Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: KorvinOdAmbera, Moderators
Originally posted by Simorpa koliko sam ja upućen, bioetika je nastala sa razvojem genetičkog inženjerstva. Kada smo stekli znanje i razvili tehnike da gene jedne vrste prebacujemo u drugu i time radikalno menjamo prirodu.
Može li neko da mi malo približi pitanja kojima se bavi bioetika. Koje su dileme, kakvi su stavovi? Koliko sam čitao, ona se uglavnom odnosi na područja kojima se (dosada?) bavila medicinska etika. Ili ona ipak "puca" na šire područje moralno-etičkih pitanja?
Danke schön!
Originally posted by DinaHehe odgovarali smo vec na prvoj strani sta sve obuhvata a ja sam u to vreme spremala bioetiku pa sam se preslisavala na temi
Tot mi je rekao za ovu temu valjda da ga ne smaram vise uzivo nego da se ovde raspisem Bioetika
Bioetika je najrazvijenija grana primenjene etike. Sem nje postoje jos i poslovna, ekoloska i kompjuterska etika. Polarlicht je vec napisao cime se otprilike bavi, a malo detaljnije to je ovako: koma, zahtev da se umre, smrt uz pomoc lekara, abortus, asistirana reprodukcija, borba za embrione i maticne celije, reproduktivno kloniranje, pustanje novorodjencadi sa invaliditetom da umru, eksperimenti na zivotinjama, eksperimenti na ljudima, transplatacija organa, bebe i medicinska istrazivanja, zatvaranje osoba u psihijatrijske ustanove protiv njihove volje, eticka pitanja oko genetskih bolesti, sprecavanje sirenja side.
...
Originally posted by SimorTo je mast za oči.
Može li neko da mi malo približi pitanja kojima se bavi bioetika. Koje su dileme, kakvi su stavovi? Koliko sam čitao, ona se uglavnom odnosi na područja kojima se (dosada?) bavila medicinska etika. Ili ona ipak "puca" na šire područje moralno-etičkih pitanja?
Danke schön!
Originally posted by UlixSlazem se.. ovakve stvari su strogo na margini..
Neke od tema za koje sam siguran da su u "nadleznosti" bioetike su abortus, genska terapija, vestacka oplodnja, istrazivanja vezana za maticne celije, kloniranje, eugenika, psihohirurgija, genomika, sva ona prakticna pitanja kojima se bavi medicinska etika (kodeksi zdravstvenih radnika, prava pacijenata, itd.),
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!