Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By spliff
Originally posted by V I V I S E C T

Uspavao bi i dečka da mu nema leka (i da to traži od mene)...a kamoli štakora, mačku ili kera.
Verujem da sva živa bića imaju pravo da odu s ovoga sveta dostojanstveno, a ne da provedu poslednje dane/mesece u bolovima, samo zato što ja želim da oni budu pored mene.
my sentiments, exactly
By ...Sitnicava...
Ne znači da su oni koji nisu za eutanaziju sebičnjaci.
Uvek postoji optimizam, čak i u najfatalnijim situacijama i oni se možda baš time vode.
Isto tako ne mislim da je nedostojanstveno otići sa Zemlje u bolovima, neko je pisao o tome, bezveze.
Nisam za životinjsku eutanaziju.
Pas mi je bio jako bolestan, ali smo ipak odlučili da ugine prirodnim putem.
Jbg, uvek postoji ono "možda nekim čudom bude bolje"...
A da se baš mnogo muči, onda bih verovatno inicirala uspavljivanje...

...

(Offtopic: Je l' ti Bili bolestan? :iskolacen: )
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Za eutanaziju.

Ne samo za zivotinje, nego i za ljude. Kada budem bila dovoljno dokona sastavicu sopstveni testament gde cu navesti da u slucaju neizlecivih bolesti ili mozdane smrti zelim eutanaziju i da ne dozvoljavam da se moji organi koriste za transplantaciju.
Nisam nikada bila u prilici da tako nesto uradim ni za coveka ni za zivotinju, ali ne mogu da podnesem kada se zivotinje muce i kada ih nesto boli. Ako zaista ne bi bilo nikakve sanse da im bude bolje - verovatno bih se odlucila za eutanaziju.
Korisnikov avatar
By Mars
A zašto ono oko organa za transplantaciju? Koji su razlozi?

Ja bih se jedino plašio transplantantske mafije koja bi me pratila da me kokne zarad toga.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
Originally posted by Wilhelmina

Za eutanaziju.

Ne samo za zivotinje, nego i za ljude. Kada budem bila dovoljno dokona sastavicu sopstveni testament gde cu navesti da u slucaju neizlecivih bolesti ili mozdane smrti zelim eutanaziju i da ne dozvoljavam da se moji organi koriste za transplantaciju.
Nisam nikada bila u prilici da tako nesto uradim ni za coveka ni za zivotinju, ali ne mogu da podnesem kada se zivotinje muce i kada ih nesto boli. Ako zaista ne bi bilo nikakve sanse da im bude bolje - verovatno bih se odlucila za eutanaziju.
zašto ne zaveštati organe?
Korisnikov avatar
By Delete
Za eutanaziju sam, ali ne po svaku cenu i ne u svakom slucaju.

Pre nekoliko godina sam na parkingu naisla na psa koji je lezao sa ukocenim sapama sa jedne strane, sa izbacenim jezikom, ubrzano (ali zaista ubrzano) disao i svaki udisaj je izgledao kao da umesto vazduha udise vrelu lavu, sudeci po reakciji njegovog tela na to. Nije mogao da guta hranu, a samo jedan veterinar je imao dobru volju (naravno, uz odredjenu novcanu naknadu) da izadje na teren i pregleda psa. Posle visednevnih dolazaka, nekoliko desetina injekcija, doslo se do zakljucka da bi ga trebalo operisati, a ako mu ne budu mogli pomoci, da ga uspavaju (i u tom slucaju svakako podrzavam uspavljivanje), ili da ga uspavaju bez operacije. U oba slucaja je trebalo platiti neki, ne bas mali, novcani iznos.

I da li je normalno da ljudi koji zavrse fakultet veterinarske medicine nemaju ni dana prakse, nemaju pojma kako postupiti u odredjenim situacijama ni sa vlastitim kucnim ljubimcima, a toliko je povredjenih zivotinja na ulicama, toliko je vlasnika koji bi pre pomogli svojim ljubimcima, ako bi imali nacin (ili u ovom slucaju novac), nego da ih puste na ulicu da preko njih predje neko motorno vozilo, ili da uginu u nekom parku, podvoznjaku i sl, umesto da ti studenti obavljaju praksu i usavrsavaju se na takvim slucajevima, umesto sto nam zivotinje umiru u najgorim mukama, ako nemaju vlasnike, ili ako vlasnici nemaju pare da plate, a doktori veterinarske medicine imaju diplome koje im sluze samo kao potvrda da su savladali neku teoriju, iz knjiga, ciji je datum izdavanja neretko prethodio i samom njihovom rodjenju...
Korisnikov avatar
By Mars
Posle par odlazaka sa mojim sitnijim bolesnim životinjama kod naših veternirara - nemam nikakvih iluzija više* ("Što si smešan, će kupiš drugo...").
Neće da ga leči za pare, a kamoli da se sažali na neku jadnu dušu na ulici.

