Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by StrixPrvo i drugo nemaju veze uvek. Smatram obavezom hriscanina da poznaje Bibliju. E sad, pitanje samoradnje nema isti status kod svakih...
Da, ali dzaba kada ljudi tumace Bibliju onako kako im to crkva kaze.
Sto bi mislili svojom glavom, kad to drugi mogu ciniti umesto njih?
Originally posted by 11111011100Kečigo... (kako bih te drugačije zvao) na žalost idealizuješ pravoslavnu religiju.
Mislim da postoje dve razlicite slike Biblije.
Jednu kakva se dobije od Crkve, a druga kakva se dobije kada se sami upustite u to, i to je nesto sto bi svaki vernik trebao da uradi.
Pa shodno tome smatram da pravoslavna vera u svom, ne prezentiranom obliku od Crkve, nije protiv veza istih polova. Svaka 'ispravna' religija propagira cistu ljubav ne vezano od objekta.
Originally posted by 11111011100A dušo, ondak ti nijesi gej pravoslavac već običan protestant...
Mislim da postoje dve razlicite slike Biblije.
Jednu kakva se dobije od Crkve, a druga kakva se dobije kada se sami upustite u to, i to je nesto sto bi svaki vernik trebao da uradi.
Pa shodno tome smatram da pravoslavna vera u svom, ne prezentiranom obliku od Crkve, nije protiv veza istih polova. Svaka 'ispravna' religija propagira cistu ljubav ne vezano od objekta.
Originally posted by 2kunePa ko je rekao da sam pravoslavac?
A dušo, ondak ti nijesi gej pravoslavac već običan protestant...
Originally posted by LoniJao ti si bas optimista sa tim svaki covek, mislim da je vecina ljudi jako udaljena i od obrazovanja i od pameti, ni ne trudi se da proceni sta je dobro a sta nije, a o poznavanju tih oblasti ni govora...
Po meni ovo prvo.
Svaki čovek u 21. veku ima dovoljno obrazovanja i pameti da sam proceni šta je dobro, a šta nije.
Procenjivanje treba da se izvrši na osnovu iskustva, osećaja za dobro, na osnovu poznavanja psihologije, sociologije, filozofije, politike...
A ne na osnovu falsfikovanih spisa od pre 2000 godina i kasnijih konstrukcija.
Ako ćemo svi i u 21. veku biti religizni onda žali bože što je postojao Frojd (definisao religije kao masovnu psihozu), Marks (po kome su religije opijum za narod), Darvin (teorija revolcuije. Napustio religiju pred kraj života) itd.
Originally posted by Strixtako se moja baka vodila pa je navukla jehovine svedoke na gajbu da joj propovedaju i uvaljuju "strazarsku kulu" . x puta me je molila da ostanem i slusham shta ima da kazu te mlade ,ozbiljne ,udate i poshtene zenice sa lepom decom koju obavezno vuku sa sobom .strashno
Da, ali dzaba kada ljudi tumace Bibliju onako kako im to crkva kaze.
Sto bi mislili svojom glavom, kad to drugi mogu ciniti umesto njih?
Originally posted by 11111011100Pa dušo, o tome i pričam... Ne može pravoslavac ono što može protestant sa biblijom... Jerbo onda više nije pravoslavac, bio on gej ili ne... Mislim, o pravoslavcima pričamo a ne o tebi, jelte...
Pa ko je rekao da sam pravoslavac?
Nisam mislio da je ovo tema samo za gay pravoslavce, vec za diskusiju o tome...
Originally posted by Loni
...
Inače pored Darvina i Frojda, umesto Marksa, pomenuo bih trećeg značajnog ateistu savremenog sveta. Pisca Artura Klarka (Odiseja u semiru 2001). Čoveka, koji se izjašnjava kao veliki protivnik religija i hrišćanstva.
Originally posted by Lonislažem se u potpunosti. Zato su religije strašno opasne: Jer traže slepo verovanje i prihvatanje svega što ti se servira.
Religije nisu slobodne debate već striktne dogme, koje ne smeju da se krše vekovima.
Originally posted by Loniopet se slažem
Zato je mnogo bolje ili je bataliti ili je prihvatiti onako, kakva je zvanična.
