Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Ostale teme i diskusije...

Moderatori: Stripi, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Slika

Drugarica 1: Otišla sa mužem u Šarm El Šeik i on dobio neko trovanje hranom, proveo na WC šolji celo letovanje a ona uz njega. Kupali se cirka dva dana...

Drugarica 2: Otišla sa drugaricama u Hurgadu, ujela je neka buba ... lečili je lečili i izlečili, ali joj je ostao ožiljak, kao rupica na nozi ...

Mentor sa faxa: Upravo se vratio iz Šarm EL Šeika sa nekom crevnom infekcijom ... ostavio sam poruku da ga ne očekujem na konsultacijama pre septembra

I pričam ja sve to mami i njenoj koleginici koje su sedele tu i pričale gde bi išle na letovanje ... i koleginica kaže: "To je svake godine tako, to je FARAONSKA OSVETA. To je neka stara egipatska kletva, da svako ko dođe u Egipat sa namerom da nešto odatle ponese, plati kaznu sa svoju halapljivost .. ili tako nekako. I ja počnem da se smejem (mislim, zeza se žena) ... kad ono ne zeza se! Ona stvarno veruje da postoji neka kletva, i bojkotuje Egipat već godinama :roflmao:

Da li je iko čuo za ovu kletvu????
Korisnikov avatar
By *carmen*
Ja nisam cula, ali verujem u takve stvari, ima necega u tome..
Korisnikov avatar
By Mikili73
Ima nešto od svega toga, čitao sam o tome :alikako: , mada ovo ne verujem da je to. Doduše poznato je kod naučnika istraživača Egipta, da je dosta njih u ranijem periodu (od Šampoliona pa nadalje), preminulo pod čudnim okolnostima.
Korisnikov avatar
By *carmen*
Ja obozavam te price, i stvarno verujem u te "neobjasnjive sile"
Pogotovo u Rimu, znas koliki je prosek izvrsenih egzorcizama u toku godine tamo, oko 20-ak!
Korisnikov avatar
By 4ndr01d
Originally posted by *carmen*
Ja obozavam te price, i stvarno verujem u te "neobjasnjive sile"
Pogotovo u Rimu, znas koliki je prosek izvrsenih egzorcizama u toku godine tamo, oko 20-ak!
WOW, brzo svi u Rim, da nas rese homodsexualizma!:egzorcist:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mikili73
Ima nešto od svega toga, čitao sam o tome :alikako: , mada ovo ne verujem da je to. Doduše poznato je kod naučnika istraživača Egipta, da je dosta njih u ranijem periodu (od Šampoliona pa nadalje), preminulo pod čudnim okolnostima.
U literaturi se pominje da verovatno postoje neki klanovi koji žele da sačuvaju grobnice zatvorenim i pod gotovo neverovatnim okolnostima izvršavaju ta ubistva ...

Možda nije osveta Faraona, već sektaških bosova :D
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Uh oh...kletve. Poznajuci magiju Egipta, verujem da je dovoljno jaka i dan danas da pecne ljude koji su pogledali, dodirnuli nešto shto se nekada smatralo svetim i ne za obične ljude.
Primer toga su statue koje su se nalazile u unutrašnjosti hramova.

Mada na osobe koje nemaju rupe u auri, teshko da bilo koja kletva ili prokletstvo ima efekta.
Inače uprkos svom iskrenom verovanju u magiju, verujem da se prvo treba analizirati mogućnost karme pre nego se okrive neki davno mrtvi ljudi, pa makar oni bili i polu-bogovi.
Korisnikov avatar
By mitrandir
Zar ta kletva ne vazi samo za one koji su ulazili u grobnice?
Mislim,Egipat je zemlja koja milione zaradjuje od turizma. Zamisli samo kad bi se svim turistima nesto desilo- Egipat bi morao da proda Sfingu.
Korisnikov avatar
By Mikili73
Originally posted by mitrandir
Mislim,Egipat je zemlja koja milione zaradjuje od turizma. Zamisli samo kad bi se svim turistima nesto desilo- Egipat bi morao da proda Sfingu.

