Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

By LeDeNa_
Danas mi dodirnula dusu tasa....zelim to i da zapisem....

Hvala...sto je pala suza

Slika
By LeDeNa_
Slika

"I've seen horrors...horrors that you've seen. But you have no right to call me a murderer.
You have a right to kill me. You have a right to do that...But you have no right to judge me.
It's impossible for words to describe what is necessary to those who do not know what horror
means. Horror. Horror has a face...And you must make a friend of horror. Horror and moral
terrorare your friends. If they are not then they are enemies to be feared. They are truly
enemies. I remember when I was with Special Forces...Seems a thousand centuries ago...We went into a camp to innoculate the children. We left the camp after we had innoculated the children for Polio, and this old man came running after us and he was crying. He couldn't see.
We went back there and they had come and hacked off every innoculated arm. There they
were in a pile...A pile of little arms. And I remember...I...I...I cried...
I wept like some grandmother. I wanted to tear my teeth out. I didn't know what
I wanted to do. And I want to remember it. I never want to forget it. I never want to forget.
And then I realized...like I was shot...Like I was shot with a diamond...a diamond bullet right
through my forehead...And I thought: My God...the genius of that. The genius. The will to do
that. Perfect, genuine, complete, crystalline, pure. And then I realized they were stronger
than we. Because they could stand that these were not monsters...These were men...
trained cadres...these men who fought with their hearts, who had families,
who had children, who were filled with love...but they had the strength...
the strength...to do that. If I had ten divisions of those men our troubles
here would be over very quickly. You have to have men who are moral...
and at the same time who are able to utilize their primordal instincts to kill
without feeling...without passion... without judgement...without judgement.
Because it's judgement that defeats us."

Kurtz
Korisnikov avatar
By mrgud
pa.. obrazlozi, na cetiri strane, u pet primeraka, overeno u opstini, zagubljeno, ponovo najdeno... :meduza:

Originally posted by Duh_iz_Konzerve

aaaaaaaaaa delete :D
edit: :lol: zlockica si, sad ja visim u vazduhu, al' 'ajd :lol:
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by maka

Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem strahujući da bi mi se mogla nasmejati.
Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali.
Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti.

Čeznem da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla posumnjati u njih.
Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim.
Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi to mogla ti učiniti.

Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te; ali se ne usuđujem strahujući da mi se neće vratiti istom merom.
Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću.
Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.

Čeznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usuđujem, jer bi mi inače srce iskočilo na usta.
Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce rečima.
Grubo uzimam svoj bol, strahujući da bi to mogla ti učiniti.

Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla oktriti moj kukavičluk.
Zato ponosito dižem glavu i dolazim veseo u tvoje društvo.
Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je moj bol večito svež.
Bravo maka!!!
:kiss:

----------------------------------------------------

Strepnja

Ne, nemoj mi prići! Hoću izdaleka
da volim i želim tvoja oka dva
jer sreća je lepa samo dok se čeka,
dok od sebe samo nagoveštaj da.

Ne, nemoj mi prići! Ima više draži
ova slatka strepnja, čekanje i stra';
sve je mnogo lepše donde dok se traži,
o čemu se samo tek po slutnji zna.

Ne, nemoj mi prići! Našto to i čemu?
Izdaleka samo sve k'o zvezda sja;
izdaleka samo divimo se svemu,
ne, nek mi ne priđu oka tvoja dva!

(Desanka Maksimović)

Rastanak (odlomak)

Ujutro je osvanuo oblačan dan, i duvao neki neobično hladan vetar. A na mršavom, upalom licu devojke stajao je uglasti, rastanjeni, poremećeni osmeh, koji se zarezao u svaku košticu i u svaku crtu lica. A preko njega su, jedan za drugim, kao pred epileptični napad, pretrčavali najužasniji trzaji plača, koji su kidali i rastezali svaki potez smeha. I to je izgledalo strašno i smešno. To je osmeh nelepih pametnih devojaka kad počinju zaziđivanje.

(...)

