Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By RuznaGlupaZla
Nadam se da ce ukinuti one oglase na sajtu pa da cesce otvaraju ovakve teme :zla:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by dvojkatref
greska u koracima, priznajemo. mada, to nije isto sto i faul.

stvar je jednostavna. pozvale smo na komunikaciju zene 30+ bez zelje da ikoga uvredimo.
nikoga nismo primorale, ko se ne uklapa u nas zeljeni profil da se ukljuci u razgovor, ali, eto! Srbija!

zapravo, jedina stvar koja nas je ovde razocarala je cinjenica da moderatorka devalvira vrednost ovog sajta i foruma
kojima smo se prikljucile po dobroj preporuci. dakle, sudeci po tvojim recima draga, ovde pomoc traze samo izbedacene.
nama je receno da je ovaj forum super. da su ljudi ok. cemu ubacivanje koscica?

trebalo bi da nekome ovde imponuje sto smo podelile razmisljanje sa vama, kao sto mi prihvatamo svaki vas komentar kao dobronameran i deo zena koje su to sto jesu.
Da nam imponuje?
Kako se usudjujete da dolazite na nas sajt i da nas vredjate?
Idite na neki gde su samo 30+ uskljucivo.... :lol:
Korisnikov avatar
By Neve
htjedoh preporučiti lipstick forum, al tamo je većina 18-
:lol:
Nda, neš se sjetim kak sam se sa 17/18 družila sa tridesetogodišnjacima, a da mi sad više leže mlađa raja. :kolo: imaju vremena za ~kako ih okarakteriziraše~ cijelonoćne provode (ne/vikendom).

Srećom imam još fore do br. 30.
Al šta je s onim mitom o godini kada nastupa pederska smrt.. :nesiguran:
Korisnikov avatar
By pthalo
ja sam 30+... samo telo mi je još malo mlađe
By dvojkatref
ODGOVOR ZA MODERATORKU (sa vise detalja uz jutarnju kaficu)

Biti moderatorka ovakvog foruma je ozbiljan, tezak, kompleksan i ponekad ni malo zahvalan posa.

Tu najpre mislim na sve one maloletne devojke koje su u debeloj krizi identiteta, sto je normalna faza u sazrevanju, a koje pod raznoraznim nikovima i laznim podacima o profilu, pokusavaju da nadju sopstveni zivotni kod. Ukljucujuci se u, na prvi pogled zez teme, takve devojke cesto kreiraju tok foruma, pa teme koje bi mogle biti od koristi, izvrgavaju se ruglu, ili se pretvaraju u sveopstu sajber tucu. To, na zalost, nije moguce uvek spreciti.

Internet je, generalno, izmisljen da poboljsa kvalitet ljudske vrste. Opet, nazalost, sajber svet se sve vise koristi u nakaradne svrhe.

Forumi, a propo recenog, imaju smisao da ucine kvalitetnijim zivot pojedinca. Taj smisao je ispunjen na strucnim forumima koje jedino i posecujemo moja devojka i ja, i gde zaista moze mnogo toga dobrog da se vidi, procita i nauci.

Smisao i ovog foruma bi trebalo da bude, SA JEDNE STRANE, da nesrecnim, nesnadjenim, usamljenim i neshvacenim devojkama, zenama omoguci razumevanje sopstvenih i tudjih nedoumica i problema u svakodnevici. SA DRUGE STRANE, sto bi trebalo da bude najvazniji smisao, ovakav forum bi trebalo da privuce sto veci broj zadovoljnih, kvalitetnih, uspesnih devojaka, zena, koje imaju sta pametno da kazu i to podele sa svima uz logican fid bek.

Zasto to nije tako, razloga je nebrojeno, shvatila sam listajuci razne teme na ovom forumu u toku noci.

Najpre, izgleda da na ovom i svim srodnim forumima, egzistiraju isti likovi pod jednim ili vise nikova. Krv nije voda, pa ih je lako prepoznati i svesti pod jedan profil. Forumi ne treba da lece neciju dosadu i komplekse, vec da povezuju ljude na najbolji nacin. Ovde to nije bas tako.