:smeh:
Korisnikov avatar
By 4ndr01d

A ko bi je kupio ovako ukletu? :lukavi:
Korisnikov avatar
By Mikili73
Sada mi se baš nešto i ne ide u Egipat :closet: :kosach: :grin: , a htedoh da vidim te piramide o kojima sam toliko sanjao, eh....
Korisnikov avatar
By m..
aha, trebalo bi (da vazi za kletvu, ne egipat da zavalja sfingu). mislim da je onaj neki lord karnavon ili tako nesto skiknuo tako, kao i brdo njih koji su ulazili u (tutankamonovu, cini mi se) grobnicu.

moji baba i deda su godinama ziveli u egiptu, nista im nije bilo. doduse deda se redovno 'dezinfikovao' viskijem, i u egiptu i u indiji i svuda tako, i uglavnom je sljakalo, osim kad je jednom negde zapatio malariju.

anyways. 'ma fish felus' bi trebalo da znaci 'nema novca' i da bude dobra odbrana od nasrtljivaca koji bi nesto da prodaju, i '60-ih je rec za tikvicu bila sleng za kurac (pricala mi baba kako su joj se smejali kad je isla na pijac).

jest bio lord carnavon, evo ga na wikipediji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Curse_of_the_Pharaohs
Korisnikov avatar
By ns.happy
:-))))

kletva se zove na latinskom entamoeba histolytica. googlujte, enjoy :-)

Slika
Korisnikov avatar
By lostinspace
Da, svi su se oni u stvari razboleli od kletve i bube su ih ujedale, jer su znale da su maznuli/dodirnuli nesto. :D A Ognjena Marija ce te spaliti ako radis na taj dan. Enough is enough, ljudi ne znaju kad da stanu sa sujeverjem.
By RACABG
Originally posted by lostinspace
A Ognjena Marija ce te spaliti ako radis na taj dan.
mislis ako to radis danas bices spaljen ?
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by KiWi
Da li je iko čuo za ovu kletvu????
Aha. Gledao ja u crtanom filmu "Panter Panta u Egiptu".
Korisnikov avatar
By Dina
Agata Kristi je koristila te motive u svojim knjigama, naravno ispostavilo bi se da ubica samo koristi legende kako bi se skrio iza njih... ;) Mislim da je jedan film o tome bas u petak na foxu...

Inace, obozavam Egipat, da napisem i ovde :D Nista mi se lose nije desilo kad sam isla, javicu vam kad bude sledeci put... a crevna infekcija je normalna. To 90% turista dobije jer nismo navikli na tamosnje bakterije, nije opasno ali je neprijatno... no prodje za par dana i ne menja opsti utisak o Egiptu...

:love:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dina
a crevna infekcija je normalna. To 90% turista dobije jer nismo navikli na tamosnje bakterije, nije opasno ali je neprijatno... no prodje za par dana i ne menja opsti utisak o Egiptu...
To je i meni rekla drugarica. Ili ces da se boris sa infekcijom ili ces da pijes samo flasiranu vodu, flasiranom vodom da peres ruke i voce (koje bi bilo najbolje da oglus nakon sto si ga oprala), ili da dobro prokuvavas onu obicnu vodu, cak i za kafu. Da, i ne susis ves predugo i nikad predvece ili rano ujutru (tada stizu razni insekti koji bi rado polozili svoje larve u tvoj donji ves), plus sto je Egipat zemlja gde nema polaganja vozackog, nego ko ima para da kupi auto automatski se smatra dovoljno sposobnim da isti vozi.
Nije to nikakva kletva, to je nasa nemogucnost da se prilagodimo uslovima Afrike. Tacka.
Korisnikov avatar
By m..
Moji baba i deda su ziveli godinama u Kairu (zajedno sa decom) i nista im nije bilo (a da je vredno pomena, deda je malariju pokupio negde drugo). Ne znam u cemu je bio trik, mogu da pitam. Baba inace veruje da su tikvice univerzalni lek za sve, i da se deda tamo (i u raznim zemljama 3. sveta) dezinfikovao viskijem.

Inace ima neka tableta koja se ubaci u vodu, pa je dezinfikuje. Ortak je to morao da koristi u Tadzikistanu, posto im se voda iz vodovoda mesa sa kanalizacijom (!).
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by m..
Moji baba i deda su ziveli godinama u Kairu (zajedno sa decom) i nista im nije bilo (a da je vredno pomena, deda je malariju pokupio negde drugo). Ne znam u cemu je bio trik, mogu da pitam. Baba inace veruje da su tikvice univerzalni lek za sve, i da se deda tamo (i u raznim zemljama 3. sveta) dezinfikovao viskijem.

Inace ima neka tableta koja se ubaci u vodu, pa je dezinfikuje. Ortak je to morao da koristi u Tadzikistanu, posto im se voda iz vodovoda mesa sa kanalizacijom (!).

Pa naglaseno je da prokletsvo napada samo one koji nesto odnesu
iz te zemlje, a ocigledno je za tvoju babu i dedu da su doneli..

... tikvice i ostale namirnice...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!