Njihove pobede, ako ih imaju, lažne su. Jer one ne mogu da privuku, stojeći u mestu, nego moraju da idu u susret. O, kako je bolno, kako je prava Golgota, kad dođe do toga da isti taj put, kojim su u susret išle, prelaze u povratku same samcite, ostavljene i postiđene.

Tada se zaziđuju. Povlače se u tesne, neprovidne zidove, i jednoga dana se zatvore u najtešnji unutrašnji prsten, i prostori između zidova ispunjavaju se snegom, i ne izlazi se nikada više na slobodni vazduh, jer grudi ne mogu više da ga dišu.

(Isidora Sekulić: "Saputnici")

Ona je naivna (by LeDeNa_)

Nekada je zivela u svetu koji je trebao predstavljati iskrenost, cistocu. Taj svet je bio deo nje htela ona to ili ne. Svet koji ne mozemo svojevoljno odabrati. S njim se radjamo.

Ona je naivna. I ona to zna. Zato se sakrila iza debelih zidova. Zastita. Sigurnost. Tako je lakse. Nema lazi, nema licemjerja, nema losih iskustava.
Ona je sve to ostavila vani. Sve je zakljucala u jednu kutiju oznacenu kao lose uspomene i zivela je u svom svetu.

Ona je naivna. I ona je to zaboravila.

U onom trenutku kada se pojavila ona. Kao tracak sunca medju tim mracnim zidovima.
Svakim danom je ta zraka bila sve jaca. I ona je zaboravila da je naivna. Zaboravila je na sve one vukove u janjecoj kozii. Zaboravila je ko je.

Ponovo je osetila poverenje. Onaj lepi osecaj da nije sama, da je tu neko kome moze verovati. Neko na koga se moze osloniti. Odlucila se vratiti u svet iz kojeg je otisla.

I opet je uzivala u osecaju pripadanja. Bila je necija. Bila je njena. Bila joj je zahvalna sto je vratila u svet u koji je istinski pripadala.

I radi toga je bila sretna. Sretna na trenutak. Pozelela je da taj trenutak potraje. Ali zelje i realnost ne idu zajedno.

Sunce je nestalo a ona je ostala sama. Okruzena nicim drugim nego lazima, licemjerjem.
Samo odbacena lutka.

Ona je naivna. Surova realnost ju je podsjetila na to. Iznenada se sjetila ko je.

Samo les na putu njegovog odrastanja…..

2006
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by mOwbid

American Psycho
''
Vidite, nisam plemenita duša, naprotiv, gadi mi se većina ljudi.Radujem se globalnom otopljavanju, priželjkujem poplave i radijaciju Sunčevih zraka (koji nam život daju) kroz probušeni ozon (kao kroz probušeni kurton kada sperma nagrne u matericu koja ne želi da rađa).

Spisku mojih mračnih želja nema kraja.Sav led na polovima da se otopi, ne bi pomogao da se ostvare moje nadrealne nade, da se vode popnu na vrhove solitera svih gradova i sve nas podave...

(...)

Ko sam Ja?

Pa eto, ovih dana možete me sresti kako se izvlačim iz svoje sobe u trodonskoj krizi, kako uznemiren bauljam ka apoteci.Zveram oko sebe plašeći se da ću sresti nekog od neprijatelja, ili još gore od prijatelja.Prijatelji, Jude, (kao i vi i ja Jude što smo) lakše prilaze, manje se boje, ili se ne boje uopšte.Prilaze slepci i započinju jebene razgovore o meni nevažnim stvarima.Meni nije ni do kakvih razgovora, samo želim svoju porciju trodona.Meni se jebe da li je sunce ili kiša, da li ste se zaposlili ili dobili otkaz, ko se oženio a ko razveo, ko dobio dete a kome je dete uginulo...Jebe mi se da li ste srećni ili nesrećni.Želim da prestane kriza, i želim da budem sam.

Ranije sam bio na heroinu, prebacio sam se na trodone.Isto mu dođe...

