Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Hys.
Moram da iskazem svoju frustraciju vezanu za odredjenu pojavu, po cenu da zvucim kao hejter.

Tzv butch dizelasice.

Klinke koje misle da je super da izgledas i ponasas se kao da si izaso iz 93, skroz su opasne ( :lol: ) i imaju vajb najgore seljacijade.
Ne zvucis kao hejter.
I BRAVO :hail: za sve ovo!
Ali dobro, kapiram da tebe kao ljubiteljicu bucica to, da kazem... dublje pogadja. ;)
Meni je samo veoma strano, i nekako nestvarno tj pomalo naucno- fantansticnog karaktera, ako mogu tako da kazem. :P
Ali da... u sta su se ta deca- Iju!- izmetnula...
Korisnikov avatar
By Hys.
Totalno nestvarno :iskolacen:

Ja svaki put gledam ne verujem, a ono, opet ne smem ni da gledam previse da ne bude "SHA ME GLEDASH" :lol:

I da, pogadja me dublje :sigh:

Mmmmmm dublje....

:lol:

Prsla sam sa mozgom od nespavanja :kesa:

Pitam se kako sam i upoznala ikog normalnog a deckastog u ovog gradu, mislim, to je moj dumb luck, valjda mi takve zvezde, ali plasim se sta bi bilo da nemam toliko srece, morala bih valjda da apstiniram il se opet vratim femicama :drama:
Korisnikov avatar
By nsBeckie
@Hys--da znas, i ja uglavnom takve buchice srecem.... (opet, nije da ih poznajem, ali onako na ulici i slicno) i to mi nije nesto privlacno...

ono sto je meni butch privlacno jeste da zena ima stila: neka to bude muska odeca, musko ponasanje, bla bla (btw. ovo blabla se odnosi na 'musko', jer mi se ne svidja taj epitet vezan za odecu i ponasanje), ali neka to onda ima neki shmek....

te klinke koje spominjes... meni se cini kao da su sve zajedno isle na neki los teCHaj za to kako treba biti butch... zasto butch mora da ima kosu 1mm? gde je to uklesano u kamen? pogotovo ako ti lepse stoji neka malo duza frizura (recimo kao sto ima ona devojka na slici iz prvog posta na prethodnoj strani ili malo kraca) koja istice tvoj pogled ili crte lica... zasto butch mora da nosi iscepane farmerice? zasto ne lepe pantalone koje imaju 'muski' kroj? i tako dalje, i tako dalje...

hocu da kazem da su mi sve one na isti fazon, kao da je zabranjeno biti butch i biti originalan, jedinstven, imati stila, razlikovati se od ostalih butchica...

having said that, ovo je samo neki opsti utisak o mladim butchicama koje s vremena na vreme vidim u prolazu, ne neko moje generalizovano vidjenje butchica
Korisnikov avatar
By Hys.
Ma znas kako, mogu one da nose i vrecu na sebi, samo da nemaju tu auru seljacizma oko sebe, as in, SHA ME GLEDAS DE SI BRATE KAKO JE SUPER DA SI JAK.

Napaljene klinke :sigh:

A ja napaljena matorka koja se ne pali na napaljene klinke :sigh:
Korisnikov avatar
By elektron84
Nadam se da scout i ja ne spadamo u tu dizel seljanu :)
Korisnikov avatar
By olga_diktator
joj, te generacija-devedeset-trece bucice su prehilerijus. sve su iz fazona "ne dam ti ribu" i kao da se loze na dada polumentu. tipa, da zakupe separe i gledaju svoje cice dok se uvijaju oko sipke. nema tu ni meni bas buc/fem dinamike, samo zeldi fazon.:neto:
Korisnikov avatar
By Inner-Smile

Moram da iskazem svoju frustraciju vezanu za odredjenu pojavu, po cenu da zvucim kao hejter.

Tzv butch dizelasice.

Klinke koje misle da je super da izgledas i ponasas se kao da si izaso iz 93, skroz su opasne ( :lol: ) i imaju vajb najgore seljacijade.