Takodje, primetila sam da postoji nekoliko psiholoskih profila, iskreni-cije prisustvo opravdava smisao foruma, palikuce-koji imaju los trip prema svima i svakome i raspiruju frku bez smisla u svakoj temi i prilici, posmatraci-koji cuknu tu i tamo po nesto, ali se uglavnom drze po strani i nasladjuju glupostima koje proizilaze iz konflikta dobrih i zlih, i konacno, padobranci-ljudi kojima nikako nije mesto na ovom forumu (ima i muskih i zenskih likova, otkrivenih ili umotanih u lazni identitet) koji se verovatno ponasaju kao kreteni i u privatnom zivotu, a ovde posebno.

Dakle, steta sto nije moguce izolovati forum od nepodobnih i nerazumnih, i omoguciti devojkama, zenama, koje imaju inteligenciju i zrelost da razmenjuju misljenja bez maltretiranja od strane onih koji ne mogu da nadju sebe, ljubav, generalno zivotni kompas.

Nase prvo gostovanje na ovom forumu nije ispunilo nasu misiju, ali ce ove reci mozda podstaci tebe, bilo koga da razmisli svaki put kada se uloguje zbog cega je ovde i sa kakvim raspolozenjem ulazi u komunikaciju.

Pozdrav sa najlepsim zeljama svima!
Korisnikov avatar
By Madonna
Dakle, steta sto nije moguce izolovati forum od nepodobnih i nerazumnih, i omoguciti devojkama, zenama, koje imaju inteligenciju i zrelost da razmenjuju misljenja bez maltretiranja od strane onih koji ne mogu da nadju sebe, ljubav, generalno zivotni kompas.

Nase prvo gostovanje na ovom forumu nije ispunilo nasu misiju, ali ce ove reci mozda podstaci tebe, bilo koga da razmisli svaki put kada se uloguje zbog cega je ovde i sa kakvim raspolozenjem ulazi u komunikaciju.
:seronjo:
By Luce
Majku mu. Ove dve trefice su mi zvucale tako cool u pocetku, a onda poche da vrca otrov sa zuba. Kakav recnik: gluposti, nasladjivanje budalastinama, kreteni, nepodobni, nerazumni... Ajoj bre. Bas zrelo i emanciPICovano.

Imam 30+. Ne merim svoj uspeh na poslovnom planu time da li mi novac uplacuju roditelji ili poslodavac, koliko tog novca ima ili da li imam svoju firmu. Smatram sebe uspesnom zato sto mi je zanimljivo ono cime se bavim, zato sto mi poslodavac kaze "molim te" i "hvala" an pocetku i kraju svakog projekta, i zato sto mogu da odvojim za sebe i prijatelje koliko god vremena nam je potrebno, prakticno u bilo kom trenutku.

Imam i drugarice koje su dosta mladje od mene. Zapravo, kad malo prebrojim, vecina ljudi sa kojima se druzim su moje godiste ili mladji, valjda zato sto se sa godinama stice iskustvo, ali i mrzovolja i lenjost, pa mi prija drustvo ljudi koji su cesto spremni za leprsavu zabavu. Jes' da se ponekad malo zanesu u pogresnom smeru, ali nije mi se desilo da nekome dam dobro obrazlozen savet ili zamerku a da ne saslusaju, i uglavnom poslusaju. Ako su mladi, nisu imbecili. Kad se uozbilje, i te kako imaju sta pametno da kazu. Kad su neozbiljni, onda su beskrajno zabavni.

Za vecinu ljudi na ovom forumu vazi isto, rekla bih, pa mi nije jasno zasto bi neko ko sebe smatra zrelom osobom pljuvao po njemu. Sta je lose u tome sto forum leci neciju dosadu i komplekse? Zrelost bi, cini mi se, trebalo da ukljuci i sposobnost da se ljudi prihvate kakvi jesu, sa ponekom slaboscu, povremenom greskom, a vala i apetitom za nazovi bolesne tripove, sve dotle dok su u medicinski prihvatljivim granicama. Sazrevanje je proces koji ukljucuje greske, i bilo ko ko ga je prosao, neminovno stice razumevanje za one koji grese. Ima i onih koji ostare a ne sazre, vec samo postanu okoreli i kruti u stavovima.

