- 09 Jun 2007, 08:23
Originally posted by m..a na koju foru si otvorila kreditnu karticu, obzirom da nemas redovne prihode kao nezaposleno lice? pitam, jer bih i ja hteo takvu da otvorim?
Jao boze, moram da idem da gasim racun.
Prosle godine sam u uzletu ludila otisla u banku i otvorila racun, pokupila 2 kreditne (debitne?, da debitne) visa kartice, i uplatila 'odrzavanje' za 6 meseci, maj je bio.
Jebiga, ne znam sta me snashlo, al ocekivala sam neki honorar pa za svaki slucaj da imam ja racun, pa da legne lepo tu. Na kraju su mi dali kesh na ruke i nista. Imala sam jos jedan argument za: cesto odem u inostranstvo opskrbljena dolarima koje jos cesce nemam gde da zamenim (onomad sam pretabanala pola Genove dok nisam nasla banku u kojoj su hteli da mi promene 100$, po grozomornom kursu, lihvari), a i kad imam - cisto zelenasenje, kamate i taxe te gadno odrape po dzepu, pa reko lakse mi da dizem s kartice, u Srbiji su bar donekle prisatojni kursevi, bila sam u inostranstvu od tada 2x, karticu ni pogledala nisam.
Uglavnom, stizu mi ona njihova pisma sa stanjem na racunu, ja ih ne otvaram jer nisam na toj adresi i tako vec 6 meseci jedem govna, a kartice mi sluze vise kao ukras, eto sam jednom digla 500 dinara s racuna, ostalo su uglavnom koristili kojekavi narkomani da redjaju lajne.
Prekjuce dodjem kuci, kad koverta na stolu (to i Mladinska Knjiga koju mi je tetka navrzla na vrat, al o tome negde drugde), ja otvorim, kad imam sta da vidim, ono 'odrzavanje' (220 din mesecno) se nakupilo, pa jos dosla kamata na to, op cup 3700 dinara u minusu. Jebote da se uhvatis za glavu pa pocupas lepo svu kosu. Mogla sam da kupim 5 pari japanki za te pare, ili da nadogradim kosu ili ma jebote, dobro bi mi dosao taj kesh, sve i da ga po0cirkam za vece. U ponedeljak idem da im uvalim te pare i pogasim ta cuda, ionako ni za sta ne sluze a samo jedu pare.
Eto ga moje iskustvo s bankama. Od sada samo slamarica ima da radi. Bar dok ne budem imala neke vece prihode na redovnoj bazi.
Prosto i jednostavno - stvar nije za mene, ili ja nisam za nju, kako god okrenes, nece.