Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by IriSJa pijem iskljucivo vrelu tursku, znaci, cim je sipam iz dzezve. I svekrva me organski nije podnosila, ali me svekar voli basOriginally posted by Dinajouj setih se još jedne.
Kad citam sta pisete setim se tih raznih sujeverja...
Ko ne sme da jede vrucu supu - plasice se muza/zene.
ako ne možeš da piješ vruću kafu (tursku), neće te voleti svekrva.
Originally posted by Sunce
A od mladjih generacija: Nosi crvene gace za Novu godinu da bi imao savrsen seksualni zivot!
Originally posted by IriSjouj setih se još jedne.
Originally posted by Mikili73pre par godina na nekom rodjendanu, drugarica slavljenici kupila pribor za nokte, i slavljenica jako fino odbije poklon i isprica nam da se nozevi, makaze, bilo sta ostro (grickalica za nokte ) ne poklanjaju jer ce se te osobe posvadjati
Stvarno ima na stotine tih sujeverja......Kažu neke babe da ne treba ni od koga primiti na poklon nož ili set noževa, jer to kao ne valja....ne znam konkretno zbog čega, a ne treba ga ni pokupiti, ako se negde nađe nož na zemlji
Originally posted by mirthValjda da ne uflekaš knjigu
A zasto ne valja citati dok jedes? Mene je baba uvek grdila kad pricam/pevam ('imaces ludog muza') ili citam dok jedem (dobijala je nervne slomove od toga), a nikako ne mogu da se setim sta je za citanje bila ta strasna prestrasna kazna...
Originally posted by Hys.Ne samo da bebe nose crveni koncic nego i trudnice nose crvene brojanice ili ako nece to narukvicu, vazno je da je crveno i oko ruke. Smisao tog obicaja je zastita od zlih misli i ljudi, smatra se da crvena boja privlaci pogled. Tako ce onaj koji zlo misli prvo pogledati u brojanicu/koncic i dok prenese pogled na trudnicu/bebu "dejstvo" zlih misli ce proci... Jedan od lepih obicaja, sujeverje kojeg se treba pridrzavati je da se kod bebe ne treba ici pre 40 dana. Ako budemo imali dete ja bih rado to produzila na 4 meseca bar Ali dobro, bar smo zahvaljujuci sujeverju kojeg se ljudi pridrzavaju zasticeni od rodbine tih prvih 40 dana...Originally posted by IriSJa pijem iskljucivo vrelu tursku, znaci, cim je sipam iz dzezve. I svekrva me organski nije podnosila, ali me svekar voli basOriginally posted by Dinajouj setih se još jedne.
-Crveni konac oko ruke stiti od uroka. Mislim da vecina bebirona u Srbiji ima koncic oko ruke.
-Dve mlade nikako ne smeju da se sretnu oko crkve (ne znam koje je objasnjenje za to)
-Mlada treba da udari rukom o dovratak kad prvi put ulazi muzu u kucu, da bi bila gazdarica. To valjda ima veze sa verovanjem Slovena da duhovi zive u dovratku
-A sa raskrscem sto ima verovanja...Opet vezano za pagansku proslost ( ) Pop uvek staje na raskrscu, pa kako se mimoilaze....
Probacu da nadjem na netu negde...Mada, to su vec verovanja i obicaji, jel
Ja recimo praktikujem to sa torbom-ne znam koliko iz sujeverja, a koliko iz nekih mojih razloga...Nekako mi bljak da mi tasna bude na podu.
Originally posted by armor.for.sleepI kakav je seksualni zivot u crnom?Originally posted by Sunce
A od mladjih generacija: Nosi crvene gace za Novu godinu da bi imao savrsen seksualni zivot!
Hahaha...jao da, moji su to svima uzeli tipa dan pred doček i ubeđivali me da nosim a ja bio skroz u crnom i sve se tripovao da ako se sagnem ima da sevaju i šljašte crvene gaće.
Originally posted by mirthMeni je jedan komshija (umro je pre nekoliko godina) stalno govorio ko chita dok jede dobice infarkt!
nikako ne mogu da se setim sta je za citanje bila ta strasna prestrasna kazna...
Originally posted by Hys.Originally posted by IriS-Dve mlade nikako ne smeju da se sretnu oko crkve (ne znam koje je objasnjenje za to)Originally posted by Dinajouj setih se još jedne.
Originally posted by jovanabeogradPa ne smeju da vide jedna drugu pre venčanjaOriginally posted by Hys.Dve mlade
-Dve mlade nikako ne smeju da se sretnu oko crkve (ne znam koje je objasnjenje za to)
Reci sto su nam bake liberalne
Originally posted by Hys.Ja recimo praktikujem to sa torbom-ne znam koliko iz sujeverja, a koliko iz nekih mojih razloga...Nekako mi bljak da mi tasna bude na podu.i ja isto, iz higijenskih razloga. jedino putna torba, mada nju ne mogu ni da držim gore kad se isprlja u autobusu.
Originally posted by m..ovo je bilo u Mythbusters-ima i definitivno nije tačno. ista količina bakterija se nakupila na hrani koja je pala na pod i podignuta odmah, onoj koju su podigli nakon par sekundi i onoj koju su baš utrljali u patos. dakle - kad padne, zagađeno je, nema ni da se duva, ni pere, ni trlja.
pravilo od pet sekundi: ako ti neka klopa ispadne na pod i dignes je za manje od 5 sekundi, bakterije nisu stigle da migriraju, i sve je u redu.
Originally posted by jovanabeogradOriginally posted by Hys.Originally posted by IriS-Dve mlade nikako ne smeju da se sretnu oko crkve (ne znam koje je objasnjenje za to)Originally posted by Dinajouj setih se još jedne.
Dve mlade
Reci sto su nam bake liberalne
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!