I ne razumem--neko ko je autovan ne bi trebalo da mora da trazi prijatelje iskljucivo medju lgbt populacijom. Partnerku/partnera za sex/vezu, to razumem, ali prijatelje? To nema logike, sem ako u pitanju nije zasicenost vezom u kompletu sa strahom od rasturanja iste.

Mislim da bi neko treblo da manje gleda u ogledalo a vise u sebe.
By Luce
:hvala:

nesto se mislim... jel' se pise "i te kako" ili "itekako"?
Korisnikov avatar
By Madonna
sastavljeno i think :nerd:
to je jedna rec
By dvojkatref
nismo ni slutile da ce ovo da se pretvori u generacijsko prepucavanje.

jednostavno, postoje teme za koje svako moze da da svoje misljenje, ali samo nakon pojedinih zivotnih iskustava moze se iskazati pravo misljenje. zato smo i insistirale da nam sagovornice budu 30+ bez zelje da uvredimo one od 30-

primer:

evidentno je da veliki broj mladih devojaka stupaju u intimne odnose vec sa 14 godina. mozda je njihovo telo blizu zrelosti da ispostuje takav cin, ali njihova psiha definitivno nije spremna da u potpunosti razume sex na nacin na koji to cini devojka od 18, 25 ili 30+. ovo je banalan primer, ali je isto i sa umetnoscu, prijateljstvom i ostalim vaznim zibotnim epizodama.

da ne zvucimo kao zadusne babe, ali evidentno je da svakom periodu zivota odgovaraju odredjene teme.

ovde nismo dosle da bismo nasle prijatelje, vec upoznale nove devojke, zene. prijateljstvo je ozbiljna kategorija, i kontakti ove vrste mogu biti pocetak toga, ali prijateljstvo se gradi dugo, neposredno i drugacije. ovde je bilo reci samo o razmeni generacijskih iskustava. to smo zelele u osnovi, bez namere da devalviramo stavove i onih 30-

naravno da imamo puno poznanstava i sa devojkama mladjim od nas. radimo sa njima i, takodje, zahvalne smo kada god mozemo i nesto novo da naucimo od njih.

iskustva kroz koja smo prosle do ovih godina u kojima se nalazimo su, naravno, bila ispunjena i nerzumevanjem, gorcinom i svim problemcicima koji prate sazrevanje.

ono sto je zabrinjavajuce, uz divljenje za originalne ideje i komentare cak i ako se ne slazemo sa njima, je cinjenica koliko svi ovi nikovi i raspolozenja govore generalno o psiholoskim profilima danasnjih devojaka, o tome koliko ih ima nezadovoljnih i zeljnih promene.

moja devojka i ja smo se nasle posle niza raznoraznih iskustava, dobrih i losih. jako je tesko naci partnera sa kojim mozes da ozbiljno planiras zivot. isto se odnosi i na prijateljstvo.

dakle, poznanika imamo pregrst, a prijatelja malo, ali su vredni, strejt i gej, svih generacija.

s obzirom da je jedna od nas i sama osetila tezino i cari roditeljstva, smatramo da su za greske kod mladjih generacija najvise krivi roditelji koji, sigurne smo u to, i ne slute sta im cerke i sinovi rade kada im nisu u vidokrugu. molim boga da ja imam sto manje takvih nedoumica.

potreba da na ovaj nacin upoznamo nove devojke, zene, nije produkt nasih nezadvoljstava u vezi, vec znamo ljude koji su na ovaj nacin stekli jako kvalitetna poznanstva, i cak su sada u dobrim odnosima na vise nivoa. tu pre svega mislimo na nove poslovne ideje, a najmanje na seks.
By Luce
@ shut
thanx :)
Strasno, pocinjem da zaboravljam maternji jezik. Tacnije, taternji.

