Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Srklet
kako kaze poznati churchillov citat:
"Any man who is under 30, and is not a liberal, has not heart; and any man who is over 30, and is not a conservative, has no brains."

...

well, meni se dogadja nesto slicno. nije da sam postao konzervativac, niti cu to ikada biti, ali mi se u zadnje dvije godine poceo polako mijenjati fokus u zivotu. dogodilo mi se da sam, bez nekakvog posebnog truda u tom specificnom smjeru, dobio karijeru. prvo sam naravno dobio taj posao, a onda se pokazalo da ga dobro radim, bolje nego mnogi koji rade isti posao, pa je on, pocetno ponajvise zbog percepcije drugih, postao (uspjesna) karijera. ista se nastavila i prije dva mjeseca, napredovanjem na poslu, pa sada sjedim na sastancima o kojima se odlucuje o ovome i onome, i gdje moja rijec nesto znaci. polako usvajam i taj korporativni jezik, pa spominjem (kao i svi ostali) workflow, benefit ovaj ili onaj, highlighte i hookove i slicne gluposti. cesto se uhvatim kako sam sam sebi apsurdan u svemu tome i da su moja uvjerenja suprotna svim tim kapitalistickim ritualima. nedavno smo nesto pricali o marketingu, i ja sam imao nekoliko (neskromno da kazem :D ) odlicnih ideja, koje su prihvacene itd, no u jednom momentu sam rekao da je sve to, naravno, odvratna kapitalisticka manipulacija kojom se ljude tjera da kupuju stvari koje im ne trebaju, a odavno se vise ne nudi samo proizvod, nego i citav fejk lifestyle itd... ostali su me cudno pogledali (bio je to jedan veliki kolektivni WTF?!-pogled :lol: ), na sto sam ja rekao: "ali to me ocito ne sprijecava da ovdje predlazem reklame i PR strategiju..." :sveca:

i doista, ne sprijecava me... i dok cijelo vrijeme mislim kako zapravo sazrijevam i postajem sve odgovorniji, isto tako osjecam i da rasprodajem svoja uvjerenja i izdajem samoga sebe...

any thoughts? (općenito o temi, ne trebaju mi zivotni savjeti :D )
By Simor
off: Popeye, nemo' da se nerviraš oko deranove primedbe. Naime, Srđan Šaper nikada nije ni bio prineti Vladi Divljanu, tako da je po mom skromnom mišljenju Šaper samo unovčio svoju prosečnost (kada kažem prosečnost ne mislim ništa nužno loše) pre nego da se odrekao nekih uverenja (iz umetnosti otišao u business vode i sl.). Znači, Divljan a ne Kopicl je važilo i nekada i danas.

:gitara:

on: Sličnu stvar primećujem i kod sebe. Tokom vremena negde počneš djelomice da napuštaš ideale, odnosno počneš da ih prilagođavaš postojećoj stvarnosti (umesto da ti je i dalje cilj samo prevazilaženje iste). Ali, onda kažem sebi: pa, jebiga, svakako si za evoluciju društva a ne za revoluciju, pa valjda daješ neki doprinos toj evoluciji... S druge strane, meni se čini da ja vremenom postajem liberalniji - kada uroniš u stvarnost i kada vidiš svu paletu ljudskih apsurdnosti, nedoslednosti i različitosti, postaneš blaži prema nesavršenoj ljudskoj prirodi, i svojoj i drugih ljudi. Eto, i ko onda kaže da kapitalizam (čak i ovaj srbijanski) nema emancipatorski karakter...

:bubblegum:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Neki ljudi vole sigurnost i kada je pronađu postanu srećni. Lično volim da skočim s najvišeg drveta ili zgrade i osetim sreću kada se dočekam na noge, i takav mi je život. Nisam od onih koji se zadovoljavaju osrednjim, dosadnim životom.

Kada bi polomio noge u doskoku, verujem da bi deo mene prestao da postoji, i tada je moguće da se ubijem ili da se stopim s masom ljudi od 9 do 5.
Sama pomisao na to mi je izazvala vrtoglavicu i blagu mučninu.

