Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Piše po novinama da će sada da zaposle iks kontrolora pa da će baš da zaređaju

Ja kupujem markicu (koja mi se ne isplati sasvim jer se ne vozim svaki dan -> živeo internet) jer mi švercovanje nije vredno stresa, a i otkucavanje karte u automatu mi je takođe preveliki stres, pa na taj način oboje lepo izbegnem
Korisnikov avatar
By Mr. Hunky
Originally posted by Hans_87

Kod 'Beograđanke' tiskanje, oseća se vonj starih Beograđana sa Ceraka i tome slično.
a ti stari Beogradjani sa Ceraka imaju bas neki poseban vonj, a? :lol:

kao sto rekoše, u NS-u mora da se kupi karta, nema zajebancije
By LeDeNa_
Ufff...sta sve nisam govorila....
klasika...nema vozac da vrati kusur....
Evo jedan primer....Naravno u 31 je uvek guzva....
Karta???
Nisam stigla da kupim...eno sestra se probija da nam kupi kartu....
Aham, dobro...
Vidim ZLA ocima loool....kad se vracao...ja izadjem na sledecoj ne gledajuci nista...
Ulazim u sl 31-cu i cujem iza mene...A gde ti je sad sestra?
Naravno rekla sam - PISI!!!
....

itd....

Ne znam da li mi je gore da vozim ili da se vozim...U svakom slucaju - Mozda cu tapete da stavim koliko cu kazni imati :D
Korisnikov avatar
By svejedno
'Nemam dinara. Moram nekako da stignem do kuce.'
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by bu

sta radite kad udje kontrola u autobus,a vi nemate kartu?koji izgovor tada smisljate da im kazete?

ja sam se izvlacila pre da sam maloletna..da nemam pare itd..pa kao spavam..medjutim me probude..jednom sam i bezala..al neki manijak bio pa krenuo i on za mnom..i tako.. :)
To mi se desilo svega par puta, nikad nisam dobila kaznu.

Jednom sam objasnila da je bus bio pun i da sam ugledala prazno mesto i momentalno aterirala i zaboravila da karte uopste postoje. (To je bilo dok su jos uvek bili kondukteri u busu, poslala me zena kod vozaca po kartu). Htela je ona da mi napise kaznu, al ja prosto ne nosim licnu kartu, pa nije imala izbora.

Drugi put sam otvorila novcanik i pokazala 3 novcanice od 5000 i rekla da niko nije hteo da mi proda kartu. To je bilo istina, probala sam na 2 trafike i kod vozaca i svi su me gledali kao da sam pala s Marsa.

Treci put sam prerovarila torbu i slegla ramenima, a kontrolor se smorio i otisao dalje.

I jos jednom sam bila s devojkom, koja me je ubedjivala da nece biti kontrole, i dosla je zena i mi smo samo izasle.

Mislim da je to sve.

Ja sam od onih koji kucaju kartu i u 10 uvece kad nema kontrole. Radije to engo da se blamiram.
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Ja nikada ne kupujem kartu. Kada udje kontrola (sto je mozda 5 puta godisnje) uvek kazem "nemam, pisite" i kad mi traze licnu, "maloletan" (sto je istina), i onda mi se on nesto buni kao "pa na osnovu cega da ti pisem?! koji ti je fazon da se vozis bez karte?! bla bla bla" i ode.
Moj drug ima finu kolekciju od 18 kazni od kojih je samo prva placena i nije mu nista. Niti mu je stigla prijava, niti ce.
A to da li me je blam, iskreno, zabole me kurac za gomilu gerijatrije i ostalih ljudi sa kojima cu provesti jos 10 min dok ne sidjem. Nznm od koga treba da me bude blam?! Sta, kao, ja sam gresnik koji ne placa kartu u autobusima koji su stariji od moje babe i u kojima nikada nema mesta da se sedi i jos moram da udisem i mirisem razlicite miomirise pijanih gradjevinaca... Zabole me...
By Hans
Originally posted by Mr. Hunky
Originally posted by Hans_87