@dvojkatref
Ok sve to, volim i ja da se ispricam i sa svojom bakom i sa klincima, sve u svoje vreme. Ali nekako zvucite, kao, sve je krasno-sjajno-bajno-fenomenalno, a onda odjednom gadjanje blatom. Ako vam se neko ili nesto ne svidja, zaobidjite. Neki ljudi ovde pricaju iskreno i otvoreno, a ako ne zvuce kao da je sve peachy, to je zato sto je zivot kucka. Nije sramota biti nesrecan ponekad.

btw, ja sam u sexualne odnose stupila ranije od vecine mojih vrsnjaka, i jedino za chim zalim je sto to nisam uradila i ranije, nego sam sve kao brinula o toj standardnoj prici o zrelosti i bezbednosti. I iz danasnje perspektive, ta prva veza mi izgleda toplo i kvalitetno koliko i ova u kojoj sam sada.

Zrelost je zaista relativna stvar, ponekad i prosto pitanje raspolozenja. A ako zaista trazite, ovaj, poznanike, chini mi se da cete ih lakse steci ako ne budete zvucale--izvinjavam se za ovu iskrenost, ali to je utisak koji sam stekla--tako defanzivno savrsene i tako lake na obarachu.
Korisnikov avatar
By bas bleu
here's a tip - free of charge:

ako neko zeli da nadje nove drugare, trebalo bi da - as a rule of thumb - umesto:

arogancije,
Ona ima sopstvenu firmu, jako uspenu. Ja sam ostvarila sve profesionalne snove i sada radim na strucnom usavrsavanju na drugom polju.
*
Taj smisao je ispunjen na strucnim forumima koje jedino i posecujemo moja devojka i ja, i gde zaista moze mnogo toga dobrog da se vidi, procita i nauci.
snishodljivosti,
Biti moderatorka ovakvog foruma je ozbiljan, tezak, kompleksan i ponekad ni malo zahvalan posao.
holier-than-thou stava,
Nemamo bolesne vijuge. Ne mislimo da je tesko biti gay u Srbiji. Problem prave likovi koji svojim ponasanjem kompromituju gay populaciju. Tu pre svega mislimo na alkose i narkose i slicne njima koji nisu imali petlju da se na drugi nacin bore sa svojim zeljama i mogucnostima
*
Pitanje za sve vas, koliko vas ima hrabrosti da stane pred ogledalo i kaze sebi u lice sve sto misli, a onda ucini sve da poboljsa stanje stvari?
*
...trebalo bi da nekome ovde imponuje sto smo podelile razmisljanje sa vama...
i passing judgement,
Takodje, primetila sam da postoji nekoliko psiholoskih profila, iskreni-cije prisustvo opravdava smisao foruma, palikuce-koji imaju los trip prema svima i svakome i raspiruju frku bez smisla u svakoj temi i prilici, posmatraci-koji cuknu tu i tamo po nesto, ali se uglavnom drze po strani i nasladjuju glupostima koje proizilaze iz konflikta dobrih i zlih, i konacno, padobranci-ljudi kojima nikako nije mesto na ovom forumu (ima i muskih i zenskih likova, otkrivenih ili umotanih u lazni identitet) koji se verovatno ponasaju kao kreteni i u privatnom zivotu, a ovde posebno.
proba sa humorom.

oh right, i see your problem.
Korisnikov avatar
By Delete
@dvojkatref
Mislite li da bi Luce bila dobro drustvo za kafu?

