Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da li je feminiziranost izbor?

da
7
14%
ne
26
52%
donekle
17
34%
By Ulix
Originally posted by Mage
Originally posted by Ulix

Nisam mislio da ima bolesni mozak, ali da je njegov mozak sigurno drugačiji od tvog ili mog jer ja (a predpostavljam i ti) ne bi nikada mogao da uradim tako nešto.

Samo sam hteo da kritikujem sam pojam krivice i izbora to je sve...
Mozak psihopate je sasvim normalan, moraću da te razočaram. :sigh:

A to što još nikog nisam ubio, veruj mi na reč, nije zato što nisam u stanju da to uradim, već zato što se dobro kontrolišem. :sise:
Ako mu je mozak fiziološki zdrav, onda nije baš najbolje isprogramiran :lol: A to opet nije izbor ;)

Sposobnost samokontrole je takođe delimično urođena i delimično stečena, tako da opet nema veze sa voljom :P
Mene fascinira koliko ti želiš da lišiš ljude svake odgovornosti za njihove postupke sa tim new age pričama o volji i svesti i genetici i sl. :drama:

Niti sve psihopate ubijaju, niti su sve ubice psihopate, niti su psihopate po sebi neka homogena grupa da možemo da pričamo ovako uopšteno. Postoji mnogo ljudi okolo sa antisocijalnom strukturom ličnosti (F60.2 - o tome pričamo) koji ne ubijaju, neki od njih su ti možda profesori, komšije, rođaci, prijatelji.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by colonia_boy

U mom slucaju to definitivno nije izbor. Kao klinac sam bio ono shto bi se reklo bash bash fem i moji roditelji sa tim nisu imali problema pa mi nisu ni govorili da obratim paznju na ponasanje. Medjutim, u srednjoj skoli sma imao mnogo problema jer su deca naucena da nekom moze biti ili musko ili zensko a ako odstupa od norme onda u njihovoj glavi nastaje haos jer ne znaju gde da me klasifikuju. Vise sam trpeo verbalno nego fizicko nasilje, sem guranja na hodnicima, ali tome su manje vise svi izlozeni. Kako su provokacije postale sve gore toliko sam shizeo da sam hteo da se ispishem iz skole. Nakon toga sam vremenom nesvesno smanjio taj nivo feminiziranosti pa danas retko ko od str8 ljudi moze da provali dal' sam gay ili ne, sem tipichnih macho tipova iz studentskog doma koji me gledaju kao da sam vanzemaljac. Otkad sam u Beogradu nekako sam opusteniji pa kuzim da opet to moje prirodno fem ponashanje dolazi do izrazaja i ja sam srecan zbog toga jer se vise ne osecam sputano od strane drugih i njihovih normi ponasanja.
Ovaj odgovor mi se najvise dopada.

Mislim da nije izbor. Ali nije ni nesto poput boje ociju ili kose. Nesto sa cim mi se cini ima slicnosti je levorukost npr u smislu da pod prisilom levoruka deca su ucila da se sluze desnom rukom i to su sasvim lepo mogla da nauce mada bi i kasnije mnoge stvari radili levom rukom. Slicno tome kako je lepo oslikao Colonia boy feminiziran decak moze da ima razne probleme zbog cega to nastoji da izmeni koliko moze. Takodje i ja mislim da se stepen feminiziranosti moze menjati tokom zivota.

Ja to mozda sudim isto prema sebi. Kod mene kad me neko povrsnije poznaje ili cak i vise ali me ne vidja svakodnevno uvek ucitava zenu. Medjutim skoro svi sa kojima sam imala veze, brak, intenzivna i svakodnevna druzenja su pocinjali da sve vise vide muskarca, kad hodam po kuci, pogled, pokreti i tome slicno. Isto mislim da se to smanjivalo tokom godina te da kod mene sad u manjoj meri postoje te muske karakteristike nego pre ali nikad ne mogu da dostignem neki stepen pa da oznacim sebe kao zenstvenu (ako me drugi tako oznace mislim da se varaju). A na ulici je to uvezbano ponasanje, kao kad levoruka osoba nauci da pise desnom rukom. Ali bas sam gledala u mecu sa Safinom japansku teniserku koja je levoruka ali su je naterali da igra desnom rukom... Sad bi verovatno mogla da igra levom ali ona i dalje igra desnom s tim sto baca neke cudne udarce pa zbunjuje protivnice (i izbaci Safinu). E slicno je tako sa mnom - i to nauceno ponasanje je neka druga prioda, to mi je prirodno na ulici ili bilo kom javnom mestu isto kao sto mi je u kuci ili sa bliskom osobom prirodno neko izmenjeno ponasanje u odnosu na to.
Korisnikov avatar
By Mage
Pa to baš i nisu new age priče, mnogi filozofi su smatrali da slobodna volja ne postoji (Niče na primer). Po meni to je direktna posledica determinizma i materijalizma.

