Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Tot
Pogledala se krigla piva u ogledalu i stekla o sebi utisak kao o vrlo muževnoj dok je vinska čaša ubeđena da je ženstvena. Međutim onako krupna, krigla se češće obara i lomi pa je zato slabija i meni deluje ženstveno dok mi je vitka vinska čaša na onoj svojoj nožici oličenje muževnosti. Zato strejterkama dajem po 2 poena a softićima po 8. Molim da se pribroji u glasanju.
Korisnikov avatar
By m..
Onaj gore posao ce dobiti onaj koji se najvise svidi sefu...

ja iskreno ne vidim neku specificnu razliku medju tim kategorijama. ako ej sef seljacina najbolje ce proci onaj ko mu e najslicniji, a najgore onaj ko mu je najrazlicitiji.
Korisnikov avatar
By Loni
Hehe Tot odlican post.

Elem, Lolo nis ni moga cuti onu pesmu. Sam ih smisljam na mesta licu.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..

ja iskreno ne vidim neku specificnu razliku medju tim kategorijama. ako ej sef seljacina najbolje ce proci onaj ko mu e najslicniji, a najgore onaj ko mu je najrazlicitiji.
E pa upravo to je sustina teme - ni ja ne vidim razliku medju raznim kategorijama ljudi, ali nije rec o meni nego o okolini. A ona mislim bolje prihvata ono sto dozivi kao slicno i poznato a losije sto joj je razlicitije. Pri tom to shvatanje slicnosti i razlicitosti ostaje na povrsini, onome kako izgleda. Jedna veza izmedju muskarca i zene moze biti sustinski mnogo dalja od uobicajenog i konzervativnog nego veza neka dva muskarca/zene a da diskriminatori to uopste ne shvataju. Npr u prvom slucaju poliamorija a u drugom monogamija (monoandrija) i sve sto uz to ide...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Loni

Dakel 10 ljdui zavrsilo je Filoloski Fakultet. Smer za srpski jezik i knjizevnost.
Mogu da predaju dakle samo u nasoj zemlji.
Nema inostranstva. Treba da predaju dakle deci.

Svih desetoro zavrsili su sa istim prosekom.
Iste su visine, istog koeficijenta inteligencije.
Iste su pozicije sto se tice veza i vezica. Dakle vezu niko nema i direktora skole ce prvi put upoznati na razgovoru, koji su zakazali.

Direktor je osoba, koja nema pretenzija nikod da muva na poslu. Dakle on ne mesa posao i rad. (Odpada dakle mogucnsot da ce zaposliti nekoga zbog potencijalnog ljubavnog odnosa). On je tipican predstavnik Balkana.
Za Kosovo je u Srbiji i za EU. O gejevima misli da ih ne treba tuci, ali mu smeta ideja da se oni setaju gradom i da paradiraju.
Ja sam vec jednom napisala, a opet cu... posao ce dobiti muskarac str8 orijentacije.
Logika je jednostavna, on ne radja decu, nece odsustvovati zbog porodiljskog i nege deteta, nece kasniti na posao jer dete ima temperaturu itd itd. Istiskuje muskarca bisex ili gay orijentacije, jer je Srbija i dalje drustvo koje misli da se orijentacija prenosi kao kapljicna infekcija, kao i trudnoca. Tu je i onaj preglupi argument o poistovecivanju sa ljudima iz neposredne okoline, posebno kod dete pubertetskog uzrasta.
Rekla bih da je iza tog strejtera strejterka, pa gay/bi muskarac, pa gay/bi zena, pa tek na kraju trans osobe, kojima je nalazenje posla u prosveti nemoguca misija.

To bi bilo moje resenje za tvoju postavljenu tezu, ali se ta teza nikada ne desava, bar ne u Srbiji. UVEK postoji neko ko zna nekoga.

Sad, u zavisnosti od okoline u kojoj se nadjes, ta top lista se menja (u feministickom NVO sigurno nece muskarac imati najbolji polozaj, koliko god bio feminista) a na svakome je da pronadje najbolji nacin da postigne svoj cilj.
Korisnikov avatar
By Vel boy
zadrzavajuci se na Lonijevom pochetnom postu
Originally posted by Loni

MACHO GEJ - 3- .......
SOFT GEJ - 2
ovde mislim da ima i josh bar jedna neutralna vrsta geja, kao neshto izmedju, tj. i to i to i ni to i ni to, ujedno.
takodje, i medju biseksualnim mushkarcima ima kompleksnijh podela od samo jedne date, pa chak i medju hetero mushkarcima. hocu reci, neretko, tipovi tj. vrste gejeva/biseksa/heterosa su kompleksnije od ovih trojnih seksualnih orijentacija.

u Lonijevom lestvichanju i opisu situacija se uglavnom slazem.

