Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Zwezdica
Originally posted by castor

Aj.. Al' da znades odmah da je prosao koji hektolitar piva kroz nj'

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Poklonjenom konju se u zube ne gleda, sto bi rekla moja baba.. Daj.. :ostrisekiru:
Aj sacekaj jos koju deceniju dok ne krepam, nemoj da me pozurujes. Bices prva na listi
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Poklonjenom konju se u zube ne gleda, sto bi rekla moja baba.. Daj.. :ostrisekiru:
Aj sacekaj jos koju deceniju dok ne krepam, nemoj da me pozurujes. Bices prva na listi
Ima da ti izvracham nesto, pa cu da ga prodam na crnom trzistu i lepo da zivim jos koju tu deceniju.. :lol:
Korisnikov avatar
By castor

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Ima da ti izvracham nesto, pa cu da ga prodam na crnom trzistu i lepo da zivim jos koju tu deceniju.. :lol:
Cek'!
Ovo je tema o zavestanju ograna. Ne o crnom trzistu. Ni o crnoj magiji :mucka:
Korisnikov avatar
By Zwezdica

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Cek'!
Pa, kako za koga.. :djavo:
Korisnikov avatar
By Winter
bih...srce bih ostavila zvezdici..a dušu iris :lol: :lol: :lol:

(jel se dusa moze zavestati? )
Korisnikov avatar
By castor
Cek'!
Pa, kako za koga.. :djavo:
Vestice :D :D
Korisnikov avatar
By m..
Necu. Nemam toliko poverenje u ljude generalno da bih iskljucila mogucnost da ce neki doktor, umesto da me spasi, za velike pare da me oladi i da organe nekom levom. Mislim, crno trziste orgnima je poprilicno jako.

Druga stvar - nekako ne mislim da bi neko posle ovolikih godina pusenja, alkoholisanja, neispavanosti, nedostatka fizickih aktivnosti i generalno nezdravog nacina zivota, bas voleo da ima moje bubrege, jetru ili pluca. pa jbt krv nekom da dam garant bi mu pozlilo (narocito sto imam tesku anemiju)
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by J...

Da li ste razmisljali na ovaj nacin i da li bi vas to brinulo? :iskusenje:

Izgleda da ovo brine samo mene. :sigh:
mene ne brine da bi moji organi upali nekom ko mi se ne bi svideo. To sto mi se ne bi svideo nije rezlog da ne treba da zivi. mene ovde brinu neke druge stvari, prvenstveno zloupotreba.
Korisnikov avatar
By North
Naravno da bih! Sasvim normalna stvar...
Korisnikov avatar
By Mars
Jel gledao neko film "Koma"? :D

"A young woman doctor discovers something sinister going on in her hospital. Relatively healthy patients are having 'complications' during simple operations and ending up in comas..."

Film.
Korisnikov avatar
By Insorcer
Da! Iz više razloga, od kojih ni jedan nije poriv za pomoći drugima.
Kada umrem, savršeno mi se fuck-a za preživele... no radovala bi me činjenica da je bar neki deo mene živ kad' već ceo nisam :D ..nekakva vrsta komensalizma bi to bila.

Ne bih pristao da mi transplantiraju tuđi organ... u takvoj stani-pa'ni situaciji bih odabrao ovo drugo.. da pa'nem.
edit: upravo zbog evolutivnih procesa koje Wilhelmina pominje u narednom postu :up:

:sarana:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina

Zavestala bih organe bez problema...
Jer ce i meni jednog dana trebati taj isti organ, koji vecina vas nece da zavesta koliko vidima.. A zasto? Niko ne navodi konkretan razlog ZASTO NECE DA ZAVESTA, sve neke gluposti i detinjarije???

Moji, licni (odnosi se na doniranje organa NAKON moje mozdane smrti, nepoznatim osobama. Stav je drugaciji po pitanju doniranja parnih organa i kostane srzi, srodnicima):
1. Necu da se mojim organima trguje. Kao sto vec pomenuh, postoji dupla lista cekanja, onih koji bi organe platili, i oni koji ta sredstva nemaju.
2. Ako krv homoseksualaca i hmoseksualki nije dobra za transfuziju, nisu ni organi dovoljno dobri za transplantaciju.
3. Cista evolucija - da je prirodno da ljudi dobijaju rezervne delove - rasli bi im sami. Opstaju najprilagodjeniji, i ako to znaci da neko nece doziveti duboku starost sa mojim bubregom.

Zapravo, ne postoji medicinski razlog protiv transplantacije, postoje samo eticki.

A za etiku uglavnom nikoga nije briga ako se radi o zivotu ili smrti.
Korisnikov avatar
By ns.happy
dajem krv, a krv je tecno tkivo, tako da sam vec u tom procesu. da, dao bih. ionako mi je ova drzava uzela sve sto je mogla da uzme, pa nek' nosi i to hehehe
nemam problem da li ce neki organ zavrsiti u nekom krimosu, koliko mozda da ne zavrsi u nekoj starijoj osobi koja bi umrla nakon par meseci... ali, ko sam ja da sudim o tome, kome je potrebnije...
definitivno mi je jedini problem, zapravo, da se ne desi nesto kao u ovoj skorasnjoj aferi sa trgovinom organa... te ljude ne znam kako bih adekvatno kaznio... mozda njihove organe da podele ...:testerica:
Korisnikov avatar
By Mars
Lepo je bre spasiti nekom život na taj način...
Korisnikov avatar
By nsBeckie
da, dala bih, ako mogu da ih iskoriste, dala bih sve sto moze da se transplantira... posle smrti mi nece trebati
Korisnikov avatar
By Mars
Isto.

