Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Dugo prizeljkivani forum od sada medju nama :)

Moderatori: Waldorf, Moderators

By Rewind
Tungi, dear, znaš na šta sam ciljao. Moja replika bila je upućena curici koja se javila da govori o (ne)poštovanju, ali s nedovoljno doslednosti.
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne znam na sta si ciljao:neznam:

Curica sam ja,jer si mene citirao.
By Rewind
Na tvoj post sam se nadovezao. Curica je Dark Angel. Got it?

Želeo sam da ukažem na besmislenost iskaza tipa "jako sam poštovao/la patrijarha, tako da neću jesti gumene bombone naredne dve nedelje" i sl.
By polarlicht4.1
Originally posted by Popeye
meni je otto bezveze. svaka cast nekim njegovim prethodnim radovima ("the revolution is my boyfriend!" mi je jedan od najdrazih citata :D ), ali daleko je to od genijalnih pederskih rezisera sedamdesetih such as fassbinder, pasolini, visconti itd.
Ne bih LaBrucea poredio sa njima, ipak su konteksti (prilično) različiti. Kako bilo, meni je "Otto" zanimljiv iz vizure queerovanja tela i to u par detalja ali je film kao celina ništa posebno.
Korisnikov avatar
By Loni
Tungi, otpor prema gejevima, Romima ili invalidima nije isto što i otpor prema vernicima.

Kritika nosioci nevoljnih osobina (onih, koje se voljom ne mogu menjati), kao što su rasa nacija, pol, polna orijentacija, inteligencija, godine starosti, sam ozbog tih osobina je FAŠIZAM.
Tu nema zbora.

S druge strane kritika neke ideologije bilo da je politička ili verska ili propagiranje neke druge osnovni je deo demorkatstkog društva.
U pitanju je opbična demokratska borba mišljenja i kao takva je legitimna.

Sami hrišćani su relativizovali paganstvo i propagirali svoju religiju, muslimani, jevreji, jehove, krišnevci imaju pravo da relativizuju nečiju već postojeću religiju i nameću svoju.
Isto tako i političari smeju da kritikuju protivnike i hvale sebe.

Dakle reč je o dve potpuno različite stvari.
Jedno se ne sme kritikovati, drugo sme i poželjno je u demokratiji.

Na mnogim strejt forumima bilo je konstatacija kako i popovi po emisijama napadju gejeve, ali i gejevi popove.
To nije istina.
Popovi gejevima osporavaju osnovno pravo da vole,
a gejevi popovima ne osporavaju to pravo da vole.

Nađi mi geja, koji bi zabranio popu tom i tom da voli koga hoće.

Osporava im se nešto drugo, homofobija, konzervativnost, ali to je ipak jedno, a osporavati nečije osnovno pravo na ljubav i dostojanstv oje drugo.

Zato nemoj nasedati na te strejterske homofobne priče o tome kako postoje dve vrste ekstremista. Jedno homofobi i drugo LGBT borci.
Nije istina. Ekstremisti su samo jedni.
Korisnikov avatar
By Dušan Maljković
Loni mili od kad se to pol ne može menjati? I šta ti je "polna orijentacija"? Zanimljivo.

Takođe, tvoja deficija fašizma je potpuno besmislena -- fašizam nije nikakva kritika, on je politički pokret/ideologija koji/a se javlja kasnih 20-ih godina prošlog veka. I koji se u tom obliku završio porazom fašističkih država 1945. godine, što ga čini singularnim istorijskim događajem. Zašto i kako -- postoje razne teorije, od liberalnih koji ga vide kao neku formu društvene involucije, povratka u "varvarstvo" i sl, do marksističkih, koji u njemu vide poslednju odbranu kapitalizma od propasti od strane krupne buržoazije, a u savezu sa radnicima, protiv njih samih.

Konačno, kritika vernika je jedno, a kritika vere nešto sasvim drugo. Ako si konsekventni demokrata -- a nisi -- onda ne može biti objekat tvoje kritike verujući subjekat, jer i ti, konačno, kao ateista veruješ da Boga nema, a konkluzivnih dokaza u prilog jednoj odnosno drugoj poziciji nema. Zašto, dakle, ti imaš više prava da veruješ od "verujućih"? Tek je treća stvar kritika religije i opitanje je dali su uopštavanja uopšte moguća u ovom kontekstu -- da li su religije i hrišćanstvo i hinduizam u istom smislu i da li ih uopšte možemo porediti na religijskoj ravni?

Rasa je ideološka besmilica izvedena u savremenom kontekstu u diskursu nauke XIX veka, a zasnovana na boji kože. Mi danas znamo da taj koncept nema nikakvu naučnu osnovu -- posebno na nivou genetike -- ali diskriminacija, nažalost, i dalje postoji. Nacionalni identitet je takođe stvar izbora i na popisu se možeš deklarisati i kao Marsovac (a i kao Mars) -- dakle stvar je samoodređenja.

