- 25 Avg 2009, 01:57
Pesmu "Avant Que L'ombre" sam čuo baš na kratko, i to baš davno... Nisam se nešto oduševio...
Pre nedelju dana sam je čuo opet, i to celu, i od tada je neprestano puštam... Nije normalno onoliko puta puštati neku pesmu.... Toliko sam zaluđen tom pesmom da se budim i idem da spavam slušajući je.... Ova pesma je zbacila "XXL", i sada su moje omiljene pesme "California" i "Avant Que L'ombre".....
Toliko emocija, nemam reči da opišem šta ta pesma budi u meni.... Onaj instrumentalni deo je majstorski urađen, i oni krici umiranja su savršeni.... Tekst je perfektan..... Ovo je jedina pesma od koje mogu da zaplačem....
I, da, posle više odlaganja skinuo sam i koncert "Avant Que L'ombre... a Bercy".... Koncert ima 2.5 GB i dok sam ga skinuo trebala mi je večnost.... Jedva sam čekao da ga pogledam....
Uporediću ga sa turnejom "Mylenium".... Mislim da je ovaj koncert mnogo lošiji od onog iz 2000.-e... Nekako nema atmosfere, publika je bila življa na Myleniumu, previše balada, nijedna pesma sa albuma "Innamoramento", nikakve koreografije.... Jedina stvar koja me je oduševila je početak, sa onim kovčegom, a i oni preslatki igrači, stvarno su mačkori....
Najbolji deo koncerta "Les Mots" i "Avant Que L'ombre" (zaplakao sam)... I, da, je l' onaj bubnjar što je sa Mylene pevao "Les Mots", stvarno pevao ili je ono playback, jer ako je on pevao, svaka mu čast, extra peva...
Na prošlom koncertu publika je više pevala, ovde je bila baš uspavana, i na Myleniumu je bio bolji odabir pesama....
Sledi Turneja 1996, pa ću izneti utiske kada je pogledam...