Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By hlaefdige
nisam sigurna da je ovo u pravom folderu, pa neka se premesti ako treba..

...u svakom slucaju, hocu da pitam nesto o temama koje se ticu necije smrti...ne govorim sada samo o temi o smrti Patrijarha Pavla...jos ranije sam o tome razmisljala kada su postojale teme i Majklu Dzeksonu, Sonji Savic i ostalima...

sad ja kao kazem kako ja to dozivljavam, pa vi onda, ako vas ne mrzi, meni kazete sta to vama znaci...

ja na te teme gledam kao na svojevrsno odavanje poste nekome..... mislim da takva tema moze da bude mesto da se tako nesto uradi....skroz simbolicno....

e sad, mislim i da je jako neukusno da se takva tema pretvori i diskusiju bilo kakve vrste...smatram da je za vrlo lako i pozeljno otvoriti posebnu temu...

..ima jos nesto...mislim da je bas gorilica u nekoj od tih tema rekao nesto poput "ako nemate sta vise da kazete od rip, zasto uopste pisete tu" ili tako nesto (mozda nije on to rekao, odmah da se ogradim)....meni je nekako, bilo sta vise od rip i par reci - suvisno i preterano...a vama?

imate li uopste stav prema tim temama?
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja bih takve teme samo stavljao u vidu obaveštenja, ali da je zabranjeno bilo kakvo postovanje, posto ni post sadržine RIP nema nikakvog smisla.

A onda u nekoj sledećoj temi po želji otvoriti diskusiju o uticaju preminule osobe na vas/vašu okolinu...

Ranije sam odgovarao na takve teme, ponekad i negativno usled prevelike patetike, ukoliko ne vidi očigledan uticaj preminule osobe na veći deo društva... ali dugo već izbegavam.

Smrt patrijarha, ok, pravoslavci imaju prava da patetišu, mada... ne vidim da je sam patrijarh imao bilo kakvu ulogu u njihovom duhovnom životu.
Ali ostalima, a vidim da nas ima mnogo više, je to samo jedna smrt u nizu te stoga shvatite da nas boli ku*ac... a ponekad se ta bol iz ku*ca prenese na forum u vidu manje-više neukusne prozivke i "nepoštovanja".
A opet, zašto bi svi morali da poštuju baš svaku preminulu osobu?!
Stvar ličnog mišljenja i shvatanja morala.
A pošto mislim da se to zakonski ne sankcioniše, odatle i sloboda izražavanja tog mišljenja.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
ne moraju, naravno.

hajde uzmimo sada za primer patrijarha. ja prema njemu ne osecam nista. apsolutno.

jedino samo - covek je umro - rip...

uvek mozes da zaobidjes teme o tome. uvek mozes da otvoris temu "sta koji kurac patetisete!?"
mislim da post "rip" ima smisla za onoga ko ga je napisao.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Svakako ispada konflikt.
Strana koja patetiše bi se osetila prozvanom pa bi napala osobu koja ih optužuje da patetišu... i tako u krug.
Dakle ne vidim rešenje.

Ili potpuna zabrana postovanja takvih tema, dakle može uvodni post u vidu obaveštenja, ali sve ostalo ne... ili nikakva zabrana.

A pritom moram priznati da sam više za drugu opciju, pošto mi je zanimljivo posmatrati sa strane.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
i to stoji...ali na drugoj temi...to je i poenta ove..

da li je ok te stvari raditi u temi u kojoj se obavestava o necijoj smrti
Korisnikov avatar
By Li
Ok je neka lepa rec ukoliko se licno poznavala osoba ili je po necemu uticala na vas sto svojim delima sto svojim postovima (ukoliko se radi o forumasu), ali rip stavim kada ne znam nista o doticnoj osobi ali ipak zelim da izrazim saucesce.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Apsolutno.

Smrt može izazvati negativne i pozitivne reakcije, ovisno o stavu koji čovek gaji prema preminuloj osobi.

Zato smatram i da su RIP i pljuvanja podjednako na mestu.

