Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: Over the rainbow, Moderators
Originally posted by NullJa imam svoj bend. Mi sviramo ljudima i njima je lepo. I nama je lepo. Ko kaze da ja nista ne radim. Ja samo mogu jako malo da uradim na globalnom nivou...
napiši knjigu, izvedi koji performans u knezu, idi tuži nekoga, narod, zrtvuj koje jagnje, približi ''dobru'' muziku ljudima, uradi NEŠTO umesto što na forumu u svakoj temi kukaš.... :krstise:
Originally posted by BellyButtonsa muzikom se desava ono sto se desavalo i ranijih godina i decenija, samo sada kic i sund zauzima veci procentualni udeo u tom ukupnom stvaralastvu iz vise razloga koji su vec navedeni, a nekako mi se cini da je najbitnija ta veca dostupnost proizvodnji i plasmanu muzike. isto se desava i u knjizevnosti. kurta i murta pise, kurta i murta objavljuje knjige. o slikarstvu i da ne pricamo. iako je slikarstvo manje propraceno od strane sire javnosti tu se uvek najbolje dalo videti sta se desava u umetnosti.
Lady Gaga. Bananarama. Britney Spears. Paris Hilton. N Sync. Tokio Hotel. David Guetta i kompletna "urbana" ekipa. Jelena Karleusa i Dunja Ilic...
Ovakvi bendovi i izvodjaci nastali su kao posledica lose shvacenog pojma "pomeranja granica" 80-ih godina... To su godine kada je muzika sirokim masama postala bliskija nego ikada i u jednom trenutku su svi pozeleli da se njome bave jer ce (s obzirom na njenu popularnost) tako biti najvise eksponirani (celebrity sindrom je ono sto je vec uveliko uzelo maha u tom periodu). Kako je doba velikih ratova proslo tako su ljudi osecali sve manju potrebu za fizickom i duhovnom slobodom (za to su hipici bili zaduzeni) a sve vecu za zabavom i novcem. Kao kec na deset je pala dotupnost uslova potrebnih za kreiranje kvlitetnih audio zapisa (jer je veliki deo gradske populacije vec posedovao PC). Kapitalisticki nastrojeno drustvo je veoma pogodno tlo za javno plasiranje antitalenta jer ljudi vise i nisu zainteresovani za ono sto je dobro i vredno vec za - proizvod... i njegovu komercijalnu vrednost... I tako muzika ode u kurac...
Al' ljudi su mahom na vizuelno koncentrisani pa ce ovu vrstu degradacije osetiti tek kad tehnologija omoguci svakome ko to pozeli da bude, recimo - arhitekta...
Originally posted by SprinterImas tu pojavu kod, da tako kazem, intelektualne elite i svih koji se smatraju pripadnicima iste.
...e sad ja tu primecujem bahato licemerje i neznanje, pausalne kvalifikacije itd. na primer, imas jednu pesmu, bend itd. sve dok je to kvalifikovano kao underground dotle po difoltu ima odredjenu vrednost. onog trenutka kada ista stvar dobije na masovnijem plasmanu, ti isti ljudi, koji su se do juce kleli, odricu se toga na keca. tome sam prisustvovao xyz puta.
Originally posted by SprinterApsolutno se slazem... Ali - koliko izbora imaju ljudi u zabacenijim delovima Srbije, bez internet konekcije i sa antenom na krovu koja hvata Pink i RTS?
ono sto je vazno je da se uvek borimo da imamo izbor, jer ce uvek biti ljudi koji ce stvarati kvalitet uprkos svemu. onog trenutka kad ne budemo imali izbor, tad treba da dizemo uzbunu. evo npr, kad smo vec kod muzike ja nemam izbor u koji gej klub da odem a da ne slusam debilsku muziku.
Originally posted by ArmandPa kapitalizam!
Uretko vidim neku novu muzičku ideju, mnogo češće viđam nove pevaljke Gage i njoj slične koje pre snimanja prvog albuma imaju keš za koji je recimo Madonna crkla rintajući godinama...neki manje komercijalni i decenijama.
Originally posted by Sprintereee i to.
da, da "danas je IN pljuvati pink"
Originally posted by ultraviolet
al' nije ni to.
Originally posted by ultraviolet
al' nije ni to.
