Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By HAL 9000
Gledao sam dosta takvih filmova. Ovo su neki koji su mi ostali u secanju :

Mambo Italiano, Another Gay Movie, Trick, Latter Days, Get Real, Boat Trip, Beautiful Thing.

Ima tu jos dobrih, ali me mrzi da prevrcem po DVD-jevima :)
Korisnikov avatar
By muzika86
Latter Days je dobar

zadnji film koji sam gledao je bio onaj gdje je otac od gej decka desnicarski politicar. hmm zaboravio sam kako se zove. ali kada je on ustao i poljubio svog decka u sred nekog govora koji mu je otac drzao na faklutetu..... jooj kako ne mogu da se sjetim? zna li neko?
Korisnikov avatar
By Vval
Originally posted by muzika86
Latter Days je dobar

zadnji film koji sam gledao je bio onaj gdje je otac od gej decka desnicarski politicar. hmm zaboravio sam kako se zove. ali kada je on ustao i poljubio svog decka u sred nekog govora koji mu je otac drzao na faklutetu..... jooj kako ne mogu da se sjetim? zna li neko?
Poster Boy
Korisnikov avatar
By Stripi
Hm, ne znam da li je ko čuo za Ružičasti dodir?
Nešto sam jutros malo ulovio na HBOu, učinio se ok, no ulovio sam samo kraj :sigh:

Naslov originala: TOUCH OF PINKGodina: 2004

Redatelj: Ian Iqbal RashidGlumci: Jimi Mistry, Brian George, Raoul Bhaneja, Kyle Maclachlan

Gay kanađanin je pažljivo izgradio svoj život u Londonu, njegov život se okreće naglavačke kad mu u posjet dolazi majka muslimanka.
Film objedinjuje suvremeni sraz kultura i vrijednosti sa užitcima staromodnih romantičnih komedija.

Slika

Alim je zatočen u romansama i stilu starog Hollywooda i misli da živi s duhom Cary Granta. Mladi kanađanin azijskog porijekla živi sa zgodnim i inteligentnim Engleskim dečkom Gilesom koji nije svjestan Alimovog zamišljenog svijeta. Alim i Giles su u sretnoj vezi, kad se Alimova majka Nuru pojavi u posjetu.
Slika
Nesvjesna činjenice d ajoj je sin gay, Nuru dolazi u London kako bi uvjerila Alima da se vrati u Kanadu i pronađe pravu muslimanku za ženu. Kako se Alimovi različiti svjetovi počinju urušavati, mora odabrati između svog života u mašti s Caryjem i zemaljskih zadovoljstava stvarnog života.

Slika

Ponovo je na rasporedu u četvrtak pa ću si ga pogledat u miru :yes:
Korisnikov avatar
By Vval
Poslednjih godinu, dve, poprilicno sam se zainteresovao za filmove sa gej tematikom (ono na sto na engleskom mnogi referiraju kao gay themed movies, movies with gay interest, i sl.), pa sam ih se podosta i nagledao. Motiv za prilicno sistematsko pracenje ovako profilisanih uradaka je verovatno izrazito lican - kao i mnogi gej/bi ljudi, zeleo sam da nadjem u nekim filmovima i deo vlastitog iskustva/zelje/identiteta. Konzumirajuci ih u znatnim kolicinama, stigao sam do nebrojenih sati provedenih pred TV-om/monitorom (mnogo redje kino platnom jerbo ovakvi filmovi retko/nikad zavrsavaju u bioskopskoj distribuciji u nas, a festivale, medju njima i FEST, ne volim preterano), i mislim da polako formiram nesto sto bi se moglo nazvati top 10, ili 20, 50, listom omiljenih gay related filmova. Work is still in progress, no, trenutno se, po meni, izdvajaju sledeci filmovi (od onih koje sam imao priliku gledati):

Reflections In A Golden Eye, rez. John Huston, koji izuzetno oslikava stanje potisnute gej zudnje preko lika kojeg igra Marlon Brando (jos igraju i Elizabeth Taylor, Brian Keith i dr.)

Oberst Redl (Pukovnik Redl), rez. Szabo Istvan, mislim da je bio nominovan i za Oskara, o tome kako je biti gej, i vojnik, i to u Austro-Ugarskoj itd.

The Hunger, sa Catherine Deneuve, Susan Sarandon i David Bowiem - vampires+lesbians - ako nakon ovog filma nisam ponovo pozeleo biti sa zenom, necu nikad:gric:

The Wedding Banquet, Ang Lee-a (pokupio Zlatnu palmu za reziju za ovo, I think), predivan film koji je na koncu jedna grandiozna saga o zivotu i njegovim mogucnostima.

Beautiful Thing, Channel 4 production - iako se radi o TV filmu, u pitanju je izvrsno delo - voleo bih da sam mogao ovo videti pre 10 ili 15 godina kada sam bio teen, mislim da bi mi bilo lakse.

