Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By Li
Drago mi je da su dobili oskare Christoph Waltz i Mo'Nique na njih sam najvise tipovala.

Moram da napravim jednu paralelu sa nekim prethodnim nominacijama...

63rd Academy Awards - Best Picture

1. Dances with Wolves
2. Awakenings
3.Ghost
4. The Godfather Part III
5.Goodfellas

67th Academy Awards - Best Picture

1.Forrest Gump
2.Four Weddings and a Funeral
3.Pulp Fiction
4.Quiz Show
5.The Shawshank Redemption

70th Academy Awards - Best Picture

1.Titanic
2. As Good as It Gets
3. The Full Monty
4.Good Will Hunting
5.L.A. Confidential

75th Academy Awards - Best Picture

1.Chicago
2.Gangs of New York
3.The Hours
4.The Lord of the Rings: The Two Towers
5.The Pianist

78th Academy Awards - Best Picture

1.Crash
2. Brokeback Mountain
3. Capote
4. Good Night, and Good Luck.
5. Munich

81st Academy Awards - Best Picture

1.Slumdog Millionaire
2. The Curious Case of Benjamin Button
3. Frost/Nixon
4. Milk
5.The Reader

Tih godina je toliko jaka konkurencija bila da je svaki film skoro pa imao podjednake sanse da pobedi. Uporedite koji se sve naslovi pojavljuju.
A ove godine su cak 10 nominovali u kategoriji "Best Picture" a po meni nijedan nije dovoljno dobar da odnese titulu oskara jer svi imaju neku prosecnu ocenu 7.

"THE HURT LOCKER" mi je klasicna ratna propaganda. I nije zasluzio da pobedi.
Korisnikov avatar
By Seaman
Slazem se, ranije je toliko bilo dobrih filmova i konkurencija je bila bas jaka. A ovaj put su filmovi bas bili losi, prosto da ne znas kome da dodijelis nagradu.

Isto mislim za film HURT LOCKER, po meni totalni promasaj. Ne znam sta su vidjeli u tom filmu.
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by Ulix
Originally posted by deran

a da,još sam i to hteo-jel mi se čini,ili bukvalno nema dodele bez kojekvih ratnih filmova-od WW II naovamo...
Jeste šokantno, pošto je već sto godina mir u svetu.

:rotflmao: :oskar:

Elem, Ketrin razvalila! :rock:

Prva žena koja je osvojila Oskara za režiju!

Hurt Locker je dobar, ali ja ću je uvek i najviše voleti zbog Near Daaarkaaa i Point Breeejkaaa. :D
Bas se radujem sto je ona dobila Oskara. Koliko se ukocila na sceni :mazi: . Zivele zene rediteljke.

Hocu da Jane Campion dobije Oskara. :molise:
Korisnikov avatar
By Li
Pa i meni je ona slatka i drago mi je sto je zena dobila oskara, ali samo ako to i zasluzuje. Imala je dobrih filmova u karijeri ali konkretno ovaj film je totalni klise.
Korisnikov avatar
By Seaman
Tako je. Dobila je oskara na osnovu stare slave :lol:
Korisnikov avatar
By Sunce
Oni uvek daju Oskara sa zakasnjenjem. :seronjo:
By Ulix
Vidim da dosta pljuju The Hurt Locker, a meni je bio OK i mislim da je daleko od toga da se može nazvati nekakvom ratnom propagandom, kako vidim da ga na netu nazivaju (čak, ja sam ga doživeo kao antiratni film).

A i ovo je bila grozna filmska godina i nije baš imao neku konkurenciju. :hekla:
Korisnikov avatar
By Sunce
Mark Boal je bio najsladji na dodeli:

Slika
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Ulix
Vidim da dosta pljuju The Hurt Locker, a meni je bio OK i mislim da je daleko od toga da se može nazvati nekakvom ratnom propagandom, kako vidim da ga na netu nazivaju (čak, ja sam ga doživeo kao antiratni film).
Meni nije jasno kako neko, i pored one scene (koja je ili genijalna, ili previše lejm) sa rafovima prepunim najrazličitijih vrsta cerealija, može da tvrdi da je reč o ratnoj propagandi.

S druge strane, ja se ne sećam nijednog ratnog filma koji ujedno nije bio i antiratni. Ovde je reč samo o izmeštenoj perspektivi.

