Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Tungi
Ja priznajem to Kosovo.Ali...Sta zna dete sta je 300 kila.Mislim,12 godina(?!).Odakle prikuplja informacije,odakle mu znanje sa tricavih 12 godina??To dete niko nije nazvao groznim,tu jedino roditelji mogu da budu grozni.
Ti misliš da su moji roditelji držali enciklopedije o životinjama u glavi kad sam ja imao 12 godina? Nisu ČULI da postoje tri vrste mravojeda ili čega već niti ih je to ikad zanimalo.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Mislim da se svi slazemo da nikome ne treba pretiti i da treba poapsiti gamad i baciti u (hashki) kazamat.

I, iako ovo nije tema o komentarisanju lika i dela ovog coveka, posle gledanja njegovih profil fotki moracu da se slozim s Angrom.
Uz dodatak da razumem sta Stripi kaze, mada moj nivo informisanosti za to doba (to je bila 97ma godina) nije da moze da se poredi sa njegovim. O zainteresovanosti i da ne pricamo.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by AngraMaina
To je dete od dvanaest godina. Nema građanska prava jer nije građanin. To će postati sa 18. Sada je pod pravnim starateljstvom svoje majke i ona treba da mu pomogne da se orijentiše i bavi onim što je shodno njegovom uzrastu. Sa 12 godina u redu je da politički organizuje čišćenje lišća ili farbanje tarabe a ne da se bavi državnim pitanjima.
Pogrešno. Po zakonu o dečjim pravima dete ima pravo da se mentalno i akademski razvija u skladu sa svojim sposobnostima, sklonostima i željama.

Naravno to je u pepsi službama škola naopako shvaćeno, tako da mali divljaci imaju pravo da se ponašaju kao mali divljaci jer su to njihove sposobnosti, sklonosti i želje, ali što važi u jednom smeru važi i u drugom, tako da i Rastko ima pravo da čita i piše političke blogove i tekstove.
By mythe
Mali ocito uziva u provociranju, no za njegovo dobro je da pripazi sta pise. Licno sam protiv svake vrste fizickog nasilja, najbolje je da ga ekipa iz razreda bojkotuje!
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by mythe
Mali ocito uziva u provociranju, no za njegovo dobro je da pripazi sta pise. Licno sam protiv svake vrste fizickog nasilja, najbolje je da ga ekipa iz razreda bojkotuje!
Naravno da mali uživa u provociranju kada je šestak
To je normalna razvojna faza
druga deca se bockaju olovkama, on piše blogove

i cela ideja postojanja adolescencije u evolutivnom smislu je da adolescenti rade nerazumne potencijalno opasne stvari i da im odrasli/stariji daju ćuške i ili ih ukalupe u kulturološki obrazac zajednice ili oni pobegnu iz zajednice (setite se bilo koje bajke sa trećim sinom)

Pre adolescencije deca/mladunci su slatki i umiljati (krupnih glava i velikih okruglih očiju) i poslušni (uporedite četvrtaka i šestaka) upravo zato da odrasli ne bi krenuli da ispoljavaju ovu reakciju pre vremena (tj. pre nego što su adolescenti dovoljno sposobni da sami prežive u bušu)

To je očigledno evolutivno uspešan obrazac probiranja sledeće generacije kod ljudske vrste, čim se dešava u svim zajednicama tokom istorije

E sad Rastku je zapalo da je mungos koji provocira slona, što ne može dobro da izađe
Korisnikov avatar
By Sheytan
Klinac od 12 godina se petlja u politiku....

Vrlo čudno!

Ne verujem da on u tim godinama može imati sopstveni izgradjen stav o tako važnim nacionalno-državnim pitanjima, pa mi se sve čini da su tu umešani još nečiji prsti ...

A to što mu virtuelno prete, meni nije ništa čudno...

Takve pretnje ne treba ozbiljno shvatati, to su samo reči upućene preko neta nekome koga i ne poznaješ, samo se ne slažeš sa njegovim stavovima...

Ja bar tako mislim.

I, još nešto - mali očigledno želi da skrene pažnju na sebe... što, taskofje, nije čudno u tim godinama. Jedino mi je čudna tematika u koju se upustio...

