Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By deran
šta prvi-dobiju najmanje dva u cugu... :srbin:

mnogo mali,ja znam par klinaca u zabavištu...
Korisnikov avatar
By maka
vec u prvom osnovne gotovo si imaju. :drama:
Korisnikov avatar
By IriS
u svakom slučaju, prerano.

današnja deca uopšte ne znaju da se igraju jedni sa drugima. postaju autistični. ja bih im svu tehnologiju uskratila do nekog 6. ili 7. razreda osnovne... da prožive ljudski detinjstvo. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Madonna
rano. ali ukoliko je to neki žnj fon onda kapiram i podržavam! :up:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
prerano, zato sto se roditelji ukenjaju "gde im je dete" i zele da mogu da ga cuju kad god pozele. kao i za vecinu briznih stvari, roditelji su opet preterali :sigh:
Korisnikov avatar
By Dina
Kad podju u skolu otprilike...

Ja to podrzavam, upravo zbog te roditeljske brige a i da dete moze da se javi ako zatreba...
By Kragi
Originally posted by Null

rano. ali ukoliko je to neki žnj fon onda kapiram i podržavam! :up:
:up:

ne znam zasto bi deca bila lisena novih tehnologija. ok uzimaju one maha u svakodnevnom zivotu ali to je bolje i jednostavnije regulisati po principu 'vremenskog ogranicenja' (ne mislim na telefone). e sad fore tipa 'nisam ni ja imao kompjuter u prvom osnovne' su mi licemerne. ne sumnjam da detetu telefon nekad moze biti i od pomoci. :D
jedino sto mi se ne dopada je kad klinac fura nokiu od 500 evra, no dobro stvar ukusa...
Korisnikov avatar
By 2kune
nije to ni za odrasle a nekmoli za djecu... :domino:
Korisnikov avatar
By colorado
Na krstenju, umesto zlatnog lancica.

Ja sam za to samo ako telefon nema nikakvih drugih mogucnosti osim da primi i posalje poziv i sms. Ostale opcije ne bih dozvolio do srednje skole, recimo.
Neverovatno je koliko su nekad u stanju tinejdzeri smisleno da naude nekom tako sto ce ga slikati ili snimati.
Korisnikov avatar
By Tungi
Da je samo telefon:gitara:
Korisnikov avatar
By ns.happy
roditelji su postali pravi paranoici.
kad sam ja bio mali (!) imao sam kljuc od kuce oko vrata, i sam isao u skolu. mama i tata su radili, ja sam sam prelazio put, dva semafora i prugu. kad bi se skola zavrsila, isao sam nazad kuci, sam, i tamo cekao jos sat vremena da se moji vrate sa posla. jednom sam se sa drugarima provlacio kroz neko zbunje, hvatali smo neke gustere, i dosao kuci sav iscepan. i sad se secam batina :lol:
Korisnikov avatar
By unic0rn
kontam da se radjaju s njima sad. ono, uz izvod iz m. k. rodjenih mozete uz popust i na 356 rata kupiti neki od modela.... ;)

nego, dao bih ja detetu telefon i od 50 i 700 evra, samo bih mu prvo objasnio kako/kada/zasto/koliko se to koristi.
kontam da se nabijanjem ceznje apsolutno nista ne postize.
Korisnikov avatar
By gorilica
A shta je sa zrachenjem organizma koji tek krece da se razvija?
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by maka

vec u prvom osnovne gotovo si imaju. :drama:
?!?!

Bože... ja pojma nemam ništa oko tih novih generacija..