Kao što već rekoh, vole ljudi "angažovane" filmove, da ne bi morali mnogo sami da se naprežu oko dešifrovanja. A osim toga što su lenji, neretko su i odviše arogantni da bi priznali svoje skromne interpretatorske kapacitete.
A i ovo je bila grozna filmska godina i nije baš imao neku konkurenciju. :hekla:
Toliko loša da čak i organizatori ovogodišnjeg FEST-a imaju izgovor za poprilično slab program.
Korisnikov avatar
By Seaman
U 21:50 dodjela, za one koji nisu gledali, RTS2.
Korisnikov avatar
By dharmox
Sve u svemu, dosadna manifestacija.

Drago mi je sto je ispushio priglupi plagijator Haneke i njegova dosadna 'Bela traka'. 'El secreto de sus ojos' je odlican film, sigurno najbolji od svih koji su konkurisali za Oskara ove godine.
By polarlicht4.1
Toliko loša da čak i organizatori ovogodišnjeg FEST-a imaju izgovor za poprilično slab program.
Koja "ova godina"? Misli se na 2009, zar ne? I u kom pogledu slaba? U smislu onoga što je Holivud izrodio? Pošto neki moji omiljeni redAtelji (Tsai, Haneke, Trier, Rodriguez, itd.) spraviše filmaće u 2009. pa se nešto mislim da nije baš TOLIKO slaba...
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by dharmox

'El secreto de sus ojos' je odlican film, sigurno najbolji od svih koji su konkurisali za Oskara ove godine.
Od nominovanih u toj kategoriji, samo 'El secreto de sus ojos' nisam gledao. :)
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by polarlicht4.1
Koja "ova godina"? Misli se na 2009, zar ne? I u kom pogledu slaba? U smislu onoga što je Holivud izrodio? Pošto neki moji omiljeni redAtelji (Tsai, Haneke, Trier, Rodriguez, itd.) spraviše filmaće u 2009. pa se nešto mislim da nije baš TOLIKO slaba...
Pardoniram na nepreciznosti. Filmska godina 2009. koja nekakav rezime ima i u toj dodeli Oskara. Pa sad, za nekoga je takav rezime relevantan, za nekoga nije... :)

Meni baš i nije važno to ko je snimio i predstavio svoj film, već kakvi su ti filmovi. Kad se potrudim da zaobiđem činjenicu da mi je Trier mrzak i da njegov opus smatram precenjenim i kad obratim pažnju konkretno na Antihrista, kao njegov poslednji film, opet ni tu ne pronalazim ništa panegirika vredno. Mada priznajem da su mi neki momenti bili odlični, mislim da mu je konceptualno film rashodovan, iako pokazuje neke blinkove doslednosti i suvisle naracije. Do poslednje trećine (ne volim baš da delim na razlomke, ali ne mogu se setiti svih chaptera) je podnošljiv, a nakon toga idejno difuzan i previše banalan na nivou metafore.

A da ne pominjem koliko me je iznervirao onim "titlovanjem" za mediokritetsku publiku, kada je fenomenalnoj sceni sa padanjem žirova na krov dodao potpuno suvišan dijalog.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Seaman
Ti si ga dozivjela kao antirantog, ja nisam i to je to.

U svakom slucaju, sve se moze reci na lijep nacin, a ti znas da budes veoma gruba.
Izvini. Ponekad imam tendenciju da se bahato obračunavam sa ljudima koji donose brzoplete zaključke o filmovima koje ja smatram pažnje vrednim.
Korisnikov avatar
By deran
nekoliko opaski...

dakle,ipak su menjali neke norme-ipak je deset filmova bilo nominovano,a ne pet kao ranijih godina....

opet,nisu koristili (bar većina) izraz and the oscar goes to...već winner is...

sandrin govor je bio jedan od najiskrenijih u nekoliko poslednjih godina...

lepo...:)
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by polarlicht4.1

Drago mi je sto je ispushio priglupi plagijator Haneke i njegova dosadna 'Bela traka'.
:lol:

A koga je to kopirao ako smem da pitam?
Ljigavko je istrgao ceo uvodni deo i jos par segmenata iz genijalnog Lynchovog 'Lost Highway' i sacinio 'Cache' (koji je svojevremeno pobedio na Fest-u).
Korisnikov avatar
By dharmox
Originally posted by Sunce

