Originally posted by jukie
Evo nekoliko komentara:
-da li potrošačka korpa uključuje i ono što su ljudi sami odgajali na njivi ili samo ono šta su kupili (ili robno-robno razmenili)?
-porodice su JAKO nejednake veličine i uzrasne strukture; što je lepo kada se radi o predstavljanju prosečne porodice, ali u ovom slučaju je cilj da mi hukćemo i ahćemo kako jedni stvarno malo jedu a drugi puno
To da li uključuje i ono što sami odgoje, ne znam.. i ja sam se pitala. Ali ako piše "food expenditure for one week", onda nekako i kapiram da se radi o trošenju hrane (a ne novca na kupovinu hrane) prvenstveno.
Mene je zacudila kolicina koka-kole koju sprze Meksikanci, kolicina kruha koju unesu Sicilijanci (i ostanu fit), a i oni crnci sto su fit pored sveg dzank fuda koji unesu...
U pravu si za Butance, i ja sam očekivala više jakovog mleka(ovde se vidi samo jedna flaša za koju kapiram da je za onu bebu). Ja bih se najradije uvalila za trpezu Egipćanima... pita bred, povrće i oni njihovi začini, šta ti više treba... njammmm
Čađane je zaista tužno videti ispred četiri limuna (jel ono limun, krompir, šta li??) i nekih kesica zrnevlja... kapiram da oni džakovi i jesu humanitarka, tako da je to otprilike to što oni pojedu za nedelju dana... žasu