Nije valjda da svi imaju telefon u prvom razredu?
Korisnikov avatar
By Dina
Da, u prvom, sa polaskom u skolu. Bas sam sa mojom kumom pricala o tome jer kumica krece u skolu i kupuje joj mobilni. Bice neki jeftini model, na casovima ce biti iskljucen a da se javi ako gubi casove, treba da dodje neko po nju i sl... Ja kako vec gore rekoh slazem se sa njom, naravno da mi nismo imale mobilni kad mobilni nisu ni postojali :lol: Sem toga sad su mnogo nesigurnija vremena, ne zna se da li su gora deca ili odrasli... Inace dete od sedam godina zna da rukuje mnogim aparatima, pa ne vidim sto ne bi moglo da koristi i mobilni telefon...
Korisnikov avatar
By Mage
Što bi moj drug rekao: "Juče je ispala iz bulje, a danas već fura telefon!" :smeh:
By dukkehjem
Prerano dobijaju...
bukvalno ko klinci...
pride i bebama kupuju igracke ili dozvoljavaju da se igraju mobilnim telefonima, sto mi je glupo..
a sto se tehnologije tice, ja po prvi put u zivotu vidjam gomile i gomile gojazne dece, nenormalno gojazne dece. Cini mi se da smo svi ubijeni mentalno, a sada polako i fizicki...
Ranije su deca trcala, skakala, jurila, pentrala se svuda, sto je svakako bilo korisno, a sada sede za kompjuterima...
(Jes malo kontradiktorno da na forumu komentarisem prekomernu upotrebu kompjutera, ali meni je vreme izbalansirano, i u tom sam dobu kada mogu da procenim koliko je puno... dok su deca (sto je u skladu sa njihovim godinama i uopste mentalnim sklopom) uglavnom neumerena i cesto ne mogu da nesto procene i sagledaju sa vise aspekata.
By dukkehjem
e, da, a vise mislim da niko i ne nosi svoju uzinu, nego im roditelji tutnu sto-dvesta dinara u dzep pa nek kupe sta stignu, a deca u najboljem slucaju uzmu neko pecivo ili cokoladice... mislim u "najboljem" posto je tu naravno junk food...
Korisnikov avatar
By Dina
Deci svakako treba dozirati upotrebu tehnike... Ali ja uopste ne shvatam taj otpor prema koriscenju mobilnih i ostalog od strane dece. Cim dete zna da pravilno koristi neki aparat sto da ga ne koristi? Dete zna da koristi fiksni telefon pa sto ne bi imalo i mobilni? MIslim da negativan stav vise potice od toga sto nekada nisu postojali mobilni ili su bili luksuz, a sad eto i deca ih imaju... Svakoj generaciji je neobicno nesto jer uvek tehnika ide napred i sledeca generacija ima nesto sto prethodna nije imala...
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by dukkehjem
e, da, a vise mislim da niko i ne nosi svoju uzinu, nego im roditelji tutnu sto-dvesta dinara u dzep pa nek kupe sta stignu, a deca u najboljem slucaju uzmu neko pecivo ili cokoladice... mislim u "najboljem" posto je tu naravno junk food...
Jeste da su užine offtopic, ali svaka užina je u suštini nezdrava, pa i ona koju bi dete ponelo od kuće.

Ne verujem da postoje roditelji koji ujutru ustanu, naseckaju šargarepu na prutiće i brokoli na pojedinačne cvetiće pa to lepo zapakuju detetu da nosi u školu za užinu.

O sendvičima tipa pašteta/salama da i ne pričam, ja sada ne smem da jedem ni jedno ni drugo jer mi se javila netolerancija na silne aditive (one stvari što počinju na E).

I u moje vreme su deca jela smoki, grisine, perece i štapić-perece za užinu (čist skrob) a jeli smo i čokoladice (Životinjsko carstvo, anyone? Na koji način misliš da popuniš album ako ne kupuješ bar jednu čokoladicu svaki dan?)

A što se tiče džank fuda, mene su roditelji posle škole vodili na dečju pljeskavicu ako tog dana dobijem peticu u školi, a postojala je opcija da pitaš da ti lepinju prvo umoče u mast od pečenja pre nego što stave pljeskavicu unutra.

Zaključak: nijedna hrana koju deca hoće da jedu nije zdrava, i jedini način da deca ne budu kao Kartmen je da se prisilno teraju na fizičke aktivnosti :teg: :goran: :tepih: :zvezdas:
By dukkehjem
Jeste da su užine offtopic, ali svaka užina je u suštini nezdrava, pa i ona koju bi dete ponelo od kuće.
-Zavisi sta se nosi za uzinu. Ja svako jutro ustanem u 6 da bih dos edam stigao da se spremim i da spremim sebi zdravu uzinu (borovnice, klice munga, klice azukija, banana, jabuka, kikiriki, bademi i ovsene pahuljice u blenderu) i spakovao je... Tako da nisu sve uzine nezdrave, a ako ikada budem imao dete (mada ne volim decu), smatram da bi bilo odgovorno pruziti mu zdrav zivot, sto izmedju ostalog znaci ustajati i spremati mu zdravu uzinu.
---
Ne verujem da postoje roditelji koji ujutru ustanu, naseckaju šargarepu na prutiće i brokoli na pojedinačne cvetiće pa to lepo zapakuju detetu da nosi u školu za užinu.
---
Postoje, ja znam par... s tim sto su onda deca imala problema zbog drustva, pa ispada da smo zapali u mludacko kolo srece...
---