*Ovo važi i za lekare.
Korisnikov avatar
By ROYAL
Imao sam ljubimca kojeg sam morao da uspavam, zato što su joj zbog godina poispadali zubi, teško se kretala i ... bilo je još nešto mnogo gadno, :barf:

Nadali se mi i nadali i kad je već postalo jasno da to neće krenuti na bolje, uspavali smo je. Jeste nepravda što one ne mogu da se izjasne po pitanju toga, ali, jbg, smatrali smo da je tako najbolje i tako smo i uradili.
By J...
Originally posted by Zwezdica

Da li bi uspavali svoju zivotinju, da je jako bolesna, da pati, da joj nema leka ili biste je pustili da zivi dok god ne umre prirodno?
Nisam bila u takvoj situaciji ali mislim da bih to uradila. U slucaju da zaista nema pomoci, da je u pitanju neka bolest koja se ne leci (tumor recimo), da je jako stara zivotinja i sto je najbitnije-ako je u konstantnim bolovima i mukama.

Da li za zivotinje trebaju da vaze ista pravila kao i sto vaze za ljude (eutanazija je dozvoljena svega u par drzava, sto je jako mali broj u odnosu na drzava u kojima je zabranjena)?

Da li ljudi zaista dozvoljavaju sebi previse, uspavljujuci bice koje ne moze da kaze ni "NE" ni "DA", ZIVO BICE koje je liseno SVAKE MOGUCNOSTI DA IMA IZBOR???
Jesam za eutanaziju i za ljude i za zivotinje.
Svakako da ljudi sebi dozvoljavaju previse ali ako cemo tako posmatrati onda je previse i to sto su na neki nacin "zarobili" tu zivotinju, prvo su njene pretke pripitomili i ucinili ih zavisnim od ljudi da bi njihovi potomci danas uglavnom bili nesposobni za samostalan zivot u prirodi. Govorim o domacim zivotinjama i zivotinjama koje se drze kao kucni ljubimci. Takve zivotinje su svidjalo se to nama (i njima) ili ne - u vlasnistvu ljudi. A to vlasnistvo daje izvesna prava pa i pravo na odlucivanje o zivotu. Na kraju samo ostaje odluka vlasnika te zivotinje da li ce to uciniti ili ne. Njegova moralna dilema.
Korisnikov avatar
By Mars
Nisam bio u situaciji i nadam se da nikad neću...ALI...odluku razumem da bih doneo, pod tim okolnostima, ali mislim da bih vrištao od trenutka kada mu to ubrizgaju pa dok ne zaspi.

A onda bih se trudio da ga probudim, da živi još malo.

A onda kad ne bih uspeo, onda bih sigurno pošao da se ubijem.
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Ne znam sta da kazem.

Hvala bogu, nisam bio u situaciji da pravim izbor.

Ako iskjlucim emocije i pokusam o tome da razmisljam eticki, ne znam koji odgovor da dam.

Jedno je sigurno. Zivotinje uspavljujemo, ljude odrzavamo na aparatima sto je duze moguce... Sta je ispravnije? Da li iko moze da da tacan odgovor? I sta je u konkretnom slucaju "tacan odgovor"...
Korisnikov avatar
By StarChasingGirl

Da li bi uspavali svoju zivotinju, da je jako bolesna, da pati, da joj nema leka ili biste je pustili da zivi dok god ne umre prirodno?

Da li za zivotinje trebaju da vaze ista pravila kao i sto vaze za ljude (eutanazija je dozvoljena svega u par drzava, sto je jako mali broj u odnosu na drzava u kojima je zabranjena)?

Da li ljudi zaista dozvoljavaju sebi previse, uspavljujuci bice koje ne moze da kaze ni "NE" ni "DA", ZIVO BICE koje je liseno SVAKE MOGUCNOSTI DA IMA IZBOR???

I, da, ako postoje, i dalje, na ovom forumu, stvorovi, koji ce doci i reci kako ne mogu da poredim zivotinje i ljude, jer su LJUDI LJUDI :doh: neka zaobidje ovu temu, jer cu biti :mad:
Verujem da mogu da prepoznam kako se moja kuca oseca, veoma lako... Jenom je bil gadno bolesna, nije mogla da jede, da ustane, da se pomeri, ali kada me je videla pokushala je da mahne repom...Infuzija, lekovi, oporavila se, sve je odlichno. Prosto znash da joj je josh do zivota i da koliko god da je teshko nije spremna za kraj... Sve je srecom ispalo dobro.

