija od muškarca bude traženo da ide u lov, i onaj, rođen u 100.generaciji najverovatnije će naslediti lovačke osobine.
Originally posted by LoniOpet se vrtimo u krug, zar ne? To što ponoviš bezbroj puta neće nešto učitini istinom. Po n-ti put: pol jeste konstrukcija ali to ne znači da nije bitan, niti da ga negiram. Ne vidim zašto ne bi sledilo da se može menjati pol ukoliko se to želi iako je isti konstruisan.
Ja ti opet tvrdim da je POLAR, ukoliko zaista ne priznaje biološku determinantnu ni pola ni roda na jednosj strani, a svi transeksualci moraju biti na suprotnoj u vezi s polom.
Pa da im nije bitna stavka POL ne bi ga ni menjali.
Promena roda bila im sasvim dovoljna.
Originally posted by LoniA ti zašto ne bi lepo uzeo da čitaš "Gender Trouble" i spasiš me beskrajnog ponavljanja istog? Do sada si mogao pola knjige da iščitaš.
POLARliht, ako ne priznaješ prirodne razlike između polova, zašto onda ne muvaš ženu, koja recimo ima kratku kosu i nosi pantalone?
Eto i ona je u novovremenskom konstruisanom muškom identitetu, a ti prirodne razlike uopšte ne priznaješ. Dakle klitoris je penis.
Ako ne priznajte prirodne razlike između polova, šta vas goni samo ka jednom od njih?
Originally posted by LoniOvo sad već postaje malo neprijatno. Pridaješ sebi previše značaja a kako nije na meni da hranim tuđu bezrazložnu paranoju posle ovog ću prestati da odgovaram na tvoje postove. Ti slobodno nastavi sa "raskrinkavanjem".
A zašto toliko insistiram na tome?
Jer mi se čini da se ovde određene koalicije sklapaju ne zbog istih pozicija (što je ovde apsolutno nemoguiće) nego zbog antagonizma prema trećoj osobi.
To malo treba raskrinkati.
Pa ako se kačimo bar da se kačimo zbog konkretnog doakza, a ne jer volim Miku, a ne Lazu pa ću podržati Miku protiv Laze, iako čitavim svojim životom dokazujem da podržavam Lazinu teoriju.
Samo kap takve objektivnosti tražim.