@ Dina, samo me malo chudi prikazivanje situacije transrodnih kod tebe kao bolje u drushtvu nego gejeva u drushtvu. to je u iranskom drushtvu tako, ipak ne mislim bash u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu.
inache sve ostalo shto si rekla i postovala, slazem se.

Sve u svemu, poenta u borbi protiv diskriminacija treba biti kako je svo lepljenje etiketa i stereotipisanje stvar za izbegavati kao i na shirenje razumevanja medju ljudima da su razlichiti ljudi ljudi na prvom mestu, bez obzira na te male, a diskriminacijama napuhane, razlike.
Korisnikov avatar
By Loni
Jedna od zabluda je da tranke (ovaj termin mi je simpaticniji od transice) tesko pronalaze partnere.
Tacno je da ih teze nalaze u gej svetu i na gej oglasima, ali one i ne love gejeve vec momke, koji su pretezno strejt s tim malim izletom.

Secam se da je usa tranka u gej klub. Bila razocarana jer ne moze da nadje decka. Svi se loze na muzevne, kad na kraju veceri smuva se s cuvarem na ulazu.

Pa znam oglase koje postavljaju ekstra muzevni momci na gej stranama da bi bili samo sa transevima.

Meni se u stvari cini da bi bar oko 30 strejt momaka volelo seks sa njima. Ono sto strejt momci ne vole je prevara. Ne vole da misle da je neko zena, a da se ispostavi da nije. Kad znaju unapred, prema svemu imaju mnogo bolji odnos pa je svasta moguce.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dina
Originally posted by m..

E pa upravo to je sustina teme - ni ja ne vidim razliku medju raznim kategorijama ljudi, ali nije rec o meni nego o okolini. A ona mislim bolje prihvata ono sto dozivi kao slicno i poznato a losije sto joj je razlicitije. Pri tom to shvatanje slicnosti i razlicitosti ostaje na povrsini, onome kako izgleda. Jedna veza izmedju muskarca i zene moze biti sustinski mnogo dalja od uobicajenog i konzervativnog nego veza neka dva muskarca/zene a da diskriminatori to uopste ne shvataju. Npr u prvom slucaju poliamorija a u drugom monogamija (monoandrija) i sve sto uz to ide...
Mhm, da i onda bih mogla da poredjam i ocenim kategorije pod uslovom da je drustvo homogeno, a nije. To je skup najrazlicitijih individua. I pretpostaviti da ce se neko voditi iskljucivo predrasudom vezanom za sexualno opredeljenje prilikom npr zaposljavanja osobe je prosto pogresno i ista takva predrasuda. Ono mozda je covek toliki mizoginik da ce radije zaposliti gay muskarca nego strejt zenu, ti to ne mzoes da znas...
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Vel boy

...

@ Dina, samo me malo chudi prikazivanje situacije transrodnih kod tebe kao bolje u drushtvu nego gejeva u drushtvu. to je u iranskom drushtvu tako, ipak ne mislim bash u Srbiji i ostalim zemljama ex-Yu.

Sve u svemu, poenta u borbi protiv diskriminacija treba biti kako je svo lepljenje etiketa i stereotipisanje stvar za izbegavati kao i na shirenje razumevanja medju ljudima da su razlichiti ljudi ljudi na prvom mestu, bez obzira na te male, a diskriminacijama napuhane, razlike.
Vel boy,
pa to su sve utisci i kao takvi podlozni pogresci. Prvi razlog za to mi je dovrsen proces tranzicije kod trans osoba. Kako sam ja citala vecina voli suprotan pol, te uz malo srece da nadju odgovarajucu zivotnu saputnicu ili saputnika - za okolinu oni izgledaju uobicajeno, sto eliminise diskriminaciju. A i pre toga cini mi se da okolina bolje prihvata i saoseca se kad neko kaze da ima problem pa ga resava nego kad je srecan u svojoj razlicitosti. Stoji i sve ovo sto je rekao Loni u prethodnom postu.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
Originally posted by m..

