- 26 Maj 2010, 14:15
Niti sve psihopate ubijaju, niti su sve ubice psihopate, niti su psihopate po sebi neka homogena grupa da možemo da pričamo ovako uopšteno. Postoji mnogo ljudi okolo sa antisocijalnom strukturom ličnosti (F60.2 - o tome pričamo) koji ne ubijaju, neki od njih su ti možda profesori, komšije, rođaci, prijatelji.
Originally posted by MageMene fascinira koliko ti želiš da lišiš ljude svake odgovornosti za njihove postupke sa tim new age pričama o volji i svesti i genetici i sl.
Originally posted by UlixAko mu je mozak fiziološki zdrav, onda nije baš najbolje isprogramiran A to opet nije izbor
Originally posted by MageMozak psihopate je sasvim normalan, moraću da te razočaram.
Nisam mislio da ima bolesni mozak, ali da je njegov mozak sigurno drugačiji od tvog ili mog jer ja (a predpostavljam i ti) ne bi nikada mogao da uradim tako nešto.
Samo sam hteo da kritikujem sam pojam krivice i izbora to je sve...
A to što još nikog nisam ubio, veruj mi na reč, nije zato što nisam u stanju da to uradim, već zato što se dobro kontrolišem.
Sposobnost samokontrole je takođe delimično urođena i delimično stečena, tako da opet nema veze sa voljom
Niti sve psihopate ubijaju, niti su sve ubice psihopate, niti su psihopate po sebi neka homogena grupa da možemo da pričamo ovako uopšteno. Postoji mnogo ljudi okolo sa antisocijalnom strukturom ličnosti (F60.2 - o tome pričamo) koji ne ubijaju, neki od njih su ti možda profesori, komšije, rođaci, prijatelji.