Ne znam licno, vidjam po gradu, eto, mozda gresim, mozda taj diminor je samo moja iluzija, ali meni se stomak okrece.

Ne volem to.

Sto rece sinoc jedan drugar, volem formu koja je tough, ali nikako i sadrzinu, a meni ovde deluje da sadrzine nikake nema, a i forma je toliko....joj! Kamiondzije bez stila, klinke koje se ponasaju kao da su im uzor kriminalci.

Il sam ja mnog bila hejter dizela, il sam mnogo "matora" il trazim dlaku u jajetu, ali to sto se pominje neko brdo "butchica" u Bgu il gde vec, ja NE VIDIM, sem tih malih dizelasica.

Mislim, nije da se zalim, nego mi prosto...

Ma tuzno.
Joj bwe :( sve je tachno :( to sto bi ti htela da vidish se zove Gospodin chovek ali u zenskom telu :) ali nema, retko je to kao tartufi :(
Korisnikov avatar
By Inner-Smile

Ma znas kako, mogu one da nose i vrecu na sebi, samo da nemaju tu auru seljacizma oko sebe, as in, SHA ME GLEDAS DE SI BRATE KAKO JE SUPER DA SI JAK.

Ko mator cut tu :) Negp ja bi to:
*vezala za drvo
*seckala polako mesec dana :)
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by Inner-Smile

Ko mator cut tu :) Negp ja bi to:
*vezala za drvo
*seckala polako mesec dana :)
Uvek znas sta trebas da radis sa bilo kim... :giggle:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by olga_diktator

joj, te generacija-devedeset-trece bucice su prehilerijus. sve su iz fazona "ne dam ti ribu" i kao da se loze na dada polumentu. tipa, da zakupe separe i gledaju svoje cice dok se uvijaju oko sipke. nema tu ni meni bas buc/fem dinamike, samo zeldi fazon. :neto:

:hail2:

Koja butch femme dinamika....ma bre....uh....bas tako!

@Inner

Naravno, bas to, gospodin u "zenskom telu" plus domacin covek :up: VolEm domacine :srbin:

@elektroncica

Oklen ti takva ideja, ne nikako...Ni d od dizela. Ni ti ni tenkic :mazi:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
hahahaha k'o turski da čitam :D
a turski bih malo i razumela, znam šta je rahat lokum i tak' to. *fail*
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Piše: Nik Lener

Sinoć sam sanjala čudan i upečatljiv san. Moja buč žena i ja smo bile u radnji. Kupovale smo razne sitnice - ništa specijalno, samo potrepštine svojstvene američkoj svakodnevici, toalet papir, maramice, hranu za mačke – i kasir ju je nazvao „gospodinom“.
To nije neobično. Zbog kratke frizure i muške odeće, moja žena deluje veoma muževno onima koji ne gledaju pažljivo. U snu, prevrnula sam očima, bilo mi je zabavno, iako sam istovremeno bila iziritirana i ponosna. Onda je jedna mušterija napravila istu grešku. Ovaj put sam izgubila strpljenje. Ja iz snova – predivna u uskoj letnjoj haljini, savršeno našminkana, duge kose koja srdito leprša oko lica – iskočila sam pred ženu koju volim, okrenula se ka mušteriji, i povikala: „Ona je žena! Zar je ne vidite? Pogledajte, ima grudi!“

Moja žena, oduzeta, pokušala je da ispravi ramena dok su se brojni pogledi spustili ka njenim prsima. Kasir je nešto promrmljao, crveneći ispod klinačkih akni i moderne frizure. Mušterija, sredovečna žena u farmerkama, blejzeru i konzervativnim cipelama, pokajnički se povukla. Ostala sam nasamo sa svojim ponosom i ljutnjom, vrućih dlanova oslonjenih na kukove. Sklonila sam kosu iza ušiju i pokušala da se smirim, uprkos ubrzanom lupanju mog ljutitog srca i vrelini u obrazima.

Ja sam fem polovina jednog buč/fem para1. Takođe sam žena koja je, uprkos nekim jalovim i sramotnim pokušajima da se prilagodim buč estetici (obavezno brijanje glave, kačket, vrećaste pantalone), oduvek bila izrazito i nedvosmisleno ženstvena. Zbog toga, neke žene u lezbejskoj zajednici kažu da mi je jednostavno.

