Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Aktuelnosti javnog zivota

Moderatori: Stripi, Moderators

Voditelj ugušio ljubavnika!

1. Odobravam ubistvo iz milosrdja
20
65%
2. Ne, odlučno sam protiv eutanazije
3
10%
3. Ne znam, nemam stav
8
26%
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Originally posted by Mage
Originally posted by Marvin

Apsolutno podržavam, i to ne samo za bolesne od neizlečivih bolesti.
Svako bi trebalo da može da izabere da li mu se živi ili ne i da smrt dobije na "lep" način... a ne da se ljudi bese, dave i drugi užasi.
:up:

Jedino mi se ne sviđa metod koji je koristio dotični gospodin. Gušenje jastukom baš i nije način da nekom olakšaš muke...
Da je eutanazija bila legalna, sigurno ne bi odabrao taj nacin, cak sta vise, sigurno ne bi ON bio taj koji bi tako direktno pomogao prijatelju da umre, nego bi tamo bio lekar koji bi lepo dao injekciju i savrseno bezbolno pomogao coveku... Zato i treba da se institucionalizuje i legalizuje eutanazija.

Jedno pitanje. Da li u Srbiji postoji pandan onome "DNR" u Americi? (DNR=Do not resuscitate-Ne ozivljavaj. Ako pacijent to potpise, doktori ne smeju da preduzimaju nikakve herojske mere da sprece njegovo umiranje, kao na primer da ga stave na aparate koji disu umesto njega ili da mu shokovima pokushaju pokrenuti srce.)
Korisnikov avatar
By Marvin
To ne znam, ali postoji "ubistvo iz samilosti".
Uslovi su da je ubijeni punoletan, da je bio teško bolestan i da je sam tražio.
I kazna je od 6 meseci do 5 godina (a za obično ubistvo je od 5 do 15).
Eto... bar to...
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by Mage
Originally posted by Marvin

Apsolutno podržavam, i to ne samo za bolesne od neizlečivih bolesti.
Svako bi trebalo da može da izabere da li mu se živi ili ne i da smrt dobije na "lep" način... a ne da se ljudi bese, dave i drugi užasi.

Jedino mi se ne sviđa metod koji je koristio dotični gospodin. Gušenje jastukom baš i nije način da nekom olakšaš muke...
Ja sam potpuno protiv Marvinovog predloga o ljudima 'kojima se ne zivi'.

..

Prvo, mnogo je, verujem, lakse prepustiti 'nekim tamo' ljudima da ti okoncaju zivot nego 'skupiti muda' i odraditi to sam.

Ko sto mogu da posvedoce nebrojeni 'neuspeli pokusaji samoubistva'.

..

Druga stvar, postoje opcije da covek sebi bezbolno okonca zivot.

..

Sve u svemu, mislim da je to vrlo losa ideja.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
dooooobro....necu te roknuti....zzzjeeeeeee
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by svejedno

Druga stvar, postoje opcije da covek sebi bezbolno okonca zivot.

Takve opcije su većini ljudi nedustopne: hemijski kokteli, inertni gasovi, tablete za spavanje, anestezije...

Kada bi svaki čovek koji želi da umre imao te bezbolne opcije pri ruci, kao što je Marvin rekao, ne bi bilo nasilnih, bolnih i neuspelih samoubistava.

Neki ljudi jednostavno nisu napravljeni da opstanu, zašto im uskratiti dostojanstvenu smrt? Mislim da je to humano i ne razumem ljude koji insistiraju da se neko muči do kraja. Čemu to mučenje? Ako neko ne želi da živi, trebalo bi da ima bezbolnu opciju da umre!
Korisnikov avatar
By svejedno
Originally posted by hlaefdige

dooooobro....necu te roknuti....zzzjeeeeeee
Slobodno, kad te zamolim, ali bar shveca da mi bude svedok da nisam prosto u jednoj od mojih down faza ,)

...

@ Mage

Zapravo nisu. Nedostupne.

Bas nisu.

..

Nista manje nego pistolj, recimo.

A NAMERNA samoubistva za koja ja znam (a nazalost, ne znam malo) desila su se uglavnom pistoljem.

..

A poJenta je sledeca: Ciste svesti, ti sebi kazes...'ocu da umrem'.

'Necu vise da zivim.

Smor je.

Ne zivi mi se.

Depresija, mrak, samoca.

Zlo.'

..

Kazes sebi i ' paaaaa..jbg..hocu da ne ubijem ja sebe, vec da me ubije neko drugi/neko ko nije ja'.

..

'Hocu da skinem teret mog ubistva sa mojih pleca.' - drugim recima.

'Meni se vise ne zivi.'

..

Sad, jbg, malo surovo -- ko te jebe?

Ubi se.

