Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By Marvin
Danas najneproduktivniji dan u godini

26. oktobar 2009.

Ponedeljak, 26. oktobar, biće najneproduktivniji dan u 2009. godini, zaključak je istraživanja u kome se navodi da je "moral" zaposlenih ovog ponedeljka na najnižem nivou zbog pomeranja sata jedan čas unazad.

Istraživači su izračunali da će se produktivnost zaposlenih ove nedelje srozati za čitavih 50 odsto, a kao glavni razlog tome navode "ustajanje po mraku".

Više od polovine ispitanika reklo je da očekuje da na poslu ima probleme s koncentracijom, a osam odsto je priznalo da je prošle godine bilo toliko depresivno da nije otišlo na posao, izgovarajuči se bolešću.

"Zimska depresija nije šala", istakao je dr Kristijan Džensen u izjavi za "Channel 4".

"Ona može da utiče na radnu sposobnost do te mere da ne možete da se koncentrišete i normalno obavljate svakodnevne aktivnosti", objasnio je on, dodajući da "zimski bluz" pogubno utiče i na veze s obzirom na to da ljudi postaju razdražljivi, asocijalni i potišteni.

"Ako se u ovome prepoznate, to bi moglo da znači da i vi patite od ovog poremećaja, zvanog "sezonski afektivni poremećaj" i da bi trebalo da tokom zime unesete što više svetlosti u vaš život", poručio je dr Džensen.

Koliko ste bili (ne)produktivni danas?
I da li patite od sezonsko afektivnog poremećaja? :giggle:
Korisnikov avatar
By lorna
Za mene to ne vazi.

Od jutros sam u svom uobichajnom izdanju.

Ni osobe koja vishe voli zivot, ni osobe koja je vishe depresivna...
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam dobar deo radnog vremena bila ovde :drama:

Slabo sam sta radila, sad sam se utesila kad videh ovu temu... A inace se nisam puno ni terala na rad, nesto nisam mogla da spavam do tri a ustala oko osam, ali se ne osecam ni da sam tih pet sati odspavala :zeva:

Sutra ce valjda biti bolje...
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ne znam da li je baš danas, ali tu je negde.

Danas je ovde lepo i sunčano, da ga ne ureknem.

Inače da, zimska depresija mi je ko dobar dan, u Grčkoj je nisam imao jer tamo i nema zime u pravom smislu reči, a ovde su naprotiv klimatski uslovi takvi da mi se čini da je sve jedna velika zima, sa 2-3 meseca nesnosne jare u sredini. Mislim da se zato oblače u te drečave boje...
Korisnikov avatar
By legend
:serena2:

Na današnji dan se treba seliti u toplije krajeve.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by lorna
Za mene to ne vazi.

Jao za mene vazi.

Jos se vracam malopre s posla i ramisljam kako se odavno nisam ovako kvalitetno raspadao na poslu kao danas. Jedva da sam mrdnuo dupetom. :drama:
Korisnikov avatar
By jukie
Pa jedan mali poslić sam odradio, pa su me onda zvali zbog nečeg drugog i ispostavilo se da je to bila velika ispala jer im nisam ni trebao, ali kad sam već čist okupan obrijan bio u gradu odlučio sam da ipak odem na sajam knjiga
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by lorna
Za mene to ne vazi.

Od jutros sam u svom uobichajnom izdanju.
:skijanje:
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by ...Sitnicava...
Baš sam čitala tu vest malopre i vrlo mi je bila smešna. :D
Mene silno zabavljaju ovakva "istraživanja".
Tako su pre neki dan ustvrdili da je utorak najkišniji dan kroz istoriju :giggle:
Korisnikov avatar
By Srklet
ah, da je barem istina. :drama: crko sam danas od posla...
Korisnikov avatar
By unic0rn
vala kod mene bilo potpuno obrnuto.

sve sam zavrsio ranije i sad ne znam sta cu od sebe.
Korisnikov avatar
By erkondisn
s obzirom da mi posao ovisi o djelovanju drugih, njihovom neproduktivnoscu ja postajem megaproduktivan i sve sto je trebalo obavio sam daleko prije nego inace :smug:
Korisnikov avatar
By mirth
Ja patim i od zimske depresije, a i od zimskog pomeranja sata celu nedelju odbolujem, ali danas sam zacudo bila divno raspolozena + hiperproduktivna (to me vec muka naterala, ne bih inace :lol: ).

Ali su zato svi na mom poslu danas bili prestrasno naelektrisani. Jeza.
Korisnikov avatar
By Delete
Danas sam, u odnosu na prethodnih nekoliko dana, cak bila i produktivna.
Valjda zato sto je danasnjem danu prethodio vikend. :smeh:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Eto meni sredstva za racionalizaciju današnje hiperNEproduktivnosti.

A jutros sam se uplašila da neću imati opravdanje za naslućeno lenčarenje, kad sam shvatila da sam blagoslovena odsustvom mamurluka.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by Marvin

Bez ikakve zajebancije, ja patim odavno od zimske insomniJe. Krene negde u novembru/decembru i traje do aprila.

Vec je pocelo, kasnije leganje.

I ne-ne pomaze mi da ranije ustajem. Jednostavno je tako, otkad znam za sebe, i kraj.

Mada, sto se tice produktivnosti-zimi sam super, radna, iako me jebe spavanje :shrug:
Korisnikov avatar
By m..
26. oktobar 2009.

Ponedeljak, 26. oktobar, biće najneproduktivniji dan u 2009. godini, zaključak je istraživanja u kome se navodi da je "moral" zaposlenih ovog ponedeljka na najnižem nivou zbog pomeranja sata jedan čas unazad.