U istoj temi, da se vide argumenti ZA i PROTIV patetisanja, možda neko i promeni mišljenje, a to nikako nije loša stvar.
Korisnikov avatar
By Dina
Taj problem se javljao vec ranije kad je bilo rec o glumcima, pevacima a mislim da je u slucaju Patrijarha Pavla jos izrazenije, kao sto je i za katolike kad umre papa i tome slicno. Mozda bi kada postoji potreba mogle da budu otvorene dve teme - jedna da glasi pretpostavimo "rip" i u toj oni koji osecaju neko zaljenje mogu da ga izraze bez preslisavanja sto osecaju i tsl, a druga prepostavimo "reakcije na smrt toga i toga" i tu svako ulazi na sopstvenu odgovornost ;)

ps: to rip nikako ne volim nego ne mogu da se setim drugog naslova za tuznu temu...
Korisnikov avatar
By Dirrty
Da je nekom zaista preminula osoba svetinja, ušli bi u bilo koju temu, postovali RIP i izašli.
Ali očigledno da nije, kada iznose još gore prozivke i prepiru se do besvesti.

Nije stvar zabrane, već samokontrole.
Korisnikov avatar
By Sunce
Kad ja umrem, ima da me ripnujete, je l' da? :smeh: :novine:
Korisnikov avatar
By Dina
Evo ja sam usla na temu o Patrijarhu stavila :( i izasla ;)
Korisnikov avatar
By SabotagE
hlaefdige,slazem se sa tobom da su prepucavanja i rasprave na tim temama suvisni,ali ovde valjda svako ima pravo da pise sta god hoce.
Mene licno prepucavanja na takvim temama ne doticu,ali se isto tako nikada ne bih upustila u neku raspravu na takvoj temi.
Stvar licnog izbora,ali eto mozda i jeste bolje da se takve teme otvore u vidu obavestenja i da niko ne moze da postuje na njima (ako je to uopste moguce uraditi).
Korisnikov avatar
By hlaefdige
razumem.

ima pravo. nije mi bio cilj da skrenem paznju na to nesto posebno, niti mislim da treba da budu u vidu obavestenja...(samo zbog toga sto neko ima potrebu da napise i to "rip" ili sta vec)...samo me zanima sta ljudi misle o tome...

@dina...e, i meni ruznjikavo to rip...ali nesto mi sada ne pada na pamet sta bih drugo...
Korisnikov avatar
By Blady
ovo je savrsena tema, za odavanje poste preminulim osobama... i mislim da svako ima pravo da stavi ili r i p ili da napise jos nesto ako zeli... ne znam zasto treba odvajati to, ako neko ne zeli da oda pocast, on nece ni postovati na temi... toliko
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim na ono kada ipak HOCE. to se bas cesto desava
Korisnikov avatar
By jukie
Mene to rip uvek podseti na Rip Kirbi i onda mi je smešno, i posle mi je bezveze što mi je smešno
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Ja mislim da nam zaista treba otvoriti podforum Citulje.

I isto tako mislim da u tim temama svako pise sta hoce, kao i inace, doduse, pa mi ne smeta.

Ali je fora biti prvi koji sazna, tj. objavi :D
Korisnikov avatar
By castor
Meni su te teme glupe.
Dovoljno je reci RIP, na primer i Sonja i Dzekson su bili godinama zaboravljeni, onda su umrli i gomila ljudi pocne da place i kuka za njima za njima. Meni je to bez veze.

:up: za Gorilicu
By wilmott
Smeta mi kada pocne da se preteruje po temama vezanim za smrt neke licnosti, svejedno sa koje su strane osecanja, svi mogu minimalno da se upravljaju. U redu je da ko zeli postavi RIP, S.T.T.L., ili neki drugi posmrtni pozdrav, i da napise par recenica. Ja to ne radim, jer jos nisam prihvatio internet forume kao mesto gde iskreno mogu da iskazem osecanje povodom necije smrti, ali postujem kada to drugi rade. A kada ne mislim nista dobro o osobi koja je umrla, uvek se suzdrzim da to sto mislim i kazem/napisem tih par dana. Toliko mogu, nije mi problem. Na taj nacin ispostujem nju, ljude kojima je znacila, i sebe. Kad prodje, ok je pokrenuti raspravu o znacaju i ulozi. Ali kada se to radi bas tada, namerno i neumereno - nepristojno je, sitno, ruzno, i vandalski.

Poslednje vezano za patrijarha Pavla, koji uzgred ni meni ne znaci nista kao osoba, je sirovo od naslova teme do preterivanja u gadjenju na preteranu reakciju drzave ili samog Pavla i Crkvu. Neprijatno mi je i da je citam, pa u nju vise ne ulazim.
Korisnikov avatar
By Mars
Život je za žive.