A da su gejevi divni i da nikog ne diskriminišu -- pa valja smo te stereotipe pozitivne diskriminacije prevazišli? Ili smo zaboravili kako su Queerija i Peđa Azdejković drvili na sav glas protiv prisustva (heteroseksualnih) žena u Organizacionom odboru Prajda 2009?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Pocela sam da skidam Rumune... vala red je i ja neki film iz regiona da pogledam. Tako. Sporadicno, za pod zub.:lizalica:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Ili smo zaboravili kako su Queerija i Peđa Azdejković drvili na sav glas protiv prisustva (heteroseksualnih) žena u Organizacionom odboru Prajda 2009?
Da bude jasnije, i heteroseksualnih muškaraca!!!
Korisnikov avatar
By Srklet
ja sam zato protiv muskaraca koji su dio zena u crnom. :lol:
By biotherm
Izgleda da su opet promenili termin festivala, cini mi se da ce biti od 18-23.12. :gatara: Ionako ce nas obavestiti AbortiraniTerorista...
:google:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Da, pomeren jer je 25. decembra Božić.

U petak 18.12. biće tribina i Marble Ass, pa je pauza za vikend jer je Sv. Nikola, pa u ponedeljak počinju filmovi :)

Pustiću detaljan program kad dođe vreme :cheer:
By Ulix
Počinjem da verujem da ovaj festival u stvari ne postoji i da je ovo odlaganje datuma nečija loša šala. :hypno:
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Hehehehehehe, sve je moguće :D

Ja ipak mislim da je uklet i zato treba da se organizuje jedno isterivanje đavola. :svetac:
By biotherm
Pozivanjem kandidata sa naslovnice danasnjeg Blica?
Korisnikov avatar
By jukie
Ja predlažem da svi filmovi budu besplatni jer smo dvaput odložili svoje obaveze kako bismo došli:lukavi:
By biotherm
Haha, dobro receno, Jukie...

Pitanje za tebe - Da li dolazis na ovaj festival?
Korisnikov avatar
By jukie
Pa ne mogu da kažem da me tematika interesuje (sem možda tog filma o Kenediju?)

Inače od poslednjih nekoliko raznih događaja na koje su me pozivali, jednom su sahranjivali patrijarha pa sam ostao bez senfa na koti 33 (tj. bio zabarikadiran), jednom nisam imao zašto da idem jer nisam član tog društva, jednom je bilo nevreme, jednom me je bolela glava, jednom nisam bio obavešten na vreme jer su mi kasno poslali poziv, jednom mi se nije išlo jer će biti stvarno velika gužva (i bila je), jednom nisam hteo da idem jer je to bilo za nastavnike a nije mi se provodilo vreme sa njima, a jednom sam stvarno otišao na nešto (i bilo je lepo ali je kratko trajalo a posle sam sto godina čekao autobus za kući; dok sam stigao zaboravio sam i gde sam bio)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Film o Kenediju nije o The Kenediju - da se razumemo :)

Projekcije su besplatne, osim onih u 20h (100 dinara) jer smo do sada tri puta morali da štampano plakate i flajere.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by AbortiraniTerorista

Film o Kenediju nije o The Kenediju - da se razumemo :)

Projekcije su besplatne, osim onih u 20h (100 dinara) jer smo do sada tri puta morali da štampano plakate i flajere.
Besplatne? :wow:

Prisutna ! :yes:

Obavesti na vreme kada sta kako.. :)
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Internacionalni festival queer filma “Merlinka” biće organizovan od 18-23. decembra u Domu omladine sa idejom da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike.

Program:

Petak 18. decembar
18.00 Tribina “Queer momenti u domaćem filmu” (učestvuju: Ana Franić, Aleksandar Lazić, Lena Bogdanović, Mladen Đorđević, Olga Dimitrijević, Zoran Janković, Želimir Žilnik)
19.30 Marble Ass

Ponedeljak 21. decembar
16.30 Iza ružičaste zavese
18.00 Ljubavne pesme
20.00 Englez u Njujorku

Utorak 22. decembar
16.00 Neverovatna istina o kraljici Rakeli
18.00 Kenedi se ženi
20.00 Oto

Sreda 23. decembar
16.00 Diši duboko
18.00 Priviđenje
20.00 Ljubavni jadi

Sve projekcije su besplatne osim onih u 20 časova (100 dinara)

http://gayecho.com/merlinka/
By biotherm
ok, lepo sto ce se (napokon) odrzati :)

zapravo, videcemo u petak :)
Korisnikov avatar
By Sunce
Nije bilo lose. Mislim, prve kucice treba baciti u vodu.

Sledeci put ocekujem da ce se odrzati u sali za filmove, da cemo gledati kvalitetnije snimke itd. No, srecan sam sto traje, sto je postojao. Ocekivao sam vise ljudi...
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Mi smo se jedva uvukli u Dom omladine jer je u ovom periodu previše programa.
U sredu su filmovi u velikoj sali (bioskopskoj).
Korisnikov avatar
By Sunce
Pozdravite decka (nije Pedja) koji je delio i naplacivao karte. Bas je :sweet: . Tko je on?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!