Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By Judina sestra
Originally posted by Judina sestra
Ja sam iz Zagreba, da upozorim na to što ću pisati ijekavicom, nadam se da je to u redu.
Ovako, premda sam ja autorica lipstick foruma kojeg sam ovdje ponudila kao link da se cure koje su zainteresirane na njega jave, pogrešno bi bilo pretpostaviti da ću samo reći "ako tražiš curu, zašto onda tražiš butch".

Moj forum pretpostavlja toleranciju i razumijevanje, i smatram da bi svaki pripadnik LGBT zajednice trebao biti iste dostojan, u smislu nekog prethodnog znanja i oslobođenja od predrasuda.
Nije greška ako se ne zna pa se pita, kao što su mnogi ovdje učinili. Glupo je, međutim, da se osuđuje. Često to biva s biseksualnošću, ali da ne počinjem, nije to tema.
Na butch femme tematiku bih rekla sljedeće: Prvo, ne smatram da je butch žena manje žena od femme. Rekla bih da ima rodni izražaj koji podrazumijeva manje ženstvenosti, ali smatram da dokle god rod žene njoj govori da je žena i da joj se rod slaže sa spolom, onda je ona žena, koliko god butch bila. To je nešto što evidentno veoma jasno razdvaja butch ženu i FTM, premda ponekad fizička razlika ne bila "vrišteća".
Glupo je pretpostaviti da sve butch vole femme, ali pošto je ovo tema butch femme dinamike, preskočit ću to.
Iako neke femmice tvrde da znaju svoje buthice, neke ih toliko temeljno ne znaju da se iznenade kad im njihova partnerica jednog dana kaže da će postati partner. Očito je kategorija roda ponekad toliko fluidna između identiteta butch i FTM da nekad promakne.
Jedino što mi smeta, a što am doživljavala od butchica jesu rečenice koje su me vraćale u patrijarhat pri čemu sam se osjećala krajnje neugodno. Ali uopće ne mislim da takve butchice čine kompletnu "butch realnost".
Premda sam lipstick, što znači da sam femme koja voli femme, ne mogu reći da mi je totalno bez veze ili ne znam šta butch femme dinaminka jer to je sve dio naše zajednice. Ako je netko butch nigdje ne piše da je ona bolja od one femme a ni obratno. Ja to sve shvaćam kao dio našeg LGBT zajedništva, što se često ignorira. Pohvaljujem vas ovom prilikom što imate podfrorum za trans i queer osobe- to je fenomenalno, i a to hrvatski gay site, gay. hr, koji bi bio negdje analogan s vašim, nema, što je žalosno. Nego, da se vratim na temu.
Pokušavala sam objasniti na forumu da ne moramo biti nešto da bismo to shvatili. Ja ne moram biti butch ili femme da bih shvatila tu dinamiku. Jednako tako netko treći ne mora biti lipstick da bi shvatio da sam ja lipstick. dalje, ima lezbijki koje se ne svrstavaju u kategorije zato jer nisu takve rođene da bi se mogle u istoj naći, vole jedan tip žena, 2, 3, druge se rode kao butch i vole samo butch, treće kao femme i vole butch, andro i boyish cure, četvrte kao lipstick, pete kao kiki koje vole sve tipove žena, bitno da su žene, i tako dalje, i tako dalje. Da skratim, ono što je rekla Hys- tolike su nijanse. Mnogo je najsitnijih nijansi ove naše zajednice, koje bi nas trebale ne poticati na animozitet, nego nas upravo zvati da se o njima obrazujemo i da ih toleriramo. Jedva čekam dan kada će svaka nijansa LGBT zajednice biti jednako prihvaćena i ravnopravna ostalima.
Korisnikov avatar
By Hys.
:klap: :klap: :klap:

I dobro dosla na forum :kiss:
Korisnikov avatar
By Darling
Originally posted by Judina sestra