Da, i još nešto - kako neko one koji prete svrstava u desničare. Kao da su svi levičari za nezavisno Kosovo, protiv EU i NATO. Eto, ja sam levičar ali ni po koju cenu ne priznajem nezavisno Kosovo, čvrsto sam za Srbiju u EU, ali sam protiv da idemo u NATO.
By mythe
u njegovim godinama je normalno da juri za loptom, skuplja slicice fudbalera, igra tenis/kosarku/odbojku ili vec neki drugi sport, da razmislja o predstojecem SP u fudbalu ili mozda preskace lastish ako ga vec sport ne zanima, da se igra corave bake a ne da pise te gluposti. A jos kako izgleda - pravi primer shtrebera :D
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Decko zivi u sadasnjosti, u 2010. god, u realnosti. Nije ideologija prihvatiti nesto sto jeste ocigledno. A ocigledno je to da je NASE Kosovo postala drzava za sebe. Nasi politicari sada pokusavaju da dokazu da je ono protiv zakona i nasilnim putem oduzeto, greskama od strane nasih prethodnih politicara koji nisu bili u stanju da ga sacuvaju! O cemu mi ovde govorimo??

Sustina je u tome da nikome, ali nikome ni u jednoj zemlji ne sme biti ugrozeno pravo na zivot i slobodu misljenja ma sta on radio ako to ne ugrozava neciji tudji zivot.
Moze li me neko ubediti u to da ovaj mali ugrozava neciji zivot? Moze li me neko ubediti da svi ti retardi koji mu prete nisu sledbenici neke ranije propale ideologije i placenici nekih propalih politicara i onih koji sada cine sve kako bi dosli na vlast u Srbiji?

Jeste da je kriza uzela maha, ali zaboga gde vam je razum ostao, pa razmisljajte malo tom svojom glavom ostavite se mastarija i verovanja svemu sto vidite i procitate u stampi i medijima.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
A gde bi svrstao izraz "Ja volim NATO"? U nauku, ideologiju ili nešto treće -- nevezano sa slučajem dotičnog?
Korisnikov avatar
By Sheytan
Ne znam u šta bi od pobrojanog svrstao "Ja volim NATO", ali znam da bi za mene NATO bio prihvatljiv jedino kao oružane snage Ujedinjenih nacija, kojima bi komandovao Savet bezbednosti ili neko drugo telo, nikako sadašnja komanda NATO.
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Ljubav je ono sto pokrece sve na ovom svetu. Postoje razlicite vrste ljubavi i sve dok neko nesto voli ako to ne ide na stetu nekog drugog onda je to po meni ok. Bitno je da ne mrzi.
Ja licno ne gajim nikakve emocije prema toj medj. organizaciji, niti zelim da se upustam u debatu da li je NATO dobra ili losa medj. organizacija. Samo branim jedan mali neduzan zivot.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Sheytan

Klinac od 12 godina se petlja u politiku....

Vrlo čudno!

Ne verujem da on u tim godinama može imati sopstveni izgradjen stav o tako važnim nacionalno-državnim pitanjima, pa mi se sve čini da su tu umešani još nečiji prsti ...

A to što mu virtuelno prete, meni nije ništa čudno...

Takve pretnje ne treba ozbiljno shvatati, to su samo reči upućene preko neta nekome koga i ne poznaješ, samo se ne slažeš sa njegovim stavovima...

Ja bar tako mislim.

I, još nešto - mali očigledno želi da skrene pažnju na sebe... što, taskofje, nije čudno u tim godinama. Jedino mi je čudna tematika u koju se upustio...

Da, i još nešto - kako neko one koji prete svrstava u desničare. Kao da su svi levičari za nezavisno Kosovo, protiv EU i NATO. Eto, ja sam levičar ali ni po koju cenu ne priznajem nezavisno Kosovo, čvrsto sam za Srbiju u EU, ali sam protiv da idemo u NATO.
Nisam ni sumnjao da će odgovor na dlaku izgledati ovako.
Sasvim normalno je da mu prijete smrću. Pa ipak je to jedna demokratska zemlja. Koja miriše na ustašku praksu, sa sve zighajliranjem :lol:
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by ChristianTroy

Moze li me neko ubediti u to da ovaj mali ugrozava neciji zivot? Moze li me neko ubediti da svi ti retardi koji mu prete nisu sledbenici neke ranije propale ideologije i placenici nekih propalih politicara i onih koji sada cine sve kako bi dosli na vlast u Srbiji?
Tvoje je pravo da imaš svoj stav.

Medjutim, tvrdnja da se nikome ne ugrožava život time što se neko zalaže za nezavisno Kosovo, Srbiju u NATO i slično je - laž!

Notorna neistina.
Korisnikov avatar
By Tungi

Moze li me neko ubediti da svi ti retardi koji mu prete nisu sledbenici neke ranije propale ideologije i placenici nekih propalih politicara i onih koji sada cine sve kako bi dosli na vlast u Srbiji?

