Originally posted by Oziris
Originally posted by 2Q2Bstr8
nekome koga poznajem - ne verujem. mnogo mi je to freaky. s druge strane, ni cela stvar oko banke sperme nije potpuno anonimna, a stvarno ne bih želeo da me jednog dana traži nečije dete kao svoga oca. tako da je što se mene tiče ovo dvostruko NE.
Hmmm... Zasto mislis da bi te doticno potencijalno dete trazilo? Uostalom, po odgovorima vidim da vecina nije bas najbolje razumela temu, ili ja nisam dobro formulisala naslov i uvertiru... Poenta je bila da li bi iko DONIRAO spermu nekoj koju poznaje/ne poznaje, nebitno, bez ikakvih obaveza? U slucaju dogovora, jasno je da biste onda bili ocevi toj deci, ali u suprotnom slucaju, apsolutno biste bili anonimni.
For instance, ja kada budem htela bebu za jedno dve godine, trazicu ISKLJUCIVO nekog ko apsolutno ne zeli da ima ista sa tim, makar po cenu da kao banka sperme placam za svaki donirani specimen, ili da se obratim banci sperme negde u inostranstvu. Nikakav father/child attachment ne bi dolazio u obzir! Za one koji zele da budu ocevi, veoma nepogodan aranzman - za one koji bi ionako bili donori u banci sperme - fin dzeparac!
Ja bih mogao da dam/doniram svoju spermu ISKLjUČIVO nekoj koju poznajem, za koju znam da nije narkomanka, da nije alkos, da nije nasilna.
Drugim rečima, ne želim da dete u čijem sam začeću i ja učestvovao (mojom spermom), ne želim da tom detetu život bude pakao. Da nema oca, a da ga majka maltretira, bije, zapostavlja.
Nemam apsolutno nikakvih problema sa time što nikada neću videti to dete, niti ono mene, niti u tome što će dete nositi majčino prezime. Ali mogu dati svoju spermu samo ženi koja će to dete VOLETI, VOLETI, VOLETI! Želim da dete u čijem sam stvaranju ipak i ja na neki način učestvovao oseti roditeljsku LjUBAV, da se oseća VOLjENO! Ako već ne može da oseti očinsku ljubav, ako ne zna ko mu je otac, moram da budem siguran da će svakodnevno osećati MAJČINSKU LjUBAV.
Možda je taj moj stav freaky, što kaže 2Q2Bstr8, ali ja ne mogu drugačije.