Ja sam obeleženi gad.Izvolite mrzite me; gadite me se, shvatite me, radite šta god hoćete, ali znajte da me sasvim zabole za vaše mišljenje.Ne samo u vezi mene, već i bilo čega ostalog.Za sve me, osim droge, zabole...Nisam ravnodušan prema vama, nemojte to misliti, mrzim vas iz dubine svoje pokvarene duše.

Prema većini ljudi osećam odvratnost.Sere mi se od njihovih stavova, lažnih osmeha, teorija, karaktera; sve vam je to labavo kao tranvestitov kurac.I ovo moje, ova mržnja, stav, to Ja, možda je isto tako labavo.Možda me prođe jednom, ako dozvolite.Majku vam jebem.Ako me i prođe, u meni će ipak ostati (ne zaboravite to) učaureni crv mržnje i gađenja prema svemu što mi vi i vaš sistem nudite.Nosiću u sebi čauru sa gusenicom mržnje (čuvati je na toplom i nepristupačnom mestu, svom srcu), koja svaki čas može pući i poroditi gusenicu, koja se pretvara u leptira (noćnog), koji će da poleti gore, iznad vas, i pljuvaće svoje larve odozgo.Pljuc-pljuc, sve dok ga neko ne zalepi za zid, ili dok ga ne sprži jebena svetlost dana, dok ne ugine, kao sve živo što mora uginuti.

(...)

Herostrat: "Crni podočnjak"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f8ZDilUc ... re=related[/youtube]
Shamelesly stolen from pthalo's blog:

Na jednu forumu, koji pratim, bila je jedna tema o majici koji imamo ili hoćemo da imamo. Rekla sam da hoću majicu na koju je napisan na Brajevom azbukom "Ako možeš da pročitaš ovaj tekst, preblizu si!"

Slika

Rekli su da sam genialna. (Naravno problema sa ovom je da ne-slep ljudi zanima Brajeva azbuka jer verovatno nikad nisu videli knjigi koji su napisan na Brajevom azbukom, ne znaju kako se piše svoje ime, i zbog toga oni bi dodirne moji grudi kad pokušaju da pročita tekst... "Šta je ovde napisan?" bi rekli. "Napisan je pusti od mog tela jebote!" bih rekla.
Korisnikov avatar
By Mariška

''

ovaj klip sam sad zavrsila :j huh
:hail:

Ali:
"Plač dolazi tek posle izvršene prelomljenosti, i otud ona varka da suza olakšava teret. Kad se proplače, sve je već svršeno. Ko odmah može da plače, taj je odmah i pregoreo. Samo one suze koje se mučno dugo skapljavaju i slivaju i sporo klize, suze su bola i pritiska."
(Isidora Sekulić: "Saputnici")

Sve u svemu, a propos postova mOwbid:
Selenićevi književni junaci ispoljavaju nenametljiv ali stalan, ponekad čak pervertiran pokušaj približavanja Drugom. U stvari, čežnja za ljubavlju u svojoj romantičarskoj potenciji ali u antisentimentalnom, antiromantičarskom obliku, tiho struji samim korenom "oblih" likova.
(Petar Džadžić: Svet promene i vraćanja - Romani Slobodana Selenića)

Dakle, triput :up: za mOwbid!!!
Korisnikov avatar
By castor
Ja cu opet postaviti moju omiljenu pesmu od Mike Antica

Zbog svega što smo najlepše hteli
hoću uz mene noćas da kreneš.
Ma bili svetovi crni, il beli,
ma bili putevi hladni, il vreli,
nemoj da žališ ako sveneš.

Hoću da držiš moju ruku,
da se ne bojiš vetra i mraka,
uspavana i kad kiše tuku,
jednako krhka, jednako jaka.

Hoću uz mene da se sviješ,
korake moje da uhvatiš,
pa sa mnom bol i smeh da piješ
i da ne želiš da se vratiš.

