Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By svejedno
Meni ovde zanimljiva recenica 'da li bi ubica bio ubica da nije ormarusa?'

..

Licno mislim da bi, da.

..

Cak i ako je ubio iz straha da ne bude outovan...

..hm..ovde mi pada na pamet, kapiram 'maljkovicski diskurs'.. - on je, dakle, ubica, jer je ormarusa?

Sve ormaruse ( skapirao sam termin) su prikrivene ubice, drugim recima?

..

Lm, ovo gore je sala, jel, a ovaj covek ocigledno nosi ubistvene tendencije, jer sigurno ne ubija svaka 'ormarusa'.

Ako je to tacno, i sve 'ormaruse' nisu ubice, ovaj covek svakako ima predispozicije ka ubistvu, jel.

Bez obzira na to da li je 'ormarusa'.

..

Tako da bi odgovor na to pitanje bio - verovatno da - mozda ne tog dana, mozda...no, pre ili kasnije, neko bi ga verovatno iznervirao po bilo kom drugom pitanju koje bi ovaj shvatio kao pretnju sebi, te bi se masio te katane.

..

Sad, dalje igranje na osnovu te recenice:

Mislim, to 'dal bi ubio da nije ormarusa' se svede na - 'da li bi ubio da nije peder?'

Zar ne? Jer ormarusa ne moze biti neko ko nije gej.

..

Jer ako je ormarusa' onda je pre svega gej.

Hence - all gays are murderers.

..

Zanimljiv nacin razmisljanja, i svakako zestoko uopstavanje i potpuno zanemarivanje nesrecne zrtve, koja meni u ovoj prici dodje mnogo bitnija od neautovanog ubice.

Koji bi bio ubica i da nije 'ormarusa' svakako. Ili nosis tolki gnev & agresivnost u sebi, ili ne.

..

Decko zavrsio iskasapljen, a najbitnija stvar mu to dodje sto je ubica, jel...'ormarusa'...sa katanom pri ruci.
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by svejedno

Mislim, to 'dal bi ubio da nije ormarusa' se svede na - 'da li bi ubio da nije peder?'

Zar ne? Jer ormarusa ne moze biti neko ko nije gej.

..

Jer ako je ormarusa' onda je pre svega gej.
bas suprotno. ormarusa je sve nego gej. iako su i ormarusa i peder oboje homoseksualci.

opet terminoloska zbrka, pa da razjasnim:
homoseksualac - seksualna orijentacija, dakle bioloska zadatost
gej, peder - seksualni identitet, identitetska odrednica
ormarusa - takodjer identitetska odrednica za homoseksualca, ali negativna, izostanak izgradjenog identiteta na osnovu seksualne orijentacije

dakle, svi se rodimo kao homoseksualci, a peder ili gej postajes. homoseksualnost nije izbor, no kako se postaviti prema njoj jest. peder se ne radja nego se postaje.

smislena rasclamba bila u pravcu da su, recimo, hrvati bili i partizani i ustase. dakle, mnogim parizanima i ustasama je zajeednicko da su (bili) hrvati. ali partizani i ustase, iako sve hrvati, su nesto potpuno razlicito. kao pederi/gejevi i ormaruse/autohmofobi. simple as that.
Korisnikov avatar
By Stripi
Pih, izgrađivanje identiteta na osnovu seksualne orijentacije. To mu nešto dođe poput izgradnje identiteta na osnovu nacionalnosti.
Korisnikov avatar
By Srklet
svi mi imamo (ili bi trebali) brojne identitete. i mnogo njih nastaje iz odredjenih zivotnih zadanosti.
recimo, nekome je patriotizam da ubije srbina i drka na thompsona, a nekom drugom je patriotizam da uredno placa poreze, izlazi na izbore redovito, bori se za prava svih gradjana drustva itd.

btw, uzmimo tvoj nametag za savrsen primjer jednog od tvojih identiteta. bit cu toliko drzak da pretpostavim kako je tvoje poimanje vojvodine razlicito od onoga kakvo ima vojislav seselj. a vojvodina je ista bez obzira na vas dvojicu. tako i homoseksualnost, sama po sebi uvijek ista, a na svakom pojedincu homoseksualne orijentacije je da vidi sta ce s njom.
Korisnikov avatar
By Sunce
Da li je ovo dovoljno za film?
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Popeye

svi mi imamo (ili bi trebali) brojne identitete. i mnogo njih nastaje iz odredjenih zivotnih zadanosti.
recimo, nekome je patriotizam da ubije srbina i drka na thompsona, a nekom drugom je patriotizam da uredno placa poreze, izlazi na izbore redovito, bori se za prava svih gradjana drustva itd.
I sve je to dosta pogrešno. Čovjek treba stvoriti neki svoj identitet a pri tome se ne mora nužno stopiti u masi nacionalista ili masi homoseksualac. Neka bude svoj, neka pri tome ne čini nikome zlo i neka još to i drugi poštuju. Silovanje da grupa ljudi treba stvoriti identitet prema određenim karakteristikama ne mora biti ni dobro, ni produktivno.
btw, uzmimo tvoj nametag za savrsen primjer jednog od tvojih identiteta. bit cu toliko drzak da pretpostavim kako je tvoje poimanje vojvodine razlicito od onoga kakvo ima vojislav seselj. a vojvodina je ista bez obzira na vas dvojicu. tako i homoseksualnost, sama po sebi uvijek ista, a na svakom pojedincu homoseksualne orijentacije je da vidi sta ce s njom.
Moj nametag je proizašao, vjerojatno, ko bi se više sjetio, iz neke od brojnih rasprava kao zajebancija i tako i ostao, jednostavno sam previše lijen da ga mijenjam.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!