Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Književnost, film, TV, pozorišta, galerije...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Teče vino crveno mojim venama??
Korisnikov avatar
By tintily
Uvek je bilo onih koji bi na zid okacili bilo sta sto im se slaze uz namestaj umesto izuzetne grafike ili suvog lista pod staklom.
Isto je i sa muzikom. Kad se dovoljno ljudi odusevilo besmislenim tekstom i jos besmislenijom muzikom broj onih koji takvu stvaraju i izvode postajao je sve veci. Dakle krivi su samo oni koji slusaju ono sto neki od nas smatraju nekvalitetnim , a oni opet ne razumeju kako mi neki mozemo slusati to sto slusamo. Ja cu uvek slusati muziku koja sama po sebi prica i budi najraznovrsnija osecanja i pesme koje su fantasticne i kad samo iscitam tekst. Dok god ima kupaca proizvod ce postojati .
By str00ja
Originally posted by Sprinter

iz slicne varijante onog razloga iz kojeg bi narkoman trebalo da prestane da se bode u venu iako uziva sa svakom dozom heroina.
Narkoman drogom skodi svome zivotu i unistava ga, i vrlo negativno utice na zivote bliskih mu ljudi, dok fan Britni, Gage ili Karleuse (posto se ta tri imena spominjase najvise u ovoj temi, a po meni te tri pojave veze nemaju jedna s drugom, al dobro) ne skodi nikome, i ako ga ta muzika cini srecnim on moze da siri samo pozitivnu energiju koja potice iz njegovog sopstvenog zadovoljstva, nevazno odakle on crpi to zadovoljstvo ako njime ne ugrozava nikoga.

Ja licno tezim da budem "izlozen" sto vecem broju muzickih stilova i uticaja, i mislim da slusam relativno raznovrsnu muziku. Kao sto neko rece, apsolutno me ne zanima da li je to "najgora komercijala" ili "najdirljivija" ili "tehnicki najzahtevnija" muzika - meni je bitno kako je ja dozivljavam i koliko mogu da uzivam u njoj, doprem do nje i ona do mene i pronadjem se.

I ja opet kazem, meni su u muzici pojmovi kvalitet/nekvalitet, smisao/besmisao, emocije/praznina itd. previse precenjeni, objektivni do neprakticnosti i besmisla i daleko irelevantniji u odnosu na neciji licni muzicki ukus.

"Ne slažem se sa tobom, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da slobodno govoriš." , Volter - ja bih ovo primenio i na muziku i muzicki ukus. Svaka muzika je muzika i svaka ce imati svoju publiku, i mislim da to treba postovati.
Korisnikov avatar
By blabla54380
@str00ja
iz slicne varijante razloga znaci ne podvuci bukvalnu paralelu izmedju muzike i droge. prosto sam dao primer da parametar "uzivanja" u necemu ne znaci i obavezno da je to nesto kvalitetno i dobro. kad postavljas pitanje zasto bi trebalo da nas zanima-dotice kic i sund, trebalo bi, jer iako neki ljudi u tome uzivaju, kic i sund degradiraju em samu umetnost em coveka. especialmente kada kic i sund postanu bazicni plasman u toj nekoj umetnosti u celom drustvu, kao sto je eto nase u srbiji. zato je vazno da se on uvek identifikuje, o njemu govori i bori protiv toga. znaci iako je kica i sunda oduvek bilo i uvek ce ga biti, svuda, u nekom normalnom drustvu to se jednostavno posmatra kao pojavni oblik, ali kad kic i sund kao sto rekoh postane etalon za kvalitet onda itekako treba da nas se dotice.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
Originally posted by ultraviolet

da, da "danas je IN pljuvati pink" :roll:
eee i to.
al' nije ni to.

ne, ne to je skroz to. to ti je hans, status, renoir, voditeljka trenutka istine. ima ljudi koji su samozvani takozvani kriticari u ovoj ili onoj oblasti. ima. ima i ljudi koji su sebe ubedili da im se svidja neka muzika ne bi li se identifikovali sa elitom, buntom, snobizmom. nije da nema. ima i ljudi koji idu da zevaju u operu, citaju a ne razumeju etc. ali to sto svega toga ima, ne da ne znaci da je u tome sustina nego ono kao znaci brate sestro shnostra lol.
to je opet problem gorenavedenih i njihove nestalnosti i neshvatanja i nekaraktera i to je ok. ima nas svakakvih. i to je isto ok.
Originally posted by hlaefdige

hahahahahhaha! al je ovo pametno!

inace, nije vise in pljuvati pink...to je bilo moderno pre nekih 10 godina...poslednjih oko 5 godina smo u fazi "jeste, ja slusam sranje/gledam/citam, ali se bar ne foliram da to ne slusam/gledam/citam"

pa je to onda kao ok.... :sigh:
gle, odista mudrost.

ostatku x.
samo urbano!
Korisnikov avatar
By blabla54380
i to je isto ok.
ne nije ok. nije ok da se to identifikuje kao sustina problema, sto se sa namerom tako i predstavlja, ne bi li se skrenula tema na potpuno drugi odgovor pitanja koje niko nije ni postavio.
Korisnikov avatar
By BellyButton

@str00ja

...kad kic i sund kao sto rekoh postane etalon za kvalitet onda itekako treba da nas se dotice.
Bravo, Sprinter...