Naravno, to ne znači da treba da pustimo sve ubice iz zatvora i oslobodimo ih "krivice". U praksi se ništa ne menja, ali način na koji se posmatra "krivica" bi trebalo da je drugačiji. Zato i zatvor ne bi trebao da predstavlja kaznu, već samo uklanjanje društveno štetnih pojedinaca iz društva. Niko nije "odabrao" da počini zločin, jednostavno su se kockice tako sklopile.
Korisnikov avatar
By Baba na grani
Problem feminiziranosti je cesto vezan u gay populaciji za kopiranje heteronoramtiva.(Ja Dzejn ti Tarzan) Mislim da je mnogo manje onih koji su takvi po svojoj prirodi, a vise onih koji potenciraju i isticu feminiziranost, pogotovo ako su pasivni u krevetu. Ponekad je tesko shvatiti da li su muskarci, buduci da o sebi govore u zenskom rodu (neki cak i prihvataju i ocekuju da im se drugi tako obracaju), a da nije u pitanju neka sala ili karikiranje. Pa traganje za aktivnim macho likom, itd.
Ponekad mi deluju kao MTF.Samo sto su razmere neverovatne.Potenciranje jos vece.

Nekako od zelje da budemo orginalini (u odnosu na str8ere), pocinjemo sve vise da preuzimamo podelu na musko zenski u istopolnim odnosima.Paradoksalno...

Bez zelje da budem mizogen. Meni licno ne smeta feminiziranost koliko preuzimanje svih mogucih zenskih atributa, i amplifikacija istih pod izgovorom razlicitosti. Cak i macho je zapravo amlifikacija muzevnosti, i vrlo slicna feminiziranosti.
Korisnikov avatar
By Tot

Problem je po meni u samom pojmu "slobodnog izbora". Neću sada da ulazim u duboku analizu, ali lično smatram da "slobodan izbor", baš kao i "slobodna volja" ne postoji. Sve je predodređeno ili biološki ili sredinom u kojoj se nalazimo/situacijom u kojoj smo. Stoga, svaki izbor koji smo napravili je nečim već bio predodređen (determinizam).
Taj determinizam, kao i manje-više svaki, je totalitarno plodotvoran.

A ovo...
Ako mu je mozak fiziološki zdrav, onda nije baš najbolje isprogramiran :lol:
Zato i zatvor ne bi trebao da predstavlja kaznu, već samo uklanjanje društveno štetnih pojedinaca iz društva.
...je već uvod u konc logore.

Originally posted by Kragi

kako tot moze da glasa dva puta? :nesiguran:

pre svega bi ljude ovde mogli da pitamo sta je za njih fem. muskarac i na koji nacin se ta feminiziranost manifestuje (?).
Čak i da se ona "manifestuje", apsolutno je nevažno šta je za nekoga "priroda" takve jedne manifestacije. Štaviše, ne sme biti važno!

da li su necije prirodno crne oci ili smedja kosa stvar njegovog izbora ili ne? :roll:
Pa ako nastaviš sa gornjom metodologijom, samo je korak od hajke na levoruke.
nije feminiziranost to kad muskarac obuce majicu do pupka i zapali slim cigaretu sa belim filterom ;)
toliko.
Nego ja sam davno tu dilemu sa sobom rešio kada sam razmišljao o imaginarnoj kategoriji muževnosti. Upitajmo pedere, žene itd. šta je to muževnost i doći ćemo do svakojakih odgovora.

Ako bih sa stanovišta ukusa, to je jedna dozlaboga dosadna manifestacija.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Genetsku predispoziciju za boju glasa i lokomociju svakako imamo, no mislim da su vrckanje guzovima, pućenje usta, mlataranje rukama ,ciktanje i vriskanje stvar izbora. I to onog izbora da se podražava ponašanje suprotno od ponašanja koje društvo očekuje od jedne osobe muškog pola.
Kapiram da je to mnogo lakši način za okolini saopštiti "ja nisam ono što vi očekujete da jesam".

(moj odgovor se odnosi na "feminiziranost" homoseksualnih osoba muškog pola koje se rodno samoidentifikuju kao muškarci)
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Tot

Problem je po meni u samom pojmu "slobodnog izbora". Neću sada da ulazim u duboku analizu, ali lično smatram da "slobodan izbor", baš kao i "slobodna volja" ne postoji. Sve je predodređeno ili biološki ili sredinom u kojoj se nalazimo/situacijom u kojoj smo. Stoga, svaki izbor koji smo napravili je nečim već bio predodređen (determinizam).
Taj determinizam, kao i manje-više svaki, je totalitarno plodotvoran.