..

Imas (goleme) lekove - to od legalnih stvari; imas heroin, imas metadon...imas i pistolj, na kraju krajeva.

Imas bre, granice svoje maste.

..

Mojne maltretiras druge da te ubiju jer je to 'humanitarni cin'.

..

Nije.

Ne za njih.

Ako nisi 'neizlecvi bolesnik'.

..

Po nekom mom misljenju.

..

pS. Osecam da treba nagovestiti u ovom slucaju: ja sam i protiv smrtne kazne.

ppS. Sve ovo na konto samo jednog Marvinovog posta da 'treba eutanazirati sve koji zele'.

Ne slazem se ,)
Korisnikov avatar
By Mage

Kazes sebi i ' paaaaa..jbg..hocu da ne ubijem ja sebe, vec da me ubije neko drugi/neko ko nije ja'.

..

'Hocu da skinem teret mog ubistva sa mojih pleca.' - drugim recima.

Ima tu istine, nije lako izvršiti samoubistvo. Nije lako uperiti sebi pištolj u glavu i povući obarač. A čak ni pištolj nije 100% sigurna smrt-ne do ti bog da preživiš i ostaneš retardiran do kraja života.

Mislim da zaista ima načina da smrt bude 100% efikasna i bezbolna, ali samo ako to uradi neko ko se u to stvarno razume a ne neka devojka sa sela (bez uvrede za seljanke).

Ja lično ne vidim ništa strašno u asistiranom samoubistvu. Šta ako dotična osoba hoće, ali ne može da izvrši samoubistvo iz tehničkih razloga (recimo paralizovani ljudi)?
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Kragi

Nemam jasan stav.
Samo ubistvo iz milosrdja nekako zvuci kontradiktorno, ali opet mogu da pokusam bar da razumem kakve muke ima neko ko zeli da na taj nacin zavrsi svoj zivot. Jedno je sigurno ja to nikada ne bih mogao da uradim nekome, a tek kad pomislim da se radi o nekome meni bliskom (aludiram na pricu) :(
E sad kontam da svako ima pravo da bira ...
:neznam:
Najbolji post na ovu temu (i ne, nemoj Kragi da mislish da si negde pogreshio :giggle: ), kao i vecina Dininog posta i svejednovih postova na ovu temu.

inache ostali, izvinite, ali me ne podilaze bash prijatna osecanja kada vidim koliko je ova muchna tema izazvala jednoglasnog uzivljenog ostrashcivanja sve sa tim palchicima gore.
ne znam, meni je muchno o ovome i razmishljati. kontam da postoje bolesti i bolovi koji su nesnoshljivi i da smrt izgleda jedini izlaz tada, ali chak i u takvim situacijama ja dajem prednost nekoj nadi, nechemu izbavljujucem, mozda veri.... i tada razmishljam da ce mozda doci do nekog poboljshanja, pomoci pri chem bi zivot pobedio smrt. a i bez obzira na ishod, ja bih pre akcenat sve vaznosti stavio na obaveznom pronalazenju leka za tu smtonosnu bolest, nego da li i kako eutanazirati bilo koga .
proshle jeseni mi je frend dao da se eutanazuje mila mi machka koja se bila razbolela (mishljenje veterinara je bilo da je imala breast cancer) i istraumirah se, posvadjah se sa njim jer mi maca ipak nije delovala terminalno...... da ne duzim nishta dalje.....

u svakom sluchaju, k'o shto reche fy i ja se nadam da voditelj iz uvoda ipak nije zasluzio da ga se uhapsi podrazumevajuci da je samo ispunio ljubavnikovu zadnju zelju.

tuzno i zajebano.
Korisnikov avatar
By Vel boy
nishta nuzno lichno. :smeh:

samo tema mnogo tuzno, bre. blagodarim....
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Vel boy
kontam da postoje bolesti i bolovi koji su nesnoshljivi i da smrt izgleda jedini izlaz tada, ali chak i u takvim situacijama ja dajem prednost nekoj nadi, nechemu izbavljujucem, mozda veri.... i tada razmishljam da ce mozda doci do nekog poboljshanja, pomoci pri chem bi zivot pobedio smrt. a i bez obzira na ishod, ja bih pre akcenat sve vaznosti stavio na obaveznom pronalazenju leka za tu smtonosnu bolest, nego da li i kako eutanazirati bilo koga .
ai izvinte, sta to znaci akcenat sve vaznosti staviti na obavezno pronalazenje leka za tu smrtonosnu bolest?

koje vaznosti?
obavezno-neobavezno?

ti kad budes dosao u tu situaciju onda kenjaj o veri i nadi i necemu izbavljujucem, dok budes pisao krv da bi popio casu vode na suva usta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Kragi, shta ti mislish, je li se ovo meni trkach obraca ili ..... ? :zev:

kako je uzbudljivo kada moji postovi izazivaju srchane reakcije tachno odredjenih (tipova) korisnika..... :trustme:
By Kragi
:lol:

a zaljubio se :D pa je sav nadahnut i u poletu :D
(a postoji verovatnoca i da ostavlja cigarete pa ...) :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
uh, onda cu da porazmotrim da li da mu oprostim. :hail:
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Sprinter

ti kad budes dosao u tu situaciju onda kenjaj o veri i nadi i necemu izbavljujucem, dok budes pisao krv da bi popio casu vode na suva usta.

