Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by Khons
ne zanima me ni zloupotreba jer tim mojim bubregom u krajnjem slucaju nece sutra igrati fudbal vec ce na ovaj ili onaj nacin opet produziti nekom zivot, koliko god da mu potraje platio za njega ili ne. to vec nije moja stvar vec je na savest onih korumpiranih.
to.
Korisnikov avatar
By blabla54380
jel ovo isto pitanje i kao da li bi pomogli u nesreci bilo kome? da li bi zvali hitnu pomoc za bilo koga? da li bi davali usta na usta bilo kome?
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by Mars

Ovde ko da različitim jezicima govorimo.

Evo, meni nije jasno odakle momenat - koprcanje i zajebavanje u priči o transplantaciji. Nisam primetio da je neko ovde neki majkl dzekson pa da planira da ide na remonte i ugrađuje sveže organe radi produžekta života...Dalje šta to znači da je nekome vreme da umre sa 14 godina? Jel to neki verski fanatizam? Da ne idemo da se lečimo - jer je vreme da se umre? Pa i ono o telu koje treba da izdrži, izdržava svoje postojanje...Ajde sad da ne idemo kod zubara JER zub nije izdržao duže i to tako treba da ostane.

Možeš u saobraćajnoj nesreći da ostaneš bez nekog organa, ne mora da se radi o bolesti, pa to ne znači - telo nije moglo da mi izdrži. Radi se samo o komponentama složenog sistema.

Meni je crkla pumpa za gorivo. I sad treba da bacim cela kola?
Kola nemaju antigene sisteme...te je svaki rezervni deo za auto sa njim i kompatibilan. Kod ljudskog organizma nije tako.. i veruj da dobar deo primalaca organa život provede ispijajući imunosupresore kako transplantirani organ ne bi bio "odbačen".

I lepo je Wilhelmina par strana ranije napisala da za ljudski organizam nema rezervnih delova...i ni u bunilu ne možeš sistem kakav je ljudski organizam porediti sa veštački konstruisanim sistemima.

I da, povreda u saobraćajnoj nesreći uglavnom znači da organizam nije bio spreman da izdrži duže živeti. Posebno ako životom jednog organizma podrazumevaš da je on sposoban obaviti i preživeti sve ono za šta se odluči..pa i učestvovanje u saobraćaju. Bolesti nisu ništa više a ni manje slučajne od saobraćajke na primer.

Ono uzimanje svog života u svoje ruke apsolutno razumem,smatram da svako ima pravo odlučiti kada će suicidom sebi prekinuti život...tako razumem da si ga i transplantacijom produži. Jednako očekujem da se razume da ja svoj ne želim na pomenute načine skraćivati ni produžavati.

Uzgred, dopada mi se do kakvih se sve definicija života kroz ovu diskusiju došlo.... širi se pojam, širi se....a mene to veoma raduje.
:klap:
Korisnikov avatar
By Mars
Poredjenje mehaničkog sistema i organizma nije 1:1 naravno. Ali je činjenica da kao što možeš da zameniš deo u kolima, danas isto tako možeš da zameniš i organ u ljudskom telu. Da, sa imunosupresantima, da uz prethodne analize o poklapanju, pa i uz psihoterapiju u pojedinim slučajevima sve u borbi protiv odbacivanja organa. Ali je moguće, o tome pričamo ovde. Principijelno. A reč je konkretno bilo o tome kako mora da se umre ako jedan organ otkaže. Ne mora.
Originally posted by Armand
I da, povreda u saobraćajnoj nesreći uglavnom znači da organizam nije bio spreman da izdrži duže živeti. Posebno ako životom jednog organizma podrazumevaš da je on sposoban obaviti i preživeti sve ono za šta se odluči..pa i učestvovanje u saobraćaju. Bolesti nisu ništa više a ni manje slučajne od saobraćajke na primer.
Kako to?

Ne samo poslednja rečenica, nego sve tri...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Sprinter
Originally posted by Wilhelmina
Originally posted by Sprinter

jel ovo isto pitanje i kao da li bi pomogli u nesreci bilo kome? da li bi zvali hitnu pomoc za bilo koga? da li bi davali usta na usta bilo kome?
Nije.
a koja je razlika?
Da se Pride dogodio, kao sto nije, i da je neko nekom pederu razbio glavu, neko bi pozvao hitnu, jer je taj poziv besplatan.
CPR je besplatan.
Transplantacije kostaju vise desetina hiljada evra do oko milion evra.
Siromasni ljudi nisu tu kao banke rezervnih delova za bogate.
Korisnikov avatar
By maka

a sta ce meni kad umrem kog djavola?

davalac sam krvi i u registru sam za kostanu srz. dacu i organe.
ne zanima me kod koga ce zavrsiti da razmisljam o tome priliku ne bi dobili ni oni "dobri".
ne zanima me ni zloupotreba jer tim mojim bubregom u krajnjem slucaju nece sutra igrati fudbal vec ce na ovaj ili onaj nacin opet produziti nekom zivot, koliko god da mu potraje platio za njega ili ne. to vec nije moja stvar vec je na savest onih korumpiranih.
jbg i da mogu da dobijem check listu kome bih dala (prvih 5) ne bih znala kom pre. ma nek uzmu sve sto se da iskoristiti, ja svakako posle smrti nemam nikakve koristi od organa koji ce ionako da propadnu a nekome znace zivot. kome god, to nikad necu moci da znam a jos mi samo fali o tome da razmisljam.

uvek si bila pcelica :) :)

odlican post! :up:
By Dee
Originally posted by maka

a sta ce meni kad umrem kog djavola?

davalac sam krvi i u registru sam za kostanu srz. dacu i organe.
ne zanima me kod koga ce zavrsiti da razmisljam o tome priliku ne bi dobili ni oni "dobri".
jbg i da mogu da dobijem check listu kome bih dala (prvih 5) ne bih znala kom pre. ma nek uzmu sve sto se da iskoristiti, ja svakako posle smrti nemam nikakve koristi od organa koji ce ionako da propadnu a nekome znace zivot. kome god, to nikad necu moci da znam a jos mi samo fali o tome da razmisljam.

uvek si bila pcelica :) :)

odlican post! :up:
Podrzavam i ja... :)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by Mars
Kako to?