Happy Together, rez. Kar Wai Wong, popio Zlatnu plamu za reziju - jedan od retkih filmova iz kojeg sam nesto zapravo naucio, i to o ljubavi.

Yossi & Jagger, odlicnog izraelskog rezisera (Eytan Fox), prikazan u KK skoro, mislim da se na forumu pisalo o filmu podosta - anyhow, divan je film, ko si ga moze nabaviti neka ne oklea da ga pogleda.

Brokeback Mountain - po meni je to jedna od najboljih filmskih ljubavnih prica ikada.

Mambo Italiano - za razliku od vecine gej komedija kojih (bogu hvala) ima sve vise, ova nije banalna, mnogo je vise od American Pie with a gay twist.

Itd., itd. (zamorno ovo pisanje, I think I'll stop now)

Ko se igra sa VHS-om, ili torrentima/P2P/slicno, ne bi trebao da bere brigu da nadje ove filmove (a neki su se mogli do nedavno videti i kod nas na TV-u, pre svega na Studiju B), a ja mislim da se zaista isplati videti ih.
Korisnikov avatar
By *deni*
" Brokeback mountain " je jezivo dirljiv film.
Jako sam plakao dok sam ga gledao.
:rida:
Korisnikov avatar
By Sunce
Zadnji film sa gej tematikom koji sam pogledao je "Tabu". To je film o gej samurajima. Dopao mi se!

A evo linka sa filmovima gej tematike:

http://www.tportal.hr/showtime/film/fset.html

Gledao sam i Latter days.

Niko nije napisao i Shortbus! Taj film mi se jako dopao!

A kako se zove onaj film sa gej mornarima?
Korisnikov avatar
By Sunce
Originally posted by Vval
Originally posted by muzika86
Latter Days je dobar

Poster Boy
Latter days - toliko loš da je na kraju ispao dobar. Šalim se, film je loš i jedino što mi se svidelo jeste što je gej.
Originally posted by Vval
Yossi & Jagger, odlicnog izraelskog rezisera (Eytan Fox), prikazan u KK skoro, mislim da se na forumu pisalo o filmu podosta - anyhow, divan je film, ko si ga moze nabaviti neka ne oklea da ga pogleda.
Isti slučaj kao i sa Latter days. Dopao mi se samo zato što ima gej tematiku, a inače je loš film.
By rent_guy
"Shortbus" je sjajan!!!

"Da li ti je iko ikada pevao himnu u guzu", LOL!!

Ali je "RENT" ipak najbolji - najbolji mjuzikl ikada!!! Ako iko ima taj film na DivX ili DVD, PLEASE javite mi... Gledao sam ga u Americi, i sada ne mogu da ga nigde nadjem ovde kod nas. :(
Korisnikov avatar
By Torry
Originally posted by rent_guy

"Shortbus" je sjajan!!!

"Da li ti je iko ikada pevao himnu u guzu", LOL!!

Ali je "RENT" ipak najbolji - najbolji mjuzikl ikada!!! Ako iko ima taj film na DivX ili DVD, PLEASE javite mi... Gledao sam ga u Americi, i sada ne mogu da ga nigde nadjem ovde kod nas. :(

ja ga nasla, ako ga jos trazis
Korisnikov avatar
By Heavy Metal Lover
Nedavno sam gledao Prayers for Bobby, prilicno dobar i jako tuzan film

''
True story of Mary Griffith, gay rights crusader, whose teenage son committed suicide due to her religious intolerance. Based on the book of the same title by Leroy Aarons.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Huh, koliko sam ih se nagledao, više ni ne pamtim :)

All Over The Guy - mi je simpatičan i mogao bih ga gotovo uvek pogledati, iako mu ne bih dao veću ocenu od 8 (na skali do 10)

Brokeback Mountain - dobro obrađena tematika, ali mi film više deluje izvikano.. možda je do mene, možda ne.. ali kod mene dobija ocenu 8.5 najviše zbog silnih nagrada koje je pokupio :P

Beautiful Thing - mislim da je ovo prvi gay themed film koji sam pogledao. Kao takav mi je super :P i dan danas volim da ga odgledam... Malo patetike, malo romantike.. i eto 8 od mene

Get Real - je super film. Mislim da je to jedan od prvih koji me je podstakao da razmišljam o autovanju... 9 kod mene

Shelter - ok film za pogledati.. ništa posebno.. 7 kod mene

Boy Culture - zanimljiv pogled na lifestyle gej populacije... 7 kod mene

Another Gay Movie - zalosno protraćene pare i vreme... 3 kod mene

Latter Days - hmmm, sukob religije i seksualnosti... priča je mogla biti bolje odrađena... 7

Trick- simpatičan film za ubijanje vremena.. a ima i nekoliko smešnih scena... i opet 7 :=)

