Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Innamoramento
Originally posted by Dzelajza Rouz
Originally posted by me myself and I

Šta ona predaje bolje da ne znate... :)
Verovatno psihologiju. :balon:
Bravo, pogodio/la si... :) (sry, po nadimku ništa ne zaključujem)
By alexandermagic
Hm, ne družim se sa osobama koje su homofobične.
Koliko vam smetaju homofobicna misljenja od kada ste gay...
Šta neko misli je njegova/njena stvar, sve dok nije u mom najbližem okruženju i ne ugrožava me.
...kao i da li vam prija vise druzenje sa gay ili str8 osobama
Prija mi druženje sa osobama sa kojima mogu naći zajednički jezik i sa kojima sam na istoj talasnoj dužini. Spletom okolnosti - moji prijatelji su strejt ili biseksualci/ke, pederi - površni poznanici.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Uglavnom se druzim sa stejt muskarcima pred kojima ne moram da krijem
da se lozim na muskarce.

I ako su imali neku skrivenu predrasudu ili hladnu distancu prema meni, to sam uspeo da razbijem svojim ponasanjem, otvorenim stavom, visegodisnjim zajednickim iskustvom/ druzenjem, poznavanjem ljudi i stvari uopste.

To znaci da ce oni imati predrasudu samo ako nama uoste nije stalo da promene misljenje, ako smo ignorantni i uobrazeni i mislimo da smo zasluzili da nas bolje tretiraju samo zato sto postojimo.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by vracar.beograd
Koliko puta vam se desilo da za prijatelje imate osobe koje su toliko str8 da to boli a ujedno i homofobi
Koliko vam smetaju homofobicna misljenja od kada ste gay, kao i da li vam prija vise druzenje sa gay ili str8 osobama
Od osnovne skole na ovamo slabo. Mislim vecina prijatelja mi je strejt, ali ili nikad nisu bili homofobicni ili su to odavno prestali da budu (nakon sto su se sreli sa prvim gay osobama u zivotu i skontali da to nije nesto strasno).

Gay sam oduvek (samo sto toga nisam bila bas svesna do nekog momenta), a homofobicna (i ksenofobicna i...) misljenja mi smetaju oduvek. Za homofobicna tacno mogu i da kazem - od 2. razreda osnovne - tad sam prvi put cula tako nesto.

Druzenje mi prija sa nekim finim, obrazovanim i otvorenim svetom, a to da li su muski, zenski, strejt, gay, stari, mladi, beli, crni, zuti ili crveni mi je poslednje na listi prioriteta.
By polarlicht4.1
Originally posted by KgCS3
I josh nesto da dodam, ne mislim da je sredina toliko homofobicna koliko je mi sami zapravo cinimo takvom :)
Na stranu "blame the victim" sindrom, pitam se kako si došao do zaključka o nehomofobičnoj (društvenoj) sredini? Lek protiv brzanja u zaključku je upoznavanje sa LGBTIQ studijama. Evo može se krenuti od termina "compulsory heterosexuality" o homofobiji u samoj strukturi društva. Nije me mrzelo da googlujem:

"Compulsory heterosexuality is the assumption that women and men are innately attracted to each other emotionally and sexually and that heterosexuality is normal and universal. This institutionalization of heterosexuality in our society leads to an institutionalized inequality of power not only between heterosexuals and non-heterosexuals, but also between men and women, with far reaching consequences...Moreover, compulsory heterosexuality routinely punishes those who do not conform to heterosexuality. Thus, same-sex relationships are made taboo and, often, criminalized, while pressure is placed on people to form heterosexual relationships and bonds. The need to enforce male-female relationships as a social norm suggests that heterosexuality may be less an innate response and more of a social conditioning."
By Kragi
^ ... rekoh da sredina NIJE TOLIKO HOMOFOBICNA, ne i da je nehomofobicna - posto mislim da takva ne postoji. :)
Gore naveden stav je posledica licnog iskustva, kao i iskustva ljudi iz mog okruzenja, a ako uzmes u obzir da imam skoro pa 27 godina onda ces shvatiti da zakljucak nije "zbrzan". :) (maybe I'm the lucky one?)
.... I da, to sto imas drugaciji stav od mog (koji uzgred ima prefiks "mislim" i koji si ti interpretirao na nacin na koji zelis) ti ne daje za pravo da mi prepisujes "lek" .... tako da je polemika zavrsena (a ja i dalje mislim isto) ;)
Korisnikov avatar
By Blond Brat
Druzim se i sa gej i sa strejt osobama. Drustvo ne biram prema seksualnom opredeljenju. Jedna moja jako dobra drugarica je homofob, ne zna za mene, druzimo se od malena i ne mogu samo tako da je "likvidiram" iz drustva zato sto je homofob. Ona oseca gadjenje prema pederima ali i ne prema lezbejkama tj. oseca ali u mnogo manjoj meri. Ja sam joj 100x objasnjavala da seksualno opredeljenje niko ne bira, da ne znaci da je neko los ako je homoseksualac itd. Najgore od svega je sto je ona jedna pametna devojka a ne zeli da shvati tako nesto. Moje je misljenje da se plasi nepoznatog.

