Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Malo i o trnovitoj strani života...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By simarrgL*
Originally posted by svejedno
Originally posted by Hys.

Sramota moja, ucila sam francuski godinaaaaaaaamaaa a ne znam ga. Krivim profesore.
I ja.

Krivim sebe ,)

pS. mislim, znam ja tu da procitam francuski, skapiram kada mi neko nesto kaze, mogu pratim filmove i sl...al da ja kazem nesto...nestalo.
takodje.
valjda imam vremena do mature makar malo da se popravim.
volim francuski ♥.♥
By Lhamu
A-Srpski:PP Engleski
P-nemachki,italijanski,shpanski,arapski
Korisnikov avatar
By poison
A - engleski, ruski
Izmedju aktivnog i pasivnog - francuski
Pasivno - Spanski, italijanski
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by Vel boy
Voleo bih josh nauchiti bar chitati kineski, japanski (to jeste moguce narochito hiragane i katakane), korejski (vec pokushavao, lakshe je).
uz čitanje kineskog bi naučio i sam jezik, a sa hiraganom i katakanom ne bi mogao skoro nista da procitas, osim stranih reci koje se pisu katakanom

korejsko pismo ne da je lakse od kineskog i japanskog nego je lakse i od ćirilice.

Originally posted by lostinspace

I sto vise jezika sam "propricao" na bilo kom nivou, shvatam da je gramatika svakog jezika instant-savladiva u poredjenju sa leksikom, i samim pamcenjem reci... Potonje se teze uci, lakse zaboravlja :)
:up: :up: :up:
Korisnikov avatar
By Vel boy
svakako da bih voleo da nauchim i da razumem kineski uz pravilno chitanje i izgovaranje. shto na pinyin-u vec mogu.
Korisnikov avatar
By Vel boy
a-ha, ne videh ovo
Originally posted by bas bleu

ne znam kako se zove citanje bez razumevanja, ali pisanje bez istog je copying ;)
i, izvornije od cega? sve evrope?
izvornije, u smislu shto vishe kao native-govornici, ne od njih. :doh:

ovo ispada da na madjarskom, albanskom i turskom ne razumes tek po jednu,dve reci , i ja ne mogu da se ne zapitam sto ne naucis jos tih tri do sest reci (mislim, cim znas koliko ih ne znas, cenim da znas i koje su )? plus tih nekoliko na finskom i estonskom, o cemu pricamo 10, 20?
ne, vec razumem tek neke rechi, a vecinu ipak ne razumem.
mogu se znati pravila chitanja i izgovaranja (ako ih ima) bez punog razumevanja prochitanog.

so not true, bar deo koji se tice nedostatka pravila citanja

e jebes ga, vel boy :shrug:
ti mislish da npr. Gaeilge i Gàidhlig imaju pravila chitanja? bash bih voleo da te chujem kako ih techno i ispravno chitash i izgovarash. :)
By str00ja
ne racunajuci srpski i ex-yu :P

aktivno:
-engleski (ucim od 4te god + ne mogu pobegnem i da ocu, znam fenomenalno :P )
-ruski (solidno, ali moze mnogo bolje)

pasivno:
-spanski (skoro pa aktivno, drugarica + serije, razumem bas dosta, nabadam svasta, nakanjujem se vec neko vreme da krenem na servantesu da ucim)
-latinski (koliko se moze znati mrtav jezik ako se dobro pazi i uci u gimnaziji kod zahtevne profesorke xD)
-portugalski (razumem solidno i usmeno i pisano, al' ne bih bas pricao... najlepsi jezik na svetu <3)
* razumem stvarno dosta stvari na svim slovenskim jezicima, ja mislim da to moze svako odavde ako bi naculjio usi i ukljucio mozak malo vise (a svi se nesto smeju slovackom, slovenackom itd. i nemaju pojma... moze biti jer znam ruski pa kontam te neke slovenske povezanosti sa srpskim)

znaci imam te neke da kazem romanske i slovenske osnove i kontam da bi u tom smeru bilo realno da idem ako bih hteo bolje i/ili vise da naucim...

razumem ponesto: nemacki, rumunski, italijanski, afrikans (hah, duga prica :P ), al me ni jedan od njih nesto ne zanima

voleo bih da znam: portugalski (propricacu ga odlicno jednog dana, tako mi svega :P ), madjarski i islandski (predivan, skandinavski su mi generalno zanimljivi) :)
By loreenche
Aktivno: engleski, nemacki, spanski
Pasivno: francuski, italijanski

a sad.. trudim se da ova dva predju u aktivne :)
Korisnikov avatar
By Oziris
Aktivno engleski i spanski

Pasivno farsi, italijanski i finski.

Ne ubrajam ovde makedonski, koji mi je maternji jezik, jelte. :)
Korisnikov avatar
By Kejt
engleski

nemački

učim japanski
Korisnikov avatar
By Kejt
htela sam učiti neki novi jezik, a za japanski se ukazala prilika

vremenom je počeo jako da mi se svidja i sad ne mogu zamisliti da učim neki drugi jezik
By Speculum Columbae
Engleski i nemački od malih nogu. Rastao u tri-lingvalnoj proodici - što kaže Pavić, kada se promene godišnja doba, menjao se i jezik u mojoj kući.
Ostale (žive) jezike ne govorim, iako bih žarko želeo da naučim francuski. Žao mi je što ne znam više jezika, ali i ova dva su mi dovoljna, s obzirom da razmišljam i sanjam na oba.
Korisnikov avatar
By mne
Engleski i italijanski,a voleo bih da naucim nemacki i spanski :-)
Korisnikov avatar
By Elena
Aktivno: engleski, spanski, portugalski, slovacki i ruski
Pasivno: italijanski
Korisnikov avatar
By BabyBlue
aktivno: engleski i njemacki
pasivno: ruski
Korisnikov avatar
By horus.
engleski, naravno... ucim ga od 3-eg razreda os. skole... + serije, filmovi, muzika...

japanski ucim od oktobra i dalje sam na pocetnom novou... :drama:

znam ga dovoljno dobro da bih mogao da se snadjem u osnovnoj komunikaciji... naravno, znanje hiragane i katakane se podrazumeva, al' me zato ubise kandjiji... :rida: za citanje japanskih novina mora se znati minimum 2000 kandjija (ni sen kanji), a ja znam 110... :lol:

:sigh:
Korisnikov avatar
By Nikodim
Engleski jezik. Ali pravi, a ne ovaj domaći, snežana-malović, engleski jezik! :)

I učio sam(ne i do kraja naučio) francuski.
Korisnikov avatar
By Kekica
Srpski, crnogorski, hrvatski, bosanski, makedonski, engleski, spanski, italijanski. :rock:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!