Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Inspirisana zapocetom diskusijom na jednoj drugoj temi otvaram ovu temu iako vec odavno razmisljam o njoj.

Pitanje je da li biste zavestali svoje organe da mogu biti korisceni nakon vase smrti? Ovo se odnosi u sirem smislu i na dobrovoljno davanje krvi ili kostane srzi tokom zivota.

Mene tu muci jedan problem. Svakako da lepo i velikodusno zvuci da nekom pomognes i produzis mu zivot. Medjutim sta ako je taj neko na neki nacin tvoj neprijatelj ili mozda losa osoba? Sad ce neko reci ko sam ja da odlucujem o tome ko je dobar a ko los covek ali ja cu reci da postoje univerzalni kriterijumi kojima se to odredjuje. Po njima, losa osoba je ona koja drugima cini zlo, neko ko ubija, proganja, tuce, muci druge ljude. Ubica, silovatelj, kriminalac, lopov...

I onda ti zavestas organe ili das dobrovoljno krv i to zavrsi u telu tako nekog coveka. I ti na taj nacin pomazes tom njegovom zlu koje cini da nastavi da zivi i da unistava druge ljude. Moze naravno da se desi da ti tvoji organi ili krv zavrse u telu nekog dobrog coveka koji ce nastaviti da cini dobra dela i bude koristan za druge ljude. Ipak, nikad ne znas kakav covek ce to biti. S jedne strane, cinis dobro delo ali s druge strane mozda indirektno cinis zlo.

Da li ste razmisljali na ovaj nacin i da li bi vas to brinulo? :iskusenje:
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Nisam razmišljao u tom smeru i ne opterećujem se time, jer, onog momenta kada budem mrtav biće mi totalno sve jedno šta sa mojim telom čine...
Korisnikov avatar
By blabla54380
ja necu dati ovako glup odgovor kao ovaj iznad, samo cu reci da ne planiram da zavestam organe ni za dobre ni za lose ljude.
Korisnikov avatar
By Tungi
A ja se bas poslednji dana pitam gde se to obavlja.Resen sam.
Korisnikov avatar
By SeoskiLola
A možda se sva tvoja dobrota sadržana u levom bubregu razlije po novom vlasniku i eliminiše i najmanji atom zloće u njemu :fige:

Šalu na stranu, ne razmišljam tako a i ne verujem u apsolutno dobro/loše. Kontam da bi i taj ubica nekom strašno nedostajao, sigurno je i nekome bio dobar...

(inače, dajem organ samo po principu daš mi - dam ti!)
By Ulix
Da, naravno, dao bih. A ono što ostane nek spale.
Korisnikov avatar
By mirth
Da, zelim da zavestam svoje organe. Meni je ionako svejedno sta ce posle smrti da mi rade ili ne, a o ovoj dobar-zao podeli nisam uopste razmisljala.

Bilo bi mi bzv da zato sto ne zelim da dam sansu 'zlom' coveku neki eventualno 'dobar' ostane bez iste.

A u principu mi nije ni bitno.
Korisnikov avatar
By PlasticBrain
Ne mislim zavestavati svoje organe. A kada bi mi bila potrebna transplantcija ne bih isla na nju.

Verovatno cu umreti od neke metastazirane rakcine, pa nece biti nista da se prosledi dalje... :bubbles:
Korisnikov avatar
By ultraviolet
e, sad.. šta bi bilo kad bi bilo.
imam neku kretensku teoriju da su loši ljudi najdugovečniji i da im nikad ništa ne fali :zacepi:
a svakako želim zaveštati organe, što da ne. sutra, da meni fali bubreg, bila bih zahvalna do 201 i nazad nekome ko bi donirao.
bliskim ljudima bih i sad dala koji god organ im je potreban, a da sam u mogućnosti.
ne znam, ne vidim tu ništa spektakularno.
Korisnikov avatar
By Lucem Ferre
Originally posted by Sprinter

ja necu dati ovako glup odgovor kao ovaj iznad, samo cu reci da ne planiram da zavestam organe ni za dobre ni za lose ljude.
Pitam se samo ko je umro pa tebe proglasio za gospodina Pametnog...?!
Korisnikov avatar
By maka
Zavestacu organe sigurno.
Korisnikov avatar
By *deni*
Što da ne, samo je pitanje kome će tada trebati moji organi, jer - pijem, pušim itd., pa ne verujem baš da će moji organi biti od veće koristi bilo kome, kad jednog dana crknem.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by SeoskiLola

A možda se sva tvoja dobrota sadržana u levom bubregu razlije po novom vlasniku i eliminiše i najmanji atom zloće u njemu :fige:

Šalu na stranu, ne razmišljam tako a i ne verujem u apsolutno dobro/loše. Kontam da bi i taj ubica nekom strašno nedostajao, sigurno je i nekome bio dobar...