Samo ta mafija...tajnost informacija...Da me na krivini ne izbaci neko s puta u provaliju...
By J...
Originally posted by m..

mene ne brine da bi moji organi upali nekom ko mi se ne bi svideo. To sto mi se ne bi svideo nije rezlog da ne treba da zivi. mene ovde brinu neke druge stvari, prvenstveno zloupotreba.

Slazem se u vezi zloupotrebe da je to prvi problem o kome treba razmisljati u praksi ako se neko odluci na ovo a tek na drugom mestu razmisljati o etickoj strani davanja organa. Medjutim, ova moja tema je vise rezultat nekog mog razmisljanja o tome sa pretpostavljenim savrsenim zdravstvenim sistemom i savrsenim drustvom, cega naravno nema. :)

Zato sam navela i verovatno blizi svima pojam davanja krvi i pitanje kakav je vas stav o tome.
Korisnikov avatar
By Mars
A da za trenutak zamislimo situaciju...

Mladi smo, zdravi svi ovde....diskutujemo tako o...donaciji organa, recimo, niko suštinski i ne pomišlja da će da umre jednog dana...Ako se nekad i desi - taj dan je jako daleko...živimo svoje živote, pravimo planove...i jednog dana samo CAP. Ispolji se neka srčana mana, odu zalisci, komore, pretkomore....80% srce radi....50%....45%....Jedino rešenje je TRANSPLANTACIJA.

I? Jel bismo voleli da neko negde pozitivno razmilja o ovome i zeli da ustupi svoje srce nekom kome je potrebno?

Ili nekom koga volite. Majci, ocu, ženi, mužu, curi, dečku, detetu...
By Kragi
Originally posted by just_me

Nisam razmišljao u tom smeru i ne opterećujem se time, jer, onog momenta kada budem mrtav biće mi totalno sve jedno šta sa mojim telom čine...
Upravo ... :nokti:
Korisnikov avatar
By Insorcer
Originally posted by just_me

Nisam razmišljao u tom smeru i ne opterećujem se time, jer, onog momenta kada budem mrtav biće mi totalno sve jedno šta sa mojim telom čine...
Baš ti svejedno i da se tvojim telom nakon smrti neko seksualno zadovolji?! Ma da! ...sumnjam da ti je baš toliko svejedno. :evilgrin:
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by Mars

A da za trenutak zamislimo situaciju...

Mladi smo, zdravi svi ovde....diskutujemo tako o...donaciji organa, recimo, niko suštinski i ne pomišlja da će da umre jednog dana...Ako se nekad i desi - taj dan je jako daleko...živimo svoje živote, pravimo planove...i jednog dana samo CAP. Ispolji se neka srčana mana, odu zalisci, komore, pretkomore....80% srce radi....50%....45%....Jedino rešenje je TRANSPLANTACIJA.

I? Jel bismo voleli da neko negde pozitivno razmilja o ovome i zeli da ustupi svoje srce nekom kome je potrebno?

Ili nekom koga volite. Majci, ocu, ženi, mužu, curi, dečku, detetu...
Da, ovo stoji. Naravno da je super sto ima ljudi koji su spremni da zavestaju organe.
Neko je pominjao zloupotrebu i strah da neki organ ne zavrsi kod nekoga ko to ne zasluzuje.

Ja sam recimo davalac krvi. Sasvim sam sigurna da je neka moja kapljica zavrsila u telu neke budale koja je mislila da je zanimljivo projurcati motorom posred bulevara nekih 200km/h. To mi stvarno ne smeta. Zivot je zivot.

Dok sam ziva i dokle mogu, davacu krv. Dala bih i kostanu srz i bubreg.
Mozda imam malo cudan dozivljaj smrti, ali ne mislim da telo potpuno umre. Mislim, znam da jeste tako, kad se pogase sve vitalne funkcije to je kraj, ali ne bih volela da mi recimo izvade srce kad umrem. Ne znam stvarno.
By J...
Originally posted by elektron84

Ja sam recimo davalac krvi. Sasvim sam sigurna da je neka moja kapljica zavrsila u telu neke budale koja je mislila da je zanimljivo projurcati motorom posred bulevara nekih 200km/h. To mi stvarno ne smeta. Zivot je zivot.

Ni meni to ne smeta. Ali ako ta krv zavrsi u telu nekog homofoba koji ce posle mozda bas tebe da prebije? (daleko bilo)
Korisnikov avatar
By Insorcer
Da mogu postati vampirom vidim da ni najmanji problem bio ne bi dokopati se krvi koja bi mi u tom slučaju smrt značila, pored ovoliko dobrovoljnih davalaca :giggle:

...

:sarana:
Korisnikov avatar
By elektron84
Originally posted by elektron84

Ni meni to ne smeta. Ali ako ta krv zavrsi u telu nekog homofoba koji ce posle mozda bas tebe da prebije? (daleko bilo)
Hehehe! Pazi...ne postoji nikakva sansa da ti to saznas. A cak ni to mi ne bi smetalo. Stvarno mi je svejedno da li ce me premlatiti homofob ili gay osoba.
Ako sam odlucila da dam krv, znaci da verujem da je otisla tamo gde treba, stvarno mi ne smeta kod koga ce zavrsiti. A otisla je onome ko je u tom trenutku imao problem.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!