Originally posted by Dina
Ako sam dobro videla nema Simon de Bovoar na listi. Pouzdano je bila biseksualka, izvor casopis "Bazar" Znam da nije bas neki izvor, ali tu naleteh na taj podatak i bas sam se iznenadila, nigde to nisam dosad procitala... Uvek se pominje njena veza sa Sartrom, feminizam i slicno. I tek kad kupih "Bazar" saznadoh da je ona imala i veze sa zenama. Pise da su ona i Sartr imali dogovor o slobodnoj vezi pri cemu je on pored nje imao druge zene a ona i druge muskarce i druge zene. To su kasnije prepricavali jedno drugom. Jos jedan podatak koji je naveden je da je dobila otkaz u skoli u kojoj je pocela da predaje jer je zavodila ucenice.
imala je ona, pored sartra, i svoju stalnu female partnerku, pored tih dolazeće-odlazećih ljubavnika/ca. dotičnu silvi, doduše, svi pominju kao njenu "usvojenu ćerku", ali čitajući njene memoare, uopšte nisam stekla utisak da im je odnos bio majčinskog tipa. btw, simone je kanda bila prilično pedofilična, budući da je, kad su se upoznale, imala nekih šezdesetak, a silvi 17 godina.
In the early 1960s, Beauvoir began a relationship with Sylvie le Bon which lasted to the end of Beauvoir's life. In 1980, following Sartre's death, Beauvoir adopted Sylvie so that the latter could legally care for Beauvoir, who was to die six years later. Their relationship offers a model of the lesbian couple described theoretically in The Second Sex.
While Beauvoir categorically denied it was a lesbian relationship, le Bon did not. Although le Bon refused to be more explicit, she seemed to suggest that Beauvoir's denial was aimed at protecting the younger woman, which would not be surprising given Beauvoir's earlier experiences. Yet Beauvoir described Le Bon as the "ideal companion of my adult life," explaining that, since Zaza's early death, she had often desired an "intense, daily and total relationship with a woman." Now that she had found Sylvie, their relationship was "absolute," one in which each lived "entirely" for the other.