Tako da, dragi moji pederi i lezbejke pomozimo im :shmi: :shmi: :shmi:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by Blond Brat
Najgore od svega je sto je ona jedna pametna devojka a ne zeli da shvati tako nesto.
Ima mnogih pametnih koji ne zele da shvate, tj. misle da je pametno gaditi se i mrzeti, jer je to tako opste prihvatljivije. Homofobija je kod nas urezana u DNK.
By stonecoldcrazy
Meni se vise puta dogadjalo da kad se outujem nekoj strejt drugarici ona kao u sali (a zapravo proverava )pita: A jel' treba da se cuvam? Kad joj odgovorim da se ne plasi jer nije moj tip, ona gotovo uvredjeno pita: Pa kakve onda volis? :wtf:
Moja profesorka psihologije u gimnaziji je imala nekoliko homofobicnih ispada. Ali sta ocekivati od zene koja satro predaje psihologiju a ovamo prodaje orahe koje gaji na placu izvan grada?
I nedavno sam imala situaciju sa nekim homofobicnim dziberom. Rekla sam mu da je sirotinja raja, da u zivotu nije procitao ni Ciciban i da mi nije jasno kako je umislio da moze da mi se obraca kao da smo na istom nivou. :prst2:
Okrenuo se i otisao.:dance:
By Janus
ne druzim se sa gej osobama jednostavno zato sto nijednu uzivo ne poznajem... XD a prijatelji u blizem krugu nisu homofobicni, na homofobe se trudim da ne obracam paznju...
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Dr. M
Originally posted by BellyButton
Originally posted by Delete
Originally posted by NewYorker
Mnogo vise me nerviraju "pederi homofobi", i pederi koji se stide toga sto su.
:up:
:up:

I sve mogu da shvatim, ali da vas neki raspad od choveka koji deluje kao da po ceo dan samo sedi i jede, izgleda kao da mu je u hromozomima skup genetskih otpadaka, polupismen je itd. - vredja zato shto ste feminizirani!?! Pa sve neka sam ovom izjavom ispao i politichki nekorektan prema neobrazovanim i gojaznim... Prosto, chovek mora biti samokritichan... Al' izgleda da su cheshce samokritichni oni koji imaju malo shta da "kritikuju" kod sebe... Ovi drugi slushaju JK, ponashaju se kao da su uhvatili boga za muda i bash im je lepo... A tek oni koji ne znaju ni shta su (str8 ili gay), koriste svaku priliku (da slushajno ne dodje do zabune) da objasne kako su oni aktivni, ne izlaze u klubove, ne dize im se na tetke i slichne gluposti...
Smatram da je jako licimerno da neko ko je u stanju da napise ovakav post, ujedno i otvori temu o predrasudama prema gay ljudima...
Jbt, pa ovaj post nije nista drugo do skupina predrasuda.... :povez:

Ili si ti suvise puta popio pedalu, bas zbog feminiziranosti, pa si sad kivan na sve nas pedere koji se ne pale na fem likove ?

:smiling: :smiling: :smiling:
Dr.M, jedno je dati do znanja da ti se ne dopada nechija feminiziranost a drugo je nazivati feminizirane ljude nakaradnim, vredjati ih, nazivati ih brukom za gay svet, reci da nisu pravi Srbi... Meni su, recimo, potpuno neprivlachni gojazni ljudi ali ih ja nikada nisam nazivao ni nakaradnim, ni ruznim niti bilo shta slichno i nikada nisam odbijao da se sa njima druzim i provodim vreme... Jedno su preference a drugo je homofobija, mizoginija, machizam i tako dalje...
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by Hans_87
STA MISLITE O OSOBAMA KOJE SHVATAJU DA SU GAY I DA JE TO BOLEST A ZATIM SE PRIJAVE U SPECIJALIZOVANE USTANOVE DA SE IZLECE.
OVDE SE POSTAVLJA PITANJE DA LI JE BOLEST TO STO SU GAY, ILI TO STO SMATRAJU DA JE HOMOSEKSUALNOST BOLEST I TREBA JE LECITI.
Ja sam mislio da je ovo prevazidjeno jos u antici.
zapravo ja imam druga iz osnovne kome ne moze da skoci pisha
ne dok ne pocne da razmislja o momcima to jest al je on s tim u velikom problemu
toliko velikom da se u toku igranja s pishom onesvesti s vremena na vreme
i otisao covek kod lekara i rekao sve to i pitao da mu pomognu da se izleci
i tako kod jednog psihologa pa jednog psihijatra
i posle kratkog vremena promeni doktora cisto da krene od nule
i novom doktou kaze dobardan, ja sam taj i taj, ja sam pedercina
pomozite mi da se nosim s tim