Mene se tice kada vidim da ljudi do nebesa uzdizu pevacicu koja nema nikakav osecaj za intonaciju, govori da studira dva fakulteta a ne ume da sastavi recenicu, u svakoj emisiji pomene kako ima gorile koje je cuvaju (k'o da je jebeni predsednik drzave) i kako je boli uvo sta ko za nju kaze jer je bogata i ima tri automobila sa svojih 19 godina. Na sve to se predstavlja knjizevnicom i tekstopiscem. Zapazenije "delo" joj govori o tome kako je "on nju prevario sa drugom i sad on misli da je ona mrtva od tuge, ali ona ce iz groba ustati i njega ce sahraniti i kletvu ce mu na grobu isklesati i dace mu svoj bidermajer jer ce on sledeci da rikne..."
Korisnikov avatar
By svejedno
Pre nekoliko dana je umetnica iz hrvatske nekih 40 min povracala dok je u pozadini isla valjda pesma mise kovaca ili tako nesto.

..

Sad, mozda gresim, al ja to zaista ne nazivam umetnoscu, pa ni porukom. No, eto je u svim novinama. Mnogi ljudi koje poznajem su bili u fazonu 'bravo' etc.

..

Licno sam prvu samostalnu izlozbu (stripova, ne slika tada) imao davno, pre oko 10 god, dok sam jos bio tinejdzer, ali mislim da je i moja tadasnja, klinacka izlozba bila daleko sadrzajnija od mnogo povracke u kofi.

..

Opet, mene licno se nimalo ne tice koliko ljudi sada prica da je ova umetnica uradila divnu stvar.

Ja cu gledati da uzivam u svom radu.

..

Jedino sto vidim da TEBE moze da dotice, je sto ljudi ne dizu do nebesa malo vise ljude poput tebe.

..

A to veze sa kulturom nema, niti brigom za stanje drustva.
Korisnikov avatar
By blabla54380
a kakvim stanjem drustva, ekonomskim? ekoloskim? religijskim?
Korisnikov avatar
By ultraviolet
i to je isto ok.
ne nije ok. nije ok da se to identifikuje kao sustina problema, sto se sa namerom tako i predstavlja, ne bi li se skrenula tema na potpuno drugi odgovor pitanja koje niko nije ni postavio.
priznaću da sam se izgubila sad.
Originally posted by Mars
Originally posted by BellyButton

Mene se tice kada vidim da ljudi do nebesa uzdizu pevacicu...
Koji ljudi?

Šta ti imaš sa njima?

Čuvaj zdravlje.
ni meni nije jasno. :jazzva:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Mars

Mene se tice kada vidim da ljudi do nebesa uzdizu pevacicu...
Koji ljudi?

Šta ti imaš sa njima?

Čuvaj zdravlje.
ni meni nije jasno. :jazzva:
Ovako. Ljudi koji se muzikom (ili nekim javnim poslom) bave iz potrebe da budu celebrity-ji ce uvek davati ljudima ono sto vecina ljudi zeli. Kada ja vidim da ljudi dobro reaguju na nekoga ko ima stav "ja mogu da kazem sta hocu zato sto sam pun para, nema veze sto nemam nikakv talenat" ili kada ljudi dobro reaguju na nekoga ko peva pesme o tome kako ce da ubije pedera ili Hrvata, ili kada ljudi reaguju dobro na pesmu o tome kako "mene zene vole jer vozim japanski motor" ili "zeno, samo me prevari i jebacu ti mater" , ja sve to dozivljavam kao indikacije nekih losih pojava u drustvu sa kojima se ljudi identifikuju kroz te pesme. Te pesme potvrdjuju njihovo postojanje i ucvrscuju takve stavove kod ljudi jer veliki deo mase posmatra javne licnosti kao osobe od autoriteta. Najmanji problem u celoj ovoj prici su edukovani ljudi koji ce da jednostavno promene kanal kada cuju takvo nesto.

@Svejedno... Ja umem da sviram i narodnjake. Da samo imam potrebu da me drustvo ceni svirao bih njih...
Korisnikov avatar
By svejedno
Jasno. Umem i ja da povracam.

..

Ti, dakle, zelis da promenis 'lose vrednosti' u drustvu?

Sta da ti kazem...osnuj stranku? Siri svest, pravi proteste?

..

Ili samo imas potrebu da se izbacis iz sebe sve sto te tisti, pa ti je ovo outlet?
Korisnikov avatar
By *deni*

kragi, možda će i beli doneti novac, ali beli neće biti zadovoljan, jer neće raditi ono šta je hteo. i to nije samo kodnas.
Upravo se slažem sa ovim.
I Belli bi se lako mogao iskomercijalizovati, dovoljno je mlad, a i sam kaže da ume da svira narodnjake, ali očigledno to ne želi i ne voli da radi.