Kod 'Beograđanke' tiskanje, oseća se vonj starih Beograđana sa Ceraka i tome slično.
a ti stari Beogradjani sa Ceraka imaju bas neki poseban vonj, a? :lol:
Hahaha, ne, nemoj da me shvatis pogresno. To su oni sto su dosli u Beograd 1989. i misle da su predratna gospoda i da smeju da dele pamet po prevozu a mirisu na zaprsku. Nemam nista protiv Ceraka samo je malo fuj tvrditi da je neko Beogradjanin a dosao je pre tri godine iz...Kostolca ili Boljevca.
Korisnikov avatar
By mmiki
Uvek kupujem markicu za prevoz, medjutim desi se da ne kupim na vreme ili da ne ponesem povlasticu.

Sad za prvi april me je uhvatio neki tipus. Video sam ga kako nailazi al me mrzelo da ustajem i izadjem pa sam resio da se obracunam. Pokazao mu kao fol staru markicu, on kao da je stara, da mu dam licnu kartu...
Ja - A sta je danas? Prvi? Ti mora da se salis za prvi april, em je prvi, em pre podne. Ovo nikad nije bilo itd, itd...
Na kraju me je, klasika, pitao kao odakle sam itd... sve u svemu prosao covek. Mamu mu njegovu, nikad mi se nije desilo ni prvog ni drugog da neko navatava a on je nasao prvog aprila pre podne, taj dan sam trebao da kupim markicu... Jos sam poceo da podizem glas, bio sam u nekom hejt raspolozenju, jedno od retkih raspolozenja kad sam stvarno bio spreman da se fizicki obracunam da je nastavio dalje da bude bezobrazan.
:nunchake:

A skoro sam se nasao oko 12 u gradu i trebao da se vratim kuci, naisao nocni, ja rekao onom - Izvini brate, al nemam stvarno ni dinara; i on smeksao.

Par puta sam izasao iz busa kad sam video kontrolu i to je to. Vise iskustava sa njima nemam.
Korisnikov avatar
By *deni*
Dok nisu uveli ove nove pooštrene mere kontrole, ulazaka putnika samo na prva vrata autobusa i sl. veoma sam se dostojanstveno ponašao u situacijama kada se desi ta neprijatnost da se pojavi kontrola.
Uvek sam konverzaciju sa kontrolorima započinjao tvrdnjom da imam mesečnu kartu, ali da sam je zaboravio kod kuće, zatim sam ih, sve vadeći ličnu kartu, pozivao da izvrše svoju dužnost i ispišu mi kaznu, a ja ću navodno u primerenom roku da donesem kartu na uvid u prostorije GSP-a.
Iznenađujuće je koliko mnogo puta su kontrolori naseli na ovu priču i rešili da mi ne ispišu kaznu.
A kad su mi je ispisivali, to ceduljče sam odmah po izlasku iz autobusa zgužvao i bacio.
By fazza
Što neko gore reče, i ja sam dosadni peder i uvek imam kartu kod sebe. :lol: Najmanje što želim je da se blamiram zbog 40 dinara. Od kako je benzin postao luksuz, više mi se isplati jebeni GSP, naročito preko dana kada je smor kružiti centrom i tražiti slobodno mesto za parkiranje.