Mislis deca?
Korisnikov avatar
By Stripi

Medjutim, tvrdnja da se nikome ne ugrožava život time što se neko zalaže za nezavisno Kosovo, Srbiju u NATO i slično je - laž!

Notorna neistina.
Za to treba da ga se ukeba ko kera kod tarabe! Živeo Vođa!
Korisnikov avatar
By Sheytan
Originally posted by Stripi

Notorna neistina.
Za to treba da ga se ukeba ko kera kod tarabe! Živeo Vođa!
To je tvoj rezon, koji su ustaše u Hrvatskoj devedesetih primenjivali prema Srbima zato što su tražili svoja prava.

Ja sam, medjutim, rekao nešto sasvim drugo. Što ti nisi u stasnju da razumeš osnovne stvari, nisam ja kriv, već neko drugi.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković

Ljubav je ono sto pokrece sve na ovom svetu. Postoje razlicite vrste ljubavi i sve dok neko nesto voli ako to ne ide na stetu nekog drugog onda je to po meni ok. Bitno je da ne mrzi.
Ja licno ne gajim nikakve emocije prema toj medj. organizaciji, niti zelim da se upustam u debatu da li je NATO dobra ili losa medj. organizacija. Samo branim jedan mali neduzan zivot.
Braniš ga pisanjem po forumu? Nešto sam skeptičan u vezi sa efektima tvoje odbrane, no dobro... Mislimd a se većina ovde slaže da su napadi na njegov život nedopustivi, ali nije to jedino o čemu se razgovara.

Ovaj new age nastavak o ljubavi -- pa, suprotstavimo to Žižekovoj čuvenoj rečenici: manje ljubavi, više mržnje. Alias: potrebno je nešto i mrzeti, kao što su konkretni ljudi, recimo ratni zločinci.

A što se NATO tiče tj. imperijalnog intervencionizma u službi kapitalističke eksploatacije (a pod rasističkom ideologijom razlike između "civilizovanog" i "necivilizovanog" sveta) meni je teško da razumem bilo kakav drugi do kritički odnos, a ponajmanje ovaj ljubavni.
Korisnikov avatar
By Stripi
To je tvoj rezon, koji su ustaše u Hrvatskoj devedesetih primenjivali prema Srbima zato što su tražili svoja prava.
Ne, to je rezon Milana Paroškog. Naime, na skupu u Jagodnjaku (Baranja, Republika Hrvatska) 1991. godine. je izjavio da je ovo (tu đe on stoji, Jagodnjak, Baranja, Republika Hrvatska) srpska zemlja i svakog ko kaže da nije tako treba da se ukeba ko kera pored tarabe. A ti i Milan Paroško ste tu neđe.
Ja sam, medjutim, rekao nešto sasvim drugo. Što ti nisi u stasnju da razumeš osnovne stvari, nisam ja kriv, već neko drugi.
Da je Kosovo Srbija, da NATO treba preorganizirati pa da ti budeš za njega, da si za EU a da taj mali ne misli sam svojom glavom, nego ga neko drugi fila (pa i da piše knjige, sram ga bilo, sa dvanaest godina, mesto da ganja pičone), da to nisu čista posla i da je Kosovo Srbija.
Korisnikov avatar
By ChristianTroy
Nije to zalaganje za nezavisnost ili tome slicno, to je realnost. Ni meni nije svejedno to sa Kosovom ali vreme se ne moze vratiti. Problem treba sagledati u globalu i prihvatiti onakvim kakav zaista jeste da bi mogao pristupiti njegovom resavanju. Nervira me sto se ponovo narusavaju osnovna ljudska prava u zemlji u kojoj zivim, i ovo sad sa pretnjama prvom coveku drzave.. nemam reci, uzas!

Vidi se da mnogi ovde nemaju pojma o pravima dece. Kako mislite da sutra budete neciji roditelji?
Ni ne cudi sto nam ne daju pravo na brak i usvojenje.
Korisnikov avatar
By Sheytan
@ Stripi

Sve je očiglednije da imaš skučene poglede na probleme, da tako razmišljaš, razumeš i diskutuješ, te da nema potrebe da i u ovoj temi obnavljamo neku raspravu koju već vodimo na konkretnim, posebnim, temama ovog foruma.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Bolje da iskoristi svoju energiju za bolje i pametnije stvari od usrane politike u Srbiji.
Time može da se bavi i kao matora drtina, kao većina naših divnih političara.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by mythe
u njegovim godinama je normalno da juri za loptom, skuplja slicice fudbalera, igra tenis/kosarku/odbojku ili vec neki drugi sport, da razmislja o predstojecem SP u fudbalu ili mozda preskace lastish ako ga vec sport ne zanima, da se igra corave bake a ne da pise te gluposti. A jos kako izgleda - pravi primer shtrebera :D
Normalno ne znači "dobro", normalno znači "najčešći način ponašanja"

Na ovom forumu pišu ljudi koji, zamisli, ne pomišljaju da imaju heteroseksualne odnose, koji su normalni = najčešći način ponašanja, pa šta im fali što nisu normalni.