Ja nisam muzičar, ne znam ni da sviram, ni da pevam, a po nekim standardima imam užasan muzički ukus i sigurno mi ne bi bio nikakav problem, da sam malo muzikalniji, da izvodim komercijalnu muziku blisku najširim narodnim masama, jer i sam takvu muziku volim i nemam šta toga da se stidim.
:dj:
Korisnikov avatar
By Mars

...ja sve to dozivljavam kao indikacije nekih losih pojava u drustvu
Ja doduše nisam gledao poslednje vesti, ali mislim da tih indikatora ima mnogo više od ovih koje ti pominješ. Korz muzički sunovrat i njihovu vezu može da se posmatra i stanje celog duštva u poslednjih 20 godina (Sav taj folk, B92) Sve se to preslikava i pretače, ali ma koliko to sve bilo uzročno-posledično povezano - mislim da nema svrhe udarati na problem sa te strane sa koje bi ti. Nego da se krene od podizanja životnog standarda, dečijeg i školskog programa na televiziji, putovanja po Evropi...Predraga Lakovića, Branka Kockice, dečijih pesmica...pa bi se i to dovelo u red. Sav taj šund bi se ponovo oterao u okvire jedne jedine emisije (Šoder lista, 3K) koju nismo propuštali jer si samo tamo mogao da vidiš neke stvari i da im se smeješ.
Korisnikov avatar
By Mars
Belly, šta misliš o ovoj muzici?

''

Ove ne čuvaju gorile, sklapaju složene rečenice a i izgledaju mi da imaju i muzičko obrazovanje...
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by svejedno

Pre nekoliko dana je umetnica iz hrvatske nekih 40 min povracala dok je u pozadini isla valjda pesma mise kovaca ili tako nesto.
Ma to Ulixandra citala forum uz mjuzu... :katemoss:

:alexis:
Korisnikov avatar
By ivanazuh
stvarno nesto nije uredu. Tek sad sam poslusao poslednji album Marilyn-a Manson-a. Kakav je bre ono soft, koji je oneo kurac, sta mu se desilo??? :rida:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Ne mislim da ima "problema" sa muzikom danas.

Sve je liberalizovano: mogućnost produkcije, distribucije i načina "upotrebe" tj. slušanja i/ili gledanja, šta god...

Sada svaki klinac može da proba da odsvira, kreira/kopira nekog i da se okači na tjub...

Samim tim i kvalitet je liberalizovan. Kao i sve, nešto je kvalitetnije, nešto manje, nešto nije... svako će "uzeti" ono što mu prija...

Kad smo kod "masovne muzike", i tu ima svega, pa ko šta voli neka izvoli... Masovka po definiciji ne mora biti nekvalitetna, ali ima i toga... Pa, jel tragedija neka?

Kome smeta, neće to konzumirati i može sebi kreirati plej-listu isključivo sastavljenu po svom izboru iz perioda/autora/žanra po svom izboru...

Digitalizacija je omogućila da se muzika može slušati bukvalno i na veš-mašini (perilici) i šporetu (štednjaku)... :D

Meni samo smeta to procenjivanje tipa "ko sluša Šemsu, Gicu, Picu, Šljicu, Micu, Željka, Zdravka, Spržan, Baju, Vlaju, Gaju..." je takav-i-takav lik (čitaj: ljakse, kreten, imbecil, idiot, NEURBAN, manje vredan čovek... dopisati po izboru).

To bi bilo isto kao mišljenje da su vernici sami po sebi svi moralni, divni, krasni, dobri ljudi... a ono tamo ima i ovakvih i onakvih, i ubica, i krimosa... itd.

Tako je i sa publikama, raznim.

A urban može biti samo neko ko je vaspitan da živi u urbanim uslovima. Dakle, da ne pljuje po ulici, ne gazi travnjake (gde je zabranjeno), da kupi iza sebe govna svojih ljubimaca, da ne lepi žvake gde stigne, ne baca đubre gde stigne.... itd. itd.

A kod nas su sve to pomešani i pobrkani (čitaj: podrkani) pojmovi... i tako u krug.

Još je najveći problem nametanje svog ukusa drugima i osuđivanje drugih zbog njihovog sopstvenog ukusa ili neukusa. I onda ta činjenica guslana milion puta kao opravdanje za svoje lične neuspehe ili neostvarenosti...

E to je problem! Ali, sa muzikom je sve u redu!

Hvala na Vašem vremenu i pozornosti :P
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by Nbegi

Ne mislim da ima "problema" sa muzikom danas.

Sve je liberalizovano: mogućnost produkcije, distribucije i načina "upotrebe"

Vristeci tremolo."Prirodna produkcija" koju je samo ta "liberalna" uzdigla na "slusljiviji" nivo.I to je "muzika"-sa sve navodnicima...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Ideološki komiteti Komunističke partije Jugoslavije su davno ukinuti, koliko je meni poznato...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!