Da sa mnom ispod crnog neba
pronađeš hleba komadić beli,
pronadješ sunca komadić vreli,
pronađeš života komadić zreli.
Il crkneš, ako crći treba

zbog svega što smo najlepše hteli.
By LeDeNa_
Originally posted by castor

Ja cu opet postaviti moju omiljenu pesmu od Mike Antica

Zbog svega što smo najlepše hteli
hoću uz mene noćas da kreneš.
Ma bili svetovi crni, il beli,
ma bili putevi hladni, il vreli,
nemoj da žališ ako sveneš.

Hoću da držiš moju ruku,
da se ne bojiš vetra i mraka,
uspavana i kad kiše tuku,
jednako krhka, jednako jaka.

Hoću uz mene da se sviješ,
korake moje da uhvatiš,
pa sa mnom bol i smeh da piješ
i da ne želiš da se vratiš.

Da sa mnom ispod crnog neba
pronađeš hleba komadić beli,
pronadješ sunca komadić vreli,
pronađeš života komadić zreli.
Il crkneš, ako crći treba

zbog svega što smo najlepše hteli.

Ovo nije ispovest.
Ovo je gore nego molitva.
Hiljadu puta od jutros kao nekada te volim.
Hiljadu puta od jutros ponovo ti se vracam.
Hiljadu puta od jutros ja se ponovo plasim
za tebe izgubljenu u vrtlogu geografskih karata,
za tebe,
podeljenu kao plakat ko zna kakvim ljudima.
Da li sam jos uvek ona mera
po kojoj znas ko te boli
i koliko su pred tobom svi drugi bili goli?
Ona mera po kojoj znas ko te otima
i ko placa?
Da li sam jos uvek medju svim tvojim zivotima
onaj komadic najplavljeg oblaka u grudima
i najkrvavijeg saca?

M.Antic

Slika Slika Slika
Korisnikov avatar
By Mariška
Bez dodira

Budim te poljupcima rose,
cvrkutom ptica, lelujavošću sna.
Budim te, pogledom nemim,
s puno ljubavi, bez dodira.

Budim te šapatom kiše,
šumom mora, letom leptira.
Budim te, da osetiš sreću,

Pogledaj sunce, leptira, cvet,
oseti miris mora i sna.
Oslušni veseli zvuk vetra,

D.T.

:setnja:

The way I see it

--------------------------------------
Btw, nedostaje mi tasa. :(
By LeDeNa_
Slika

I zapazanja samog Dalija o slici;

"Prema recičima samog umetnika, on je ovo svoje delo napravio inspirisan neobicnim dogadjajem, kada je kako je objasnio nakon dugotrajnog trljanja ociju ugledao briljantnu narandzastu, zutu i oker. Ove boje potakle su njegova prenatalna secanja, a svojevrstan „flesbek“ koji je tada doziveo odveo ga je ponovo u majcinu utrobu. Slika koja je potom nastala, jeste kriticko - paranoicni prikaz tog traumaticnog iskustva, ukazivao je Dali. U centru ove slike na suspendovanoj zici visi zumance za koje je Dali rekao da predstavlja njega samog u utrobi, a ispod su dva jaja na tanjiru cija treperava svetlost aludira na prodoran pogled Gale."
By LeDeNa_
Svi bivamo na pocetku
pomalo lepi, pomalo tuzni..

Svi bivamo na posletku
pomalo tudji , pomalo ruzni..

Miroslav Antic
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

Slika

I zapazanja samog Dalija o slici;

"Prema recičima samog umetnika, on je ovo svoje delo napravio inspirisan neobicnim dogadjajem, kada je kako je objasnio nakon dugotrajnog trljanja ociju ugledao briljantnu narandzastu, zutu i oker. Ove boje potakle su njegova prenatalna secanja, a svojevrstan „flesbek“ koji je tada doziveo odveo ga je ponovo u majcinu utrobu. Slika koja je potom nastala, jeste kriticko - paranoicni prikaz tog traumaticnog iskustva, ukazivao je Dali. U centru ove slike na suspendovanoj zici visi zumance za koje je Dali rekao da predstavlja njega samog u utrobi, a ispod su dva jaja na tanjiru cija treperava svetlost aludira na prodoran pogled Gale."
Davide, čuješ li ti?
Hej, Davide, čuješ li me?
Budala, ćuti.
Ni reči niotkuda.
Hej-hoj! Hej-hoj!
Ni reči niotkuda.
Davide!
Budala, ćuti.
Mamo, mamo moja, Tano moja, evo me! Uzmi me, mamo, ti, ranjava i sama, uzmi me, majko, glupog, na gluvoj santi ostavljenog, uzmi me, majko, u mrtvu utrobu!