(inače, dajem organ samo po principu daš mi - dam ti!)
:krezavi:
By J...
Originally posted by SeoskiLola

a i ne verujem u apsolutno dobro/loše. Kontam da bi i taj ubica nekom strašno nedostajao, sigurno je i nekome bio dobar...

Ovde pocinje neka vrsta odgovora, ne postoji apsolutno dobro i lose. :yes:

Ali ne mogu sada dalje da razmisljam o tome. :sleep:
Korisnikov avatar
By jukie
Da li organi gejeva smeju da se koriste za transplantaciju kad već ne sme da se koristi krv gejeva za transfuziju?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Zavestala bih organe bez problema...
Jer ce i meni jednog dana trebati taj isti organ, koji vecina vas nece da zavesta koliko vidima.. A zasto? Niko ne navodi konkretan razlog ZASTO NECE DA ZAVESTA, sve neke gluposti i detinjarije???

Krv ne mogu da dajem iz zdravstvenih razloga, a kada bi nekome trebala pregrmela bih i ooooogroman strah koji imam od igle i dala, ipak je to za zivot. Kostanu srz ne znam da li mogu da dajem, posto krv ne mogu, i znam da nepodonosljivo boli, ali bih dala bez razmisljanja...
By J...
Originally posted by Zwezdica

A zasto? Niko ne navodi konkretan razlog ZASTO NECE DA ZAVESTA, sve neke gluposti i detinjarije???

Evo konkretno ja ne bih zelela da svojim organima i svojom krvlju pomognem ozivljavanje nekog homofoba ili fasiste.

Da je u pitanju neko meni blizak koga volim ovog momenta bih dala oba bubrega. :astral2:

A nikad unapred ne znas kome ce to otici.
By Dragonite
Originally posted by jukie

Da li organi gejeva smeju da se koriste za transplantaciju kad već ne sme da se koristi krv gejeva za transfuziju?
Hm... da li to znači da bi donirana homoseksualna rožnjača koja je transplantovana strejteru tom primaocu promenila pogled na svet, odnosno, sve bi video u nijansama roze?

E da znam da će moj gej bubreg da daju Mladenu Obradoviću, pa odmah bi ga izvadio, samo da mogu da mu vidim izraz lica!

Dao bih organe. Nek izvade rezervne delove i remontuju nekoga.
Korisnikov avatar
By castor
Originally posted by Tungi

A ja se bas poslednji dana pitam gde se to obavlja.Resen sam.
Mislim da se to jedino radi na VMA.
Razmisljao o tome, mada ne znam zasto, jbg tek mi je dvadesteIpet..
Da li uopste postoji neki nacin na koji mozemo da uticemo kome ce npr. dopasti nas bubreg?
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by mirth

Bilo bi mi bzv da zato sto ne zelim da dam sansu 'zlom' coveku neki eventualno 'dobar' ostane bez iste.
Evo najboljeg odgovora na temi! :klap:

J... i odgovor na tvoje citiranje mene... :)
Korisnikov avatar
By castor
Aj.. Al' da znades odmah da je prosao koji hektolitar piva kroz nj'

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by castor

Aj.. Al' da znades odmah da je prosao koji hektolitar piva kroz nj'

Reklamacije ne primam.
Bicu van mreze.
Poklonjenom konju se u zube ne gleda, sto bi rekla moja baba.. Daj.. :ostrisekiru:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Dragonite
Originally posted by jukie

Hm... da li to znači da bi donirana homoseksualna rožnjača koja je transplantovana strejteru tom primaocu promenila pogled na svet, odnosno, sve bi video u nijansama roze?

E da znam da će moj gej bubreg da daju Mladenu Obradoviću, pa odmah bi ga izvadio, samo da mogu da mu vidim izraz lica!

Dao bih organe. Nek izvade rezervne delove i remontuju nekoga.
:pucaodsmeha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!