The Broken Hearts Club- simpatično ostvarenje koje sam gledao sa španskom sinhronizacijom ;) (sreća pa je engleski bio prevod) :lol: 7.5

Juste une question d'amour - Just a Question of Love - nedavno odgledah. Lep francuski filmčić... 8 :)

Mysterious Skin - ok film o dva lika koje povezuje jedan događaj.. nja nja nja.... 7.5 kod mene :=)

Edge of Seventeen - e šta ljubav čini s decu :P Hmmm, recimo da dobija 7, mada, može i manje :P

Eating Out - one word Boooooooring. Kao što rekoh ranije, šteta dati pare za snimanje ovakvih filmova :D Dajem 3

Velvet Goldmine - Hehe, ovaj sam film gledao samo iz dva razloga: 1. jer se Placebo pojavljuje, a film prati neo glam i uspon istog.. tako neš' :P 2. zbog bivšeg, jer smo ga gledali zajedno, ako se ne varam ;) ali čak ni ove dve stvari ga ne izvlače iz mojih kandži :) 7 :)

Sommersturm - Summer Storm - a.k.a ja te volim a ti nju j*b*š :D Simpatična nemačka dramica :) 7.5 :=)

Shortbus - Hmmm, zanimljiv film definitivno, samo, bolje da sam odgledao nićpor i znao na čemu sam :) elem, 6.5 :)

Maurice - ah, uvek sam bio slab na britanski akcenat, a šlag na tortu ovoga filma je Hju Grant koji biva ono što krije u real life - peder :D 8

But I'm a Cheerleader - simpatičan film sa dobrim komičnim momentima, ali nipšta preterano ;) Hmmm, recimo 7, ali slaba sedmica.. :D

Milk - Uh, jedan od najboljih filmova gej tematike definitivno... Možda preterujem, ali ocena 10 :)

Were the World Mine - Simpatičan mjuzikl :) 7.5

Prayers for Bobby - jako dobra drama vredna gledanja definitivno ;) Ocena 10 :)

To je ono što mi je u ovom momentu palo na pamet.. ima ih još par, ali im se ne mogu setiti imena :D
Korisnikov avatar
By haemoglobin
Originally posted by just_me

Huh, koliko sam ih se nagledao, više ni ne pamtim :)

All Over The Guy - mi je simpatičan i mogao bih ga gotovo uvek pogledati, iako mu ne bih dao veću ocenu od 8 (na skali do 10)

Brokeback Mountain - dobro obrađena tematika, ali mi film više deluje izvikano.. možda je do mene, možda ne.. ali kod mene dobija ocenu 8.5 najviše zbog silnih nagrada koje je pokupio :P

Beautiful Thing - mislim da je ovo prvi gay themed film koji sam pogledao. Kao takav mi je super :P i dan danas volim da ga odgledam... Malo patetike, malo romantike.. i eto 8 od mene

Get Real - je super film. Mislim da je to jedan od prvih koji me je podstakao da razmišljam o autovanju... 9 kod mene

Shelter - ok film za pogledati.. ništa posebno.. 7 kod mene

Boy Culture - zanimljiv pogled na lifestyle gej populacije... 7 kod mene

Another Gay Movie - zalosno protraćene pare i vreme... 3 kod mene

Latter Days - hmmm, sukob religije i seksualnosti... priča je mogla biti bolje odrađena... 7

Trick- simpatičan film za ubijanje vremena.. a ima i nekoliko smešnih scena... i opet 7 :=)

The Broken Hearts Club- simpatično ostvarenje koje sam gledao sa španskom sinhronizacijom ;) (sreća pa je engleski bio prevod) :lol: 7.5

Juste une question d'amour - Just a Question of Love - nedavno odgledah. Lep francuski filmčić... 8 :)

Mysterious Skin - ok film o dva lika koje povezuje jedan događaj.. nja nja nja.... 7.5 kod mene :=)

Edge of Seventeen - e šta ljubav čini s decu :P Hmmm, recimo da dobija 7, mada, može i manje :P

Eating Out - one word Boooooooring. Kao što rekoh ranije, šteta dati pare za snimanje ovakvih filmova :D Dajem 3

Velvet Goldmine - Hehe, ovaj sam film gledao samo iz dva razloga: 1. jer se Placebo pojavljuje, a film prati neo glam i uspon istog.. tako neš' :P 2. zbog bivšeg, jer smo ga gledali zajedno, ako se ne varam ;) ali čak ni ove dve stvari ga ne izvlače iz mojih kandži :) 7 :)

Sommersturm - Summer Storm - a.k.a ja te volim a ti nju j*b*š :D Simpatična nemačka dramica :) 7.5 :=)

Shortbus - Hmmm, zanimljiv film definitivno, samo, bolje da sam odgledao nićpor i znao na čemu sam :) elem, 6.5 :)