Pokušavala sam objasniti na forumu da ne moramo biti nešto da bismo to shvatili. Ja ne moram biti butch ili femme da bih shvatila tu dinamiku. Jednako tako netko treći ne mora biti lipstick da bi shvatio da sam ja lipstick. dalje, ima lezbijki koje se ne svrstavaju u kategorije zato jer nisu takve rođene da bi se mogle u istoj naći, vole jedan tip žena, 2, 3, druge se rode kao butch i vole samo butch, treće kao femme i vole butch, andro i boyish cure, četvrte kao lipstick, pete kao kiki koje vole sve tipove žena, bitno da su žene, i tako dalje, i tako dalje. Da skratim, ono što je rekla Hys- tolike su nijanse. Mnogo je najsitnijih nijansi ove naše zajednice, koje bi nas trebale ne poticati na animozitet, nego nas upravo zvati da se o njima obrazujemo i da ih toleriramo. Jedva čekam dan kada će svaka nijansa LGBT zajednice biti jednako prihvaćena i ravnopravna ostalima.
:hail: (za post, od pocetka do kraja)

Dobrodosla! :grouphug:
Korisnikov avatar
By Hys.
Lep tekst. Not like anyone s'gonna read it though, ali nema veze, pravim svoju enciklopediju.

What is a Lesbian? Pt II: The Butch Femme Dynamic

© eve

Jun 7, 2001

For those of you who have seen ads that say, “26/stonebutch seeking nice femme for friendship and romance”, or “young femme looking for older daddy butch” and scratched your head in confusion, here I am to clear things up for you.

The butch-femme dynamic is well known among lesbians. The most well known combination is a butch with a femme, although it’s not impossible for a butch to be with another butch, or a femme to be with another femme.

Butch-Femme net http://butch-femme.net/Butch/BF/ says:

“To the mainstream dyke world, Butches are often seen as "men" or as selling out to the enemy. Butch energy is often read as male energy because it is closer to what we consider male energy than it is what we consider female energy. We are sometimes seen as oppressors of Femmes who they see as "tools of the heterosexual patriarchy" because they are feminine and often don all the feminine accouterments such as makeup, long fingernails, and high heels.”

What’s a Butch?

A Butch is a lesbian that appears to be more masculine—in their clothing, their attitude, hairstyle, etc. Sometimes fits the stereotype that people may have about lesbians—that they all like to work on cars, wear short hair, and act in a stereotypically masculine manner.

A Stonebutch is what I like to call a “Butch Plus”. Some stonebutches are almost aggressively masculine, and may fall just short of being transgender. Other stonebutches may prefer to pass as men, or live as men, but still be considered a butch.

What’s a Femme? A Femme is what society would consider a “typical” woman—a feminine woman in appearance and behavior. Some femmes may be what would be called “ladylike”, while others may be more aggressive, but still feminine.

A Stone Femme is “Femme Plus”. Very feminine in appearance (makeup, hair, etc.) and attitude.

So…why would a woman that’s a lesbian be attracted to a woman…that looks like a man?

That’s something called “The Butch Femme Mystique”. As I’ve said before, lesbians are women that are attracted to other women. A butch is still a woman. She’s just not a feminine woman. Some feminine women prefer the masculinity of a Butch without the actually manliness of a man. Some women just like “bad boys” that are girls. Why do some butch women prefer feminine women? If they aren’t feminine, why would they want someone that was?

“I am not trying to be a male. I have many more "manly"traits then "womanly" traits for lack of better terms. But I am not a male. I am my own kind of man. A Stone Butch Man. I am not a woman in any sense of the word. Don't call me "she" or "her". Masculine pronouns fit me better….[Femmes] touch my soul in places where I can not go myself. They are the flip side to my coin. They ARE an integral part of my Butch experience. They understand it and me as no other group can.” (C, http://www.butch-femme.net/Butch/text/st...