I sve mogu da shvatim, ali da vas neki raspad od choveka koji deluje kao da po ceo dan samo sedi i jede, izgleda kao da mu je u hromozomima skup genetskih otpadaka, polupismen je itd. - vredja zato shto ste feminizirani!?! Pa sve neka sam ovom izjavom ispao i politichki nekorektan prema neobrazovanim i gojaznim... Prosto, chovek mora biti samokritichan... Al' izgleda da su cheshce samokritichni oni koji imaju malo shta da "kritikuju" kod sebe... Ovi drugi slushaju JK, ponashaju se kao da su uhvatili boga za muda i bash im je lepo... A tek oni koji ne znaju ni shta su (str8 ili gay), koriste svaku priliku (da slushajno ne dodje do zabune) da objasne kako su oni aktivni, ne izlaze u klubove, ne dize im se na tetke i slichne gluposti...
pa ispao si politicki nekorektan,
i pun predrasuda,
i onaj koji vredja na osnovu izgleda sto je toliki mentalni prestup recima se opisati ne moze,
i isfrustriran,
i iskompleksiran,
i obuzet nekim decjim stvarima,
i ogranicen,
i avaj nimalo samokritican iako imas tako malo da kritikujes na sebi...

no nije to sve nevolja, svako ima pravo na svoje misljenje
nevolja je sto ces to da kazes i potvrdis sve stereotipe o pederima
i dodas jos koji

Koliko vam smetaju homofobicna misljenja od kada ste gay, kao i da li vam prija vise druzenje sa gay ili str8 osobama
imam zajebanu narav.. nista me ne nervira toliko
razmislim no se ne zestim
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by blenta
pa ispao si politicki nekorektan,
i pun predrasuda,
i onaj koji vredja na osnovu izgleda sto je toliki mentalni prestup recima se opisati ne moze,
i isfrustriran,
i iskompleksiran,
i obuzet nekim decjim stvarima,
i ogranicen,
i avaj nimalo samokritican iako imas tako malo da kritikujes na sebi...