Mhm, da i onda bih mogla da poredjam i ocenim kategorije pod uslovom da je drustvo homogeno, a nije. To je skup najrazlicitijih individua. I pretpostaviti da ce se neko voditi iskljucivo predrasudom vezanom za sexualno opredeljenje prilikom npr zaposljavanja osobe je prosto pogresno i ista takva predrasuda. Ono mozda je covek toliki mizoginik da ce radije zaposliti gay muskarca nego strejt zenu, ti to ne mzoes da znas...
Mislim da ipak nije toliko relativno tj da postoji neka opsta klima u drustvu prema ovome ili onome. Npr pre neki dan izaslo je istrazivanje medju srednjoskolcima, bio je clanak u Politici koji je mene bar porazio. 70% je smatralo da je dozvoljeno osamariti zenu u vezi, 25% da zena mora da trpi nasilje u porodici radi njenog ocuvanja, 60% ima negativan odnos prema homoseksualnosti. Svakako stoji da ja nisam mozda sagledala stavove drustva a i da svaka pojedinacna osoba koju sretnem moze odstupati i imati sasvim drugacije stavove.
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Tungi
Originally posted by blenta
Originally posted by Tungi

Recimo da su biseksualci najmanje ugrozeni.
ne osvrcuci se na ostale gluposti (teskom mukom)

bsx su najdiskriminisaniji unutar lgbt

Jesu.Je l predrasuda i diskriminacija ako kazemo da su promiskuitetniji od svih ostalih?

(ne znam sta vise smem da kazem a da me ne napadnu). :sveca:
jeste
oni bsx koji su bsx odista
a ne zato sto ih je blam da priznaju sebi il drugima da su pederi
i ne oni koji su emotivno nezreli pa drze devojku kao rezervu
su daleko manje promiskuitetni od gejeva
to je moje misljenje izvuceno iz posmatranja ponasanja ljudi
koje smatram da pripadaju toj kategoriji
Korisnikov avatar
By Tungi
Originally posted by blenta

jeste
oni bsx koji su bsx odista
a ne zato sto ih je blam da priznaju sebi il drugima da su pederi
i ne oni koji su emotivno nezreli pa drze devojku kao rezervu
su daleko manje promiskuitetni od gejeva

to je moje misljenje izvuceno iz posmatranja ponasanja ljudi
koje smatram da pripadaju toj kategoriji
Bas naprotiv.Takvi uvek imaju rezerve i nekoga sa strane.Ne kazem da gayevi nisu promiskuitetni,ali u manjoj meri od bisex ljudi.
Korisnikov avatar
By blenta
eto
bas sam na to mislio sa prvim postom
:deda:
Korisnikov avatar
By Tungi
A ja ne znam jesi li ti mislio da je to moja predrasuda ili diskriminacija ako kazem da su takvi:blenta:
By Storm
Ne znam zašto su uopšte L i G i B i T uopšte zajedno.
Korisnikov avatar
By Loni
Jedan od razloga zbog cega su neki biseksualci jako promiskuitetni s muskarcima je to sto te odnose ne dozivljavaju ozbiljno.

Znao sam jednog Makedonca, koji je na moru promenio 6 ili 7 tipova za 10 dana, a ima vezu s devojkom kod kuce u trajanju od nekoliko godina.
Njegov stav je bio:
- Vi, sto si mushke poozbiljno dozivljavate uvidjite vo veze.
Koj vam brani? Zaljubljuvajte se i vezuvajte. Ma samo si uzivuvajte.
Jas se za takoj sto ne imam vreme. Muskarci su mojnata vikend i varijanta vo godisnji odmor. E zatoj necu s uzdrzavam i nikoj rachuni da polagam.

(Oprostite na losem makedonskom)
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Vel boy

...

Vel boy,
pa to su sve utisci i kao takvi podlozni pogresci. Prvi razlog za to mi je dovrsen proces tranzicije kod trans osoba. Kako sam ja citala vecina voli suprotan pol, te uz malo srece da nadju odgovarajucu zivotnu saputnicu ili saputnika - za okolinu oni izgledaju uobicajeno, sto eliminise diskriminaciju.
Da, ako dovrshe proces tranzicije, shto kod mnogih transrodnih iz raznoraznih razloga, ne bude chesto sluchaj.
A i pre toga cini mi se da okolina bolje prihvata i saoseca se kad neko kaze da ima problem pa ga resava nego kad je srecan u svojoj razlicitosti.
e, tu i jeste jedan od epicentara diskriminatvnog nagona. zelja da se drugog unesreci, povredi, uznemiri, pomuti.....
umesto da se na svaku razlichitost, koja ne shteti ikome, gleda kao na jednostavnu raznolikost .

jer, najpre ljudi trebaju da razluche shta je objektivno shtetno te to priznati kao problem i reshavati, te shta nije shtetno i to poshtovati kao datost.
npr. alkoholizam, narkomanije, pa onda josh gore pedofilije, silovanja jesu objektivno shtetni bilo za samog sebe ili druge i to svakako treba eliminisati.
za razliku od toga, varijeteti obichnih ljudskh seksualnih orijentacija per se objektivno nisu shtetni te ih treba poshtovati kao datosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!