Again, not all butches want femmes. Not all femmes want butches. However, this is a peek into the butch-femme dynamic.
Korisnikov avatar
By aIRbORNE
Originally posted by Hys.
Neke stare fotografije butch-femme parova, kao i moje tri omiljene fotkice:trep:
Slika

Slika

Slika

uh postane mi naprasno lose kada vidim ove fotke :bale: :bale: :bale: :bale:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
thread bump

Slika
BOze, koliko je ova slika odvratna, nemam reci da je opisem.. :wtf:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
odvratna? stvarno?

tematika ili fotografija?
Korisnikov avatar
By lorna
Svako ima pravo na ukus i neukus.

Slika
Korisnikov avatar
By IriS
ja samo svratila da kažem Hys. da se ne iznervira. :hug:
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by hlaefdige
odvratna? stvarno?

tematika ili fotografija?
Fotografija mi je grozna..

Ova femmica je toliko mrshava kao da je izasla upravo iz Aushvica, a ova butchica toliko bezizrazajna i njih dve kao spoj nikako mi se ne uklapaju..
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by lorna
Svako ima pravo na ukus i neukus.

Slika
:lol:

Kakva je ova femica kao Kruela .. hahahahahahahahah..

Butchica je mmmmmmmh, mada mi i nije butch.. hm..
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by IriS
ja samo svratila da kažem Hys. da se ne iznervira. :hug:
:lol:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
aha. oce to sa newtonom. hvala.

@iris....hahahaha...sigurna sam da se hys nece iznervirati. glavu dajem.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
normalno. stvarno pitam jer me zanima.
Kako ti meni delujes kao pravi mirotvorac.. :) Ql..
Korisnikov avatar
By hlaefdige
kad ono...hahahahahaha..nisam to ja, to je ova virtualna hlaef ;)

besmisleno mi lajat' ov'da kad se tu ne moz' i ujest' :D

a stvarno me zanimalo. sam bih ja to i objasnjavala, al da ne ofiram preterano. :D
Korisnikov avatar
By Hys.
Napravila sam punjene paprike, te se izvol'te posluziti, mozda se i ove sto ih je Zwezdica pomenula malo poprave :namig2:
By _MARKO_
Sta u stvari volite kod butchica? Znam da je bilo vec odgovora na to pitanje ali mene zanima sta vam se to svidja kod njih a nemaju muskarci

koliko sam primetio svidja vam se ta psihofizicka dominantnost ali nju imaju i muskarci.... zato i postavljam ovo pitanje i nadam se da nikome nije uvredljivo... :smirk:
By Dee
Mislim da je tesko objasniti hemiju koju kod nekog izaziva odredjena osoba. Jednostavno je tako. Prvo sam pomislila da je u pitanju pristup butch zene prema drugoj zeni (u smislu, da poklanja vise paznje od muskaraca), ali znam muskarce koji poklanjaju i paznju i neznost u velikim kolicinama. Jednostavno, sve ono sto se desi u coveku kada ugleda nekog ko ga seksualno (i svakako drugacije) uzbudjuje, mislim da je presudno. :)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
kad ono...hahahahahaha..nisam to ja, to je ova virtualna hlaef ;)

besmisleno mi lajat' ov'da kad se tu ne moz' i ujest' :D

a stvarno me zanimalo. sam bih ja to i objasnjavala, al da ne ofiram preterano. :D
Ma, ja i ovako tebe vidim kao nekog kome je sve ravno do daske.. prava vojvodjanka.. ehhe
Korisnikov avatar
By Shmi
Originally posted by aIRbORNE
Neke stare fotografije butch-femme parova, kao i moje tri omiljene fotkice:trep:
Slika

Slika

Slika

uh postane mi naprasno lose kada vidim ove fotke :bale: :bale: :bale: :bale:
I meni... :drama:
Korisnikov avatar
By zozefin st
meni se svidjaju slike, mogu da razumem tu dinamiku samo tako
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 34
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!