no nije to sve nevolja, svako ima pravo na svoje misljenje
nevolja je sto ces to da kazes i potvrdis sve stereotipe o pederima
i dodas jos koji
Ja sam veoma samokritichna osoba i to zna svako ko me lichno poznaje...
Vredjanje feminiziranih osoba je vredjanje na osnovu izgleda (izmedju ostalog). Ono shto sam ja napisao je nemerljivo blago u odnosu na ono shto sam chuo o feminiziranim osobama od homofobnih gayeva. Ja nikada NIKOGA nisam lichno vredjao zbog bilo koje njegove fizichke karakteristike, samo sam govorio o pojavi da su ljudima tudje "mane" mnogo vidljivije nego sopstvene i da redovno na takve ljude nailazim.
Frustriran jesam... Svako ko je iz banalnog razloga diskriminisan ili redovno vredjan je frustriran...
Ogranichen? To bi morao da mi objasnish :)
I koji sam ja to sterotip o gay ljudima potvrdio? Taj da se feminizirane osobe razeste kada ih neko naziva nakaradnim i sramotom za Srbiju i gay populaciju? Taj stereotip sa zadovoljstvom potvrdjujem uvek...
Korisnikov avatar
By lostinspace
Pizdim na homofobe koji se izdaju da su tolerantni. Yeah, sure. Tolerancija je kad kazes: "Nemam nista protiv pedera, ako su udaljeni pet metara od mene". U tim trenucima mi dodje da se autujem nekim udaljavanjem na trazenu razdaljinu. Grrrr...
Korisnikov avatar
By blenta
bb
na stranu sve ostalo
na sta si i sam dao odgovor u svojim ispadima
smatras li da ces nekom ko je budala staviti to do znanja
tako sto ces biti veca budala od njega?
Korisnikov avatar
By BellyButton
Pa, svako ima neki prag tolerancije... Evo, ja nisam reagovao na ovaj nachin otkako sam pocheo da upoznajem gay ljude, znachi vec nekih 8 godina. Jednom sam morao vidno puci i ogorchen napisati takav post.
Ne mislim da bih ijednoj budali ikada ishta mogao da objasnim, ali to nije ni bio cilj mog posta. Naprosto sam izrazio svoju ogorchenost situacijom na jedan vrlo grub nachin i u tom trenutku mi je pomoglo.
Mada znam da cu uvek nailaziti na gay ljude sa neverovatnim pitanjima tipa "A zashto tetke toliko vole kurac?" "Shta je to toliko zanimljivo da ga neko kara u bulju? Meni bi bilo uzasno." (by aktivan gay lik), "Shto se oblachite kao zene i babe? To je sramota za mushki rod. Vi niste pravi Srbi"... itd. Niti sam iskljuchivo pasivan, niti se oblachim kao zena i baba, smatram se Srbinom isto koliko i bilo koji drugi Srbin, ali - ako gay osobe imaju takve izjave i ako gay osobe ne razumeju (propratne) pojave vezane za homosexualnost ili sushtinu homosexualnosti - pa ko ce?!?
I josh jednom - govorio sam o nesamokritichnim osobama koje [blink]vredjaju[/blink] feminizirane momke, ne i o onima kojima se to prosto ne dopada!!! Ako ste to propustili prochitajte "problematichni" post ponovo.
Korisnikov avatar
By Vel boy
ma, i homofobi su ljudi (valjda) i imaju pravo na njihova mishljenja i stavove SVE DOK NE..... (znate shta cu ovde reci pa da skratim), dakle SVE DOK ih drze za sebe i samo za sebe i SVE DOK NE ugroze na bilo koji nachin prava, zivote i interese gej ljudi.
poshto, na zalost vecina homofoba radi ili bi hteli/e da rade upravo ono shto ne bi smeli tj. krshe ono SVE DOK NE..., svakako da ih nemam niti zelim da imam za prijatelje. kada bi se oni nauchili da bar poshtuju ljudsku privatnost i intimu gej ljudi vec bi i to bio napredak, ali, avaj..., jer moje iskustvo je bilo da i uprkos toga shto niti sam pokazivao otvorene znake gej ponashanja (zapravo impakt homomrznje i heteroseksizma u okolini u kojoj sam odrastao, a i nakon toga, je bio toliki da niti sam imao ni osnovne privatnosti ni intime, a kamoli gej iskustava i zivota) i uprkos toga shto se na meni ne moze odmah reci ni shta jesam ni shta nisam po seks. orijentaciji, homofobi i heteroseklsisti su atakovali nesmanjenom zestinom. shto sam bio bolji i pristojniji to sam gore bio tretiran. kakve onda emocije je moguce imati prema homofobichnim/homomrzilachkim heteroseksistima do ogorchenje i razvijen instinkt moje samoodbrane protiv njih?

@ me myself and I i Infernal Angel,
da li ste mogli da prijavite direktoru shkole tu razrednicu/profesorku psihologije koristeci Zakone koji predvidjaju kaznene sankcije za govore koji promovihu netrpeljivost prema odredjenoj grupi ljudi (narochito ukoliko je to bilo u novije vreme)?
ali da ne offtopikujem, jel'te, jer ovo nije kolumna Aktivizam....
Korisnikov avatar
By antibiotic
I josh jednom - govorio sam o nesamokritichnim osobama koje [blink]vredjaju[/blink] feminizirane momke, ne i o onima kojima se to prosto ne dopada!!!
Nikad mi nije bila jasna ta hajka gayeva protiv feminiziranih momaka!
Meni femi momci uopste ne smetaju, cak sta vise :pervert: mislim da je u drustvu pojednih veselih tetkica nezameljivo zabavno!

Ako je decko lep i gladak, nema veze sto se ponasa kao devojcica, nekad mi bude bas seksi taj kontrast kad sam tako s nekim nasamo :P

U ovom nasem drustvu treba stvarno imati veca muda da bi preziveli i ostali ponosni sa viskom estrogena u odnosu na str8 acting.
Na njima se prelamaju sva koplja gay zajednice, jer su ipak reprezentativci i nije im lako odglumiti strejtera kad zagusti, kao ovi ostali...
Sad, sto cesto umeju da smore to je druga stvar, ali necu sad previse da generalizujem... :)

No, da ne bezim od teme... Svaki put kao pozelim totalno da se iznerviram
ja okrenem youtube, facebook i ost. da pogledam kako pojedini uzivaju u tome da pljuju po gayevima, misleci da ce tako biti opste prihvaceni jer su u "vecini". Zapanjujuce je i to kako su neverovatno ubedjeni u svoje misljenje o 'pederima' tj. 100% su sigurni da je gay veliko zlo i nesto jako odvratno.
Porazavajuce je i to kada ovi malo poznatiji tzv. javne licnosti pocnu da pljuju - ne zato sto tako stvarno misle i sto su zabrinuti za tzv. moralne kodekse drustva (koje sami cesto ne postuju), vec govore tako da bi se dodvorili heteroseksualnoj vecini i eventualno sacuvali ili unapredili svoje bedne karijere.