Ne samo poslednja rečenica, nego sve tri...
Jednakom sposobnošću smatram kako spremnost organizma da pribavi hranu, svari je, apsorbuje, raznese do svih ćelija hranljive materije, opet produkte metabolizma sakupi, odvede do adekvatnih organa,izbaci ih u spoljašnju sredinu; adekvatnom imunološkom reakcijom se zaštiti od patogena ukoliko je došao u kontakt sa njima, takođe se adekvatno izbori sa svim transformisanim ćelijama u ćelije tumora... isto tako i onu sposobnost da ne padne sa velike visine, ne udavi se u vodi, uspe preživeti učestvovanje u saobraćaju.

I u tom smislu je vreme organizmu za smrt svakog puta kada mu nešto od pomenutog (a ima još nepomenutog) biva nesavladivo.

Dakle saobraćajke (zemljotresi,razorni vetrovi, udari gromova,padovi meteora, ratovi,poplave,erupcije vulkana....)su faktori koji utiče na čoveka kao i virusi, bakterije... i ili te uslove preživiš ili ne. Živ si, ili nisi.

Sve je to ekologija čoveka.
Korisnikov avatar
By Mars
Smešno.

Ekologija čoveka je kad pijana budala kolima raznese nekog na pešačkom prelazu?

Taj neko ZASLUŽUJE da ga nema, da iz svetske banke gena ukloni svoje nepodobne jer nije znao da se čuva!?? Ne treba da se leči i zbrinjava?

I sve drugo, pomenuto i nepomenuto.

Po meni je upravo deo čovekove ekologije i evolucije to stalno pomeranje granica. Znači: organizam ne može da se izbori. ALI, Daš mu penicilin i on se izbori.
Korisnikov avatar
By Insorcer
...ili mu daš penicilin a on umre od anafilaktičkog šoka!

Smešno zaista!
Korisnikov avatar
By Tungi
...ajmo u beskonacnost:roll:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Bravo tungi :klap: , suština i jeste u tom nedogledu...a ne u ovim našim određivanjima. Već rekoh svoje po pitanju donacije organa par stranica ranije... ovo me jako zabavlja da prečapkavamo šta jeste razlog za smrt/život a šta ne. :veverica:
Korisnikov avatar
By Mars

...ili mu daš penicilin a on umre od anafilaktičkog šoka!

Smešno zaista!
I šta s tim? Izbaciti penicilin iz upotrebe?

Smešno se odnosilo na onaj tvoj deo da ljudi žrtve u nesrećama, nepogodama i sl. zaslužuju da umru.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Oooo ne!
Samo ubaciti adrenalin u upotrebu, no opet računati da neće svaka aplikacija u venu biti pravovremena i da svako krajnje ubadanje u levu pretkomoru srca neće biti uspešno..te će i to nekoga života koštati. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Tebe kao da malo raduje da neko umre?
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa sav je smrcu obojen:lol:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Ni više ni manje nego kada se neko rodi. Život i smrt su ravnopravni prirodni fenomeni.

@Tungi: :kosach:
Korisnikov avatar
By Mars
Ali priznaj da ti je malkice srcu bliže kad neko umre...Onako, intimno, nevezano za tu prirodnu ravnopravnost.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Nikako mi ne može biti bliže. Sada me postavljaš u situaciju da kažem da mi je sabiranje bliže od negativnog sabiranja...što takođe nije tačno.
:sarana:
Korisnikov avatar
By Tungi

Ni više ni manje nego kada se neko rodi. Život i smrt su ravnopravni prirodni fenomeni.

@Tungi: :kosach:
Pretis? :bubbles:

Pa Armande,koliko znam pre tog statusa je stajao "bogohuljak",a i dizes ustanke na sve sveto, protiv Boga..(sto me se uopste ne tice).Reci da si Luconosa:D
Korisnikov avatar
By Insorcer
Hajde de Tungi, to što sam antireligiozni-apatetični agnostik zasigurno ne podrazumeva nekakvo obožavanje smrti.
Moji bi ti sremci sada rekli:"ta id' u očin!"

:D
Korisnikov avatar
By Carmilla
Zavestala bih organe,i hocu (nadam se na vreme :) )
Normalno da bi volela kad bi ja mogla da biram kome idu,jednostavno vise bi volela da spasem neku dobru osobu,nego nekoga ko ce u buducnosti da pobije 50 ljudi,a da je pandrkn'o tad ne bi pobio te ljude...
Heheheheh...malo sam oduzila ovo...

Poenta je-zavestala bi organe.Nek ih uzme k'o prvi stigne.
Isto tako bi volela da meni presade nesto,kad bi mi trebalo.

I da,mislim da ko hoce da ih zavesta da treba da pozuri,a ne ceo zivot da planira.Nikad ne znas kad mozes umreti.Tj. znas ako imas neki rak i sl...

Ahhh...predug post...definitivno!
Korisnikov avatar
By Insorcer
@Tungi:..želiš reći da si sujeveran?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!