LM, kontrola me hvata isključivo sa kartom, ali to nema veze jer mi na kućnu adresu već drugi put stiže opomena pred utuženje, ni krivom ni dužnom, zato što se neki mamlaz vozi na moju zdravstvenu knjižicu. Sad sam baš, pre par dana, išao da reklamiram to sranje u GSP, i pokušao da im objasnim da zdravstvena knjižica nije zvanični dokument i da ne mogu pisati kazne na osnovu nje, ali nije vredelo. Pitam ih jesu li upisali neki broj sa knjižice - "ne, nismo", pa rekoh zašto mi onda šaljete to sranje po drugi put? Ajde da vidim da pošaljete tužbu sudu, da vidim na koju foru bi ste dokazali da sam to ja? Još oni počeli da se svađaju sa mnom, a nisam im ni ja baš ostao dužan, kao, što niste vodili računa da ne izgubite knjižicu? Kao prvo, nisam je izgubio nego je ukradena, a kao drugo - vama nikada ništa nisu ukrali? Doduše, moram priznati da je u prostoriji bio prisutan jedan mlađi lik, poprilično sladak i ljubazan, tako da sam sa njim našao zajednički jezik. :D Čak mi se zahvalio na kraju što sam došao i rekao mi da se ne ljutim. :D Ona dva matora što su hteli da se svađaju ostadoše bez reči. :lol:

Inače, dešavalo mi se da držim kartu u ruci i čekam da autobus krene jer mi se masu puta desilo da otkucam kartu a glavonja udje i kaže "Ovaj autobus ne ide, pređite u drugi", i tako sedim...sedim....sedim...autobus već odavno krenuo, i setim se na pola puta da nisam otkucao kartu, pa me bude blam da ustajem i poništavam je, reći će - vid' budale. :D A da, dešava mi se da automat na koji sam se nameračio ne radi (ono o čemu je Ulix pisao), pa nekad prodjem čitav autobus, kroz gužvu, ne bih li našao jedan automat koji radi. Naravno, popizdim i dodje mi da polomim i taj jedan što radi! Sad više ni to ne radim, zabole me, neka poprave automate! Ne znam ni da li smeju da pišu kaznu ako je automat neispravan, nigde ne piše da moram da se probijam kroz gužvu i tražim ispravne automate.
Korisnikov avatar
By Frey
Ja sam jedva nagovorio kevu da prestane da kupuje markicu 2006-07, pošto je nikad nisam stavljao u povlasticu (tamo stajala neka markica iz 2005). Onda mi je ona kupila 20 kartica za poništavanje. Dok sam ih ja izbacio iz novčanika (svih 20), karte za GSP su u međuvremenu promenile više boja.
Za sve to vreme imam napisanu jednu kaznu koja nikad nije stigla.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by horus.

na liniji 28 ih ima... interesantno da mi je se x x (x puta :D ) desilo da me kontrola prodje, a ja sav vazan se spremim da izvadim markicu... :lol:
aaahahhhahahahhahahahahaha

takodje

nikako mi nije jasan taj bezobrazan stav nemam kartu pa sta
Korisnikov avatar
By zozefin st
Originally posted by Allkey

U ns-u se za vreme exita kondukter uplašio verovatno misleći da sam stranac ili narkoman jer sam imao mnogo zajebanu frizuru, a u beogradu studentska markica bogami.

Jednom mi se desilo da me je uhvatio u tramu 1. maja, a ja imao aprilsku. Nisam ni registrovao. Reko "nisam bio kući" on frknu i ode. Bio sam polućelav sa bodljama na glavi. <3
:discofever:
hello hello
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Originally posted by Zibro
Originally posted by horus.

na liniji 28 ih ima... interesantno da mi je se x x (x puta :D ) desilo da me kontrola prodje, a ja sav vazan se spremim da izvadim markicu... :lol:
aaahahhhahahahhahahahahaha

takodje

nikako mi nije jasan taj bezobrazan stav nemam kartu pa sta
Pa to je potajna zelja za buntom i vecita potreba prosecnog srbina da zajebe sistem na bilo koji nacin. Najcesce je ta voznja bez karte u GSP (jer svi znaju da nikada nikome nije stigla tuzba od GSP-a zbog neplacene kazne)
Korisnikov avatar
By svejedno
Jok. Bar ne kod mene.

Inace, meni stizale ..tubze (?) od GSPa. Platio ih.

..

Stvar je u jednostavnoj cinjenici da se da bih platio za nocni cesto zaista ispraznim tokom veceri, a ne volim da lazem.

..