Originally posted by str00jasto bi rekla kristina trbosic bojim se da se nerazu.memo.
napravljeno u NAŠEM životnom veku, a tu ima i "treša" i "kvalitetnih" stvari. Znači meni je jako žao (i ironično i najiskrenije) što ja nemam ni naviku ni volju da kopam po muzici iz 20ih, 30ih, 40ih, 50ih, 60ih, 70ih.
Originally posted by SprinterA zašto uopšte mora da me/nas dotiče promocija kiča i šunda? Neke čike su jednom davno sele i napravile dogovor šta je kič i šund (ili da neće neko da me ubedi da su se istorija i teorija umetnosti same napisale?) Isto tako su neke čike u skorije vreme sele i skontale kakva forma i kakav plasman muzike će najbolje da upali kod većine, i to u cilju zarade tih čika i muzičara (ili će oni ovde i danas da žive od sreće i ispunjenosti što nisu kič i šund i što su kvalitetni?) I zašto bi sve ovo trebalo mene da se dotiče ako ja imam svoj ukus i slušam šta meni odgovara? I apsolutno mi je ok da li je to nešto sa popularnih muzičkih televizija ili iz pera klasičnih kompozitora ako ja to volim da slušam. Meni su neke muzičke pojave sa mtv-ja i granda tragikomične i groteskne, ali zašto bih ja njih uopšte shvatao ozbiljno (fascinira me činjenica što ljudi od istih previše očekuju, a oni se bukvalno otvoreno zajebavaju i prave samopromociju i keš, bez i tračka namere da ih neko okarakteriše kao "vredne i kvalitetne"), i zašto bih ja negodovao ako neko najiskrenije uživa u tome, i podržava promociju njihovog lika i dela, ako imam sopstvene nezavisne (ili pak od pomenutog zavisne) muzičke preferencije?
Originally posted by str00jasto bi rekla kristina trbosic bojim se da se nerazu.memo.
napravljeno u NAŠEM životnom veku, a tu ima i "treša" i "kvalitetnih" stvari. Znači meni je jako žao (i ironično i najiskrenije) što ja nemam ni naviku ni volju da kopam po muzici iz 20ih, 30ih, 40ih, 50ih, 60ih, 70ih.
nije problem, bar ga ja ne dozivljavam tako, u samoj muzici. svakako da pod 1) imamo razlicite ukuse, pod 2) daleko bilo da muzika pa i bilo koja druga umetnost ostane zarobljena u nekim 50im, 70im..kad si vec pomenuo proizvod onda bi problem bio u njegovom pakovanju te plasmanu na trziste. svaki iole vredni proizvod bi se u toj koncepciji obezvredio u manjoj ili vecoj meri. u tom smislu nije problem da neko slusa neku formu muzike od koje se meni, peri, miki, ziki ili lazi povraca, problem je do plasmana te muzike, citave te koncepcije koja promovise kic i sund.
Originally posted by BellyButtonTvoja briga za opšte stanje društva je dirljiva - srećno.
Uostalom, muzika je umetnost koja nam je najbliza i muzika je deo kulture. Nije dobro da joj se konstantno srozava kvalitet. Ne moram ni da objasnjavam zasto, nadam se.
Originally posted by str00ja''
Znači meni je jako žao (i ironično i najiskrenije) što ja nemam ni naviku ni volju da kopam po muzici iz 20ih, 30ih, 40ih, 50ih, 60ih, 70ih. I većina stvari iz tog perioda kada ih čujem ne mogu prosto da dopru do mene, ne doživljavam ih kao adekvatno muzičko zadovoljenje za mene, uprkos tome što sam svestan da je "kvalitetno". Imam prijatelje mojih godina koji slušaju isključivo takve starije stvari, i ja to izuzetno poštujem, ali ja to ne mogu. I nemoj da mi neko kaže da je sve sto je novo loše, a sve što je starije dobro (jer "dobre" muzike ima i danas), i da apsolutno sva popularna muzika danas "ne valja".
Originally posted by DarkStarBože me 'prosti, a kad se to znalo?
Nekad se znalo: matorci slušaju Tomu, Kebu, Silvanu i ostali šljam koliko god da ih je, a deca slušaju Osmi Putnik, Osvajače (stare, ne ono Grand govno od pre nekoliko godina), Riblju Čorbu itd. (setih se filma Crni Bombarder).
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!