Ćorave bake (ako je to ono kada se vežu oči), klackanja na klackalici, kanticom i lopaticom u pesku se igraju deca od 5-8(-9) godina, a dvanaestogodišnjaci su svet za sebe, i ako se ne zanimaju za sport onda u današnjem društvu stvarno nemaju neke društveno prihvatljive zanimacije - teoretski ne bi trebalo da gledaju nijedan sitkom jer svi imaju broj 14 u ćošku, mala deca nisu pa ne mogu da se igraju na gorenavedene načine niti da gledaju Pepu Prase na televiziji
Korisnikov avatar
By Stripi

@ Stripi

Sve je očiglednije da imaš skučene poglede na probleme, da tako razmišljaš, razumeš i diskutuješ, te da nema potrebe da i u ovoj temi obnavljamo neku raspravu koju već vodimo na konkretnim, posebnim, temama ovog foruma.
Dragi Whatsone, sve je to povezano jedno sa drugim. :serlok:
By dukkehjem
Originally posted by AngraMaina

:zid:

To je dete od dvanaest godina. Nema građanska prava jer nije građanin. To će postati sa 18. Sada je pod pravnim starateljstvom svoje majke i ona treba da mu pomogne da se orijentiše i bavi onim što je shodno njegovom uzrastu. Sa 12 godina u redu je da politički organizuje čišćenje lišća ili farbanje tarabe a ne da se bavi državnim pitanjima.

Mnogo je grozomornije to što se to dete instrumentalizuje od političkih faktora u Srbiji koji ga koriste za svoje ciljeve, i naslađuju se opasnošću u kojoj se to dete objektivno nalazi, najviše od druge takve, jednako instrumentalizovane dece.
:up:
:up:
By dukkehjem
Originally posted by Dušan Maljković

Braniš ga pisanjem po forumu? Nešto sam skeptičan u vezi sa efektima tvoje odbrane, no dobro... Mislimd a se većina ovde slaže da su napadi na njegov život nedopustivi, ali nije to jedino o čemu se razgovara.

Ovaj new age nastavak o ljubavi -- pa, suprotstavimo to Žižekovoj čuvenoj rečenici: manje ljubavi, više mržnje. Alias: potrebno je nešto i mrzeti, kao što su konkretni ljudi, recimo ratni zločinci.

A što se NATO tiče tj. imperijalnog intervencionizma u službi kapitalističke eksploatacije (a pod rasističkom ideologijom razlike između "civilizovanog" i "necivilizovanog" sveta) meni je teško da razumem bilo kakav drugi do kritički odnos, a ponajmanje ovaj ljubavni.
:hail:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Mali je retard, ima 12 godina, umesto da se igra u pesku, on je obucen u odelo, eeeeeeeeeeej, tako ide u shkolu, sa sve maramicom u dzepu, i pise knjige o Kosovu i Nato organizaciji, mali je chist psiho jbt. Ja da sam u shkoli sada i da mi dolazi neko tako obucen,pa dupe bi mu pomerala, a za knjige bi me bolelo uvo i njegove "stavove", kada je stigao da ih izgrad jbt, kada je bio genocid, on nije bio ni u planu da se rodi. Kretenizam! :doh:

Ne podrzavam pretnje, oni koji prete detetu od 12godina i smatraju tog balavca bitnim toliko da mu prete u isto ustanovu kao i to dete, pa neka svako leci svoje bolesti.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

@Zwezdica
Pre nego sam usao u temu,znao sam da cu ovako nesto procitati:roflmao:

Slazem se.Slike sa fejsa su mu:awesome:
To nije dete.To je debil:krezavi:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

:lol:

@Zwezdica
Pre nego sam usao u temu,znao sam da cu ovako nesto procitati:roflmao:

Slazem se.Slike sa fejsa su mu:awesome:(boles')
Ma da ga vidis na tv-u, danas je bio na Foxu, cini mi se. Ja sam zgranuta, jbt. To je bre BALAVAC, a izgleda kao Tito Junior.. :shok:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!