Istraživači su izračunali da će se produktivnost zaposlenih ove nedelje srozati za čitavih 50 odsto, a kao glavni razlog tome navode "ustajanje po mraku".

Više od polovine ispitanika reklo je da očekuje da na poslu ima probleme s koncentracijom, a osam odsto je priznalo da je prošle godine bilo toliko depresivno da nije otišlo na posao, izgovarajuči se bolešću.

"Zimska depresija nije šala", istakao je dr Kristijan Džensen u izjavi za "Channel 4".

"Ona može da utiče na radnu sposobnost do te mere da ne možete da se koncentrišete i normalno obavljate svakodnevne aktivnosti", objasnio je on, dodajući da "zimski bluz" pogubno utiče i na veze s obzirom na to da ljudi postaju razdražljivi, asocijalni i potišteni.

"Ako se u ovome prepoznate, to bi moglo da znači da i vi patite od ovog poremećaja, zvanog "sezonski afektivni poremećaj" i da bi trebalo da tokom zime unesete što više svetlosti u vaš život", poručio je dr Džensen.

omg, ovi istrazivacinemaju blagog pojma o elementarnim stvarima.

dakle, ako se sat pomerao unazad, znaci da je ono sto je pre bilo 7 sati ujutro sada 6 sati ujutro, a ako je pre toga sunce izlazilo u tipa 6:30, sad izlazi u 5:30. dakle ako je neko ustaje u 6 ujutro, pre pomeranja sata se budio po mraku, a sad je svanulo pola sata pre nego sto je ustao. dakle nema nikakvog ustajanja po mraku. ono sto mraci je to sto je ranije mrak padao oko 6 popodne a sad pada oko 5, pa se ljudi po mraku vracaju s posla i ne vide dana. (i verovatno kao i ja jos od 3 popodne zveraju u sat). elem ove nedelje nisam bila nista manje produktivna nego inace, s tim da sam ponedeljak docekala u zagrebu i bila produktivna u prezderavanju kviki gricom.

meni je potpuno besmisleno da se sat mrda unazad zimi, ja bi ga furnula unapred, pa nek mi svane u 8, samo da vidim malo dana posle posla, a ne da me sunce ne vidi po 6 meseci.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by ...Sitnicava...
Baš sam čitala tu vest malopre i vrlo mi je bila smešna. :D
Mene silno zabavljaju ovakva "istraživanja".
Tako su pre neki dan ustvrdili da je utorak najkišniji dan kroz istoriju :giggle:
Vidiš, kod mene se ovo istraživanje pokazalo kao tačno.
Osetio sam da mi je produktivnost na jako niskim granama, pa nisam želeo da mučim ni sebe, ni druge i otišao sam na godišnji odmor, dok mi se produktivnost ne stabilizuje...
:zeva:
Nadam se da će to biti skoro, jer imam još svega 4 neiskorišćenih dana od ovogodišnjeg odmora.
Blic online | 18. 01. 2010.

Prema proračunima psihologa, danas je najdepresivniji dan u ovoj godini, tj. "žalosni ponedeljak", prenose strani mediji.

Psiholog Klif Arnal je pre pet godina objavio članak u kojem se svet po prvi put susreo sa pojmom "žalosni ponedeljak". Arnal kaže da su loše vreme kao i emotivna i materijalna istrošenost posle praznika činioci koji najviše doprinose sumornim osećanjima svake godine u ovo vreme.
Psiholozi širom sveta savetuju ljude kako da prebrode ovaj dan. Među savetima su izbegavanje loše ishrane i alkohola, gledanje veselih filmova, bavljanje sportom, susreti sa familijom i prijateljima, ili pokušaj ispunjenja novogošnjih obećanja.
Nasuprot njih, neki ekonomisti ključ lošeg raspoloženja vide u problemima finansijske prirode, pa savetuju građane da se još u decembru racionalnije ophode prema svom budžetu.
Pored današnjeg dana, i ceo januar može da se podvede pod depresivan mesec, što najbolje pokazuje drastično povećanje broja poziva depresivnih lica SOS službama.
Korisnikov avatar
By AngraMaina
Ha, ovo je super! Ovde je neradni dan (dan Martina Lutera Kinga) a vreme ko govno... nije hladno ali mljuzgavo... definitivno depresivni ponedeljak :sigh:
By J...
Cim prodje Nova Godina ja pocinjem sa nestrpljenjem da cekam prolece. :yay:
By LeDeNa_
Ne znam nikad ni koji je dan a kamoli datum!!!

:chilling:
Naučnici danskog Univerziteta Nortistern i Fakulteta za tehnologiju analizirali su 300 miliona tvitova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine i pronašli su ključne reči na osnovu kojih su načinili "svojevrsnu prognozu" da će 17. januar biti najdepresivniji dan u ovoj godini.

Naveli su da je njihovo istraživanje pokazalo da je januar mesec kada postoji najveći rizik od otpuštanja radnika, dok radnici daju otkaze krajem maja i početkom augusta, prenosi "Njujork Post" (New York Post).

Psiholog Klif Arnal je došao do matematičke formule koja dokazuje da je 17. januar najdepresivniji dan u godini, jer se tog dana spajaju faktori svojstveni depresiji, među kojima su prekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom i sivilom.

Međutim, naučnici kažu da nema razloga za veliku brigu, jer će samo šest meseci kasnije biti najsrećniji dan u godini - 17. jun.
By str00ja
E nek su izračunali.

Baš me zanima kako se nepredvidive psihološke i društvene okolnosti mogu pretočiti u matematičku formulu.

I još se samo na tviter kvotaju :roll:
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Tek sad vidim ovu nauchnu chinjenicu! :iskolacen:

Sto je najgrdje, ne secam se kako sam prosao tog dana... :drama:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!