A ovo...
Ako mu je mozak fiziološki zdrav, onda nije baš najbolje isprogramiran :lol:
Zato i zatvor ne bi trebao da predstavlja kaznu, već samo uklanjanje društveno štetnih pojedinaca iz društva.
...je već uvod u konc logore.

Štetno u smislu da predstavljaju opasnost po ostale jedinke društva (ubice, silovatelji, lopovi, kriminalci...). Zašto je to uvod u konc. logore? Pa zar i naš zakon isto tako ne funkcioniše? :hmm:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Armand

Genetsku predispoziciju za boju glasa i lokomociju svakako imamo, no mislim da su vrckanje guzovima, pućenje usta, mlataranje rukama ,ciktanje i vriskanje stvar izbora. I to onog izbora da se podražava ponašanje suprotno od ponašanja koje društvo očekuje od jedne osobe muškog pola.
Kapiram da je to mnogo lakši način za okolini saopštiti "ja nisam ono što vi očekujete da jesam".

(moj odgovor se odnosi na "feminiziranost" homoseksualnih osoba muškog pola koje se rodno samoidentifikuju kao muškarci)
Ja bih rekao da su stvar izbora samo u tom smislu sto se svesno nad njima vrsi supresija u netolerantnoj sredini (kao i bilo koji drugi obrazac ponasanja koji autocenzurisete), a u onoj koja je tolerantnija na te pojave ili u onoj u koje su te pojave cak pozeljne ih osoba cak i istice, logicno...
Korisnikov avatar
By Insorcer
kao izbor sam mislio ne na određeni trenutak kada izabiramo, već na niz izbora koje činimo procesom odrastanja......izabiramo na koji način se želimo predstavljati, sa kojim ponuđenim modelima se želimo identifikovati.

( lično mrzim rodne kategorije,no društvo ih je kreiralo..pa hajd' da mlatnem i ja po toj slami...praznoj)

Da se editujem na brzinu,
ako se već načini izbor da se prihvati rod kao kategorija (po meni sasvim neprirodna), onda je i sve što proizilazi iz tog prihvatanja roda nekakva vrsta izbora.
Korisnikov avatar
By Loni
Jedino što je fem kod mene u određenoj meri je glas.
Nedavno mi prijatelj reče da, kad bi me video u basu kako samo stojim kratko ošišan s širokim ramenima, u farmerkama prvo bi pomislio za sve druge u basu da su gej sem na mene.
Ali to pod jednim uslovom. Da ništa ne kažem. Nakon 5 minuta razgovora oseti se neka nežnost u glasu.

A onda pokušah do da izmenim. Uzeh dah iz pluća. Dakle eto, napravih taj izbor konačno, ali šta dobih:
Naš banovan forumaš RA kad me je čuo pukao je od smeha ne mogavši da se smiri dva minuta.

Dakle te nijanse su izbor, a koji je izbor dobar il' loš već je drugo pitanje.
Korisnikov avatar
By Srklet
prestanite se, jebote, vise pitati zasto ste gay, zasto ste feminiziran itd. ne vidim nekakvo masovno propitivanje kod heteroseksualaca jesu li heteroseksualni od rodjenja ili su takvi postali odgojen yadda yadda, te ponasaju li se na odgovarajuce heteroseksualan nacin.
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Popeye

prestanite se, jebote, vise pitati zasto ste gay, zasto ste feminiziran itd. ne vidim nekakvo masovno propitivanje kod heteroseksualaca jesu li heteroseksualni od rodjenja ili su takvi postali odgojen yadda yadda, te ponasaju li se na odgovarajuce heteroseksualan nacin.
Sa jedne strane je zelja za spoznajom istine sa druge strane je preuzimanje "istine" od kolektiva u vidu konformistickih ideja i stereotipa. Kad ti ne ide ovo drugo onda ti, jelte, ostaje ovo prvo... :)
Korisnikov avatar
By Mage