Istina je da me nikad nisu pomešali za muškarca, nikad mi u javnosti nije prećeno jer sam queer. Nikada nisam napadnuta, ni fizički ni verbalno. Ulicama šetam nepovređena, moje lezbejstvo ostaje neprimećeno; muškarci mi otvaraju vrata; bakice u autobusu gledaju moju burmu, klimaju glavom i upućuju mi odobravajuće osmehe. Niko od njih i ne pomišlja da svake noći odlazim u svoj dom, svojoj ženi, da ponosno marširam na gej paradama, da se svakodnevno suprotstavljam njihovim pretpostavkama. A i zašto bi?

Činjenica da „prolazim“ kao strejt me ne oslobađa krutih kodifikacija savremenog američkog društva. Naprotiv, ono me upliće u njih. Zato što izgledam kao žena, automatski sam posmatrana kao strejt žena. Pretpostavka da sam strejt, povrh toga, nosi sa sobom i druge pretpostavke – o mojoj dostupnosti muškarcima, mojim žudnjama, mojim navikama. Kada u baru pojačam karmin, muškarci oko mene pretpostavljaju da to činim zbog njih, da bi mi prišli. Ako odbijem njihova udvaranja, onda „provociram“ ili me označe kao kučku. Tek kada im eksplicitno stavim do znanja da nisam zainteresovana zbog moje seksualnosti, nadenu mi odgovarajuću etiketu.

Onda u vazduhu između nas ostane da lebdi njihovo izvinjenje, nekad izgovoreno, a nekad ne: „.. ali uopšte ne izgledaš kao lezbejka.“ Nervira me što moram da se dokazujem, da stalno branim ono što jesam. Zašto moram da izgledam kao lezbejka? Zašto lezbejke moraju da „izgledaju“ na određeni način?

Kada izlazim sa svojom ženom, stvari se menjaju. Privlačimo poglede. Ljudi bulje u nas, pokušavajući da razumeju. Nešto „nije u redu“ sa nama, sa tim što smo zajedno – dve žene koje su spolja toliko različite. Očigledno je da nismo koleginice ili prijateljice koje su krenule na rasprodaju. Imamo dinamiku koja je stvorena našim različitim izgledima, dinamiku koja se ne uklapa u konvencionalna objašnjenja. Bilo da ljudi razumeju ili ne da je ta dinamika seksualna, kao i emocionalna, politička i ontološka, razumeju da odudara, da je Druga.

Čak me i druge lezbejke drugačije posmatraju. Kada sam sama, mogu da se nabacujem nekoj lezbejki do sutra, a ona neće ni pogledati u mom pravcu. Ako to i učini, uradiće to jako brzo, sa paranojom u očima, uplašena da će neko otkriti da muva strejt devojku. Međutim, kada sam sa svojom ženom, ta ista lezbejka će flertovati ili će nam se smešiti u znak raspoznavanja, tim specijalnim kezom koji uvek sledi nakon pozitivnog očitavanja njenog gejdara.

Ovo stanje nevidljivosti me sprečava da se u potpunosti osetim delom lezbejske kulture. Živim u strahu da će me skontati kao bi-curious2 ili strejt ženu koja traži zabavu u lezbejskom baru. Kada čujem šapat lezbejki – očiglednih lezbejki – koje me okružuju, poželim da zaista postoji nešto poput članske karte ili tajnog rukovanja. Tek prisustvo moje žene, sa njenom blago posesivnom rukom na dnu mojih leđa, ukazuje da tu pripadam. I dok mi se sviđa kompletnost slike koju zajedno stvaramo, vređa me što zavisim od druge osobe da bih dokazala sopstveni identitet.