Verujem da su naša uverenja deo naše duše, izgubiti ista a dobiti ceo svet jeste živeti mrtav. Telo ti je živo a duša prazna, i onda se oseti bol kada se priseti te naivnosti, te istinske nevinosti koja je izgubljena. Kazna gora od smrti.

Spot je savršen za ovu temu.

''
Korisnikov avatar
By Galadriel
sve je u redu sa merom i u pravo vreme
mislim da je tuzno da mlad covek nema snove, a odrastao prioritete
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Sasvim je u redu modifikovati svoje stavove. To jeste odrastanje. Kao i ulazenje u shemu sa poslom. Imati posao nije podrska kapitalizmu, to je zivotna neophodnost.
No, cesto se ljudima desava da malo izgube kompas, pa zarad tog posla slepo prate ovnove predvodnike, sta god ovi rekli (tako imam kolegu koji 8.mart ne postuje jer je 'komunisticki praznik', ali deli jebene karanfile babama u centru, jer je tako stranka naredila, iako nema zakonske obaveze ide da primi vakcinu protiv gripa jer su mi tako naredili etc.etc.) sto je vec otuzno. A nemaju ni 30 godina.

Tako da, nikad nije kasno biti beskicmenjak. Niti rano.
Korisnikov avatar
By deran
Originally posted by Simor

off: Popeye, nemo' da se nerviraš oko deranove primedbe. Naime, Srđan Šaper nikada nije ni bio prineti Vladi Divljanu, tako da je po mom skromnom mišljenju Šaper samo unovčio svoju prosečnost (kada kažem prosečnost ne mislim ništa nužno loše) pre nego da se odrekao nekih uverenja (iz umetnosti otišao u business vode i sl.). Znači, Divljan a ne Kopicl je važilo i nekada i danas.

simore,ne uvlači se... :P

a popaj doživljava svoj second coming out...:rotflmao:
By Simor
Originally posted by deran

simore,ne uvlači se... :P
Bejbi, bejbi zatvori oči sada.
Bejbi, bejbi zatvori svoje oči.
Bejbi bejbi zatvori oči sada,
sledi poljubac.

:evilkiss:
Korisnikov avatar
By Srklet
najgore u toj moving-on-up situaciji je sto se ispostavljaju i neke jasno pozitivne stvari, a da nemaju samo veze s mojim statusom na poslu ili novcem, nego bas s mojim (ajmo reci) idealima. recimo, prije tri godine nisam bio u mogucnosti nekoga nazvati i u jednom pozivu srediti neke stvari za pride. danas mogu nazvati hrpu ljudi i srediti hrpu stvari. vrata se jednostavno otvaraju kada imas (koliko god mala bila) poziciju moci.

i tu su kapitalizam i korporativnost vrlo zavodljivi, jer otvaraju (bar se cini) mnogo vece mogucnosti djelovanja. a meni je na kraju dana najvaznije postignuce i ostvareno, a ne da je moj ideal i dalje cist a da se u vezi njega bas nista nije dogodilo.
Korisnikov avatar
By m..
dok god nisi primarno motivisan besnim autom, kucom sa bazenom, rolexom, letovanjem na maldivima, skupim odelom i ostalim simbolima bogatstva i moci, i radis zarad licne satisfakcije i finansijske podloge da radis stvari koje volis i koje te cine srecim (jos bolje ako si u poziciji i zelis da uradis nesto za nekog drugog) - sve je u redu s tobom. dakle nemoj da se sekiras, ostaces svoj.

onog momenta kada ti te neke glupe i nametnute stvari postanu prioritet, onda si u buli i sraf tog sistema, onda kupujes proizvod, koji ti ne treba, jer ti ga je neko uspesno prodao.

ovo ostalo sto ti se desava je odrastanje.

mislim da je tu nesto najgore sto moze da ti se desi nametanje situacije u kojoj moras da doneses odluku da se neki covek osteti zarad stvaranja profita firmi za koju radis. onako da ti licno budes odgovoran za to.
Korisnikov avatar
By deran
sve sve,ali rolex pod obavezno... :smeh:

nikad neću razumeti ljude koji za jedan jebeni sat izdvajaju mala bogatsva...:nope:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!