Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Mesta za izlaske, upoznavanje, klubovi...

Moderatori: Hys., Waldorf, Moderators

Korisnikov avatar
By lorna
Da li smatrate da se neko može upoznati na forumu?

Upaznati u smislu stavova, mišljenja, pa i karaktera, ili je vizuelni

efekat neophodan, mimika, telo?
Korisnikov avatar
By Winter
putem foruma ne.....ali putem neta da na neki način (ograničeno)...mislim, razlika je u tome što sa nekim treba komunicirati, razgovarati, bez obzira jel se radi o online razgovoru ili kroz pisma ili putem telefona ili uživo...naravno, svi online kontakti daju sagovorniku vremena da odgovori, razmisli..pa onda napiše, dok razgovor užiov ne daje tu mogućnost,pa zato i jeste jedini merodavan za upoznavanje nečije ličnosti....:serlok:
Korisnikov avatar
By Li
Pa i da se u 90% slucajeva vasi stavovi poklope ne mora da znaci da bi ste se odlicno slagale. Meni se desilo da se sa takvim osobama uzivo smaram bas zbog velike slicnosti i nedovoljno debata na odredjene teme... i inspiracije za nesto novo, drugacije.

Uzivo je najmerodavnije... jer ne ostavlja prostor idealizaciji i iluziji.
Korisnikov avatar
By pthalo
može neko upoznati na forumu. na primer, ja dobro poznajem i zgotvim svakoga iz Mračionice. upoznala sam dvojicu od njih van interneta, i bili su skoro isti van interneta kao što su bili na internetu... (van interneta su još slađi) :D

ima ljude na forumu koji još nisam upoznala van interneta, ni ne pričamo preko msna, ali ih poznajem dobro.

narovno, ne volim samo mračeve, ali mračeve bolje poznajem :)
Korisnikov avatar
By Blady
Mislim da generalno, chatovi, forumi itd jesu dobar vid komunikacije, donekle.... da, naravno da mozes pronaci osobu slicnog razmisljanja, stavova ii sl.
i vasa prica moze da se razvije u nedogled... ali presudan momenat je videti tu osobu uzivo, mislim da se po tome najvise moze zakljuciti da li to stvarno sve preko net komunikacije, mozes i da ostvaris uzivo, a da pritom ne ocekujes nista od te osobe...
ali ako ides sa tim da stvaras potencijalnog partnera, onda no comment... posmatram drugacije... ako sa nekim komuniciram duze vreme, moram bar neku sliku stvoriti o toj osobi, na osnovu njenih postova ili direktno (chat) i da je ne dozivljavam ni na koji nacin, sem da je osoba, sa kojom mi je komunikacija u redu... moze i da me fascinira, ili da zakljcim, npr da je pametna ili duhovita.. i sigurna sam da svaka osoba poseduje to u sebi... ali videti nekog live, je opet, ako ne ocekujes nista, druga prica...
Korisnikov avatar
By IriS
vagam već pet minuta o ovom pitanju, i iskreno mislim da ne može.
meni se jeste desilo nešto slično, ali ja mislim da smo samo imale ludu sreću.
Korisnikov avatar
By lorna
Iris,

sreća je naravno, preduslov.

Postoje široki bulevari, više traka, držiš se svoje, držiš žmigavce u rukama. Ali, postoje i one

uličice, i svaka druga je jednosmerna.

Na foru "Put kojim se ređe ide".
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by lorna
Iris,

sreća je naravno, preduslov.
nije baš jednostavno kad se moraš oslanjati na sreću.
Originally posted by lornaPostoje široki bulevari, više traka, držiš se svoje, držiš žmigavce u rukama.
e pa, ja sam od tih koji se drže svoje trake, sa sve upaljenim dugim svetlima. a srećom sam naišla na nekog ko je uspeo da ublaži moju kontrolu. i dugo sam se opirala.

Originally posted by lornaAli, postoje i one

uličice, i svaka druga je jednosmerna.