Man'te se jeftine psiihologije.
By dukkehjem
Ne zivim u Bg-u, al cesto sam tamo, tako da mi se ne isplati uzimati markicu, ali zato uvek imam desetak-petanestak karata u novcaniku, pa otkucavam i kupujem nove po potrebi. Ko klinac (haha sto i dalje za neke jesam) sam se svercovao, sad mi je to em glupo, em bespotrebno, em imam taj trip da vodi raspadu sistema i tako...

A nocni mi je boze sacuvaj... jedanput je neki pijanac sedeo do mene u polupraznom autobusu, odbio da plati kartu, i bio izuzetno neprijatan...
posle toga sam peske morao da prelazim most u Rakovici i naisao na nekog skinsa kako prelazi (nije nikakvih problema bilo, al ja kako sam blentav se isparanoisao). Nocni izbegavam kako god mogu, ak bas mora onda placam, ali valjda i ne moze bas da se svercuje kad ti prilazi kondukter... jedino da si bas kreten pa da im odbrusis nesto ili da im se ulizujes a meni je sve to njaaah...

Sto se tice lokalnog busa :skola: , ovde gde zivim, svi zivi pricaju kad ulaze da imaju mesecne i bez problema prolaze, mozda je jednom bila kontrola pre sto godina kad sam i ja isao busom, sad idem peske tih 5-6km... ranije sam placao, uvek, sem u 1. godini. (Isto princip klincenja i debilisanja.)

Mene nervira svercovanje u krajnjoj liniji, em su u prevozu guzve, em je leti zaista nesnosno i sad (nek i zvucim kao kucka) zasto da dodatno opterecuju i zauzimaju prostor likovi und likuse bez karata.

A sto se tice kartica, meni redovno urnebesno brzo odu (kad i za dve stanice kucam).
Korisnikov avatar
By WhereIsTheLove
Podrazumeva se da svi placamo karte u nocnom...
Valjda niko ovde ne misli da nece da placa tu kartu...
Korisnikov avatar
By svejedno
Nene...cesto se ispraznim PRE nego sto krenem kuci. Kada se ne ispraznim idem taxijem.

I onda kada me pita kondukter - ja mu lepo kazem 'Nemam dinara.' Mrzi me da izmisljam price.
By Hans
A postoji i fenomenalan smajli za osecaj superiornosti pri imanju karte ili markice a kontrolor se nameracio da terorise : :pickme:
Korisnikov avatar
By svejedno
Sad meni nesto nije jasno a interesuje me.

..

Jel su vam jasniji svi do sada navedeni izgovori od 'Nemam kartu'? I manje bezobrazni?
Korisnikov avatar
By horus.
izgovori... je l' nemas para za prevoz, idi pesaka... kao sto ne sednes u taxi, pa ne kazes "vozi, al' ja nemam da ti platim"... :hvala:
Korisnikov avatar
By svejedno
Nisi mi odgovorio na pitanje.

..

edit - par puta sam pijan isao i taxijem bez dinara, taxisti su mnogo dobri ljudi, u sustini ,)
Korisnikov avatar
By horus.
ajd' sad... :jazzva:

edit: odgovor na edit - ql za to...
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja i dalje mogu da se vadim na "Maloletan sam :jezik: "

ali oba puta kad su me uhvatili sam im dao licnu.

Niko nije duzan da me vozi za dz.
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja se svercujem posto sam izgubila markicu, a mrzi me da vrsljam po skoli i trazim onu potvrdu da sam redovan djak
Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by dukkehjem
Originally posted by simarrgL*

ja se svercujem posto sam izgubila markicu, a mrzi me da vrsljam po skoli i trazim onu potvrdu da sam redovan djak
lenjivce, pa kakvo ti je to cimanje? c, c, c :smeh:
ne pitaj. salju me iz jedne sluzbe u drugu, sa prvog na treci sprat itd :nunchake:

cekam da dodje septembar, da nam razredna podeli potvrde :lol:

inace, slazem se s tim da treba da placamo javni prevoz. ja objasnila zasto se svercujem
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!