Upravo tako, neki ljudi očigledno nisu svesni da je smrt neizbežna i da neke bolesti jednostavno ne možeš izlečiti. Lako je pričati o nadi, veri, snazi i hrabrosti kada si zdrav i čitav!
Korisnikov avatar
By Vel boy
neki ja sam samo rekao da bih pre prichao o nalazenju lekova za dosad neizlechive bolesti te od chega sve to zavisi nego da se ushicujem u vezi eutanazija.
samo to.
Korisnikov avatar
By blabla54380
a inace se o pronalazenju lekova za neizlecive bolesti ne prica i to za sada podpada pod neobavezno caskanje naucnih radnika; a uz to je svakako bolje da ljudi umiru u najgorim mukama danima-nedeljama-mesecima dok se ne pronadje uspesno lecenje, jer je eutanazija tema o kojoj 'manje radije' pricamo :roll:
Korisnikov avatar
By Vel boy
ja nisam rekao da "je svakako bolje da ljudi umiru u najgorim mukama danima-nedeljama-mesecima dok se ne pronadje uspesno lecenje,", to su rechi nekog drugog, ne moje.
ja poshtujem eutanaziju ako je izvrshena iskljuchivo na insistiranje onog/one chijeg/e je to zadnja zelja.
Korisnikov avatar
By Blady

Ne znam...zahebano pitanje.

..
Je l ako neko zaista zeli da umre, neka umre.... to je njegov izbor...
To je drugo pitanje.

Mnogo ljudi ZELI da umre. Zato je Bog izmislio samoubistvo.

Ja mislim da ga nije izmislio Bog, vec ljudi...
Ako se dobro secam, pise ne dici ruku na sebe, ni na svog bliznjega...
A ti koji zele da umru, neka umru... verovatno u dobro razmislili, pre nego sto su tako nesto odlucili...
Korisnikov avatar
By Srklet
u zadnje vrijeme razmisljam o tome kako se u danasnjem zapadnom drustvu veliki naglasak stavlja na udobnost. eutanazija je, izmedju ostalog, udobno umiranje. umjesto nekoliko mjeseci sranja u pelene, dekubitusa i cega vec ne, stvar se odgovarajucom injekcijom sredi u minuti, prije toga se izljubis s friends & family i sve divno, umres prakticki s osmjehom na licu. :shrug:

well, zivot je neudoban, smrt je neudobna. tough shit. zasto se ljudi danas vise ne bi trebali actually SOUCAVATI sa stvarima? eutanazija mi se cini kao jos jedan pokusaj da se zivot (postojanje, egzistencija) sanitizira, da se ucini manje problematicnim, prljavim, izazovnim itd, a da bude udobniji i ugodniji. jer fakat jest beskrajno lakse da te netko ubije po ps-u, nego da kopnis polako od raka, dok te se pumpa morfijem. jer veliki je problem eutanazije to da NETKO DRUGI mora uciniti the deed. covjek tu zapravo ne preuzima odgovornost i kontrolu nad vlastitim postojanjem, nego drugoga opterecuje sa svojom zeljom.

nesto ima u svemu tome sto mi je odbojno. ovo iznad spomenuto, ali i jos toga. ukratko, eutanazija is for pussies. :D
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Popeye

ukratko, eutanazija is for pussies. :D
Od ovakvih izjava i ljudi zaista poželim da dobijem eutanaziju :shrug:

Video bi tebe na mestu nekih od tih ljudi koji su umirali sporom i bolnom smrti ne nedeljama već mesecima! Majke mi voleo bi da oboliš od raka kostiju ili tako nečega pa kada budeš vrištao od bolova i molio da te ubiju, da ti se smejem u facu! Kretenu...
Korisnikov avatar
By Srklet
ne treba zaboraviti patnju bliznjih u tom periodu. nije tesko samo osobi koja umire od raka kostiju.
Korisnikov avatar
By blabla54380
dacemo tvojm bliznjima bensedine, ne sekiraj se nista.
Korisnikov avatar
By Srklet
vidim da se dalo truda potpuno promasiti smisao onoga sto sam napisao. :party:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!