O sendvičima tipa pašteta/salama da i ne pričam, ja sada ne smem da jedem ni jedno ni drugo jer mi se javila netolerancija na silne aditive (one stvari što počinju na E).
:up:
---
I u moje vreme su deca jela smoki, grisine, perece i štapić-perece za užinu (čist skrob) a jeli smo i čokoladice (Životinjsko carstvo, anyone? Na koji način misliš da popuniš album ako ne kupuješ bar jednu čokoladicu svaki dan?)
---

Ja znam te slicice, a imao sam cak i album, mada sam verovatno beba u odnosu na tebe :paki:

---

A što se tiče džank fuda, mene su roditelji posle škole vodili na dečju pljeskavicu ako tog dana dobijem peticu u školi, a postojala je opcija da pitaš da ti lepinju prvo umoče u mast od pečenja pre nego što stave pljeskavicu unutra.

---
Sad cu da krenem da smaram, ali to je tipicno los postupak. Ja sam siguran da su tvoji roditelji imali najbolje namere, ali umesto da te vode na pljeskavicu (sto je postupak kojim se hrana koristi kao nagrada, sto onda povlaci da ces tokom zivota iamti tendencije da jedes kad si tuzan, kad si srecan, tj. da jedes u bilo kakvim trenucima koji su nabijeni emocijama... jer si nosenje sa emocijama vezao za hranu).
Sad, smatram da bi bilo pogresno i da ti sargarepe daju kad nesto "dobro" uradis, jer je princip isti.
Da zivimo u idealnom svetu, mogli bi da te vode u stenje ili izlete kao nagradu. Jer onda neces vezivati hranu za emocije.
Moji su isti problem imali u detinjstvu, i isti problem meni napravili, hvala bogu, sredio sam se... naravno, ne optuzujem ih niti krivim (don't blame your daughter fazon), postupali su najbolje kako su umeli i znali.
---

Zaključak: nijedna hrana koju deca hoće da jedu nije zdrava, i jedini način da deca ne budu kao Kartmen je da se prisilno teraju na fizičke aktivnosti :teg: :goran: :tepih: :zvezdas:

---
Pa to je u neku ruku resenje, ali ukusi se formiraju. Cak sta vise, znam primer deteta koje je zbog drustva molilo roditelje da mu daju pare za koka kolu i cips da jede (a ne voce i povrce koje je nosio za uzinu), i oni mu dali, on jedan dan to pojeo i popio (na silu jer mu se nije svidjalo), a onda se vratio zdravoj hrani.
Naravno, fizicka aktivnost je svakako korisna i sta vise neophodna u oba slucaja, a posebno u nasoj realnosti, gde roditelji nit su osveceni, nit imaju vremena, a cesto, an zalost, ni mogucnosti za zdrav zivot za sebe i svoju decu.
Korisnikov avatar
By Dina
Eto u necemu se i vracamo, tj sadasnjost i bliska buducnost vise nalikuju daljoj proslosti... Kod mene isto su roditelji prehranjivali nas virslama i salamom, to je valjda bilo in, nije se pricalo koliko je nezdravo. A baba, stric (koji je bio mnogo stariji od oca) su protestovali zbog toga i kada sam bila sa njima morala sam da jedem zdravo i nije bilo virsli i salame. A ja svakako to mom detetu necu da spremam, daleko bilo... Bicu od onih roditelja koji ustanu da seckaju sargarepu i tome slicno, da bi to ponelo za uzinu (bar sad tako planiram).
By dukkehjem
Originally posted by Dina