@Luce
Sto se ti njima ipak ne javis na onaj mail?
Korisnikov avatar
By Madonna
bas bleu :smeh: :hail:

ali mislim da nas neko zesce zeza sa ovim nalogom :yes:
By RuznaGlupaZla
:soping::

Valjda ce naci odgovarajuci model, jeste da je tako tesko...
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by shut
ali mislim da nas neko zesce zeza sa ovim nalogom :yes:
jao, nadam se da nije tako jerbo bi to bio nenadoknadiv gubitak za srpsku lezbejsku zajednicu :yes:
Korisnikov avatar
By Blady
Originally posted by Winter

Za jedno si u pravu, u ovoj temi ništa više ne razumem....žena dođe i lepo postavi pitaje , a čopor dece je napadne....pardon, čopor jako iskusne dece koju život nije mazio,pa se smatraju kompetentnima da u svakoj čorbi izigravaju vegetu :kuvar:
[/quote]Kako neukusna recenica...
A dvojke, stvarno ste smorile.... ali bas bas...
@LUce svaka cast
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Dakle, nismo zelele da iskljucimo bilo koju od vas iz price na ovu temu, ali kafu pijemo samo sa onima za koje smo sigurne da im od kofeina nece izrasti rep.
kakva tarapana zbog jedne kafe!

:drama:

al najjače su mi ove što drve o 30-godišnjem iskustvu, koje je aperentli bilo tako pregolemo da su listom sve zaključile da se "generacijsko iskustvo" može razmenjivati samo od okrugle brojke nagore. e qq.
By dvojkatref
Andjo, zivota ti tvog lezbejskog, kazi im vec jednom da smo zive ozbiljne i da krepasmo :teg2: objasnjavajuci situaciju :doh:
By dvojkatref
Draga Black Lady :opatica:

krajnje je vreme da promenis profesiju u nesto prakticnije :zvezdas:
Korisnikov avatar
By m..
Jbt, ne razumem otkud ova tarapana oko 'generacija'.

Ok, ja imam 28, nisam bas 30+, ali je vecina mojih bliskih prijatelja u toj starosnoj kategoriji.

Druzim se sa ljudima od 18 do 60, cesto na gomili (desava se da bude bas izmesano) i ne vidim nikakav problem u tome, nikakav clash generacija, nikakav nedostatak zajednickih tema.

Cinjenica je da neko od 19 ne moze bas da diskutuje o roditeljstvu (dobro ima izuzeteka koji su te cari osetili u tako ranom dobu) s nekim od 50 godina (kome su deca u pubertetu) na ravnopravnoj nozi, ali ne znaci da ne mogu da razgovaraju na tu temu i da mladja osoba nema stavove glede toga. Uostalom ako je tom nekom od 55 to jedina tema na koju ima nesto da kaze, jadan on.

Ne znam, moje ekipe su dosta mesane, desava se pocesto da najstariji prisutan bude i 15 godina stariji od najmladjeg, tako da ne razumem tu iskljucivost po pitanju ciljne generacije. Lepo se slazemo, lepo razgovaramo, ovi stariji jesu iskusniji, ali ne vidim sto bi to bilo nekakva prepreka. Mladji imaju frishkije ideje, vise poleta.. Mada se desava i obratno.

Ja bih uzasno patila da sam primorana da se druzim samo sa mojom generacijom. Ovako imam prijatelje koji su tek izasli iz gimnazije, a imam i prijatelje koji su bake i deke (ili znaju moje roditelje jos iz srednjoskolskih dana), i mislim da mi je zivot daleko bogatiji zbog toga.
Korisnikov avatar
By m..
Jao. Btw (tangencionalno vezano za temu, a u stvari tezak off) juce sam bila u restoranu Park, sa ekipom (spricer 60 dinara) i bilo je vece penzionera, jako su se lepo druzili, plesali su stiskavac uz sentise, a onda je zabolo kolo. Bakute i dekice su mahom djipale na one sumadijske varijante ko na ekstaziju, prosto da ne verujes koliko su vitalni. Trcali su u krug dobra 2 sata.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by the1whowished
Hvala ti. :) Nadam se da ih necu smoriti. Ili one mene. :kopanos:
No way. Moje drugarice i veliku decu imaju.
Korisnikov avatar
By Myto
Originally posted by the1whowished
Odoh da pijem kafu sa dvema poznanicama od 30, odnosno 37 godina. :zvizdi:
Okupljanje je u bifeu Keš? :pucaodsmeha:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!