(Slobodan Selenić: "Memoari Pere Bogalja")
By LeDeNa_
Masaru Emoto: "Poruke skrivene u vodi"
Jedna prekrasna i vrlo pozitivna knjiga!

Slika
By LeDeNa_
"Znao sam dobro da ga nije trebalo ispitivati. Bio je umoran. Sedne. Sedoh pored njega. A posle kratke sutnje, on doda: Zvezde su lepe, zbog jednog cveta kojega covek ne vidi... Odgovorih naravno;, i promatrah bez reci pesane nabore na mesecini. Pustinja je lepa, doda on... I to je bila istina. Uvek sam voleo pustinju. Covek sedne na neku pescanu dinu. Ne vidi nista. Ne cuje nista. Pa ipak nesto svetluca u tisini... Ono sto krasi pustinju, rece mali princ, to je sto se u njoj negde skriva bunar..."

Antoine de Saint-Exupéry
Korisnikov avatar
By Mariška
Originally posted by LeDeNa_

Masaru Emoto: "Poruke skrivene u vodi"
Jedna prekrasna i vrlo pozitivna knjiga!

Slika
"Voda jednostavno nije samo H2O. Bez obzira na to koliko je prirodna ili čista voda koju pijete, okus joj neće biti dobar ako vam duša nije čista."

"Svijet možete promijeniti u trenutku. Potrebno je samo donijeti jednostavnu odluku. Odabirete li svijet Ijubavi i zahvalnosti ili nasilan svijet ispunjen nezadovoljstvom i siromaštvom?"

''

John Lennon - Imagine

Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today...

Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one

Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world...

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

HVALA TI, LEDENA!!!!

DIVNA SI!!!
Korisnikov avatar
By Mariška
"Ja sam zena. To je vidljivo spolja. Ali ja sam zena iznutra, duboko u sebi, sustinski i iskonski, duboko u meni dise jezgro koje me cini zenom. I srecna sam zbog toga. Ponosna na to. Svesna sam svojih slabosti, svojih nedostataka, svesna sam da mi je potrebna zastita, i paznja, i zalivanje cvetova koji rastu u meni. Potrebna mi je neznost, potrebna mi je svest o tome da neko prepoznaje tu zenu u meni, da ume sa njom, da ume da joj da sve ono sto joj je potrebno da bi mogla da se pokaze u svoj svojoj raskosi. Ja ne zelim da budem jednaka. Ja ne umem da budem jednaka. Ja ne zelim da ispadam smesna trudeci se da budem jednaka, jer je to protiv moje prirode. Postoje zene drugacije prirode. Moja nije takva. Moja priroda je "cudna" (ne mogu da nadjem sad rec). U meni dise potreba da pripadnem, da se kroz pripadanje iskazem, da kroz pripadanje zivim svoju prirodu, svoju sustinu. I da volim. Da volim celim svojim bicem onoga ko ume i moze da u meni prepozna moju prirodu...."

"meni je zena NEOPHODNA (meni, ne govorim u ime bilo koga drugog) da bih se osecala ispunjenom i ostvarenom kao zena. Jednako tako potrebna mi je zena kome sam ja potrebna da bi se ona osecala ispunjenom i ostvarena kao ZENA. I onda je potpuno. Jedno. Celina. Iz toga proizilazi sve drugo, zivot, novi zivot, zivot... Sve manje od toga mi je cisti besmisao sveta koji me okruzuje.

I vec vidjeno..."

Ovo mi jeste dodirnulo dušu.
Itekako.

HVALA!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 53
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!