Na foru "Put kojim se ređe ide".
da se razumemo, ja potpuno podržavam taj način upoznavanja i komunikacije, ali kao neko ko je lako "povredljiv", uvek držim u gepeku rezervnu kantu goriva. ;)
Korisnikov avatar
By lorna
Ja držim samo karte i mape,

+ nekoliko paklica cigareta.
Korisnikov avatar
By IriS
jbg, ja sam control freak, a to vuče za sobom puno nepoverljivosti.
Korisnikov avatar
By Srklet
za potpunije upoznavanje je naravno potrebno s osobom provesti neke vrijeme uživo. no, na osnovu foruma se mogu skuziti mnoge stvari, za pocetak zelis li s nekime uopce biti uživo. :D
Korisnikov avatar
By broX
Originally posted by Delete
Zasto je ova tema u sceni?
isto to sam pomislio kad sam procitao temu :nesiguran:

on: NE NIKAKO
Korisnikov avatar
By ns.happy
mislim da moze. naravno, moze se i zajebati samo tako.
Korisnikov avatar
By ok_decko
Originally posted by ns.happy
mislim da moze. naravno, moze se i zajebati samo tako.
:up:

Kod mene je bio malo obrnut proces. Posto je ovo jedini forum na kojem sam uzeo ucesce ikada, pre nekoliko godina sam upoznao neke forumase, pa tek kad sam dosao na forum video sam da su i oni ovde, ali da je to to, da su iste osobe kao i uzivo.

Sa druge strane, zna se sta je internet, na netu svi mozemo da budemo sta zelimo i da predstavljamo sve ono sto u stvarnom zivotu nismo, i s te strane se slazem sa hepijem da se covek moze zajebati samo tako, sto mi se naravno dogodilo vise nego jednom.

Elem, mislim da se po ovom pitanju ne moze biti iskljuciv, both ways - ne mogu da tvrdim ni da moze, ni da ne moze, jer su mi se obe varijante desavale do sada. :hekla:
Korisnikov avatar
By __-ABASA-__
Mozete procitati njegove stavove, misljenje koji cesto i ne moraju tj. i nisu takvi (cast izuzecima ;) ), jer je ipak u pitanju "javni" nastup, pa se treba sto bolje prikazati... Jer svi mi znamo sta je dobro, ali isto tako znamo da li smo i koliko smo mi deo tog dobrog. Prema tome, mozete procitati, a upoznavanje... tesko je i uzivo ako je u pitanju "kvarna", "lazna" roba. ;) Ali u svakom slucaju vizuelni kontakt svakako moze doprineti boljem prokuzivanju osobe. Neka skarceni odgovor bude - donekle. :redaljka:
By RuznaGlupaZla
Steći mišljenje o osobi, moguće je, ali je za upoznavanje ličnosti potrebno proći kroz mnoštvo situacija van foruma.
Korisnikov avatar
By Winter
Recimo da je neko preko foruma Ruzan,Glup i Zao...i ondak je potrebno uzivo upoznati tu osobu da se potvrdi da ona zaista jeste i Ruzna i Glupa i Zla :misici:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
90 посто људи који су ме упознали су рекли да Ја по свом понашању и свему осталом немам никакве везе са Статусом...

Да сам стидљив, повучен, тих, миран....

Што се тиче нета, уколико желиш., и комуникација иде у том правцу да се две особе боље упознају, онда је то могуће... али упознавати особу тако што ћете да читате њене постове и стварате слику о њој... то је највећа грешка....

:ledeni:
Korisnikov avatar
By ns.happy
ne razumem kako moze biti greska prouciti kakve stavove neko ima...
Korisnikov avatar
By *STATUS*
НС ХЕПИ, изношење ставова на интернету и уживо су две сасвим различите ствари.... :)

:nono:
By J...
Originally posted by lorna
Da li smatrate da se neko može upoznati na forumu?

Upaznati u smislu stavova, mišljenja, pa i karaktera, ili je vizuelni

efekat neophodan, mimika, telo?
Da, moze se upoznati donekle. Vec sam negde rekla da se stavovi i misljenje najlakse upoznaju, naravno ako osoba nije lazov ili je kratko vreme na forumu i sl. Posle duzeg konstantnog citanja necijih postova mislim da se slika o tome moze dobiti, sem u slucaju ako te tvoj ego sprecava da vidis bilo koga drugog sem sebe (a to vazi i za upoznavanje ljudi uzivo).

Malo teze se upoznaje karakter ali nije ni to nemoguce narocito ako se forumu doda i neka privatna komunikacija kao sto je U2U ili chat.

Ipak uzivo se dobije i ta dodatna i kompletirana slika o nekome kroz neverbalnu komunikaciju, oseti se temperament te osobe, koliko i kako prica, kako gestikulira, koliko se smeje itd. To se na forumu ne vidi a za potpuni utisak o nekome svakako da je potrebno i to.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!