Deci svakako treba dozirati upotrebu tehnike... Ali ja uopste ne shvatam taj otpor prema koriscenju mobilnih i ostalog od strane dece. Cim dete zna da pravilno koristi neki aparat sto da ga ne koristi? Dete zna da koristi fiksni telefon pa sto ne bi imalo i mobilni? MIslim da negativan stav vise potice od toga sto nekada nisu postojali mobilni ili su bili luksuz, a sad eto i deca ih imaju... Svakoj generaciji je neobicno nesto jer uvek tehnika ide napred i sledeca generacija ima nesto sto prethodna nije imala...
imam otpor prema prekomernoj upotrebi telefona,
prema (prekomernom) igranju igrica na istima,
prema zracenju (koje mislim da ne treba zaboraviti, bar ne u slucaju manje dece)ali ,
prema razlicitim sadrzajima koji su im dostupni preko interneta (posto mobilni imaju i tu mogucnost),
razvijanje sklonosti ka materijalizmu...
to samo nesto sto mi pada na pamet.
Naravno ima tu i pozitivnih aspekata, tipa razvijanje odgovornosti - ako bi se sve to organizovalo tako da dete pazljivo rukuje necim, cuva nesto, javlja se itd.
-
Mozda bih detetu kupio neki mobilni koji moze da ima tajmere i stvarcice koje bi ogranicile pristup izvesnim sajtovima itd., ali to opet nije resenje, jer dete ne treba da funkcionise po sistemu krave koja ne izlazi iz polja zbog cobanice (zica sa strujom), vec po sistemu samosvesnog i zrelog bica koje zna dokle bi trebalo da ide.
By dukkehjem

Eto u necemu se i vracamo, tj sadasnjost i bliska buducnost vise nalikuju daljoj proslosti... Kod mene isto su roditelji prehranjivali nas virslama i salamom, to je valjda bilo in, nije se pricalo koliko je nezdravo. A baba, stric (koji je bio mnogo stariji od oca) su protestovali zbog toga i kada sam bila sa njima morala sam da jedem zdravo i nije bilo virsli i salame. A ja svakako to mom detetu necu da spremam, daleko bilo... Bicu od onih roditelja koji ustanu da seckaju sargarepu i tome slicno, da bi to ponelo za uzinu (bar sad tako planiram).
i ovde dolazim u iskusenje da napsiem "dina, mi te volimo :love: "

:up: :up:
ja nesto ne volim decu, al sad ispada da bih bio prilicno dobar otac :smeh:
bar stos e zdravlja itd. tice
Korisnikov avatar
By Dina
I ja sam zato naglasila doziranje... Dete svakako treba uciti da koristi pravilno stvari, da ne preteruje, da ne zaboravi licne kontakte, igru... ali mu treba omoguciti pristup tehnici, bar ja tako mislim... Kako ono ide ona lepa pesma "Vasa deca nisu vasa deca, oni su deo buducnosti koju vi ne posecujete cak ni u snovima...". Mislim da je razvijenija tehnika buducnost ma kako to imalo i neke negativne strane. I treba dete ukljucivati u taj svet, uciti ga da koristi kompjutere i ostalo, naravno vrlo brzo ce nas ono prevazici. Vec sad je mnogo toga kompjuterizovano sto do skoro nije bilo... a tek ce biti u buducnosti...
By loreenche
Ja sam svoj prvi mobitel dobio u 6. razredu... Buraz u cetvrtom... Doduse, on je sam sebi kupio onu "ciglastu" nokiu, dok sam ja bio strpljiv, pa su mi kupili Siemens C55... Da da! Imao sam i MMS! :shok2:
By dukkehjem
I ja sam zato naglasila doziranje... Dete svakako treba uciti da koristi pravilno stvari, da ne preteruje, da ne zaboravi licne kontakte, igru... ali mu treba omoguciti pristup tehnici, bar ja tako mislim... Kako ono ide ona lepa pesma "Vasa deca nisu vasa deca, oni su deo buducnosti koju vi ne posecujete cak ni u snovima...". Mislim da je razvijenija tehnika buducnost ma kako to imalo i neke negativne strane. I treba dete ukljucivati u taj svet, uciti ga da koristi kompjutere i ostalo, naravno vrlo brzo ce nas ono prevazici. Vec sad je mnogo toga kompjuterizovano sto do skoro nije bilo... a tek ce biti u buducnosti...
Skroz se slazem sa tobom. I ja sam svakako za tehniku, a samim tim sto je sve pitanje mere, niko ne treba da bude amis... :)
a i mislim da je na roditeljima da decu osposobe da zive u tom svetu buducnosti... iako oni nikada nece biti deo njega.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!