Po meni ovo prvo.
Originally posted by LoniOvo nikako nije tačno... Ljudi su debili i zato im neko drugi treba govoriti šta je dobro a šta ne.
Svaki čovek u 21. veku ima dovoljno obrazovanja i pameti da sam proceni šta je dobro, a šta nije.
Originally posted by LoniSlažem se sa jednim izuzetkom: Nauka može zaslepiti čoveka podjednako kao religija.
Procenjivanje treba da se izvrši na osnovu iskustva, osećaja za dobro, na osnovu poznavanja psihologije, sociologije, filozofije, politike...
A ne na osnovu falsfikovanih spisa od pre 2000 godina i kasnijih konstrukcija.
Ako ćemo svi i u 21. veku biti religizni onda žali bože što je postojao Frojd (definisao religije kao masovnu psihozu), Marks (po kome su religije opijum za narod), Darvin (teorija revolcuije. Napustio religiju pred kraj života) itd.
Originally posted by DirrtyPojedini postmodernisti su u krivu.
Pojedini postmodernisti smatraju da se gubi vera u mogućnosti racionalnog razmišljanja i delovanja, te mogućnosti nauke da odgovori, odnosno reši sve probleme današnjice-prirodne katastrofe, bolesti, mogućnost izbijanja nuklearnog rata...
Originally posted by DirrtyKao prvo, zašto bi se religija uopće prevazilazila? Zar ne može, kao samostalna noetička disciplina, da se razvija i napreduje? Poput znanosti recimo...
Ako je proces prevazilaženja religije i bio pokrenut verom u nauku, vrlo moguće da je to nepoverenje prouzrokovalo zastoj.
Ali želim da verujem da će se uskoro nastaviti.
Originally posted by Loniizvini, Loni, zashto izvrcesh Kechigin odlichan post?
Kečigo... (kako bih te drugačije zvao) na žalost idealizuješ pravoslavnu religiju.
........................
Originally posted by biothermAgnosticizam je po meni najiskreniji stav
@ns.happy - Charles Darwin bio je agnostik, a ne ateista.
Ipak ima razlike izmedju agnostika (mozda ipak nesto postoji, nit' veruje da bog postoji, nit' veruje da bog ne postoji; moze se tumaciti da mozda (a ne mora biti) postoji neka sila u svemiru i sl...) i ateista (veruje da bog ne postoji).
Originally posted by LoniNe znam koju su to bibliju napisali njih cetvorica, ono sto ja znam je da su svaki od njih napisali po jedno jevandjelje, a Luka i Jovan jos po jednu knjigu. Luka Dela apostolska, a Jovan Otkrivenje. Tako da samo ovaj navod dovoljno govori o poznavanju materije. Inace MatejA nije jedan od pisaca sv. pisma novog zaveta, to je bio Matej, a MatejA je onaj koji je izabran na mesto Jude iskariotskog.
Bibliju ne da je napisao ČOVEK nego više ljudi.
Zvanično su je pisala njih četvorica. Meteja, Luka, Jovan i Marko.
Čak i tu je pisano sve ulepšano jer su ova četvorica bila apostoli same hrišćanske sekte pa su sebi dali za pravo da ispisuju čuda.
Ali onda ta njihova biblija pada u zaborav jer je neko prepisuje i falsifikuje.
Pa onda prolazi još stotinak i više godina od tada.
Oko 150. godine naše ere hrišćanstvo postaje zvanična religija rimskog carstva.
Rimljani su uzeli samo osnovu izvorne biblije i onda jednostavno glasali šta treba izbaciti, šta ostaviti, a šta dopisati.
Glasalo se kao u skupštini.
- Izbacili su sve delove gde su se žene poštovale i cenile kao ravne s muškarcima. Odgovarala im je potčinjenost žena.
- Izbacili sve delove gde sme da se kritikuje vlast i dopisali da je vlast od boga data i da je treba prihvatiti. Odgovaralo im je da vladaju što duže.
- Izbacili su sve delove o milosti prema gejevima i propisivali prokletstva. Odgovarao im je građanin, koji će biti mačo ratnik, otac mnogo dece.
itd.
A naiovna masa je kao i uvek bila tu da se prima i prima.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!