Mozete svasta da mislite o JK, ali stvarno joj skidam kapu kako je nastupila u priramidi protiv one seljacine Pantica...
By Swanheart
isto koliko i gay heterofobi i isto toliko koliko i osobe koje su gay i to uvek stavljaju u prvi plan kao da im to pise na diplomi iz srednje skole ili na izvodu iz maticne knjige rodjenih.
Ne biram drustvo tako.
Kada sam se outovala svom najboljem drugu iz skole koji je bio uzasan homofob, shvatila sam da ljudi ipak mogu da se promene, jer je i posle tog outovanja ostao uz mene i pokusao da me shvati a ne da me osudjuje.
Korisnikov avatar
By Vel boy
je li moze neko da mi objasni, ukoliko nije off, kako i zashto to opet i najcheshce primecujem da ako neko i ima pozitivna iskustva s bar lichnim ophodjenjem homofoba prema gej osobi onda su to najcheshce odnosi homofobichni-hetero mushkarac-lezbijka? zashto ne toliko chesto homofobichni-hetero mushkarac-gej mushkarac? :nesiguran:
kao i koji su to, gde su to, kakvi su to i shta rade gej heterofobi? :nesiguran: samo pitam.
By Swanheart
to su oni koji su toliko zadovoljni svojim zivotom, da im se isti svodi samo na gay zurke, gay prijatelje, gay mesta, gay price, celokupno okruzenje da bude gay, oni koji u prvi plan stavljaju svoje opredeljenje kao da im je to glavno zanimanje i osudjuju sve str8 ljude jer su jelte str8, a onda ocekuju da ti isti str8 ljudi prihvate.
da nabrajam dalje?
By Pending-For-A-Bending
Originally posted by Swanheart
to su oni koji su toliko zadovoljni svojim zivotom, da im se isti svodi samo na gay zurke, gay prijatelje, gay mesta, gay price, celokupno okruzenje da bude gay, oni koji u prvi plan stavljaju svoje opredeljenje kao da im je to glavno zanimanje i osudjuju sve str8 ljude jer su jelte str8, a onda ocekuju da ti isti str8 ljudi prihvate.
da nabrajam dalje?
Pravo u sredinu

Ja ni moje prijatelje koji su gay ne posmatram kao gay prijatelje
By Swanheart
bas tako
moji prijatelji su moji prijatelji, pa makar oni bili i clanovi hezbolaha meni odgovaraju.
Ne biram prijatelje po boji kose, po tome sta slusaju od muzike, po finansijskim mogucnostima, nepokretnom imovinom itd itd
Korisnikov avatar
By Vel boy
da nabrajam dalje?
ne trebash da nabrajash dalje. samo se pitam shto ja nikad ne upoznah takve gejeve :nerd: , ne znachi da bih hteo niti da ih mozda negde, nekad, nekako, nekud... nema.

u vezi prihvatanja od heterosa, kamo srece da je sva stvar u prihvatanju-neprihvatanju.... btw. ovde prichamo o heterosima homofobima, ne o svim heterosima, valjda.....

uz to, Swanheart, a shta ako su ti prijatelji chlanovi ovk-e ili ustashe iz drugog sv. rata, shto bash samo hezbolaha....? :giggle:
By Swanheart
kisa pada, vetar duva, femm pederi traze aktivnenefemmstr8lukingpedere za vezu, heterosi homofobi u Srbiji, neko nije kupio kartu za gsp...nista novo u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu:tepih:
By Swanheart
Originally posted by Vel boy

uz to, Swanheart, a shta ako su ti prijatelji chlanovi ovk-e ili ustashe iz drugog sv. rata, shto bash samo hezbolaha....? :giggle:
da su mi oni prijatelji sada bih suncala tabane sa nekom andro cicom na nekoj od plaza i uzivala u koktelima a oni bi se krili od nekog i izbegavali optuznice
:milkacanic:
Korisnikov avatar
By Vel boy
kisa pada, vetar duva, femm pederi traze aktivnenefemmstr8lukingpedere za vezu, heterosi homofobi u Srbiji, neko nije kupio kartu za gsp...nista novo u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu:tepih:

:roll: :giggle:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!