Ovaj primer navodim samo da bi istakla koliko je veoma chesto moguce doneti pravu odluku i "pitati zivotinju". Mi smo tu da joj damo izbor... Ako mozemo da joj pomognemo lechivshi je, shto nije "prirodno", zashto ne i eutanazijom.

Opet znam za situacije kada su ljudi odbijali da uspavaju psa. Kuca je imala epilepsiju, stalne napade, gomilu drugih problema,nekoliko operacija za sobom, gutla milion lekova, svaki dan je veterinar dolazio ...Da sam mogla da odluchim, uspavala bih je. I jako sam se trudila da izdejstvujem to... Vlasnici prosto nisu mogli! A zivotinja ne bi prolazila kroz taj haos da nije njihove pomoci...
Teshko je i detetu objasniti da je injekcija dobra za njega! mogu samo da pretpostavim koliko je stresan zivotinji postoperativni oporavak, sama operacija... Ako ne mozesh da shvatish, to je muchenje, izivljavanje! Imam utisak da je to produzavanje zivota vishe posledica slabosti vlasnika nego odluchnost da se pomogne...

Uvek teshka odluka, ali treba iskljuchiti emocije, biti odgovoran, pobeci od filozofiranja i pomoci kako mozesh
:nazalost:
Korisnikov avatar
By Tomek
Uspavao bih ga bez razmisljanja kada bi veterinar rekao da nema leka, da trpi jake bolove i da ce uginuti u najvecim mukama...

Uzgred, zalazem se i za eutanaziju i kod ljudi....

Nadam se da ne zvuci bezosecajno...
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Mars

A zašto ono oko organa za transplantaciju? Koji su razlozi?

Ja bih se jedino plašio transplantantske mafije koja bi me pratila da me kokne zarad toga.
Licni izbor. Kao i eutanazija.
Zapravo, moj licni izbor je takav jer organe dobijaju oni koji su spremni da ih plate, a ne oni kojima su najpotrebniji. I sve dok bude postojala dupla lista cekanja sto za organe sto za skupe medicinske pretrage (kao sto su magnetna rezonanca i CT), radije bih hranila crve nego produzavala zivote.
Tu je, naravno, i ona odrednica da ljudi homosexualne orijentacije nisu podobni davaoci krvi, pa pretpostavljam da se isto i na organe odnosi. Ili ne? U svakom slucaju, nikome ova raspala lezbejka nece pomoci.
Korisnikov avatar
By Mars
Hm... Što se prvog dela tiče...nisam znao da to postoji ali se savršeno uklapa u zemlju sa korupcijom na svim poljima...pa ti organ završi kod nekog ratnog profitera ili savremenog robovlasnika...Ali mislim da bi jedna široka akcija doniranja organa dovela do toga da se neki od njih dobace i do onih nesrećnika koji nemaju para da se voze tom brzom trakom.

A ono drugo...lično bi me baš bilo briga, stvarno. Bila bi to moja tiha pobeda. Mislim...volim ja da kad zajebem nekog on bude potpuno svestan toga ALI i kada ne znaju šta ih je snašlo...sve se to registruje...negde. I u moj altruizam i njihova naučena lekcija (kad pederski bubreg, recimo, krene da deluje na njegov mozak) :D

Možda donorstvo uz strogu klauzulu: isključivo siromašnoj gay osobi...
Korisnikov avatar
By lana-bg

Napisala si da zivotinje ne mogu reci ni "NE" ni "DA"... kako onda mozemo biti sigurni da ne bi rekle - "DA" ?
Kada bi moj pas bio tesko bolestan, ucinila bih sve da mu pomognem, kao i svakom drugom clanu porodice.
Medjutim, ako bi mi veterinari rekli da mu nema spasa, da se pas muci i da trpi nesnosne bolove, onda bih verovatno dozvolila da ga uspavaju.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Azdaja

mozda sam sebicna i mozda bi mu bilo jos gore...ali, nikad svog ljubimca ne bi uspavala, nikad...

iiii nikad!

da, znam i drzim se onog - nikad ne reci nikad...ali, u ovom slucaju je nikad- nikad :)
Korisnikov avatar
By PinkDiamond
jao ne znam, tesko mi je i da pomislim na to :sniff:
ne bih imala snage da gledam kako pati i kako prolazi kroz bolove ali ipak mislim da ne bih mogla da prelomim i sama odluchim.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!