Originally posted by Kragi
@ Tot: bojim se da opcije koje su postavljene kao izbor za glasanje na ovoj temi nemaju taj kontekst ili bar ja nisam tako razumeo ovo 'feminiziranost je stvar izbora'. Postujem tvoj stav ali mi se cini da logika kojom si glasao na ovoj temi nije ona kojom se vodi vecina (sto ne znaci da mora da bude, samo konstatujem).
Možda.
Originally posted by Kragi
Nekako mislim da bi u medicin/biologiji ili kojoj vec nauci feminiziranost morala da ima precizniju definiciju od naseg individualnog shvatanja iste i da mora da se posmatra da tog aspekta a ne kao stvar izbora
Samo to ne!!! Ja u klin ti u ploču. Ma ne tiče se medicine i biologije. Ne sme podlegati definicijama. Na taj način još na mala vrata uvodiš devijaciju, da ne kažem bolest. Zato i govorimo o izboru. Vidiš li da je sve vreme u igri norma i odstupanje od norme?
Ne ugrožava nikoga, vezana je za personalnu ekspresiju pojedinca. I ako je tako nema jedne norme nego više "normi" u društvu koje teži biti slobodno. Ne smeš biti prinuđen ni na jednu normu.
Ne sporim da bih se zabavio čuti najnovija "naučna" istraživanja o feminiziranim kunićima, žabama itd.
Originally posted by Mage
Pa priroda i odlučuje za mene. Zar svi mi ne pravimo izbore u skladu sa svojom prirodom?
Ne, stvaraš svoju "prirodu" i odlučuješ sam, ostalo su kolektivističke matrice. Inače svaki kvalitet moraš podeliti sa čoporom koji te dalje određuje podgrevajući utisak da to čini nekakva priroda.
Originally posted by Mage
Ne razumem šta si mi ovim hteo reći Kako to misliš prirodno odabran?
Mislim na uvođenje bilo kakvih biologističkih interpretacija društva i individue. Takođe rečeno u ranijim postovima. Ekstremna prisutnost darvinizma u nekim društvenim teorijama.
Nisam napao ovime a ni osporavao čika Darvina