Moj ultra-ženstveni izgled me primorava da se autujem, konstantno i verbalno, a to je nešto što moja buč žena retko mora da čini. Njen izgled me obeležava kao lezbejku kada smo zajedno, spoljašnji znakovi kojima ispoljava njenu orijentaciju – kratka kosa, „širenje“, muška garderoba – prenose se i na mene u nekoj vrsti estetske osmoze. Sama, moram namerno da se izlažem ako želim da budem identifikovana kao queer. U suprotnom, pretpostavlja se da sam heteroseksualna. Imam srebrni labris na lančiću koji mi visi oko vrata, ali je malo onih koji mi priđu dovoljno blizu da ga vide, a i oni koji ga vide retko shvataju simboliku. Mnogi ljudi misle da je to vilin konjic, a ne amazonska sekira i simbol mog lezbejskog nasleđa.

U svojoj anonimnosti uživam na mnoge načine. Kao kad imaš tajnu, za koju zna samo nekoliko privilegovanih ili pronicljivih ljudi. Ipak, frustriraju me pretpostavke – od strane bakica, biznismena, kasira – koji moju seksualnost interpretiraju kao nešto tajnovito. S vremena na vreme poželim da se prilagodim stereotipnom lezbejskom imidžu: da odsečem kosu, promenim garderobu i investiram u majice sa sloganima. Bar jednom u životu, želim da me nazovu „gospodinom“.

Od kada sam se autovala kao femica (što je veoma različit proces od lezbejskog autovanja), naučila sam da ne mogu na obe strane. Volim karmin, pritisak podvezica na butinama, način na koji mi suknja leprša dok hodam. Kada bih izbegavala ove spoljašnje oznake ženstvenosti, ne bih bila iskrena. Kada se jedna vrata otvore, zatvore se druga.

Ponekad osećam krivicu, uprkos svoj fem retorici koju sam internalizvala, da ne radim svoj deo posla za „našu stvar“. Lezbejski i gej pokret se, od začetaka, oslanjao na taktike vidljivosti i snage u brojnosti. Ako nemam queer lice koje je uočljivo u gomili, to je jedan broj manje u evidenciji. Ako sam nevidljiva lezbejka, u očima mejnstrima, heteroseksualnog sveta, uopšte i nisam lezbejka.

Ako ćutanje znači smrt, kao što kaže stari slogan grupe Act Up, šta znači nevidljivost? Nevidljivost je, verujem, zasebna forma ćutanja. Ako bih svoju jedinstvenu, ženstvenu ličnost sakrila pod veo stereotipa, to bi bilo podjednako opasno kao ćutanje. Konstantno se dovijam sa novim načinima da se ispoljavam, verbalno i na druge načine, kako bi moje ja isijavalo, u svim svojim manifestacijama, ka svim posmatračima.

Možda onda i nije tako čudno što sanjam o ne/prepoznavanju. Pitanja roda i transrodnosti, buč i fem, muževnosti i ženstvenosti su mi u mislima u poslednje vreme. Mislim o tome svaki put kada uvijam kosu ili vidim sladak minić u izlogu. Zbog moje sklonosti ka šminkanju, strejt zajednica me često vidi kao njen deo, možda i češće nego što bučice pomešaju za muškarce.

Ono što je najgore od svega je to što me ne prepoznaju lezbejke sa kojima se, uprkos svojoj dugoj kosi, crvenim usnama i visokim štiklama, tako snažno identifikujem.

1 Više o buč/fem ulogama u lezbejskim odnosima možete pročitati na sledećem linku http://www.labris.org.rs/pojmovnik/lezb ... uloga.html

2 Bi-curious je termin koji se odnosi na osobe koje se ne identifikuju kao biseksualne ili homoseksualne ali osećaju ili iskazuju znatiželju prema vezama ili seksualnim aktivnostima sa osobama istog pola.

Prevod: Majda Puača
Izvor: Labris, Bad
http://www.queerbeograd.org/itaonica-ma ... e#comments
By argentum_inf
butch,naravno..i pali se na sve suprotno meni..ne mogu da se zamislim sa nekom slicnom meni..horor..:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By maka
i meni lici na Velju Ilica.

:peace:
Korisnikov avatar
By Hys.
AHAHAHAHHAHAHAH

LADNO!

Nesto oko ociju :nerd:

Whateva, boi still looks fuckable :hys:
  • 1
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 34
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!