Kad smo radoznali :njanjanja:
Korisnikov avatar
By Srklet
pa jel mozete biti radoznali u pravcu ovih autora koje spomenu polarlicht, pls? :D

evo sto je problem s biologiziranjem i mediciniranjem homoseksualnosti: isti ljudi koji su te do neke godine proglasavali bolesnim, i kao pedera przili, primjerice, elektrošokovima, sada ti trebaju biti garancija "normalnosti". e, čim si na toj poziciji, ispušio si veliki komad moći, jer te onda ti isti mogu opet kasnije klasificirati bolesnim. dakle, nije spas u znanosti, nego u teoriji i politici. jer, šta i da pederluk nije prirodan? šta da je, dokaže se, genetski poremećaj? to je nevažno, isto kao i postoji li bog ili ne ako te boli kurac i radis ono sto ti mislis da treba, recimo osnažiti vlastiti identitet, bez obzira sta doktor neki veli.
Korisnikov avatar
By Insorcer

pa jel mozete biti radoznali u pravcu ovih autora koje spomenu polarlicht, pls? :D

evo sto je problem s biologiziranjem i mediciniranjem homoseksualnosti: isti ljudi koji su te do neke godine proglasavali bolesnim, i kao pedera przili, primjerice, elektrošokovima, sada ti trebaju biti garancija "normalnosti". e, čim si na toj poziciji, ispušio si veliki komad moći, jer te onda ti isti mogu opet kasnije klasificirati bolesnim. dakle, nije spas u znanosti, nego u teoriji i politici. jer, šta i da pederluk nije prirodan? šta da je, dokaže se, genetski poremećaj? to je nevažno, isto kao i postoji li bog ili ne ako te boli kurac i radis ono sto ti mislis da treba, recimo osnažiti vlastiti identitet, bez obzira sta doktor neki veli.
Oni koji sebe besramno smeju nazvati biolozima nikada niti za jednu alternativnu formu gena neće reći da je poremećen.

..dakle Popeye, sve to adresiraj medicinarima (oni imaju i sada praksu upotrebe termina "poremećen" kada govore o genima) i kvazibiolozima.
By polarlicht4.1

:klap: :klap: :klap:

E to je pravi odgovor. Mislim na način i stil davanja odgovora jerbo bih ja na još par mesta stavio navodnike kako se ne bi podrazumevale neke stvari. ;)
Korisnikov avatar
By Srklet
e sorry, nisam imao namjeru napasti ni znanost ni biologe, samo smatram da je borba politicka i ideoloska, te da znanost bas zato treba ostaviti po strani, da istrazuje, a ne da bude potkusurivanje u politickim raspravama, pa bio taj argument i dobar za pedere.
By polarlicht4.1

Pa to baš i nisu new age priče, mnogi filozofi su smatrali da slobodna volja ne postoji (Niče na primer). Po meni to je direktna posledica determinizma i materijalizma.
Materijalizma u mehanicističkom obliku, da budemo precizni. A to je samo jedna od verzija materijalizma kojih ima koliko ti srce ište.
Korisnikov avatar
By Mage

Oni koji sebe besramno smeju nazvati biolozima nikada niti za jednu alternativnu formu gena neće reći da je poremećen.

..dakle Popeye, sve to adresiraj medicinarima (oni imaju i sada praksu upotrebe termina "poremećen" kada govore o genima) i kvazibiolozima.
:up:

Meni je i sam pojam reči "poremećen" nekako paradoksalan u biologiji i nauci generalno. To što je neka karakteristika drugačija može dati i evolutivnu prednost :)

Popače, u prirodi ne postoji ništa što nije prirodno. Tako da je homoseksualnost, kao i svaka druga pojava prirodna. Bilo koji "naučnik" koji tvrdi drugačije nije naučnik.
By polarlicht4.1

Popače, u prirodi ne postoji ništa što nije prirodno. Tako da je homoseksualnost, kao i svaka druga pojava prirodna. Bilo koji "naučnik" koji tvrdi drugačije nije naučnik.
Mhm, samo što ta nauka opasno podilazi heteropatrijarhatu "istraživanjima" koja sve nekako rodni/polni dimorfizam heterpatrijarhata "potrvrđuju" tamo gde tome nije mesto (setimo se samo istraživanja o "gej" delovima mozga ili kako već beše). :zoran52:
By Kragi
Originally posted by polarlicht4.1

kako tot moze da glasa dva puta? :nesiguran:
elem, tvoja pojava na forumu mi cesto bude smesna kao i cinjenica da neko misli da je neciji izbor visak zenskih hormona ili sta li vec :odbij:
Ja nisam glasao. Termin "feminiziranost" odbijam da koristim jer podrazumeva binarnost rodnih/polnih odrednica koja je u službi heteropatrijarhata. Ali mi se nešto čini da ti Derida i Batler nisu na spisku za čitanje pa nema svrhe da nastavljam. :nono:
dobro, hajde onda pokusaj da mi oblasnis svoj sarkastican post sa jedne druge teme i tvoju reakciju na istoj kada je bas autor ove napisao da misli da je feminiziranost stvar izbora :) (mis'im ako nije problem posto ne citam Batlera i Derida) ;)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!