Meni su te teme jedino za to da se na jednom mestu još jednom okupe, vide, prepoznaju ljudi koji su volelli i poštovali preminulu osobu....sličan se sličnom raduje. Nešto kao fan club za života, samo after party.

rip mi je legitimni način ispoljavanja raspoloženja povodom toga....

....a što se tiče postova koji ne zadovoljavaju neke standarde ozbiljnosti, pa...ipak niko nikome nije ušao u kuću u vreme odlaska voljene osobe i smejao se naglas. Forum je ovo. Šta je nekome LIČNO ovde bio i Majlkl Dzekson i Sonja Savič i omiljeni pisac...ma koliko uticaja imali na naše živote. Evo ja u glavi simuliram smrt...recimo Barbre Streisand....i sutra i ako budem jedini da kažem "rip" u temi povodom toga, a svi ostali nešto tipa "otišla je nosata rugoba" - baš bi me nešto bilo briga.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
slazem se sa walrasom..

@mars...kapiram te sta hoces da kazes... to me je i zanimalo - koliko je to "ozbiljna stvar"....
...ocigledno nekima jeste, i ocigledno nekima nije...mene interesovalo u kojoj je to meri

...sad na primer...umre majkl dzekson...eto..umro covek....i ti ne shvatas forum kao mesto gde bi trebao nekome da iskazes postovanje na taj nacin...i nije ti bitno to sto je on umro..svejedno ti...ali setis se da ti se on nesto ne dopada...mislis o njemu da je pedofil...pa ipak odes da zapljunes u toj temi o njegovoj smrti....sta?...za to ti je dovoljno stalo?...bas tu?....

zapetljala sam se :P ...mislim da mi je poenta sledeca....ili te taj neko zanima - odes na tu temu i napises to....ili otvoris temu "majkl dzekson - pedofil"....ili te ne zanima - preskocis to sve lepo...

motiv iza - odem na "rip" temu da kazem da je pedofil...mene malo zbunjuje....
By ...Sitnicava...
Ćao, hlaef. :bye:

Slažem se sa Walrasom.

I ne svidja mi se što pojedinci u onoj temi o papi kude crkvu, navode primere u kojima je papa ispao nefer i sl. Nisam za ono "o mrtvima samo lepo", ali ako već neko otvara temu jer mu je žao povodom smrti, onda ću pre ćutati i ispoštovati ili u drugoj temi pljuvati.
By ...Sitnicava...
Ježim se smrti ko god da je u pitanju i nekako mi NE IDE uz temu gde se saopštava smrt bilo kakva dalja diskusija do iskazivanja žalosti.

Zaboga, ČOVEK je UMRO. Nema ga, gotovo. Momentalno isključuje svako karikiranje i bilo kakav diskurs.

Naglašavam - u toj "obaveštajnoj" temi, iliti rip ( :doh: ) kako kažete.
Korisnikov avatar
By Mars
Motiv otvaranja konkretne teme o smrti patrijarha Pavla nije bila žalost povodom njegove smrti.

U tome je cela stvar.

Inače se i ja slažem sa Leonom S TIM što...recimo kad je umro Slobodan Milošević...ne znam gde sam bio i šta sam radio tada...i da li sam bio na forumu ALI da je recimo tada otvorena tema o žalosti povodom NJEGOVE smrti, ja se SIGURNO ne bih držao po strani, bio pun obzira i poštovao bol onih tamo koji ga oplakuju. A nazivanje tog mog ponašanja varvarskim, u konkretnom slučaju, smatrao bezobrazlukom i licemerjem.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljudi nemaju kulture, a očekivati normalno ponašanje na internetu od onih koje ograničenja drže pod kontrolom u stvarnom svetu, a ovde dolaze da se "rašire" zaista nije moguće.
Na kraju, možda ću ja igrati i orgijati na načijem grobu, ali stavljati so na ranu ljudima koji su iskreno pogođeni nečijom smrti je u najmanju ruku odvratno.
Uvek se trebamo zapitati da li želimo da nam se naše akcije i reči vrate? Pa tek onda da seremo na nečije rane.
Korisnikov avatar
By Mars
Sitna....jel se kaže "nečijom smrti" ili "nečijom smrću"?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!