'El secreto de sus ojos' je odlican film, sigurno najbolji od svih koji su konkurisali za Oskara ove godine.
Od nominovanih u toj kategoriji, samo 'El secreto de sus ojos' nisam gledao. :)
Pa gledaj ga, Sunce. Neces se razocarati.
Nije to neko epohalno delo, al ako si prethodno gledao zahtevnog i punog sebe fon Trira koji te svakim kadrom gadja u glavu i vice 'gledaj vamo, ja sam Trir' onda ce ti doci kao melem ovaj film koji ne vice nista nego samo sapne 'gledaj i uzivaj'.

Juznoamericki film je u poslednjih par godina iznedrio dosta dobrih (i relativno nepoznatih) stvari. Jedna od njih je i kratki animirani 'Baba i smrt' koji je sinoc bio u najuzoj konkurenciji ali nije uspeo da pokupi Oskara.
Korisnikov avatar
By Li
Slika

Sedamdesete su zakon!
Korisnikov avatar
By Li

Sve u svemu, dosadna manifestacija.

Za 'El secreto de sus ojos' se u potpunosti slazem, skoro pa najbolji od svih nominovanih i zasluzeno je dobio oskara. Film sam odgledala dva puta.

Slika
Korisnikov avatar
By Srklet

Dzelajza ukusi su razliciti.
Ali kakve veze ukus i senzibilitet imaju sa tvrdnjama da je ovaj film ratna propaganda?

U svakom slucaju, sve se moze reci na lijep nacin, a ti znas da budes veoma gruba.
pitanje jel neki film antiratni ili nije ne moze biti pitanje ukusa. ljepse od toga to ne mozes reci.

mene ne bi cudilo da ovi forumski eksperti za detektiranje americke propagande istom proglase i, recimo, "apocalypse now."
Korisnikov avatar
By svejedno
Licno nisam ni gledao film, i ne mogu da tvrdim da li je antiratni ili proratni ili stagodvecitomeslicno.

..

Cinjenica da je film o dobrovoljcima u Iraku dobio 6 oskara je vec druga stvar.

..

Opet, da ne gresim dusu, javicu se kada odgledam....mozda je stvarno divan film.
Korisnikov avatar
By Li

Izvini. Ponekad imam tendenciju da se bahato obračunavam sa ljudima koji donose brzoplete zaključke o filmovima koje ja smatram pažnje vrednim.
Evo da i ja budem ozbiljna za promenu pa cu se potruditi da ti odgovorim bez da vredjam tvoj intelekt.

Od svoje cetrnaeste godine sakupljam filmove i veliki sam filmofil. Do sada sam odgledala tacno 7412 filmova, i tacno vidim kada se ponavlja sablon.

Sto se tog "umetnickog" dela zvanog "hurt locker" tice, mogu reci da ne zasluzuje vecu ocenu od 7,5 i na zalost to je neki prosek ovogodisnjih nominovanih filmova. Izdvojila bih samo IB i Avatar koji bi zasluzili neku ocenu 8,5 po meni. Avatar kao veliki filmski blokbaster koji je zaradio preko dve milijarde dolara do sada je odlican film ali na zalost se zavrsava kao neka video igrica puna neke pucacine.

Moje misljenje o Hurt Locker-u:

Film je odlicno nasminkan emocijama da zamaze oci Amerikancicima, i da ih salje u rat. Sad, sto neko shvata na drugi nacin, to je njegova stvar, al cinjenica je da ce film da ima ogroman efekat na buduce "hrabre americke vojnicine". Meni je jadno to sto rade sa svojom politikom preko filmova, i ne mogu takve filmove da volim. A odgledala sam ih dovoljno na ovom fazonu. Ne vidim zasto trazis dubinu tamo gde je nema.

Uostalom evo ti jos jedno realno misljenje jednog od kriticara:

The film draws a sharp contrast between the tedium of American life, with its grocery-shopping, home repairs, and vapid consumerism, and the heart-pounding drama of the combat zone in Iraq. The fact that the war itself seems to have little point fades into the background. For all the graphic violence, bloody explosions and, literally, human butchery that is shown in the film, The Hurt Locker is one of the most effective recruiting vehicles for the U.S. Army that I have seen.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!