Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By sing&dunum
Dobar dan, drugari i drugarice kafane "Marsov lad"... :pokazuje:

:bye:

E, Mars, super su ti slicice... :yay:

Tako je sve nekako cisto, uredno, pregledno, jasno... Ne znam, uvek me taj utisak odusevljava u gradovima Zapada. Da li ce ikada i kod nas biti tako... :(

:tamoamo:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by kal zakath

A šta je proja?
Kukuruzni hleb.
Uglavnom se pravi od kukuruznog brasna + malo belog brasna, uz dodatak praska za pecivo, jaja, mleka ili jogurta i eventualno sira, zelja, prsute, sta ko voli :D
Korisnikov avatar
By kal zakath
Hvala. Ali čim je kukuruz, bežim ja brzinom munje.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by kal zakath

Hvala. Ali čim je kukuruz, bežim ja brzinom munje.
Ma neee...
Ja se secam svog prvog susreta sa projom, moja mama to ne voli, nikada je kuci nije ni pravila, mi smo peciva uglavnom kupovali u pekari, jer nam ni babe bas nisu bile nadarene kuvarice. Bila je, mislim, seoska slava u dedinom selu i nas decurliju su pustili da tako orcamo po dvoristu, bilo je i vreme lepo. I dolazi caletova tetka, dedina najmladja sestra i nosi proju, isecenu na kocke. Najjednostavnija, zuta, pa prosarana belim sirom. I naravno, lokalna deca razgrabe one kocke u roku odmah, a ja rekoh da ne volim to. I onda je Andja insistirala i molila me da mrvicu probam, tako sam i uzela, samo mrvicu sa kraja i dopalo mi se. Sad, da li zbog same proje ili sto su to svi jeli, nemam pojma...
Korisnikov avatar
By Tungi
Ja je volim.Moja drugarica je cak tri godine morala da jede proju,jer nije smela hleb,odnosno psenicno brasno.Mama moja cesto pravi.I 'de sad...

proja:drama:

:)
Korisnikov avatar
By kal zakath
Zanimivo koliko malo se kod nas upotrebljava kukuruz. Jedino jelo za koje ja znam je polenta, a nju mrzim iz dna duše.
Korisnikov avatar
By Tungi
Iliti pAlenta:D

Samo da je bez mleka:)
Korisnikov avatar
By sing&dunum
Cekajte ljudi, pa palenta nema bas mnogo veze sa projom... :D
Korisnikov avatar
By kal zakath
proja je polenta, palenta??? kal beži sa warp 10 brzinom

Inače proja se naziva u Sloveniji nekakva imitacija kave. Pojma nemam od čega se pravi ali je bez kofeina.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja znam i za kacamak. To valjda nije isto sto i palenta, a razlikuje se i od cicvare.
Ali nista od toga ne jedem, jer ne volim mokro testo :bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
Mi smo tu palentu zvali - mamaljuge - i kusali smo je u slatkoj varijanti, sa vrućim mlekom i šećerom.

Ima dosta ljudi koji iz principa ne jedu proju, jer smatraju da je to hrana za svinje.
Ja takva smatranja smatram glupim, jer ti ljudi onda po toj logici ne bi trebalo da jedu ni samu svinju, a svi odreda koje ja poznajem iz grupe ovih što ne jedu proju iz gore navedenog razloga, rado se hvataju prasetine i svinjetine na trpezi.
Korisnikov avatar
By *deni*
Zastupljenost proje u simbolici i ishrani našeg naroda nije prošla neopevano, pa tako imamo i čuvenu pesmu -

" Da si sa mnom jela žutu proju
živela bi k`o bubreg u loju... "

:kolo:
Korisnikov avatar
By kal zakath
Originally posted by *deni*

Ima dosta ljudi koji iz principa ne jedu proju, jer smatraju da je to hrana za svinje.

Kod nas je repa hrana za svinje. A istovremeno i nešto kao nacionalno jelo.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Mda, hrana za svinje, a u njoj vise kvalitetnog materijala nego sto pekari trose za svoje kroasane i pice.
Korisnikov avatar
By Tungi
Pogotovu forneti od kukuruza i feta sira:mljac:
Korisnikov avatar
By Mahnitu
Proja i kačamak od belog kukuruznog brašna su dar s neba
Holesterol je lakše skinuti ako se jede kačamak za večeru, nego lekovima
Korisnikov avatar
By Mars
Ćao drugari!

Da pustim muziku i vidim šta ste pričali pa se vraćam...

''
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Wilhelmina

Ja znam i za kacamak. To valjda nije isto sto i palenta, a razlikuje se i od cicvare.
Ali nista od toga ne jedem, jer ne volim mokro testo :bljak:
Oh. Hrana. Moj topik.

Čitah do ovde pa moram da se uključim...

Proja se nešto nije često jela kod mene. A ja nikako. Nije da sam ono osećao odbojnost kao prema drugim nekim stvarima, ali nisam je voleo. Uvek je bilo nešto drugo.

E, a onda su došli oni recepti...španska pita se to zvalo u mom kraju Proja, u osnovi...ali naseckano i neko mesce i kiseli krastavci, oni joj super shmek daju...i mislim kisele paprike iz turšije, na rezance...valjda je to sve...E, to sam jeo i svidja mi se, onako krckavo...a kukuruzni hleb u osnovi.

Palenta je valjda ono instant...što mu ne treba mnogo kuvanja. I od kukuruza. A kačamak je valjda to mokro brašno, s tim što se ubiješ dok mešaš i dok se skuva. To sam tek viđao retko u životu.

A ima nešto...,istočna Srbija...belmuž se zove...ok kukuruznog brašna, pa na masnoći...pa se isto varjačom...kao mikserom pokreti...pa se ubacuju sir i kajmak...e i to je super kad ispadne.

Inače ne bežim od kukurza kao Kal...volim kuvan i u salatama zrnca. Sa cveklom i kupusom.
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Mahnitu

Proja i kačamak od belog kukuruznog brašna su dar s neba
Holesterol je lakše skinuti ako se jede kačamak za večeru, nego lekovima
Jeeel? Da kažem nekima.

Ja sam u Sirogojnu, u etno selu...kupio neka brašna, više vrsta...kao na potočari mlevena...pa smo kući nešto pravili od toga. Nije bilo loše.

A forneti mi se mnogo jedu, ma kakvi da su.

Al samo na vezu kad možeš da dobiješ pečene kako treba, jer kod mene su ih vadili žive, da su teži pošto se prodaju na merenje. Mafija.

Feta, kulen, piletina, šampinjoni...pa na kraju sa kajsijama. Au.
Korisnikov avatar
By Mars
Muzički višeboj :)

Što ne vratiš stari avatar. Onaj sa cigaretom.

Ovaj mi unosi nemir.
Korisnikov avatar
By Tungi
E ne moze..."Tako smo u mogucnosti" :lol:

ovaj...raspolozenju...Ne znam kako da sebe postavim na taj cirkular:misli:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 137
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!