Maurice - ah, uvek sam bio slab na britanski akcenat, a šlag na tortu ovoga filma je Hju Grant koji biva ono što krije u real life - peder :D 8

But I'm a Cheerleader - simpatičan film sa dobrim komičnim momentima, ali nipšta preterano ;) Hmmm, recimo 7, ali slaba sedmica.. :D

Milk - Uh, jedan od najboljih filmova gej tematike definitivno... Možda preterujem, ali ocena 10 :)

Were the World Mine - Simpatičan mjuzikl :) 7.5

Prayers for Bobby - jako dobra drama vredna gledanja definitivno ;) Ocena 10 :)

To je ono što mi je u ovom momentu palo na pamet.. ima ih još par, ali im se ne mogu setiti imena :D

u jbte sta si ih pogledao...eto ideje za skidanje filmova

hvala:hekla:
Korisnikov avatar
By bothways
Hmm, evo moje liste (neke sam vec komentarisao na temi za filmove, dobre ili lose):

Beautiful Thing, socijalni britanski film, ali dirljiv
Boys Love, japanski, zavrsava se dramaticno
Brokeback Mountain, odlican, sta reci vise
Bruno, glup, ali smesan; volim SBC
Defying Gravity, mediokritetna radnja, odvratna gluma, produkcija ispod nivoa
Eating Out, trashy, ali fun & hot
Eating Out 2: Sloppy Seconds, trashy, ali fun & hot
Eating Out 3: All You Can Eat, trashy, ali fun & hot
Get Real, jako dobar i "poucan"
Go! Go! G-Boys, trashy tajvanski, preglupa radnja
Like Grains of Sand, stariji japanski, dosadan, zavrsava se bzvz
Love of Siam, jako dirljiv i lep, tajlandski; preporuka!!!
Lucky Blue, kratak (po sata) svedski, zanimljiv
Milk, mocan, jako dobar
No Regret, korejski, nije los
Shelter, jako dobar, hot ;)
Summer Storm, nemacki, odlican!
Were the World Mine, mjuzikl, dobra radnja, odlicna muzika!
Korisnikov avatar
By Srklet
gledao nedavno taj "prayers for bobby"... jebote, koji smor...
By Hans
Poslednji sa gay tematikom koji sam gledao jeste La ley del Deseo, film Pedra Almodovara iz 1987. Dopao mi se.
A sto se tiche ovih koje ste naveli, dosta sam gledao, neke jos nisam...sram me bilo. :)
Korisnikov avatar
By Tungi
Hellbent
Prayers for Bobby
Urbania
Velvet Goldmine
Testosteron
Shelter
Edge of seventeen
Milk
Were the world mine

.......................
Korisnikov avatar
By plavajaffa
Un amour à taire-dosta tezak film
Milk
Prayers for Bobby-zadnji odgledan..dobar
Mysterious Skin-dobar
My Own Private Idaho-nista posebno
Brokeback Mountain-vise puta gledala..super
Beautiful Thing-vise manje dobar
....
Korisnikov avatar
By Frey
Originally posted by Popeye

gledao nedavno taj "prayers for bobby"... jebote, koji smor...

Nikad ne plačem uz filmove niti ih na bilo koji način lično doživljavam, ali ovaj sam baš preplakao. Divan film.
Korisnikov avatar
By ordnick
Hamam, italijansko-tuska koprodukcija, sa odličnima Alesandrom Gasmanom i Mehmetom Gunsurom
Serving in silence, sa nenadmašnom Glen Klouz - priča o Margareti Kamermajer i nemogućnosti njenog napredovanja u vojsci S.A.D. jer je priznala da je lezbejka
The Priest, priča o gej katoličkom svešteniku u jednoj engleskoj parohiji
Korisnikov avatar
By Torry
lost and delirious
loving annabelle
eloise
saving face
love and suicide

manje vise znate za ove filmove
Korisnikov avatar
By plavajaffa
Maurice je sinoc bio na tv-u,ali sam se kasno(10 min pred kraj)ukljucila..
setila sam se jos:
Soldier's Girl-super
Go West-bosanska produkcija..za nase podneblje izvrstan..
km.0-spanski film,o par pricica i njihovim povezanostima..jedna od prica je gay tematika..
Before Night Falls
lez filmovi:
Fingersmith-jedan od omiljenih
Tipping the Velvet
affinity
Saving Face
I Can't Think Straight
The World Unseen
Disi duboko
Fine mrtve djevojke
Portrait of a Marriage
Boys Don't Cry
Je te mangerais
The Hours
Gia
Sappho
Bound
Imagine Me & You
When Night Is Falling
Fucking Åmål
Korisnikov avatar
By Torry
ima li neko da mi preporuci film sa temom profesor-ucenik

kao sto je npr Loving Annabelle

hvala
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!